uskoplje

11.08.2009., utorak

Općinska priznanja

Predložite zaslužne...


U povodu 1. listopada, Dana općine Gornji Vakuf-Uskoplje, Komisija za izbor i imenovanje uputila je javni poziv za dostavljanje prijedloga za dodjelu općinskih priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima.
Pozivamo sva gospodarska društva, javna poduzeća i ustanove, udruge, političke stranke, mjesne zajednice, građane i dr. s područja općine Gornji Vakuf-Uskoplje da predlože osobu-kolektiv koji su najzaslužniji da budu nositelji priznanja nagrade “Povelja s grbom općine” i “Zahvalnica s grbom općine”, koje će biti dodjeljene na svečanoj sjednici Općinskog vijeća, stoji, između ostaloga, u pozivu.
„Povelja sa grbom općine Gornji Vakuf-Uskoplje“ dodjeljuje se gospodarskim društvima, ustanovama, udrugama građana, drugim pravnim osobama i pojedincima za izuzetan doprinos razvoju općine Gornji Vakuf-Uskoplje u oblasti gospodarstva, kulture, obrazovanja, znanosti, zdravstva, športa i drugim oblastima života i rada.
„Zahvalnica sa grbom Općine Gornji Vakuf-Uskoplje“ dodjeljuje se u znak zahvalnosti Općine Gornji Vakuf-Uskoplje priznatim osobama, fizičkim i pravnim, Općine Gornji Vakuf-Uskoplje, koji su dali poseban doprinos razvoju i očuvanju civilizacijskih vrijednosti, izgradnji i jačanju institucija lokalne zajednice u općini Gornji Vakuf-Uskoplje i njenoj afirmaciji u zemlji i inozemstvu.
Prijedlozi se podnose u pisanoj formi Komisiji za izbor i imenovanje Općinskog vijeća i trebaju sadržavati činjenice i dokaze o zaslugama i djelima zbog kojih se kandidat predlaže.
Predlagač priznanja je dužan dostaviti i dokumentaciju nadležnih državnih organa ne stariju od šest mjeseci, a u prijedlogu je potrebno navesti priznanje za koje se kandidat predlaže.
Prijedlozi se mogu podnijeti najkasnije do 31. kolovoza 2009.godine na adresu:

OPĆINA GORNJI VAKUF – USKOPLJE
Komisija za izbor i imenovanje
sa naznakom «Prijedlog za dodjelu općinskih priznanja»,
ul. Branilaca grada bb. Gornji Vakuf- Uskoplje.

- 21:50 - Komentari (24) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< kolovoz, 2009 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Opis bloga

Linkovi

Lektira