uskoplje

17.03.2005., četvrtak

Ujedinjenje "dviju škola pod jednim krovom"

Reforma nije donijela bolje uvjete školovanja, kvalitetniji program i udžbenike (u kojima su jedino izmijenjene povijesne činjenice), niti je kompjutorizirala školstvo, osigurala grijanje svim školama ili smanjila broj učenika u razredima. Tzv. reforma je jedino zatvorila hrvatsku i bošnjačku djecu u iste zgrade, ostavivši njihove roditelje u iščekivanju tragičnog poziva iz škole,
Veleposlanik Douglas Davidson, šef misije OSCE-a u BiH Tako smo na ovome blogu pisali u studenom prošle godine citirajući novinara Večernjeg lista D. Juku, a sada se ponovo aktualizira pitanje “dviju škola pod jednim krovom”, kakva je i uskopaljska srednja škola.
Naime, šef Misije OSCE-a u BiH veleposlanik Douglas Davidson posjetio je Srednju mješovitu školu u Vitezu, koja je, također, “jedna od 20 tzv “dviju škola pod jednim krovom” u našoj županiji. Nakon susreta sa osobljem škole veleposlanik Davidson razgovarao je i s Nikolom Lovrinovićem, ministrom obrazovanja, znanosti, kulture i športa srednjobosanske županije, te je izrazio potrebu što hitnije provedbe Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju, posebno dijela koji se odnosi na administrativno – pravno ujedinjenje tzv. ''dvije škole pod jednim krovom”.
Nakon razgovora ministar Lovrinović rekao je kako se zakoni moraju poštovati, a veleposlanik Davidson obećao je podršku Misije OSCE-a u provedbi Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju.
''Provedba zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju i administrativno ujedinjenje tzv. ''dvije škole pod jednim krovom'' nema za cilj da bilo koga stavi u lošiji položaj, već naprotiv, da se osigura puno poštivanje prava svih konstitutivnih naroda u BiH'',
rekao je na kraju veleposlanik Davidson, koji je, izričući gornju rečenicu, vjerujemo, znao da se “puno poštivanje prava svih konstitutivnih naroda u BiH” ne može osigurati nametnutim rješenjima koja su suprotna volji jednog (svejedno kojeg) konstitutivnog naroda u BiH, već samo u demokratskoj proceduri.
Jer, kako se kaže: demokracija je najlošiji oblik vladavine, izuzev svih do sada iskušanih.
- 08:00 - Komentari (27) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< ožujak, 2005 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga

Linkovi

Lektira