umorno_oko

< ožujak, 2011 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Komentari On/Off

Opis bloga
Kako se osjeća četrdesetgodišnjak kao otac po prvi put?
A tokon svih ovih godin zabiluženo ča se događa oko mene ...

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Linkovi ...
Blog.hr
HR vatrogasni portal
Gajnc novi mašogradski portal
Kaštelanski portal
Mašogadur

free web counter


Ovamo volin povirit ...
Eleonora Bego
Nenad Bego
Gogoo
Gustirna
Brod u boci
Ciovka
Informatičar staroga kova

Photobucket


... da ne zamirite, i ja san, davno, obaša cilu županiju, i šire, sa mlaznicon u ruci i brentačon na kostima, ma koliko mi šutjeli o tome ...
E, i zaboravija san napisat, član sam DVD "Mladost" čin san uspija nagovorit mater da mi se potpiše na pristupnicu, od 1977. godine.

Moji E-mailovi:
E-mail

Photobucket
Photobucket
Photobucket

Arhiva ... po godinan
Srpanj 2004
Siječanj 2005
Siječanj 2006
Siječanj 2007
Siječanj 2008
Siječanj 2009
Siječanj 2010
Siječanj 2011
Siječanj 2012
Siječanj 2013
Siječanj 2014
Veljača 2015

07.03.2011., ponedjeljak

Dan grada Kaštila, 4. ožujka 2011. g.

Svečana sjednica, ka i svaka druga, nije jemala nikakvi radni karakter, nije bilo vjećničkih pitanja, nije falilo kvoruma, nije bilo nikakvih izlazaka iz vjećnice. Jer se nije ni događala uz Gradskoj Vijećnici. Nego u sućuračkome kinu «Sv. Juraj», u petak, u jedanajst uri. Ujutro, naravno.
Kad kažem da nije bila radnoga karaktera, to ne znači da je bila ozbiljna.
Podiljene su skupne i osobne nagrade Grada,

Photobucket

Nagradu za životno djelo su dobili don Luka Vuco, župnik u Kaštel Novome i posthumno Ante Grgantov, naš Berekin, za svekoliki rad na kulturnim događanjima u Kaštelima.
Slučajno ili ne, ali eto, upalo mi je u oko, da je ove godine bilo dosta naši mišćani meju laureatima.
Krenimo redom, skupnu nagradu Grada je dobilo DVD Mladost ...

Photobucket

A pojedinačne nagrade su dobili naš Ivica Žegarac Žuti, za 100+ dobrovoljni davanja krvi ...

Photobucket

Naš pisnik, poeta i nostalgičar za starin besidan Miro Luketin Sarajčev, da ne rečen @marin ...

Photobucket¸

Obitelj Zlatka Slavića, za pomoć pri smještaju unesrećenih tijekom akcije u Rudinama ...

Photobucket
Antonio Jerčić, ča se naša u pravi momenat na pravome mistu, i skupa sa kolegon fizioterapeuton, pridonija da dižgracija sa bojlerima u svlačionan HNK «Jadran» ne bude još puno, puno crnija ...

Photobucket

I na kraju, ali ne najmanje važan, naš mali Nikola, kojemu u školi nisu virovali da sam crta svoje radove iz likovnoga, Nikola Listeš ... definitivno i očiti primjer da niko nije prorok u svome selu, jer su ga najpri priznali vanka granica bivše i sadašnje države, da bi tek nakon toga bija pripoznat i u vlastitoj kući ...

Popis svih dobitnika prinosin sa kastela.org:
Gradonačelnik Berket i predsjednik Gradskog vijeća Darko Varnica imali su čast uručiti nagrade Grada i čestitati ovogodišnjim laueratima osobnih nagrada Miroslavu Luketinu Sarajčevu, Robertu Mariću i Nikoli Listešu, osobnih nagrada za humano djelo Antoniju Jerčiću, Frani Čupiću, Meri Benutić, Jakovu Žarku te obitelji Zlatka Slavića, dobitnicima skupnih nagrada Družbi sestara služavki Malog Isusa, DVD-u Mladost i Gradskom društvu Crvenog Križa Kaštela te višestrukim darovateljima krvi Zdenku Hrgi, Ivici Žegarcu i Milanu Vrkiću.
Ovogodišnju nagradu Grada za životno djelo primio je svećenik Luka Vuco, posthumno je dodijeljena Anti Grgantovu, čiji je sin primio ovu nagradu kao znak zahvalnosti za sve što je Ante svojim djelima uradio za Kaštela. Počasnim građaninom Kaštela proglašen je Veljko Rogošić.
U ime nagrađenih, gradskim vijećnicima i ostalim nazočnima na sjednici zahvalio se Jakov Žarko.

Photobucket

Ali, prave zvizde svečane sjednice nisu bili ni političari od kolina, pa čak ni sami laureati, prave zvizde su na dičje iskreni i šarmantni način rekle svoje, kako su i njiove tete pripremile ...



Nakon relativno kratke sjednice, uzvanici su se povukli u restoran, malo okripit dušu i tilo, a za nas ostale je uvečer bija pripremljen malo žešći program ...

Photobucket

... koncert grupe TBF u trenutnoj gradskoj dvorani u Kaštel Starome. Ulaznice su bile stvarno mižerijaste, deset kun, pa san očekiva punu dvoranu. Dakako. Nije to nikakva Jelena, ni Rozga, ni Karleuša, one bi, može bit, i napunile dvoranu, ali TBF – njanci dvi iljade starijih maloljetnika, ne računajuć osoblje angažirano oko koncerta, i @iskrenoga ka sveprisutnoga foto-video-reportera u Kaštilin.



Photobucket

Bija san cili sritan kad san uspija nać nekoga starijega od mene ....

Photobucket

... pa san moga ostatak koncerta pogledat na miru. Godine, zub vrimena ili nešto treće, do ujutro mi je tutnjilo i zunzilo u glavi, ali koncert je, sve u svemu, po meni, dobija prolaznu ocjenu.
I tako se, na gromovit način, otvorija «Pakleni vikend», koji se nastavija sutradan sa Mašogradskin maškaran, i lagano završija sa krštenjen u nedilju. U Sv. Petra u Splitu. Pa ča se to tiče našega mista? Itekako, jerbo je od dvanaest dice koja su primila Sakrament Krštenja, troje bilo iz Mašograda, a i župnik je bija Don Radojko Vidović, koji je tom prigodom dobija jedan primjerak Mašogadura, uredno zamotanoga sa naputkon da ga ne otvara na radnome mistu ;)
Zdravi i veseli bili!

- 11:03 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Dijeli pod istim uvjetima.