nedjelja, 17.06.2018.

IZ RUSIJE Pobjeda na otvaranju Mundijala

Foto Gol.hr

Bilo je zadovoljstvo pratiti naše Vatrene sinoć u prvoj utakmici na Svjetskom prvenstvu u Rusiji u kojoj je ostvarena vrlo važna pobjeda nad Nigerijom. Upisani su prvi bodovi na prvenstvu s kojima je naša reprezentacija trenutačno na čelu ljestvice u skupini, "skupini smrti".

Naš Suba nije se ni oznojio od posla jer su dečki odradili lavovski posao na terenu. Vida i Lovren su fenomenalno zatvorili sve puteve prema našem golu, blokirana je nigerijska špica Ighalo, a krilni igrači su dupliranjem pozicija onemogućili proboje po bokovima. Ono što je Nigerija htjela igrati, igrala je naša Hrvatska.

Brzom tranzicijom lopte i trkom, bez stalnog cjepkanja igre i vođenja ljubavi s loptom, naši su iskoristili nigerijske slabosti i bili su, nakon dugo vremena, opet oni pravi Vatreni na koje smo navikli i koje želimo gledati.
Gorio je Kaliningrad, na tribinama zadovoljna lica hrvatskih navijača, a momci su na travnjaku pokazali da ne igraju za neke tamo ljude u sjeni i u foteljama, nego za svoju domovinu, hrvatski narod i hrvatske branitelje. Hvala vam, dečki, zato i jest ova pobjeda od 2:0 tako slatka. Hvala vam, dečki !

Važno je istaći kako od 1998-e Hrvatska nije pobjedila u prvoj utakmici na velikom natjecanju. Bilo je mukotrpno nakon lošeg starta izboriti plasman u drugi krug, ali sada to više nije.
Sada se može udariti šakom o stol i čvrsto tvrditi kako sve ovisi o našoj igri, kako smo sami kovači svoje sreće, ali ostanimo smireni i čvrsti u glavama kao i naši Vatreni. Još su tu Argentina i Island, jako neugodni protivnici koji su remizirali u međusobnom susretu. Čak je i Messi promašio penal, ali nepotrebno je gledati tuđu igru. Neka naši igraju svoju i idemo u nove pobjede.

Idemo, Hrvatska !!!

Oznake: rusija 2018, svjetsko nogometno prvenstvo, Hrvatska - Nigerija, pobjeda Vatrenih, idemo dalje...

- 11:06 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.