nedjelja, 15.07.2018.

Uoči utakmice finala SP-a u Rusiji

Foto Internet

Uoči velike povijesne utakmice Hrvatske i Francuske, sve se zna. Naši su napravili svjetsko čudo na ovom prvenstvu dolaskom sve do finala i oni za nas moraju biti i biti će svjetski prvaci, bez obzira na vrstu današnje medalje koju dobiju.

Svi vjerujemo u osvajanje naslova, čak su stigle i evidentne poruke iz Rusije kako naši dečki već spavaju sa zlatom oko vrata. Ipak, imamo jedno veliko ALI !

Danas ne igramo protiv reprezentacije tipa Nigerija ili Malta. Igramo protiv reprezentacije koja je još gorom igrom od naše došla do finala SP-a. Zato, ako tvrdimo danima kako će naši eksplodirati tek u finalu, zapitajmo se i zamislimo kakva će tek francuska eksplozija biti. Francuzi koriste za alibi način igre francuske reprezentacije iz 1998-e kada su nas pobijedili golom Thurama, koji nakon te utakmice više nikad nije zabio.

Da, naši današnji protivnici igraju poput svoje generacije iz '98-e, a našu reprezentaciju će danas sa tribina u Moskvi pratiti tata Ćiro sa sinovima. Potvrđeno je kako je HNS ispunio i tu Dalićevu želju, te će na tribinama Lužnjikija biti naša '98-a. Nadam se da tata Ćiro neće bacati uroke sa žandarskom kapom i da će Rolex ostati na ruci, haha...

Za kraj, jedan fantastičan videozapis...Idemo po zlato !

Oznake: finale svjetskog nogometnog prvenstva 2018. u Rusi, Francuska - Hrvatska, generacija '98, tata Ćiro i sinovi, idemo po zlato, Hrvatska je prvak svijeta, kanta je naša

- 15:01 - Komentari (2) - Isprintaj - #

petak, 13.07.2018.

Do finala bez poraza

Foto Internet

Bliži se kraju nogometna priča koju ćemo dugo pamtiti i prepričavati. Mogli bismo reći kako naši dečki nikad nisu bili tako tihi na velikom natjecanju. Uvijek se vikalo u mikrofone i dizalo tenzije, ali ne u Rusiji.

Naši dečki su protutnjali skupinom smrti ostavivši iza sebe velike "Gaučose", Nigerijce i Islanđane. Bez poraza, sa 100%-tnim učinkom, izborila je momčad Zlatka Dalića drugi dio natjecanja. Pali su, očekivano, Nigerijci i Islanđani. Ono što se u domovini najmanje očekivalo je velikih 3:0 protiv Argentine, ali sa lošim Messijem nisu imali šansi protiv naše "repke".

Uuh...osmina finala sa Dancima, pa na domaćina i Britance do finala. Na prvi pogled bismo rekli da nemamo šanse, ali u tri utakmice naši su ostavili svoje kosti na terenu za svoju domovinu, za Hrvatsku. Napravljen je povijesni iskorak i Hrvati su po prvi puta u velikom finalu Svjetskog prvenstva. Više Ćiro nije prvi u hrvatskom nogometu; vrijeme je njegovih sinova Dalića i Ladića.


U nedjelju nas čekaju već odlično proanalizirani Francuzi sa svojim defenzivnim blokom i opasnim golobradonjom Mbappéom, ali nema straha za naše dečke koji ne odustaju niti nakon tri utakmice po 120 minuta.

Ova tri dana bila su više naporna za naše liječnike i masere koji su morali osposobiti Dalićeve trupe za utakmicu života, nego li za ikojeg drugog Hrvata. Dan dolazi, kaže Thompson, i naši će opet biti oni pravi i nema sumnje u naslov.

Bez poraza do finala, ne može svatko !

Oznake: svjetsko nogometno prvenstvo, SP Rusija 2018, SP 2018, Hrvatska igra finale SP-a, Francuska - Hrvatska, finale SP-a 2018

- 16:53 - Komentari (2) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.