četvrtak, 28.02.2008.

Afrika 4.dio (Aleluja)

Sigurno se pitate zasto aleluja!? Ne nije to zato što uskoro idemo doma ili tako nešto (iako neki več jedva čekaju i broje minute) već zato što sam danas prvi, ma zapravo tek drugi put zadovoljan sa trkačkim treningom. Prvi je bio kad smo Zvonko i ja bili u Johannesburgu kod Dr. Miloša po Jelenu koja je došla malo turistički u Afriku i pružiti potporu svom dečku koji ostaje ovdje do 1. travnja dok se Ivan, Matej i ja vračamo u nedjelju 2.3.
Taj dan smo ujutro imali dugo plivanje od 5km, neka izdržljivost a popodne smo imali trening tempa. 20min tempo 3:35 min/km, 4 min 4:40 tempo, 15 min opet 3:35 pa 3min 4:40 i na kraju još 10min tog tempa. Zvonko je sve vukao a ja sam mu dahtao za vratom (kao i obično). To je bio prvi trkački trening koji sam odradio kako je bilo zadanao,a drugi se dogodio danas kad smo opet Zvonko i ja na atletskoj peglali 1200tke i 800tke sve na tempu 3:13 po km što je po prvi put da sam odradio čak i malo brže nego što je trebalo. Prijašnja trčanja smo trčali odvojeno jer se Zvonko vračao od ozljede a ja sam nastavio od gdje smo stali u Zagrebu. Ali kako mi se čini meni je najbolje trčati z(s)a svojim prijateljem ZvonkomJ.
Sutra imamo dugi bicikl koji ovdje obično završi sa 33km/h i više u prosjeku. Što se pripreme bliže kraju to naš trener sve bolje ide i daje smjene od po 2h tako da je na nama da se „samo“ šlepamo. Zanimljivo je da ovdje vjetar uvijek puše u istom smjeru a temperatura je nerijetko preko 30 stupnjeva što zapravo i nije neki problem jer nema vlage pa se toliko i ne osjeti ta vručina (osim na koži kad se ne namažete kremom za sunčanje a odradite 3h). Evo baš sam treneru malo pročitao što pišem i kaže da se suta nebumo ganjali prek 33 u prosjekuJ. Poslje bajka je i trčanje 5km što mi uvijek nekako teško padne. Popodne smo na plivanju i ne želim ni znati što nas čeka. Nadam se da neću biti previše ubijen za nedjeljnu utrku koja se održava u Johannesburgu.
Još nismo odlučili dali nastupiti na sprintu ili olimpijskom. Na sprintu je dozvoljena zavjetrina i nije preveliki problem odraditi sprint iz punog treninga dok na olimpijskom nije dozvoljena zavjetrina ali su nagrade u igri za koje se vrijedi potruditi i vratiti malo love mami koje sam joj potrošil za boravka u AfrikiJ. Utrku organizira klub u kojem je Dr. Miloš koji nam puno pomaže za našeg boravka u RSAi te bi mi bila plaćena startnina za utrku pošto bi utrka poprimila internacionalni karakter (pazi ti to: 200tinjak afrikanera i jedan Rvat). Bilo kako bilo kad se vratimo u Hrvatsku napisatu ću doživljaje sa utrke i preostalih treniga koji me čekaju u naredna 3-4 dana. Do čitanja!

P.S. danasnji bajk 3h i 102km belj

Objavljeno u 14:53 • Komentari (1) • Isprintaj#

srijeda, 20.02.2008.

Afrika 3. dio

Konačno! Dan odmora. S jučerašnjim danom završili smo prvi od 2 deseterodnevna mikro ciklusa planirana za Afriku. U tih 10 dana odradio sam oko 35 sati treninga od čega je svaki dan bilo plivanje i veliki dio bicikl dok je relativno mali dio otpao na trčanje. Jedna zanimljivost vezana za trčanje je ta da niti jedan trening nisam uspio napraviti na zadanom tempu ili do kraja. Ne znam jeli to zbog visine na kojoj se nalazimo pa krv pod manjim tlakom ulazi u krv ili temperature preko 30 stupnjeva ili to što trčimo po travnatoj atletskoj ili je to jednostavno kombinacija svega navedenog. Bilo kako bilo danas je dan odomra i sutra samo neki lagani trening tako da se nadam da ču se oporaviti za drugih 10 dana. Zadnji dan prije put planiram odraditi jedan sprint triatlon u Johannesburgu jer smo od ITU olimpijskog triatlona u Bloemfoentaimu odustali zbog moje nespremnosti i relativno visokih troškova. Na utrci neće nastupiti Zvonko jer je bio dosta dugo ozljeđen te nije bio u mogučnosti spremiti se u potpunosti. Njegova prva utrka biti će 13.4. na Kreti,a već 6 dana poslje u Pontevedri koje su obje ITU bodovne utrke. Da sve bude još gore i Matej se ozljedio tako da niti on nažalost neće nastupiti na sprint triatlonu.

P.S. danas sam po prvi put od kad smo ovdje doživio malo Afrike. Na dugom biciklu smo vidjeli koje kave ptice i životinje te među njima i par zebri. Inaće ovje na bikeu se ide pravo momčinski te nam prosječna brzina nikako ne pada ispod 33km/h bez obzira na dužinu. Ceste za bike su dobre s jako malo prometa ali sve završavaju sa zemljanim putom tako da se vozimo do kraja ceste i nazad. Do novog javljanja pozdrav svima koji čitaju blog!

Objavljeno u 10:40 • Komentari (4) • Isprintaj#

četvrtak, 14.02.2008.

AFRIKA 2.dio by Ivan Ivezic

Kao što sam u najavi našeg puta u Afriku najavio da ćemo se javljati svakih 5 do 6 dana, šaljem Vam prvo izvješće o našem boravku u Potchefstroomu. Nakon dugog i napornog puta koji je otprilike trajao 11 sati avionom iz Frankfurta na Johanesburškom aerodromu nas je dočekao naš veliki prijatelj dr. Dražen Miloš, koji je i organizirao prijevoz za nas to Potcha (skraćeno Potchefstroom) koji je otprlike 120 – 130 km udaljen od najvećeg Južno Afričkog grada. Nakon dobrodošlice koju su nam priredili i obilnog ručka, Dražen i njegov brat, također liječnik, su nas odvezli do Potcha. Na putu nam je Dražen skrenuo pozornost na neke stvari kojih bi se trebali pridržavati za vrijeme našeg boravka u JAR-u: kao što su gromovi koji su vrlo opasni u ovom dijelu svijeta, neoprezni vozači kojih po mom uvjerenju ima po cijelom svijetu, savjet da se noću ne izlazi, pogotovo ne sam te još mnogo korisnih informacija koje su dio njihove svakodnevnice. Čim smo došli imali smo se prilike uvjeriti u pravi Afrički pljusak, koji traje 1 – 2 sata, a kiša lijeva kao da netko zaljeva sa gumenim crijevom. Gromovi koje su nam već prije najavili kao vrlo opasne su pucali na sve strane kao da počinje 3. svjetski rat.
Kako je Zvonko ovdje proveo sam svoje pripreme prošle godine u 2 navrata i to u veljači i u prosincu, on je već dobro upoznao sve rute gdje možemo na bicikl i na trčanje.
Prvi dan smo krenuli na trening bicikla na cestu koja vodi 30 km u jednom smjeru i tu prestaje, pa se morate vratiti natrag. Osim što smo svi imali problema sa vožnjom po lijevoj strani i sa križanjima gdje je sve suprotno tu nisu prestali naši problemi. Kako to obično biva gdje će Vam se nešto dogoditi nego na najgorem mogućem mjestu, a to je na kraju 30 km ceste, a oko Vas su nepregledna prostranstva Afričke savane, i tu na „kraju svijeta“ meni se odšarafila i gotovo ispala pogonska osovina na biciklu. To konkretno znači da je bicikl neupotrebljiv i ne možete ništa, nego su me dečki na smjenu vukli do kuće, jer ovdje prođe otprilike jedan automobil u sat vremena Aktivno se vozim nekih 20 – tak godina i moram priznati da mi se ovo nikada nije prije dogodilo, a još više me je „razveselila“ informacija, kada mi je Zvonko rekao da tu zna biti i leoparda, a mi smo maksimalno mogli „juriti“ nekih 20 km/h. Prvi dan je završio sa učenjem vožnje po lijevoj strani i ovom malom avanturom koja nije bila ni malo ugodna.
Drugi dan smo trenirali na bazenu zajedno sa reprezentativcima Njemačke i aktualnim svjetskim prvakom Danijelom Ungerom koji su baš završavali svoje 3 tjedne pripreme u Potchu. Osim njih ovdje su i reprezentativci Nizozemske, Belgije, Poljske i mnogi drugi triatlonci i atletičari koji su izabrali ovaj grad za pripreme jer se nalazi na 1550 m nadmorske visine, a nije toliko napućen kao neki veliki gradovi u JAR-u. Osim toga cijene u trgovinama i cijene raznih usluga su 15 – 20% niže nego u Hrvatskoj, tako da je i to vrlo vjerovatno jedan od razloga zašto brojni sportaši dolaze ovdje na pripreme.
Od prvog dana do trenutka kada ovo pišem imamo konstanto problema sa kišom. Do sada svaki dan smo morali „bježati“ od kiše ili danas kada nismo to uspjeli i u roku od minutu, dvije bili mokri „do kole kože“. Ipak nije sve tako sivo jer je ovo sve u svemu jedno veliko iskustvo, za sve nas, a pogotvo za Mateja i Gordana koji su bar jedan dan imali prliku biti prugu do pruge sa aktualnim svjetskim prvakom i mnogim vrhunskim triatloncima s kojima svakodnevno zajedno treniraju na bazenu, atletskoj stazi i sreću se na cestama oko Potcha. A i vremenske prilike su bitno drugačije nego u Hrvartskoj. Temperatura je „prava“ Afrička, prema izvještajima koje dobijamo od kuće razlika je „samo“ nekih 30 – 40 stupnjeva, jer je ovdje danju preko 30. Toliko za sada i do slijedećeg javljanja sportski pozdrav svim čitateljima.

Objavljeno u 14:44 • Komentari (5) • Isprintaj#

ponedjeljak, 11.02.2008.

Javljanje iz Afrike

Konacno sam se docepao interneta da mogu nesto napisati na blogdead, ali kao sto vidite morat cu pisati bez HR slova sto vam nece smetatinamcor. Na put smo krenuli u petak predvecer sa aerodroma Pleso preko Freankfurta gdje smo cekali let za Johannesburg u koji smo sletili oko 10h sutradan. Tamo su nas docekali Dr. Milos i Zvonac (bez kojih ova prica nebi bila moguca) koji je doputovao dan prije nas.U subotu smo ostali kod Dr. Milosa na ruckunjami koji nas je ugostio u svojoj kuci, a poslijepodne smo kombijem produzili do naseg odredista Potchefstroom koji je udaljen od Johannesburga 200tinja KM i nalazi se na 1500m nadmorske visine sto je idealno za vinsinske priprme.. Dovezao nas je Dr. Milos koji je sam platio kombi za nas i odvojio cijeli dan samo za nas. Ovim puem mu se zahvaljujem na svemu sto je napravio za nas da sada budemo u Africi.wave Smjesteni smo u privatnom smjestaju u bungalovima po dvoje. Matej i Zvonko te Ivan i ja. Sami si kuhamo i ne pada nam tesko, bar ne jospuknucu. Vrijeme je ovdje odlicno. Ujutro i po noci je prohladno tako da se mozemo dobro odmoriti te nam nije vruce dok se preko dana temperature penju do 30 stupnjeva sto se meni izrazito svidja jer mi je dosta Europske zime i zeljan sam sunca. Za sada samo toliko a kad se skupi jos malo dojmova pisem vam, pozdrav!

Objavljeno u 09:52 • Komentari (3) • Isprintaj#

srijeda, 06.02.2008.

Filmić sa Zagreb Open-a

Objavljeno u 21:26 • Komentari (0) • Isprintaj#

petak, 01.02.2008.

Mjerenje na 2000m

Danas smo na plivanju imali test na 2km koji radimo kako bi odredili tempo za pojedine zone u trenažnom procesu. Prošlo mjerenje je isto bilo na 2km prije više od mjesec dana ali nisam ništa pisao jer sam plivao katastofalno, prevedeno u minute i sekunde 1:26/100m. Ovaj izvještaj pišem jer sam zadovoljan današnjim rezultatomsretan. Plivao sam 27:03 što je minutu i četrdeset bolje nego prošli put. Zadnja 200tka je bila 2:36 što znaći da je bilo još malo štroma za ranije potegnuti. Sa mnom su još plivali Matej i Darija koji su također plivali dosta brže nego prošli put. Matej je skinuo 30sek a Darija preko minute i pol. Eto morao sam se malo pohvaliti s time i to bi vam bilo više manje to za danas. Još nas u 14h čeka drugo plivanje i teretana poslje a neke i test.

P.S. Inače ovo nam je lagani tjedan koji je pri kraju a već sutra počinjemo opet sa dužim i malo težim trenzima.

Objavljeno u 12:23 • Komentari (3) • Isprintaj#

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off

Opis bloga

Blog na kojemu pišem o triatlonu, duatlonu i treninzima





   



O meni


Ime: Gordan Petković
Nadimak: Mali, Lima, Gogo
Datum rođenja: 29.03.1985
Mjesto ređanja: Zagreb
Profesija: Student, Triatlonac

Trener: Ivan Ivezić, prof.
U Triatlonu od: 2002.
Prijašnji sportovi: tae kwon do, tenis, veslanje, košarka

Najdraži plivački trening: sprintevi
Najdraži biciklistički trening: Zelena magistrala
Najdraži trkački trening: 400tke maksimalno

Najmrskiji trenizi: plivanje u 50m bazenu, i 4*400 jako
dugi bicikl kad je vani ispod 2 stupnja...

Triatlon distanca: sprint i olimpijski
Plivačko odjelo: Aqua Sphere Blue Marlin
Bicikl koji vozim: Colnago C50 s Chorus/Record
Tenisice za sprint: Brooks T5 Racer
Tenisice za olimpijski: Asics DS Racer VII
Pulsmetar: Polar S625X

HR max: 194
HR min: 46

Visina: 189cm
Težina: 70(+-2kg)
Klub: TK Petar Zrinski

Osobni rekordi:
1000m 25m bazen - 12:49
5000m trčanje - 15:35
1000m trčanje 2:48
3000m trčanje 9:12
10 000m trčanje - 32:46
1500m plivanje - 19:52
2000m (25m)bazen - 27:03
MAIL TO ME!


ANKETE

Moji rezultati

Sezona 2009
6. mjesto duatlon ITU Svjetski kup u Tajlandu
19. mjesto ITU Azijski kup u triatlonu
1. mjesto Državno prvensto u sprint duatlonu
3. mjesto velika nagrada Stubičkih toplica
2. mjesto sprint duatlon Malinska

Sezona 2008
1.mjesto Johannesburg city triathlon
2. mjesto PH u sprint duatlonu
13. mjesto sprint triatlon Fumane
14. mjesto sprint triatlon Trieste
7. mjesto sprint triatlon Ptuj
2. mjesto PH u klasičnom duatlonu
1. mjesto Baranjski triatlon
5. mjesto sprint triatlon Murska Sobota
49. mjesto ETU Balatonfured
6. mjesto Zagreb open PH(4.) Olimpijski
3. mjesto 7.Zagorski triatlon

Sezona 2007.
Prvak HR u sprint duatlonu
Pobjenik HR triatlonskog kupa
Pobjednik HR duatlonskog kupa
1. mjesto Sprint triatlon Rovinj
2. mjesto PH u sprint triatlonu
2. mjesto PH u olimpijskom triatlonu
56. mjesto na svjetskom U23
50. mjesto na europskom U23
1. mjesto Supetarski triatlon
4. mjesto ST Novigrad
Europski kup San Remo
2. mjesto PH klasični duatlon
9. mjesto sprint triatlon Trieste
1.mjesto Duatlon Pula
Pobjednik Igmanskog duatlona
Prvak Zagreba na kronometar U23

Sezona 2006.
Seniorski viceprvak u sprint duatlonu
Državni prvak u Olimpijskom triatlonu
Pobjednik triatlonskog kupa Hrvatske
Ekipni državni prvak u sprint duatlonu
3. Sprint triatlon Ptuju
Pobjednik 5. Rival Opena
57. ITU European Premium Cup Kedzerzyn-Kozle
47. ITU European Premium Cup San Remo
51. ITU European Premium Cup Portorož
42. ITU European Premium Cup Kitzbuhel
2. na Triatlonu u Omišu
Nastup na EP do 23 godine (57. mjesto)
Ekipni seniorski viceprvak u sprint triatlonu
3. na državnom u sprint triatlonu
Pobjednik 3. Supetarskog triatlona
42. na Svjetskom studenskom
Pobjenik 14. Rovinjskog triatlona
1. mjesto na 6.Jarunskom kupu-duatlon

Sezona 2005.
2.mjesto u triatlonskom kupu Hrvatske
1. mjesto u duatonskom kupu Hrvatske
47. na europskom prvenstvu U23
11. na ETU utrci u Beogradu
7. u austrijskom Ober-Grafendorfu
2. na utrci građana-5km Večernjakov maraton
2.na međunarodnom triatonu u BiH, Boračko jezero
Državni seniorski prvak u duatlonu
4. na državnom u sprint triatlonu
4. na državnom u Olimpijskom Triatlonu



Vi ste posjetitelj broj:


Free Hit Counter