Tinman

petak, 26.05.2006.

Pipsi su sranje! drugi dio

Rasprava na forumu između mog frenda i Rippera, pardon, Daddya (hahaha)

Moj frend:
Prvo pozdravljam sve na ovom forumu. Ovo je moj prvi, a najvjerojatnije i zadnji post ovdje, registrirao sam se samo zbog toga da reagiram na koncert Pipsa u Ivaniću, vukojebinici kako je neki ovdje nazivaju. Prvo, zašto se bend uopće odlučuje na svirke u mjestima koja u startu prezire? To je totalno podcjenjivanje publike koja će u "vukojebinici" doći pogledati svirku. Drugo, neko je rekao da je koncert bio besplatan. Da, besplatan upad, ali su Pipsi (ispravite me ako griješim) za sramotnu svirku uzeli 5.000,00 kunića. Eto, tek toliko da se zna. Stvarno nije neka lova, ali za ono što smo imali prilike čuti i vidjeti puno previše. Nakon koncerta mislim da bi se na prste jedne ruke moglo nabrojiti koliko je ljudi bilo zadovoljno koncertom. Najveći razlog nezadovoljstva je, barem po mom mišljenu, bio očigledni prezir banda prema mjestu i publici. Mislim, nitko vas nije tjerao da dođete u vukojebinu svirati, sviralo je prije Pipsa u našoj maloj vukojebini puno većih i boljih bandova, a nadam se da će ih biti još.
Eto toliko od mene, pozdrav svima.


Ripper (Daddy)
ni bend ni ja nemamo baš niš protiv ivanića
vukojebinica ti je meni cijela državica, pa (često) i zagrebčić, znaš....
kad se popnem na stage nikad nikad nikad ne podcjenjujem nikoga, ponajprije zato jer držim do sebe. naime, nemam što s takvim stavom raditi gore.
prema publici se odnosim s poštovanjem, tako je bilo i tamo.
osobne ukuse ponekog iz publike cijenim, pa makar bili i negativno nastrojeni.
ponavljam, svirali smo standardno, znači dobro.
mislim da nakon desetine tisuća proba i tisuću koncerata znam kad bend svira dobro.
a da li je show bio dobar? nije, naravno da nije.
ali show uključuje dosta toga što nije do benda; solidan zvuk u dvorani (nemoguće ga je tamo napraviti), light (svirali smo pod bijelim svjetlom), a uvijek volim da gro publike dođe na bend jer ga sluša, a ne zato da si naručuju uvijek iste pjesme.
no, fakat se ne žalim jer rijetko kada su uvjeti podnošljivi; a najgore je da ili tako hoćeš...ili nikako. i tako već 15 godina...
cijeniti bend - to malo tko ovdje razumije jer ih baš nitko nije ni naučio. dobro kaže brega; ili su muzikaši za sprovode ili za vjenčanja.
pozdrav ivaniću! ponavljam, mi nismo primitivci koji bi svoje komplekse liječili bilo gdje ako smo već pristali u određenim uvjetima nastupiti. tako nisam odgojen. zaista, nitko nas ne tjera.
- 22:18 - Komentari (3) - Isprintaj - #

srijeda, 24.05.2006.

Pipsi su sranje!

Pipsi su sranje!

Mislio sam da će biti super, imao sam par hladnih piva u sebi, dobro društvo, odlično raspoloženje, ali…
»Koncert» se održavao u maloj sali doma kulture, izgrađenom 50-tih godina sa nakanom da se tamo drže partijski sastanci, govori, i kulturna događanja. Izgleda nakaradno, kao i ta vremena.
Došao sam među prvima, da popijem pivu na miru, dok još nema gužve. Uđem unutra, a na stolcima, zajedno spojenima, leži Ripper (tzv. pjevač grupe) i bulji u prazno. Pitam svoju ekipu jel majstor hoće popit kaj, kak je red i običaj. Kažu mi da ga pustim na miru jer je on u nekoj drugoj dimenziji i da je samo tjelesno tu. Ili je tip spržen ili se fura na neki užas, a kaj drugo.
Dobro, baš me briga, nemam ni previše novaca za potegnut rundu, pa ne inzistiram. Njegova grupa isprobava instrumente, i fakat, dečki sviraju fenomenalno. «Start me up» od Rolling Stonsa, meni osobno jedna od najdražih stvari. Mislim si, bit će super ak tak nastave…
Počne «koncert», sviraju sat vremena, ne znam nijednu stvar, mislim si, to je valjda novi materijal, neobrađeni, pa valjda to tak mora. Prođe još sat vremena, još uvijek sviraju, Ripper gleda u plafon i nekaj pjeva, a kaj, mislim da ni on ne zna.
Već sam supijan, ali ona faza kad si najviše zajeban, pa neće valjda još nas maltretirat.
Ali još sat vremena, skužil sam samo jednu stvar «nogomet», ajd, i to je bilo o.k., sve ostalo za k…c
Odjednom glazba prestane, Ripper se makne sa bine, dečki peglaju još pol minute i to je to!
Dođe organizatorica koncerta pred mikrofon i kaže «to je to, koncert je gotov!» Pa kad je počeo? Ripper se vrati, legne na pod bine i zuri u plafon. Dolaze klinci i mole ga da odsviraju «Dinamo ja volim», a on ništa, neće! Tak sam bio ljut, da sam gledao jel bude prošao kraj mene da mu pokažem što je to vruće, pokretano ljudskom snagom i JAKO boli, ali odustao sam kad sam ga malo bolje promotrio. Tip je totalno u banani.
Bio sam na puno koncerata i fakat slušam različite smjerove glazbe, od bluesa, rocka , do ne znam čega ali kamo bi ovo strpao, nemam pojma. I još nekaj, jebem mater onom kritičaru kome su oni super…(sorry na prostoti, ali nema u hrvatskom rječniku ljepše, opisnije i prikladnije riječi)

Pipsi su sranje…
- 20:26 - Komentari (4) - Isprintaj - #

utorak, 09.05.2006.

Pool festival

U mom gradu organiziramo film festival početkom 6. mjeseca. Bit će puno dobrih filmova i žive svirke…možete pratiti napredak u stvaranju festivala na službenim stranicama www.poolfilmfest.com
Ako malo pažljivije pročitate ime linka, shvatit ćete da se on održava u bazenu ( i oko njega). Inače, taj bazen je spomenik gluposti od prije tridesetak godina kad su lokalni glavešine započeli graditi bazen ali su odustali pred kraj iz samo njima poznatih razloga. Tako da pool festival ustvari simbolizira nastajanje nečeg novog iz nečeg starog i neiskorištenog.
Ima puno prijava za filmove, svih žanrova, iz cijelog svijeta, A od grupa koje će svirati biti će Pips, Chips & Videoclips, Urban, Overflow i oni koje će najviše razveseliti Trillian i mene – Gustafi!
Dođite, gledajte, plešite i uživajte!
- 19:39 - Komentari (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>