HEBREJIMA

VJERA PRAOTACA/PRIMJERI ŽIVE VJERE
11

Vjera je jamstvo za ono čemu se nadamo, dokaz za one stvarnosti kojih ne vidimo.
2 Zbog nje su stari postigli pohvalno svjedočanstvo.
3 Vjerom spoznajemo da je svijet stvoren Božjom rječju, tako da je vidljivo proizvedeno od nevidljivoga.
4 Vjerom Abel prinese Bogu bolju žrtvu nego Kain. Po njoj primi svjedočanstvo da je pravedan - Bog nad njegovim darovima posvjedoči - po njoj i mrtav još govori.
5 Vjerom Henok bi prenesen da ne vidi smrti te iščeznu jer ga je prenio Bog. Doista, prije prijenosa primio je svjedočanstvo da omilje Bogu.
6 A bez vjere nemoguće je omiljeti Bogu jer tko mu pristupa, vjerovati mora da postoji i da je platac onima koji ga traže.
7 Vjerom Noa, upućen u ono što još ne bijaše vidljivo, predano sagradi korablju na spasenje svoga doma. Time osudi svijet i postade baštinikom vjerničke pravednosti.
8 Vjerom pozvan, Abraham posluša i zaputi se u kraj koji je imao primiti u baštinu, zaputi se ne znajući kamo ide.
9 Vjerom se kao pridošlica naseli u obećanoj zemlji kao u tuđini, prebivajući pod šatorima s Izakom i Jakovom, subaštinicima istog obećanja,
10 jer iščekivaše onaj utemeljeni Grad kojemu je graditelj i tvorac Bog.
11 Vjerom i Sara unatoč svojoj dobi zadobi moć da začne jer vjernim smatraše Onoga koji joj dade obećanje.
12 Zato od jednoga, i to obamrla, nasta mnoštvo poput zvijezda na nebu i pijeska nebrojena na obali morskoj.
13 U vjeri svi su oni umrli, a da nisu zadobili obećanja, već su ih samo izdaleka vidjeli i pozdravili priznavši da su stranci i pridošlice na zemlji.
14 Doista, koji tako govore, jasno očituju da domovinu traže.
15 Dakako, da su mislili na onu iz koje su izišli, imali bi još prilike vratiti se u nju.
16 Ali sada oni čeznu za boljom, to jest nebeskom. Stoga se Bog ne stidi zvati se Bogom njihovim: ta pripravio im je Grad.
17 Vjerom Abraham, kušan, prikaza Izaka. Jedinca prikazivaše on koji je primio obećanje,
18 kome bi rečeno: Po Izaku će ti se nazivati potomstvo! -
19 uvjeren da Bog može i od mrtvih uskrisiti. Zato ga u p redslici i ponovno zadobi.
20 Vjerom baš u pogledu budućnosti Izak blagoslovi Jakova i Ezava.
21 Vjerom Jakov, umirući, blagoslovi oba sina Josipova i duboko se prignu oslonjen na vrh svojega štapa.
22 Vjerom Josip na umoru napomenu ono o izlasku sinova Izraelovih i dade zapovijed o svojim kostima.
23 Vjerom su Mojsija netom rođena tri mjeseca krili njegovi roditelji jer vidješe da je djetešce lijepo i nisu se bojali kraljeve naredbe.
24 Vjerom Mojsije, već odrastao, odbi zvati se sinom kćeri faraonove.
25 Radije izabra biti zlostavljan zajedno s Božjim narodom, nego se časovito okoristiti grijehom.
26 Većim je bogatstvom od blaga egipatskih smatrao muku Kristovu jer je gledao na plaću.
27 Vjerom napusti Egipat, ne bojeći se bijesa kraljeva, postojan kao da Nevidljivoga vidi.
28 Vjerom je obavio pashu i škropljenje krvlju da Zatornik ne dotakne prvenaca Izraelovih.
29 Vjerom prođoše Crvenim morem kao po suhu, što i Egipćani pokušaše, ali se potopiše.
30 Vjerom zidine jerihonske padoše nakon sedmodnevnoga ophoda.
31 Vjerom Rahaba, bludnica, ne propade zajedno s nepokornicima jer s mirom primi uhode.
32 I što još da kažem? Ta ponestat će mi vremena, počnem li raspredati o Gideonu, Baraku, Samsonu, Jiftahu, Davidu, pa Samuelu i prorocima,
33 koji su po vjeri osvojili kraljevstva, odjelotvorili pravednost, zadobili obećano, začepili ralje lavovima,
34 pogasili žestinu ognja, umakli oštrici mača, oporavili se od slabosti, ojačali u boju, odbili navale tuđinaca.
35 Žene su po uskrsnuću ponovno zadobile svoje pokojne. Drugi pak, stavljeni na muke, ne prihvatiše oslobođenja da bi ih zapalo bolje uskrsnuće.
36 Drugi su opet iskusili izrugivanja i bičeve, pa i okove i tamnicu.
37 Kamenovani su, piljeni, poubijani oštricom mača, potucali se u runima, u kozjim kožusima, u oskudici, potlačeni, zlostavljani -
38 svijet ih ne bijaše dostojan - vrludali po pustinjama, gorama, pećinama i pukotinama zemaljskim.
39 I svi oni po vjeri, istina, primiše svjedočanstvo, ali ne zadobiše obećano
40 jer Bog je za nas predvidio nešto bolje da oni bez nas ne dođu do savršenstva.





















































































































































































































































































































































































































































Map IP Address
Powered byIP2Location.com

TIGNARIUS

26.12.2017., utorak

AFTER BOŽIĆ

Bloger @kupus me potaknuo na ovaj post, jer naša suspektno-analitička civilizacija uvijek pomalo sumnja u fakte vezane za Isusa ali ne daj Bože da posumnjamo u Zeuse, Atene, Platone, Vergilije...ili u kakvog faraona iz dinistaje Ramzes

Makar mi nije važno kad se Isus rodio (jedino bitno je da se rodio!!) evo ipak malog priloga iz pera don Damira Stojića!



Tvrdnja da Božić ima poganske korijene počele su se osobito širiti u 17.st. s engleskim puritancima i škotskim prezbiterijancima, koji su odbacivali štošta katoličkoga kao neosnovano na Svetome pismu, zanemarujući Tradiciju.

Dvije su se takve teorije raširile od tada do danas.

Prva je da je Božić zamijenio Saturnalije, slavlje u čast rimskog boga Saturna koje se održavalo u prosincu. Međutim, Saturnalije su trajale više dana i završavale najkasnije do 25.12. (neki autori tvrde do 23.12.). Stoga zvuči neuvjerljivo da se htjelo smijeniti staro slavlje stavljajući novo na sam njegov završetak ili čak dva dana poslije.

Druga je tvrdnja da je Katolička Crkva ustanovila Božić 25.12. kako bi zamijenila Dan rođenja Nepobjedivog Sunca (Dies Natalis Deus Solis Invicti) kojega je ustanovio car Aurelian 274. godine. To «Nepobjedivo Sunce» se pak smatra jednim od izražaja kulta boga Mitre. Međutim, Hipolit Rimski u svome «Komentaru na Knjigu o Danielu» (oko 204. godine) tvrdi slijedeće: «Prvi se dolazak našega Gospodina u tijelu, kada je rođen u Betlehemu, zbio 25. prosinca, u srijedu». Hipolitova «Kronika» također smješta rođenje Gospodinovo na taj datum. Dakle, datum Božića bio je poznat dosta prije ustanovljenja svetkovine Nepobjedivoga Sunca.

Stoga ostaje pitanje kako je i zašto svetkovina Božića upravo 25.12.?

Najprije, u židovstvu Isusovoga vremena postojalo je vjerovanje o «cjelovitoj dobi» velikih izraelskih proroka: to je ideja da su oni umrli na sam dan njihova rođenja ili začeća. Budući da se od prvih stoljeća vjerovalo da je Isus umro 25.3. (npr. za to svjedoči Tertulijan, 150.-207.), to se vjerovanje primjenjeno na njega smatralo potvrdom datuma njegova začeća (koji je inače posvjedočen i kod Hipolita). Također se spekuliralo da je 25.3. datum stvaranja svijeta, dok se Kristovo začeće i uskrsnuće na taj datum onda u tom kontekstu interpretiralo kao novo stvaranje (usp. Katekizam 349; 2174). Rođenje, dakako, treba smjestiti 9 mjeseci kasnije – koliko je vrijeme trajanja trudnoće - 25.12.

Također, napravljeni su određeni izračuni kojima je otkriveno kako je Zaharija, otac Ivana Krstitelja služio u Hramu u jesen uoči začeća Isusova. Neposredno nakon Zaharijine službe začet je Ivan Krstitelj. Budući da iz evanđelja znamo kako se Navještenje dogodilo u šestom mjesecu Elizabetine trudnoće, to je također potvrdilo datum začeća, a onda i rođenja Gospodinova.

Primjećuje se i da je 25.12. po julijanskom kalendaru bio datum zimskog solsticija, od kada dani počinju bivati dulji, a noći kraće. Ovu naravnu simboliku zasigurno su koristili i poganski kultovi koji su štovali božanstvo sunca, pa i oni stariji od kršćanstva. Međutim, za kršćane je Kristovo rođenje na taj datum bilo ispunjenje proroštva o «suncu pravde» iz Mal 4,2. Kršćanska objava od Knjige postanka jasno prikazuje sunce kao stvorenje Božje upravo protiv vjerovanja poganskih naroda koji su mu se klanjali. Biblija jasno kaže: «Gospodinu, Bogu svom se klanjaj i njemu jedinome služi» (Mt 4,10). Međutim, sunce je svakako prikladan simbol Božje slave. Naposljetku, ono omogućuje naravni život na zemlji. Upravo stoga i može označiti Krista, «bez kojega ne možemo učiniti ništa» (Iv 15,5) i koji je «svjetlo svijeta» (Iv 8,12).

Tako primjerice sv. Jeronim govori u jednoj svojoj božićnoj homiliji: «Čak i samo stvorenje daje za pravo našoj propovijedi, kozmos je svjedokom istinitosti naše riječi. Sve do ovoga dana rastu mračni dani, od danas se smanjuje tama... Raste svjetlost, uzmiče noć.» Zaharija u Lk 1,78 također prorokuje o Kristu kao o «Mladom Suncu koje će nas pohoditi s visine». U tom smislu svo stvorenje, pa tako i sunce, ostvaruje svoj na neki način sakramentalni značaj upućujući na svoga Stvoritelja (usp. Rim 1,20).

Papa Benedikt XVI u svojoj knjizi «Duh liturgije» također tvrdi da su odlučujuće za određivanje datuma Božića bile veze između stvaranja i križa, stvaranja i Kristova začeća.

Činjenica je da je samo svetkovanje Božića prošlo određeni razvoj, kao i da je u prvim stoljećima bilo i drugih datuma koji su se u pojedinim mjesnim Crkvama smatrali odgovarajućim za obilježavanje Kristova rođenja. Međutim, nadam se da ti je iz izloženoga jasnije zašto je baš 25.12. naposljeku prevladao.


a za sve Stipane i Štefice, malo Heroja






- 12:09 - Komentari (70) - Isprintaj - #

24.12.2017., nedjelja

NA DOBRO NAM DOŠAO BOŽIĆ

U općem veselju "prekomjernosti" u svim pogledima, ponekad me uhvati sjeta za onim nevinim vremenima mog djetinjstva, kad su sarma i šape bile izvor veselja!
Danas, u svijetu totalne izluđenosti zujimo po bespućima uvelih gradova prekrivenim lažnim blještavilom glamura ovog svijeta!
Eto tako umjesto spokoja i mira, gledam sebe zarobljenog u tom istom svijetu, kojem nema spasa....a u koji sam dobrovoljno stupio..
Ali kako Arsen reče "I boljima je bilo gore"

Eto tako nam danas jedan Srbin Stanković(koji ne mrzi) predstavnik javne televizije, doveo jednog Muslimana, Kiševića (koji isto ne mrzi, kojeg osobno i volim i cijenim..kojeg sam i slušao i gledao) da bi valjda "opservirali" temu Badnjaka i Božića!
Kako bi prošao onaj koji bi na javnoj televiziji "sekularne Turske" ustoličio Židova koji bi doveo jednog katolika, kao gosta na Bajram!

Upravo su oni (kao predstavnici (a)religija koje ne slave Božić) ilustracija beznađa jednakosti!
Nezgrapan (još jedan) pokušaj Stankovića da postane pjesnik.....
Kao što je nezgrapan pokušaj ovog svijeta da Židovima otme Jeruzalem!

Pa eto unatoč cijelom "weltschmerzu" moramo se radovati jer se onaj "Naivko" iz Nazareta rodio .....da bi umro za nas!!!
Ali ni to nama nezaježljivim, pohlepnim, častohlepnim, individualističko-merkantilističko-utilatirističnim spodobama..nije dosta, mi čekamo sniženja, akcije.....

Pa eto draga braćo i sestre Sretan vam Božić!







- 13:53 - Komentari (18) - Isprintaj - #

15.12.2017., petak

PLEMENSKI SINDROM

Neki dan mi je prijatelj (skoro sažalno) rekao da sam još uvijek plemenskli tip!
Jer sam branio jednog suplemenika, kojeg se ne da obraniti!

Ha, sad kad sjednem za ovaj glupi stroj, s malim odmakom (od stvarnosti) peispitujem svoje stavove!

Što meni znači pripadnost određenoj grupi i koliko me ta grupa određuje?

Ona je stvarno izgubila svoje iskonsko značenje i pretočila se u pripadnost interesnoj grupi!
A gdje je interes tu nema srama!
Pa tako danas zbog brutalne zaštite individualizma i licemjerja koje dolazi u paketu s njim, ne smiješ spomenuti zaštitu klasične obitelji ili ne daj Bože, nacije!
Obitelj je postala partnerski odnošaj nekoliko varijabli u interakciji nekoliko rodno osviještenih jedinki a nacija je zamijenjena korporativnim teambuildingom employera i agenata..
A vjera!
Poželjna je svaka osim kršćanske, da ne kažem katoličke!
Jer još jedino RKC nije pod potpunom kontrolom Microsofta, Google-a, Facebook-a.....i onih kuća za ocjenjivanje rankinga, pardon rejtinga, koje znaju i index sretnosti pojedinih nacija.......i ostalih korporativnih vidljivih gospodara ovog svijeta....

Ne, nemam problema s teorijama zavjere, to je za djecu i gluplju omladinu ...
Nego s konkretnim dokazima stvarnosti koja se ne vidi!

Ne znam dal znate, al J.Štulić je bio toliko fobičan od Rusije im Rusa, da je napisao one "Kurvine sinove" posvećene njima i komunizmu!
Ja se više bojim sebe, ko i Augustin!
I ne znam ima li smisla napisati neku pjesmu..:)))

Ruse kose curo imaš....






- 12:39 - Komentari (48) - Isprintaj - #

14.12.2017., četvrtak

IVAN od KRIŽA

Samo da ne zaboravim imenjaka.
Ove godine link šaljem na narod.hrIvan

Ali Jerulazem mi ne izlazi iz misli...

- 11:51 - Komentari (8) - Isprintaj - #

11.12.2017., ponedjeljak

JERUZALEM

Prognanikova pjesma

Na obali rijeka babilonskih
sjeđasmo i plakasmo
spominjući se Siona;
2 o vrbe naokolo
harfe svoje bijasmo povješali.

3 I tada naši tamničari
zaiskaše od nas da pjevamo,
porobljivači naši zaiskaše da se veselimo:
»Pjevajte nam pjesmu sionsku!«

4Kako da pjesmu Jahvinu pjevamo
u zemlji tuđinskoj!
5Nek’ se osuši desnica moja,
Jeruzaleme, ako tebe zaboravim!

6 Nek’ mi se jezik za nepce prilijepi
ako spomen tvoj smetnem ja ikada,
ako ne stavim Jeruzalem
vrh svake radosti svoje!

7 Ne zaboravi, Jahve, sinovima Edoma
kako su u dan kobni Jeruzalemov
vikali oni: »Rušite!
Srušite ga do temelja!«







8Kćeri babilonska, pustošiteljice,
blažen koji ti vrati milo za drago
za sva zla što si nam ih nanijela!
9Blažen koji zgrabi i smrska
o stijenu tvoju dojenčad!

- 19:52 - Komentari (24) - Isprintaj - #

10.12.2017., nedjelja

IŠČEKIVANJE

2Pt 3, 8-14

Iščekujemo nova nebesa i zemlju novu.

Čitanje Druge poslanice svetoga Petra apostola

Jedno, ljubljeni, ne smetnite s uma: jedan je dan kod Gospodina kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan. Ne kasni Gospodin ispuniti obećanje, kako ga neki sporim smatraju, nego je strpljiv prema vama jer neće da tko propadne, nego hoće da svi prispiju k obraćenju. Kao tat će doći dan Gospodnji u koji će nebesa s trijeskom uminuti, počéla se, užarena, raspasti, a zemlja i djela na njoj razotkriti. Kad se sve tako ima raspasti, kako li treba da se svi vi ističete u svetu življenju i pobožnosti iščekujući i pospješujući dolazak dana Božjega u koji će se nebesa, zapaljena, raspasti i počéla, užarena, rasataliti. Ta po obećanju njegovu iščekujemo nova nebesa i zemlju novu, gdje pravednost prebiva. Zato, ljubljeni, dok to iščekujete, uznastojte da mu budete neokaljani i besprijekorni, u miru.

Riječ Gospodnja.



Izaija, 1

Protiv glupog naroda
Čujte, nebesa, poslušaj, zemljo,
jer Jahve govori:
»Sinove sam ti odgojio, podigao,
al’ se oni od mene odvrgoše.
3Vol poznaje svog vlasnika,
a magarac jasle gospodareve –
Izrael ne poznaje,
narod moj ne razumije.«







Izaija,24

Sud
Gle, Jahve razvaljuje zemlju, razara je, nakazi joj lice,
raspršuje stanovnike njene.
2Svećenik će biti k’o i narod,
gospodar k’o i sluga,
gospodarica k’o i sluškinja,
prodavač k’o i kupac,
zajmodavac k’o i zajmoprimac,
vjerovnik k’o i dužnik.
3Opustošena će biti zemlja,
opljačkana sasvim,
jer je Jahve odlučio.
4Zemlja tuži, vene,
svijet gine, gasne,
nebo sa zemljom propada.
5Oskvrnjena je zemlja
pod žiteljima svojim,
jer prestupiše Zakon, pogaziše odredbu,
Savez vječni razvrgoše.
6Zato prokletstvo proždire zemlju,
okajavaju stanovnici njeni.
Zato su sažgani žitelji zemljini
i malo je ljudi preostalo.



- 13:10 - Komentari (12) - Isprintaj - #

05.12.2017., utorak

ŽRTVA

Već sama konsonantska skupina riječi -žrtva- zahtjeva određeni napor (poglavito anglo-germansko-frankofonskim govornicima)

Čitajući i slušajući Ivana Pavla II, kad nas je "nagovarao" da uđemo u EU (kao i svoje Poljake) naslutio sam da bi tamo trebali ići kao -žrtve!
E pošto baš i nisam nešto "žrtvoslovan" nije mi se baš dalo -žrtvovati!
Ali zbog straha /Božjeg/ sam se ipak odlučio za EU!

Jesam li se žrtvovao iz svoje uljuljane lagode malograđanskog mira i anonimnog blogiranja?

Pojam žrtve je tema svih znanih civilizacija ("najdraže" su mi one drevne i daleke, koje su žrtvovale djecu a za koje naši levoliberalnokomunistički bastardi drže da su avntgardne i progresivne u odnosu na konzervativno judeo-kršćanstvo)

Tako su razni "avangardi" poput Hitlera, Lenjina....žrtvovali desetke milijuna!
Ali što je to u usporedbi sa spaljivanjem nekoliko tisuća vještica!
(Usput, jeste li ikada čuli da NR Kinom vlada komunistička dinastija.....Naravno da niste, ona je čedo-čudo kripto svijeta...nitko od nas "nosača" majica i cipela, mobitela...se ne pita, kako i ukakvim uvjetima su izrađene sve te manje-više nepotrebne stvari...Nije bitan režim, bitno je da je jeftino....Pošto život, majku vam sjecikesastu)

Kao što Sartre reče "Svi mi imamo dovoljno snage....za istrpiti tuđe nevolje"


Evo ja žrtvujem svoje dragocjeno vrijeme..:))) kao da sam ga ikad imao...
Ne znam ni što je...
Al ne zvuči loše

Opet se moram vratiti na generala Praljka, sa uvijek istim pitanjem; Jel žrtva bila uzaludna?
Mi, kršćani smo to davno riješili (makar neki teolozi, i ne samo protestantski, dovode u pitanje i onu najveću Žrtvu, Isusa Krista!
Bez nje svaka naša žrtva je nedostojna i nepotrebna!
Jer većina naših žrtava su protkane vrlo prizemnim interesima..istim onim koje vode multikulti korporacije snižavanjem cijena i rastom profita....

Jer gdje je interes, nema srama!
Kupi!
Prodaj!

Samo vi riknite..... sve ostalo je naša briga!

Mogao bih ja još al mi se neda paliti kombajn za malo sijena!

Na današnji dan 1918. je veliki hrvatski patriot Grga Budislav Anđelinović, (svaka sličnost s bracom i sekom pusić je slučajna) postavivši tri strojnice na Trgu bana Jelačića, "žrtvovao" 13 Hrvata za "otačbinu"








- 17:42 - Komentari (20) - Isprintaj - #

04.12.2017., ponedjeljak

BARBARA

Na današnji dan 1971.g. su komunističke vlasti, dopustile da se odzidaju vrata moje župne crkve, koje jel,te ista i zazidala.
Pa eto ja se ovom prilikom sjetim pokojnih svećenika Leopolda Tepeša i Josipa Frkina, koji su najzaslužniji za ovo "čudo"
Naime Joža je našel lokalnog komunističkog moćnika pri šanku.
Ovaj mu je obećal da bu to rešil.... i bogmeč su rešili.

A o Barbari, čitajte (ak vam se da)



sa bitno.hr

a poslušati i pogledati, sigurno hoćete...





- 15:03 - Komentari (2) - Isprintaj - #

03.12.2017., nedjelja

TRIBUNALI

tribunal (lat.). 1. U ant. Rimu, povišeno sjedište za starješine tribusa. 2. Sud, sudnica, sudište.

Neki kurvini sinovi su i kod nas imali jedan tribunal!
Onaj Feral
Onda su kurvini sinovi podijeli svoj plijen ne plativši ni kunu poreza (iako bjehu obveznici istog) a onda ih preuzima bivši urednik Komunista, koji ih pokušava spasiti.
Ali kurvinim sinovima nije bilo spasa!
Kao ni "kultnoj" Stojedinici, malo većoj skupini kurvinih sinova, koji isto kao i ovi ne plaćaju porez...
I nikom ništa
Oni su kultni
Ali ti Tigi i Marko Perković morate plaćati
E nećete, sjeme vam se zatrlo

Nadam se da će ista sudba kao Feral, zadesiti i sve kurvine sinove koji su potrošili 2milijarde USD da bi dokazali da je Slobodan Praljak, za njih Ilija Gromovnik, čije staze njihove bijedne duše neće nikada doseći moći.

Iluzije koji donekle normalni ljudi imaju o ovom svijetu su toliko smiješne da se ja svaki put čudom čudim.
Iako znam onu jednog čudaka koji reče; Nihil admirari!

Sad baš čekam konačno rješenje bosanskog pitanja
Hercegovinu nitko i ne spominje!
Valjda je ona riješena!
Naime tamo kurvini sinovi u vojnim odorama mogu ući u banku uzeti lovu zatvoriti vlasnike i direktore i ......
Ništa!
Ništa, časni sude!
Nismo mogli skupiti dovoljno love časni sude!
Vi ćete suditi Slobodanu Praljku na iskazima domaćih kurvi Pusića i Mesića!


A još nisam čuo da se ijedan Hrvat islamske vjeroispovijesti u potpunosti ogradio od dosljedne i konstantne i naravno i sulude politike o stvaranju bošnjačke džamahirije, koja u zadnjih 70 godina nastupa isključivo neprijateljski prema državi hrvatskoj iako naši stalno mantraju o nekom prijateljstvu
Valjda predmnijevaju da svi Hrvati boluju od kokošijeg sljepila

Slovenija je isto prijateljska država iako nas gadovi 25 godina jebu na svakom poglavlju za pristup EU, od terana do Savudrijske vale!

A sa Srbijom!
Pa to je predivno; Mostovi u okrugu Madison!

Davno je meni jedan Wermacht-ovac rekao,

Tigi, opet bu rat, kad ovi moji pruski idioti shvate da nabavljaju čelik za 100DM, pa ga prerađuju i prodaju za 120 DM a ovi idioti od jaja jednog bizona naprave 100l parfema, koji ih košta 10 DM, isti prodaju za 5000 DM!!

A evo priloga kako primudri Alija, kojeg se rat 91. nije ticao, nudi ražanj za Srebrenicu!





- 16:09 - Komentari (29) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

< prosinac, 2017 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Travanj 2024 (1)
Ožujak 2024 (13)
Veljača 2024 (4)
Siječanj 2024 (7)
Prosinac 2023 (8)
Studeni 2023 (9)
Listopad 2023 (6)
Rujan 2023 (4)
Kolovoz 2023 (7)
Srpanj 2023 (2)
Lipanj 2023 (4)
Svibanj 2023 (4)
Travanj 2023 (5)
Ožujak 2023 (7)
Veljača 2023 (5)
Siječanj 2023 (4)
Prosinac 2022 (8)
Studeni 2022 (8)
Listopad 2022 (4)
Rujan 2022 (4)
Kolovoz 2022 (6)
Srpanj 2022 (2)
Lipanj 2022 (1)
Svibanj 2022 (2)
Travanj 2022 (5)
Ožujak 2022 (5)
Veljača 2022 (4)
Siječanj 2022 (5)
Prosinac 2021 (9)
Studeni 2021 (8)
Listopad 2021 (5)
Rujan 2021 (5)
Kolovoz 2021 (9)
Srpanj 2021 (5)
Lipanj 2021 (1)
Svibanj 2021 (2)
Travanj 2021 (4)
Ožujak 2021 (13)
Veljača 2021 (8)
Siječanj 2021 (9)
Prosinac 2020 (9)
Studeni 2020 (8)
Listopad 2020 (3)
Rujan 2020 (3)
Kolovoz 2020 (6)
Srpanj 2020 (6)
Lipanj 2020 (5)
Svibanj 2020 (2)
Opis bloga
ako imate primjedbi
mrežna pošta vam je ikpurger@gmail.com

Flag Counter