Moja pokojna baka uvijek je govorila da se na poklade moraju ispeći krafne iliti pokladnice, da se sačuvaju kokoši.
Navodno, ako si na taj dan ispekao pokladnice tijekom godine ti lisica ne će krasti kokoši (palo bi tu i poneko pile za ručak, kao kolateralna žrtva).
Strahujući za moj kokošinjac, odlučih se prvi put u životu ispeći krafne.
Mislim ja tako, pa ako mogu praviti raznorazne kolače, torte i ine slastice, nešti problema napravit krafne.
Ja rek'o, ja porek'o.
Evo kako su ispale!

Za u rubriku - primjer kako krafne NE smiju izgledati
Najžalosnije od svega je što su jako ukusne, samo su nekako đonaste!
Tješim se da kvasac nije valjao!
Da ne bi baš sve propalo, a i da se ne bi bacio onaj višak bjelanjaka (jer u krafne idu samo žutanjci) napravih puslice.
E to je već nešto sasvim drugo.
Ispale odlično.
Možda ih nisam baš oblikovala pod špagu, ali su baš kako puslice trebaju biti.

Za u rubriku - kako na brzinu pokvariti zube
A evo i Klodovika sam konačno slikala, da vidite moju zvijer.
Uglavnom me sramoti.
Ne podnosi goste.
Krešti na svakog nepoznatog.
Zlu ne trebalo!
Kako reče Roza, morat ću staviti natpis na vrata - pazi oštar papagaj!

Papagaj sa stavom