center>


CRTICE IZ GLAVE I ŽIVOTA


Moja Ljubav

Najnježnija, najtoplija, najiskrenija

Teuta


Moja mala Sukiyaki

Zajednički blog

Teuta i Morski





Uvijek zajedno




Krasna misao moje Drage

Ljubav je najsnažnija svemirska energija čije titraje osjećamo u svom srcu, zato treba vjerovati samo njemu!



Blog je namijenjen onima koji žele zaboraviti svakodnevne brige i prepustiti se svijetu mašte

Kako slika vrijedi više od tisuću riječi moje ilustracije su uklopljene u postove. Nitko ne može moje misli bolje oslikati od mene samoga


NE VJERUJEM POPOVSKIM LAPRDANJIMA

Blog je otvoren 2. svibnja 2006.

U komentarima na svom blogu ne dozvoljavam blačenje i vrijeđanje drugih blogera

Moja galeria
Fotoklub Rijeka

Kako smo zavolili Japan 2016


Smoking Area, Kyoto, Fushimi Inare

1. Priprema putovanja
2. Smještaj
3. Među prijateljima
4. O pušenju
5. Ozbiljno i šaljivo
6. Predvečerje u Tokyu
7. Hrana
8. Ples meduza
9. Chozuya
10. Aqua fantasy
11. Riječ za kraj
12. Fushimi Inari Taisha
13.Večera u Kyotu
14.Moje prvo kupanje u Japanu

Kako smo zavolili Japan 2017



Osaka Castle

Pripreme

1. Dojmovi s putovanja
2. Subaru
6. Pjevamo Subaru
3. Čekamo nočni pogled
4. Mislima u Japanu
5. I tablet je tu

Torii on Miyajima, Hiroshima

1. Osaka Castle
2. Treba imati sreće
3. Sanja Matsuri
4. Vizure modernog Japana
5. Najviša zgrada Japana
6. Sayonara
7. U karaoke baru
8. Udon za ručak
9. Podzemlja velegrada
10. Vesela pjesmica
11. Beskućnik
12. Mikoshi
13. Ljepota kimona
14. Život je igra
15. Žice, žice, žice ...
16. Slobodno kao ptica
17. Ugodan restorančić
18. Kitayama cedar
19. U prvom redu partera
20. Shinjuku, Tokyo
21. Miyajima


Zaglavlje bloga3

19.07.2017., srijeda



Međi prijateljima u karaoke baru u Osaki


Tko kaže da su Japanci hladni i zatvoreni? Bilo je prelijepo uživati u njihovom društvu uz pjesmu i šalu.
Stigla je i cuga, stigla je i klopa, bilo je i plesa. Ima li veće počasti nego kada vas Japanac časti pićem iz svoje flaše ...... Bilo je prekrasno






Oznake: Osaka, karaoke u Japanu


- 11:11 - Pusti vodu (12) - Isprintaj - #



17.07.2017., ponedjeljak



Tko to pali Dalmaciju?


Mučno je i strašno slušati svakodnevne izvještaje o požarima diljem Dalmacije. Najčešće izvješća počinu riječima: Noćas je opet buknuo požar kod ... I umjesto da se otvoreno zapitaju izvjestitelji, da se priupita policija, kako je to slučajno buknuo u doba največe suše, u doba najjače bure, baš u gluho doba noći, slušamo o nadljudskim naporima vatrogasaca (njima priznanje za sav uloženi trud).


Skoro pa da je moguće napraviti obrazac po kojem se paljevine postavljaju, kojim se redom i na kojim područjima postavljaju. Pa ako je tome tako, zar nije moguće organizirati protupožarne straže, zar nije moguće preko svih sredstava obavješćivanja, tevea, radija, tiska, pokrenuti sveobuhvatnu akciju hvatanja luđaka koji sigurno uz glazbeni hit onoga narodnjaka "Gori šuma, gori borovina" svake noći postavlja nove požare? Da moja imovina ovisi o jednom ili više luđaka, ni crni me vrag nebi spriječio da svaku noć, svaki dan dežuram. A da ga nađem, vezao bih ga za prvi grm i pustio da se danima peče na lomači koju je zapalio. Nebih mu dozvolio taj luksuz da se ispeče na brzaka.


Kada ćemo napokon umjesto vijesti: "Opet je noćas buknuo požar", čuti da je pokrenuta široka akcija hvatanja palitelja.
Mali milion kojekakvih akcija teve je pokrenula, pa zar je teško pokrenuti i ovakvu akciju. Ili je možda lakše samo pričati o naporima gasitelja koji moraju trčati od jednog do drugog požara. Zar je tako teško reči: Podmetnut je još jedan požar, hajde da uhvatimo palitelja prije nego nam izgori sve što goriti može.




- 12:25 - Pusti vodu (25) - Isprintaj - #



13.07.2017., četvrtak



Priča o šišmišima


Sjedimo u ljetno predvečerje na plaži. Trenutak očaravajući.
Proleti šišmiš.

Trebalo nam par trenutaka da sredimo misli. Priča Draga o njenom djetinjstvu u Brnu i kako su kao djeca gledali šišmiše. I njima su kao i nama pričali kako se šišmiši mogu zaplesti u kosu.

- Meni je zanimljivo kako oni u letu svojim osjetilima osjete namjanje kukce, bubice čak, u letu i nepogrešivo ih hvataju.
- A jesu li šišmiši sisavci ili ptice? Još nikada nisam vidjeo da u letu neka šišmišica doji mlado. Istini za volju, nisam vidjeo ni da ih doji u leglu. Znam da im donosi kukce i tako ih hrani. Znači ako ne sišu da nisu sisavci. A nisu ni tice kada nemaju perje. Pa koja su onda oni izmišljotina prirode?

Nabadamo mi tako o šišmišima, kada se Draga sjeti onih što sišu krv. Pa ako ipak sišu, znači da su sisavci.

Pričamo mi tako kada se sjetim zgode iz svoga djetinjstva: Sjedili smo, mi klinci i klinke, u isto ovakvo ljetno predvečerje u parku. Odjednom se jednoj klinki zaleti šišmiš u kosu. Uzalud smo ga pokušavali izvuči. Tek kada je došao otac curice uspjeo ga je osloboditi. Jasno da je sa malenom otišao do dotkora koji je odgonetnuo zagonetku šimšmiša. Curica je imala uši i šišmiš ih je osjetio u letu. Hranio se njima dok smo ga mi djeca iz našega parka pokušavali bez uspjeha izvuči iz kose. Sada sam siguran da je ipak bila šišmišica koja je sakupljala uši za svoje klince koji su gladni čekali u nekom tamnom kutku viseči naglavce.

Znači, priča o šišmišima ima svoje stvarno uporište.
Pouka: Ako imate uši ili buhe obavezno u ljetnim noćima nosite kapu. Ako ste nudisti i imate picajzle, zaštitite se pokrivalom na vrijeme.



No name



Ovaj je post malo kasnio jer je čekao recenziju stručnjaka iz udruge "Moj Miš Šišmiš" pa ga objavljujem tek nakon njihovog pozitivnog mišljenja.
Članak je pohranjen u njihovoj riznici znanja o šišmišima pod tajnim kodom: "Afrička šljiva ne pada daleko od stabla".




Oznake: Priča o šišmišima


- 11:28 - Pusti vodu (21) - Isprintaj - #



09.07.2017., nedjelja



Obavjesti


Ako vaše dijete u busu slučajno treba piškiti ili kakiti slijedite upute za izlaz

Way out if your kid need pee or shit



A ako ste pak osoba u invalidskim kolicima i na vas se mislilo

Za osobe u invalidskim kolicima, Only for invalids



Draga i unuci uživaju u moru. Sinoć smo se do mora spustili u 17:30 a iz mora su izašli u 20:30, bez minute prekidanja kupanja. Treba li više dodati?
Svim blog prijateljima šalje puno pozdrava



Oznake: nužda


- 12:46 - Pusti vodu (13) - Isprintaj - #



07.07.2017., petak



Ma tko jebe Photobucket


Godinama sam poneku sliku hostao na Photobucketu. Bio je sasvim dovoljan za ono što je meni trebalo. Sada vidim da mi izjebao sve što sam kod njih hostao. Kažu da ga treba updetati, besplatno za samo 2,5$ mjesečno. Pa kako u pizdu materinu besplatno ako je mjesečna pretplata? Zarađuju na reklamama, zarađuju i na onome što ja hostam kod njih, jerbo oni žive od fotki koje im dovlače one koji kod njih žele reklamirati. I zato kažem: Tko ih jebe! Imam svoj Flickr sa kojime su oni neusporedivi, imam i svojih preko terabajt prostora na Flickru. Sve što snimim mobićem ili tabletom automatski mi se louda na Flickr.
Dakle, tko vas jebe, photobucket


- 13:35 - Pusti vodu (11) - Isprintaj - #



05.07.2017., srijeda



Sam svoj majstor, tenda


Pisala je Draga kako napokon ima lijep balkon nakon što sam joj montirao tendu.
Ja budem napisao par riječi o tehničkoj strani izvedbe. Možda nekome pomogne moje iskustvo.

Osnove kojima sam se vodio prilikom razmišljanja o tendi bile su želje moje Drage da: Tenda štiti od sunca, da štiti od kiše i vjetra, a da zimi može zatvoriti balkon da nemora lopatati snijeg sa balkona. Prema tome, morala bi biti lagana ljetna i teška zimska tenda. Odlučih se za lako izmjenjive dvije tende, ljetnu i zimsku.
Draga je htjela tendu koja se može rolati po visini ili spustiti do ograde. Ja sam tome dodao i mogučnost izbacivanja van balkona što se pokazalo kao najljepše rješenje.
Dodatni problem bila je širina balkona 3,5m. Kako je profile te dužine problem iz Rijeke busom voziti u Zgbubu morao sam cijevi prerezati popola i na balkonu ih spojiti i dodatno osigurati.
Sada par riječi o izvedbi.

Na stropu nosač je uhvačen u tri ležišta, a dolje je uvučen u porub. Na taj je način lagano tendu vezati za naslon balkona kada je spuštena i mora biti dobro učvršćena protiv vjetra. Dodatno je i osiguranje vezanjem vertikalnih rubova tende za očice u zidu.

Tendu je lagano zarolati do željene visine i uhvatiti za konope na zidu kukicama koje su navarene na krajevima donjeg profila da se ne odmata.

Lagano se može izbaciti zahvaljujuči rukama koje su zglobno učvršćene na ogradi. Ovakva izvedba ima svoju prednost u tome što tenda nije čvrsto vezana pa ju vjetar ne kida. Ručice i donji profil služe kao amortizeri ili kako bi primorci rekli kolpo morto.



How I made protect of Sun and bad weather



How I made protect of Sun and bad weather



How I made protect of Sun and bad weather



How I made protect of Sun and bad weather



How I made protect of Sun and bad weather



Kratki video na kraju. Video je u rađen u Flickru pak zato nema na sebi one strelice kojim pokrečemo video. Dakle, klik na sliku da se otvori video.

How I made protect of Sun and bad weather



Kakav bih ja bio Ja kada si za kraj ipak nebih dao i malo slobode izražavanja u našem prekrasnom hrvatskom izričaju.
Dakle ovako: Čitav je projekat izveden u sinergiji naših dvaju umova. Dok sam bušio rupe u betonu, Sunce me poštedilo svoje solarne energije pa zahvaljujuči tome solarni receptori u mome skinu nisu previše patili. Kada je sve bilo završeno održan je svečani event pod tendom. (Nadam se da ste sve razumjeli. Ipak je to naš najljepši rvacki izričaj).
I tako nam se dogodila tenda. Događanju svečanog događaja bili su nazočni svi prisutni.



How I made protect of Sun and bad weather





Dodatak 6.5.2020.:
Draga je odlučila da je ova tenda sasvim dovoljna za sva godišnja doba. I evo, već je treču godinu izdržala sve vremenske uvjete a poznato je kakvi su vjetrovi i nepogode pogađale Zagreb. Tenda je još uvijek jednako kvalitetna kao da je nedavno stavljena.

Oznake: tenda, sam svoj majstor


- 00:02 - Pusti vodu (13) - Isprintaj - #



<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.



Videa iz Japana

Sukiyaki uz more
Najviša zgrada Japana
We'll be back
Hiroshima, Zvono mira
Shinto vjenčanje
Tokyo, Sanja Matsuri

8 Kolovoz, August



Vodič Japanom, sve što vas zanima i što je dobro znati


Kako smo zavolili Japan 2018


Asahi Beer Tower, Golden Flam and Tokyo Skytree

Pripreme

1. Opet među prijatelje
2.Javili su se iz hotela
3. Karte su kupljene
4. Hotel rezerviran
5. Sve je spremno
6. Još jedan dan



Japan 2018

1. Vratismo se u Hrvatsku
2.Shukkeien Garden, Hiroshima
3. Shinkansen Hikari
4. Japan, zemlja vulkana
5. Dječji spomenik mira, Hiroshima
6. Priroda je sveta
7. Osjećati se ugodno
8. Japan, second hand
9. Kako priječi cestu
10. Žuti i kosooki
11. Hiroshima 6. kolovoza 1945.
12. Music festival
13. Pjesma rađa prijatelje
14. Himeji Castle
15. Par kapi Japana
16. Tamo visoko
17. Mount Shosha
18. Marble beach, Rinku, Osaka
19. Japanska drvena arhitektura
20. Ima toga i u Japanu
21. Ručak u Kobe-u
22. Kobe Nunobiki Herb Gardens

Kako smo zavolili Japan 2019,

Planiranje putovanja

1. Odluka je pala, putujemo
2. Mi letimo, lala la
3. Kako do Japana
4. Počinje odbrojavanje
5. Yokohama

Mi kao Japanci

1. Ne izgubiti se
2. Gejša i samuraj
3. Sitnice koje to nisu
4. Hachiko, vjernost psa
5. Shinto vjenčanje
6. Vidjeti da bi vjerovali
7. Japanom 220/sat
8. Draga uspomena
9. Shibamata
10. Kišno jutro u Yokohami
11. HIKAWA MARU
12. Povjerljivi japanski razgovori
13. Najveći pauk na svijetu

JAPAN


1. Amaterasu, Boginja Sunca
2. Obnova hrama Boginje Amaterasu
3. Glicinija, najljepša na svijetu
4. Presađivanje najveće glicinije
5. Trešnjin cvijet u Japanu
6.Podzemni bicikl parking
7. Festival azaleja, Tokyo
8. ZOO Osaka
9. Japanom 220/sat
10. Ginko
11. Spavanje u kapsulama
12. Shinkansen i Maglev
13. Akvarij Osaka
14. Opet malo o Japanu
15. O japanskoj hrani
16. Staro-novo, japan
17. Setsubun festival
18. Hiroshima, Ptica na dlanu
19. Negdje nad Sibirom
20. Poplave u Japanu
21. Mostići u parkovima
22. Veliki val Kanagave
23. Uspomena na Osaku
24. Higashi Hoganji Temple







Design by More ljubavi

Uz rivu