Linkovi
tempeh&miso
Dom's site
Jedini relevantni site na internetu koji pokriva azijske fermentacije
Kontakt
kezele@irb.hr

tempeh & miso

13.11.2009., petak

Marinade za tempeh

Budući da tempeh fermentira nezačinjen (jer sol bi usporila i onemogućila razvoj micelija Rhizopusa) potrebno mu je dodati okus nakandno. U tu svrhu ja najviše volim koristiti shoyu soja sos, prirodni ferment dobiven iz soje i pržene pšenice u omjeru 50:50. Shoju je prirodni pojačivač okusa i preteća je današnje industrije pojačivača okusa bazirane na raznim glutaminatima E620 do E629 koji su označeni kao potencijalno opasni (E brojevi).

Ako se tempeh prži u dubokom ili plitkom ulju bolje ga je marinirati tek nakon prženja jer na taj način ulje neće prskati.
Evo najčešćih marinada za tempeh:

1. 1/2 m-ž. koriandera + 1 m.ž. soli + češnjak + 1/2 šalice vode (opcija limun i/ili curry umjesto korijandera)
2. Shoyu
3. Shoyu + đumbir sok
3. Shoju + limun sok 1:1
4. Shoju + češnjak (+ limun sok)
5. Shoju + wasabi (hren)
6. Shoju + korijander
7. Shoju + curry (+luk)

- 09:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

  studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Studeni 2010 (1)
Veljača 2010 (6)
Siječanj 2010 (2)
Studeni 2009 (10)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
OYO.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
Sve o tempehu, misu, fermentiranoj hrani i tradicionalnoj proizvodnji vlastite domaće hrane.