Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tempeh-miso

Marketing

Marinade za tempeh

Budući da tempeh fermentira nezačinjen (jer sol bi usporila i onemogućila razvoj micelija Rhizopusa) potrebno mu je dodati okus nakandno. U tu svrhu ja najviše volim koristiti shoyu soja sos, prirodni ferment dobiven iz soje i pržene pšenice u omjeru 50:50. Shoju je prirodni pojačivač okusa i preteća je današnje industrije pojačivača okusa bazirane na raznim glutaminatima E620 do E629 koji su označeni kao potencijalno opasni (E brojevi).

Ako se tempeh prži u dubokom ili plitkom ulju bolje ga je marinirati tek nakon prženja jer na taj način ulje neće prskati.
Evo najčešćih marinada za tempeh:

1. 1/2 m-ž. koriandera + 1 m.ž. soli + češnjak + 1/2 šalice vode (opcija limun i/ili curry umjesto korijandera)
2. Shoyu
3. Shoyu + đumbir sok
3. Shoju + limun sok 1:1
4. Shoju + češnjak (+ limun sok)
5. Shoju + wasabi (hren)
6. Shoju + korijander
7. Shoju + curry (+luk)


Post je objavljen 13.11.2009. u 09:19 sati.