Team Sport

petak, 21.03.2014.

Nogomet - El Clasico




Real Madrid – Barcelona 23.3.2014. 21.00, Santiago Bernabeu, Madrid


Real Madrid priprema se za drugi ovosezonski El Clasico svjestan činjenice da če mu evenutalna pobjeda vrlo vjerojatno donjeti naslov prvaka Španjolske.

Naime, tom pobjedom bi Real Madrid “pobjegao” 7 bodova ispred trećeplasirane Barcelone, a pritom bi i zadržao prednost ispred drugoplasiranog Atletico Madrida od minimalno 3 boda.

Real u utakmicu ulazi nakon 9 uzastopnih pobjeda na Bernabeu i Galacticosi žele taj niz produljiti na 10 uzastopnih domaćih pobjeda.

Real će u ovoj utakmici, kao i u svakoj drugoj, puno očekivati od Cristiana Ronalda.

Ronaldo je trenutno vodeći strijelac španjolskog prvenstva sa 25 golova, a povrh toga u odličnoj je golgeterskoj formi jer je zabio je gol u svakoj od zadnje 3 ligaške utakmice i u svakoj od zadnjih 6 utakmica u svim natjecanjima.

Nakon što se vratio od suspenzije zbog crvenog kartona protiv Athletic Bilbaa, zabio je 7 golova u 5 utakmica u svim natjecanjima, a zabio je gol i u svakoj od zadnjih 9 utakmica na Santiago Bernabeu.

Cristiano je vodeći stijelac Europe u ovom trenutku sa 41 golom, od kojih je 13 zabio u Ligi Prvaka, pa je s tim učinkom za jedan gol kratak od Messijevog rekoda u broju golova u jednoj sezoni Lige Prvaka.

Nije iznenađenje da Real Madrid svoje nade polaže u velikoj mjeri u Ronalda, koji je trenutno 4. najbolji strijelac Reala u povijesti i jedini igrač Reala sa tog popisa koji ima prosjek više od gola po utakmici.

S dva gola protiv Schalkea Ronaldo je prestigao Mađara Ferenca Puškaša na ljestvici najboljih strijelaca Real Madrida svih vremena.

Nakon što je protiv Schalkea propustio zabiti i treći gol za hat trick protiv Schalkea, Ronaldo je bio vidno frustrian jer bi mu taj treći gol podigao prosjek ove sezone u Ligi Prvaka na ravno 2 gola po utakmici.

Barceloni će evenutalnim porazom u El Clasicu put do naslova biti dodatno otežan, jer bi uz zaostatak od 7 bodova imali i težak raspored do kraja prvenstva.

U zadnjem kolu kod kuće Barcelona dočekuje Atletico Madrid, koji u periodu do te utakmice ima najlaški raspored od tri kandidata za naslov, pa je realno očekivati je da će i druga madridska momčadi ostati u matematičkoj utrci za naslov sve do te utakmice na Nou Campu.

U sljedećih nekoliko utakmica Barcelona igra protiv “fenjeraša” Betisa i Getafea, ali i protiv jakih Athletic Bilbaa i Villarreala, koji su u dobroj formi i koji su u utrci za europska natjecanja iduće sezone.

Real također još očekuju utakmice protiv Seville i Real Sociedada, klubova koji su u borbi za Europu, tako da je pritisak i na Realu i na Barceloni momčadi velik jer će im u slučaju kiksa preostati malo šanse za “popravak”.

Nakon nekoliko uzastopnih razočarenja, Barcelona je ovaj vikend konačno pobjedila, i tom je prilikom iskalila sve frustracije svojom lošom formom na Osasuni, koju su na Camp Nou pobjedili rezultatom 7-0.

Protiv Osasune je Lionel Messi zabio hat trick i time postao najbolji strijelac u povijesti Barcelone sa 370 golova.

U pobjedi protiv Osasune osim Messija briljirao je i Andres Iniesta, ali nažalost navijača Barcelone dobra igra njih obojice na istoj utakmici nije bio čest slučaj ove sezone.

Ipak usprkos dobroj nedavnoj formi Messija, Ronaldo je trenutno u boljoj formi prije prvog sustreta Reala i Barcelona nakon dodijele Zlatne Lopte.

Pobjeda protiv Osasune je Barceloni bila tek 3. pobjeda u 5 utakmica u prvenstvu.

U preostale dvije utakmice su pretrpili teške gostujuće poraze od Real Sociedada 3-1 i Valladolida 1-0.

Ti porazi donjeli su mnogo nemira u svlačionicu Barcelone i nepovjerenje u trenera Martina, koji je prema nagađanjima i vrijestima koje su "procurile" iz kluba najavio da će napustiti klub na kraju sezone, nezadovoljan manjkom poštovanja koji prema njemu imaju igrači, mediji i navijači u Barceloni.

Ipak, u dijelu sezone kada je Barcelona bila u puno boljoj formi, Katalonci su u prvom El Clasicu ove sezone pobjedili rezultatom 2-1.

Bez obzira na nedavnu lošu formi, Barcelona u ovu utakmicu ulazi u nešto boljem raspoloženju nakon uvjerljive pobjede protiv Osasune i izbacivanja jakog Manchester Citya iz Lige Prvaka.

Napadač Barcelone Pedro izjavio je da su svjesni da ne smiju izgubiti na Santiago Bernabeu:
“Ako izgubimo teško ćemo se vratiti u utrku za naslov. Ali ipak u ovu utakmicu ulazimo u dobroj formi i imamo puno motiva za igru. Svi želimo odigrati dobru utakmicu i održati snove o trostrukoj kruni živima.”

Pedro je prokomentirao i momčad Reala:
“Imaju jako brze igrače, koji će čekati da im predamo loptu da nas kazne iz kontranapada. Moramo biti svjesni njihovih snaga i stila igra, da bi mogli iskoristiti njihove nedostake i istaknuti naše kvalitete. Naša je ideja igra u ovoj utakmici je puno brzih dodavanja i promjena strana.”

Barcelona igra sa puno posjeda lopte mogao bi se pokazati kao dobar “protuotrov” za stil igre Ancelottijevog Reala.

Za očekivati je da će se igrači Barcelone posvetiti dugom posjedu lopte da bi smanjili količinu posjeda lopte Real Madrida na minimum.

Uz to je važno za Barcelonu da obrana fukncionira i bude spremna na Realove brze i ubojite kontra napade.

Real je u ovoj utakmici favorit, ali kako se radi o El Clasicu u takvim derbi utakmicama nema izraženih favorita.

No nesmije se zaboraviti da će domaći teren biti Realova velika prednost.

Do sada je u El Clasicu Real pobijedio 70 puta, Barcelona 65 puta, a 32 puta je bio remi.

Od sustreta koji su odigrani u Madridu, Real je pobjedio 51 puta, a Barcelona samo 17 puta.

U zadnjih 5 međusobnih dvoboja Real je slavio 2 puta, Barcelona 2 puta i jedan puta je bio remi, dok su u zadnjih 6 sustreta bila dodijeljna 2 crvena kartona i 28 žutih kartona.

Nadalje u posljednih 13 sustreta između ovih momčadi u svim natjecanjima, uvijek su obje momčadi zabile gol, a od kada je Ronaldo potpisao za Real Madrid 2009. u 20 sustreta između ove dvije momčadi i Messi i Ronaldo su zabili po 12 golova.

Raditi će se o vrlo zanimljivoj utakmici sa jako velikim ulozima i svim ljubiteljima nogometa nedjelja navečer je rezervirana za ovaj dvoboj.


Kratke vijesti:


Wengerova 1000. utakmica
Ove subote na utakmici protiv Chelsea, Arsene Wenger će 1000. put s klupe voditi momčad Arsenala. Svoju prvu utakmicu na klupi Arsenala Arsene Wenger je vodio u listopadu 1996. protiv Blackburn Roversa, a s Arsenalom je u međuvremenu osvojio 3 prvenstva Engleske, 4 FA Cup naslova, 2 dvostruke krune, 4 engleska superkupa, a izgubio je finala kupa UEFA i Lige Prvaka. Naslov prvaka iz 2004. osvojio je bez ijednog poraza, usred rekordnog niza od 49 ligaških utakmica bez poraza.

Sharksi preuzeli vrh divizije Pacific
Napadač San Jose Sharksa Brent Burns postigao je pobjednički gol u pobjedi Sharksa 3-2 nad Anaheim Ducksima. Osim tog gola Burns je kod drugog gola asistirao, te je podijelio 5 udaraca protivnicima. Tom pobjedom Sharksi su prestigli Duckse na mjestu vodeće ekipe divizije Pacific.

Soundersi prestaju s poslovnom suradnjom s Seahawksima
Nogometna momčad iz MSLa, Seattle Sounders odlučila je prekinuti poslovnu suradnju sa NFL momčadi Seattle Seahawksima. Poslovna suradnja je počela 2007., a iz Soundersa objašnjavaju ovaj potez time što smatraju da su im Seahawksi puno pomogli u razvoju, ali da su od sada nadalje sposobni zasebno funkcionirati. Ipak uprava Soundersa objašnjava da to ne znači prekid svih veza sa Seahawksima, jer će momčadi i dalje biti dio sportske obitelji Seattlea i dijeliti će stadion CenturyLink Field



Rezultati:

Nogomet
Europa Liga
Anzhi Makhachkala 0 - 0 AZ Alkmaar
Benfica 2 - 2 Tottenham Hotspur
Fiorentina 0 - 1 Juventus
Valencia 1 - 0 PFC Ludogorets Razgrad
Viktoria Plzen 2 - 1 Lyon
Real Betis 0 - 2 Sevilla
SSC Napoli 2 - 2 FC Porto
Salzburg 1 - 2 Basel

Hokej

NHL
Los Angeles Kings - Washington Capitals 2 : 1
San Jose Sharks - Anaheim Ducks 3 : 2
Phoenix Coyotes - Florida Panthers 2 : 1
Edmonton Oilers - Buffalo Sabres 1 : 3
Detroit Red Wings - Pittsburgh Penguins 5 : 4
Montreal Canadiens - Columbus Blue Jackets 2 : 3
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 4 : 5
New Jersey Devils - Minnesota Wild 4 : 3
Philadelphia Flyers - Dallas Stars 4 : 2

Oznake: nogomet, real, Madrid, barcelona, messi, ronaldo

21.03.2014. u 09:02 • 0 KomentaraPrint#

petak, 25.10.2013.

Nogomet - 257. El Classico


Ne treba se niti reći tko igra, ali zna se tko gleda. Svi.
Popularno je mišljenje da se prvenstva osvajaju na malim utakmicama. Prošla sezona u Španjolskoj je to i dokazala.
Ali ta je sezona iznimka i El Classico u velikoj mjeri određuje kako će se sezona odviti.
Unatrag zadnjih 10 godina momčad koja je bia bolja u dva El Classica je te godine bila prvak. Izuzev lani.
Jose Mourinho kao da je sam sebi zadao da će otkriti kako svladati Barcelonu, pa makar i pod cijenu gubitaka trofeja. Jer našao je način kako svladati Barcelonu, ali trofeji su i dalje češće završavali u Kataloniji.
Danas je na klupi Real Madrida talijanski stručnjak Carlo Ancelotti, on jako dobro zna kako se dolazi do trofeja. A i ima u momčadi dva najskuplja igrača ikada. Jedan je odavno opravdao plačeni iznos, a drugi je Gareth Bale.
I Barcelona ima veliko pojačanje, Neymara, kojega su htjeli svi, od ruba Sibira do toplog juga Španjolske gdje je na kraju i završio.
Neymar i Bale igraju svoj prvi El Classico. Obojica su velike zvijezde, ali još nisu u kategoriji svjetske klase. El Classico je obojici prva prilika da se nastave kretati prema epitetu vrhunskog igrača.
Najavljeno je da će obojica igrati. Bale je ušao s klupe u Ligi Prvaka protiv Juventusa i trebao bi biti spreman za Barcelonu. Po najavama Carla Ancelottija, Bale će igrati na desnoj strani Realova napada.
Ne treba ni spominjati tko će biti na lijevoj strani Realova napada i tko će praviti društvo Neymaru u napadu Barcelone.
Real ulazi u derbi sa 4 pobjede u nizu i sa tri boda manje od Barcelone, te bi se eventualnom pobjedom bodovno izjednačio.
Real je smanjio prednost jer je Barcelona zaustavljena na 0-0 protiv Osasune u gostima. Ali i tim rezultatom je preuzela vrh ljestvice od Atletico Madrida koji je poražen od Espanyola.
Međutim kada se radi o derbijima, a većeg derbija od ovoga nema, forma prestaje imati značenje čim utakmica počne.
Što je posebno zanimljivo da u zadnjih 10 sezona, više od pola sezona prvak bi bio drukčiji da su rezultati El Classica bili drukčiji. Toliko je mala bodovna razlika bila između Reala i Barcelone.
Barcelona nije slavila u El Classicu od 2011, kada su preokrenuli rano vodstvo Reala u Madridu i pobjedili 3-1.
Puno toga oko ove utakmice ne treba niti reći, pa niti pisati.
Subotu 26.20.18:00 SportKlub 1
A što drugo da se radi u subotu popodne?

Kratke vijesti:

Hleb besplatan u siječnju

Aliaksandr Hleb, igrač kojeg je Barcelona svojevremeno platila 12m Funti, postaje u siječnu besplatan. Trenutno igra za BATE Borisov.

Tottenham poslao ponudu za Pirla

Legendarni Talijan ostaje bez ugovora na kraju sezone i Spursi su krenuli u ofenzivu.

"Ne radim od Bayerna Barcelonu"

Trener Bayern Munchena Pep Guardiola tvrdi da ne pokušava od Bayerna napraviti Barcelonu, da nije zato došao u klub. "Mentalitet, okruženje, stil, kultura i igrači su drugačiji nego u Kataloniji. Klub je previše toga osvojio da bi kopirao druge." završio je Guardiola.

Rezultati:

Europa Liga

Grupa A
Swansea City 1 - 1 Kuban Krasnodar
Valencia 5 - 1 St.Gallen


Grupa B
Chornomorets O. 0 - 1 PFC Ludogorets Razgrad
Dinamo Zagreb 0 - 0 PSV Eindhoven


Grupa C
Elfsborg 1 - 2 Esbjerg fB
Salzburg 2 - 1 Standard Liege


Grupa D
Wigan Athletic 1 - 1 Rubin Kazan
Zulte-Waregem 1 - 3 Maribor


Grupa E
Fiorentina 3 - 0 Pandurii
P.Ferreira 0 - 2 Dnipro


Grupa F
Bordeaux 2 - 1 APOEL Nicosia
Eintracht Frankfurt 2 - 0 Maccabi Tel Aviv


Grupa G
Dynamo Kyiv 3 - 0 Thun
Genk 1 - 1 Rapid Wien


Grupa H
Freiburg 1 - 1 Estoril
Liberec 1 - 1 Sevilla


Grupa I
Lyon 1 - 0 Rijeka
Real Betis 1 - 0 Vitoria de Guimaraes


Grupa J
Apollon Limassol 0 - 0 Lazio
Trabzonspor 2 - 0 Legia Warszawa


Grupa K
Anzhi Makhachkala 1 - 0 Tromsř
FC Sheriff 0 - 2 Tottenham Hotspur


Grupa L
Shakhter Karagandy 1 - 1 AZ Alkmaar
PAOK Thessaloniki FC 3 - 2 Maccabi Haifa

Oznake: nogomet, real madrid, barcelona, El Classico, messi, ronaldo, Bale, Neymar

25.10.2013. u 18:37 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< srpanj, 2014  
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti