Team Sport

utorak, 01.04.2014.

Nogomet - Četvrtfinale Lige Prvaka



Lisabonsko finale sve je bliže.

Ovaj tjedan igraju se prve utakmice četvrtfinala Lige Prvaka i za razliku od ovogodišnje osmine finala, sada se ne očekuje da će dvoboji biti odlučeni već u prvim utakmicama


Barcelona - Atletico Madrid


Barcelona i Atletico Madrid će na trenutak zaboraviti na utrku za naslov u španjolskom prvenstvu, kada se večeras sretnu u Ligi Prvaka.

Te dvije momčadi se nalaze na prva dva mjesta na ljestvici španjolske Lige BBVA, s time da je Atletico 1 bod ispred Barcelone.

Međutim, usprkos mnogih ligaških međusobnih dvoboja, ove dvije momčadi se nikada nisu međusobno srele u međunarodnim natjecanjima.

Svejedno ovo im je već 3. susret ove sezone, što garantira da ćemo gledati zanimljivu utakmicu.

Barcelona je ove sezone već osvojila španjolski superkup, kada je pobjedila Atletico zbog više zabijenih golova u gostima.

Madridska utakmica u prvenstvu u siječnju 2014. je završila rezultatom 0-0.

Iako su ove sezone jako slične kvalitete u španjolskom prvenstvu, Barcelona ulazi u ovu utakmicu sa puno više iskustva u Ligi Prvaka.

Barcelona će u dvije utakmice protiv Atletica probati dohvatiti svoje 7 uzastopno polufinale Lige Prvaka, dok će Atleticu ovo biti tek prvi nastup u četvrtfinalu Lige Prvaka od 1997., te bi eventualni prolaz dalje označio prvo polufinale Kupa Prvaka za Atletico u 40 godina.

Kada je Atletico 1997. izgubio u četvrtfinalu od Ajaxa ukupnim rezultatom 4-3, današnji trener Diego Simeone bio je na terenu i dresu, dok danas vodi momčad s klupe.

Madridska momčad nije slavila u Barceloni od 2006. i pobjede 3-1 u utakmici u kojoj je 2 gola zabio Fernadno Torres.

Usprkos tih rezultata iz prošlosti, koji idu na ruku Barceloni, katalonski klub ipak nije imao uspjeha protiv španjolskih momčadi u europskim natjecanjima.

Barcelona je eliminirana u čak 5 od 9 dvoboja protiv španjolskih klubova u Europi, ali ovaj puta im vjetar u leđa daje impresivni niz od 26 domaćih utakmica u Europi bez poraza.

Barcelona je u osmini finala eliminirala jaki Manchester City, dok je Atletico Madrid eliminirao AC Milan.

Prije ove utakmice Lionelu Messiju nedostaju samo 4 gola u Ligi Prvaka da bi došao do ukupne brojke od 71, čime izjednačio Raulov rekord po broju golova u Ligi Prvaka.

Messi je u zadnjih 5 utakmica u svim natjecanjima zabio 9 golova.

S druge strane Atletico je iznenadio mnoge svojom igrom i odličnom formom ove sezone.

Uz takvu igru rezultati nisu mogli izostati i trener Simeone želi održati dobro raspoloženje u klubu.

Nakon velike pobjede protiv Athletic Bilbaa Simeone je izjavio:
"Uživamo u svakom trenutku ove sezone, jer se osjećamo jaki i tako ćemo i nastaviti, jer ne želimo prestati razmišljati na taj način kada to daje rezultate.”

Barcelona će igrati bez prvog golmana Victora Valdesa, koji je na ljeto napušta klub.

Valdes je vrlo vjerojatno odigrao svoju zadnju utakmicu za Barcelonu, jer je prošli tjedan ozljedio koljeno, pa će zbog te ozljede propustiti ostatak sezone i najvjerojatnije i Svjetsko Prvenstvo.

Atletico će igrati bez ozljeđenog Javiera Manquilla i suspendiranog Raula Garcije, dok je glavni napadač Diego Costa upitan zbog ozljede.


Manchester United - Bayern München


Pred Manchester Unitedom je težak zadatak pokušati eliminirati moćnog branitelja naslova Lige Prvaka i novog/starog prvaka Njemačke, Bayern München.

Dvije momčadi koje su lani osvojile domaća prvenstva ove su sezone doživile potpuno suprotne uspjehe, tako da mnogi smatraju da je Bayern puno prejaka momčad za ovaj Manchester United.

Bayern ulazi u ovaj dvoboj nakon domaćeg remija 3-3 protiv Hoffenheima u Bundesligi.

No ta je utakmica usljedila nakon što je Bayern već i matematički osigurao naslov prvaka, i taj je remi tek treća ligaška utakmica ove sezone u kojoj bavarska momčad nije pobjedila (prijašnje dvije su remiji 1-1 u gostima protiv Freiburga i Bayer Leverkusena).

Protiv Hoffenheima trener Guardiola je odmarao neke klučne prvotimce za utakmicu protiv Uniteda, što je logično jer je sada Bayernu glavni cilj obrana naslova Lige Prvaka.

Na klupi su tako za Bayern utakmicu počeli Thomas Müller, Phillip Lahm i Arjen Robben.

Međutim Lahm je morao ući u igru u 25. minuti kada je Thiago Alcantara pretrpio ozljedu ligamenata koljena, zbog koje će morati propustiti idućih 6-8 tjedana.

U potpunosti drugačiju formu ove sezone imao je Manchester United, koji je lani osvoji naslov prvaka Engleske sa 11 bodova prednosti ispred konkurencije.

Međutim nakon tog naslova legendarni Alex Ferguson je otišao u mirovinu, a njegov nasljednik David Moyes se nije pokazao dovoljno dobrim za klupu Uniteda.

Ferguson ima mnoga lijepa sjećanja iz Lige Prvaka, ali sigurno ništa nije moglo nadmašiti finale iz 1999.

Manchester United je tada nevjerojatnim preokretom slavio baš protiv Bayerna golovima Teddyja Sheringhama i Olea Gunnara Solskjaera u sudačkoj nadoknadi za preokret vodstva 1-0 u pobjedu 2-1.

Ove godine relativan uspjeh u Ligi Prvaka zapravo je jedina svjetla točka očajne sezone Manchester Uniteda.

Sve je izglednije da United iduće sezone neće igrati niti jedno europsko natjecanje, jer u ovom trenu momčad iz Manchestera zaostaje za vodećom četvorkom 10 bodova 6 kola prije kraja.

United zapravo ima najbolju šansu dogodine igrati Ligu Prvaka tako da osvoji “klempavi trofej” ove sezone u lisabonskom finalu.

United je već ove sezone u Ligi Prvaka izveo veliki preokret u osmini finala, nadoknadivši prednost Olympiacosa od 2-0 iz prve utakmice.

Hat trick Robina van Persija osigurao je Unitedu prolaz među osam najboljih momčadi ovogodišnje Lige Prvaka.

Ali nizozemski napadač će propustiti dvoboj sa Bayernom zbog ozljede koljena koju je pretrpio pred kraj utakmice protiv Olympiacosa.

Unitedu još nedostaju Chris Smalling, Rafael da Silva i Antonio Valencia.

Zbog suspenzija Unitedovog Patricea Evre i Bayernovog Dantea, niti jedna momčad neće moći igrati sa najjačim sastavom u obrani.

Momčad Davida Moyesa je ove sezone pobijedila sve domaće utakmice u Ligi Prvaka, ali radilo se o puno slabijim momčadima od Bayerna.

Protiv njemačkih prvaka Englezima će biti puno teže, jer radi se izvanserijskoj ekipi koja nije izgubila u gostima u Ligi Prvaka od listopada 2012.

U zadnjem kolu Bayern je izbacio drugu englesku momčad, Arsenal, s ukupnim skorom 3-1 nakon dvije utakmice, dok su na svojem putu do finala Lige Prvaka 2010. u četvrtfinalu izbacili baš Manchester United sa više postignutih golova u gostima.


Real Madrid - Borussia Dortmund


Real Madrid će tražiti osvetu za poraz u polufinalu lanjske Lige Prvaka.

Kada su se lani srele ova dvije momčadi napadač Borussije Robert Lewandowski je u prvoj utakmici u Dortmundu postigao pants trick (4 gola) za pobjedu njemačke momčadi rezultatom 4-1.

Prošle sezone su Real i Borussija igrali i u istoj skupini Lige Prvaka, te je i u tim utakmicama bolji rezultat ostvarila momčad iz Dortmunda, pobjedom kod kuće rezulatatom 2-1 i remijem 2-2 u Madridu.

U prvoj utakmici Borussia će morati igrati bez suspendiranog Lewandowskog, što je sigurno biti veliki udarac njihovim ambicijama.

Momčad Jürgena Kloppa skoro je uspjela upropastiti dobar posao koji su obavili u Rusiji pobjedom 4-2 protiv Zenita, kada su u uzvratu kod kuće igrali loše, da bi na kraju bili poraženi s za Zenit nedovoljnih 2-1.

Real je također u osmini finala bez problema eliminirao Borussijine rivale Schalke, ukupnim rezultatom 9-2.

Real ove sezone nije poražen u Ligi Prvaka, skupio je 7 pobjeda i remi, te su pritom igrači Reala postigli 31 gol.

Real već više od 10 godina čeka svoj 10 naslov Lige Prvaka, u Madridu popularno nazvan “Decima”.

Trener Carlo Ancelotti tražio je pomoć navijača u ovoj utakmici:
"U srijedu ćemo imati odličnu atmosferu na Bernabeu, jer svi sanjamo Decimu. Navijači znaju da možemo osvojiti Ligu Prvaka i skupa ćemo ostvariti taj cilj”

Ancelottijevi igrači su na uzastopne ligaške poraze od Barcelone i Seville odgovorili gaženjem Rayo Vallecana rezultatom 5-0.

U toj je utakmici Cristiano Ronaldo zabio svoj 44. gol u sezoni u svim natjecanjima.

Portugalac je ove sezone vodeći stijelac Lige Prvaka sa 13 golova u 7 utakmica, i obrana Borussije će morati naći načina da zaustavi ubojit napad Reala koji čine Ronaldo, Gareth Bale i Karim Benzema, ako žele imati šanse za prolazak u polufinale drugu godinu za redom.

Momčad trenera Kloppa zaostaje dosta za vodećim Bayernom u Bundesligi, i trener je morao odgovoriti na pitanje je li ova momčad slabija od prošlogodišnje koja je igrala finale:
"Na putu smo da ostvarimo sve ciljeve koje smo si postavili na početku sezone. Drugi smo u Bundesligi, u polufinalu smo njemačkog kupa i u četvrtfinalu smo Lige Prvaka.”

Borussia se ove godine mora nositi sa serijom teških ozljeda ključnih igrača, pa će tako i u Madridu igrati bez Nevena Subotića, Jakuba Blaszczykowskog, Marcela Schmelzera i Svena Bendera.

Real Madrid također nije pošteđen ozljeda, pa će tako Galacticosi igrati bez Alvara Arbeloe, Samija Khedire i Jesea Rodrigueza.


Paris Saint-Germain - Chelsea


Prva eurposka utakmica Josea Mourinha na klupi Chelsea je bila baš protiv Paris Saint Germaina.

Kako je u toj utakmici na Parku Prinčeva londonska momčad slavila rezultatom 3-0, navijači se nadaju da će Mourinho ponovno osmisliti taktiku koja će donjeti jednak uspjeh.

Danas, skoro 10 godina kasnije, mnogo se toga promijenilo u ova dva kluba.

Ipak najznačajnije promjena kod Chelsea je bila osvajanje Lige Prvaka 2012., dok se kod Paris Saint Germaina najveća promjena dogodila kada je klub kupljen od strane bogatih vlasnika, koji su omogućili dovođenje vrhunskih igrača kao što su Zlatan Ibrahimović i Edinson Cavani.

Momčad trenera Laurenta Blanca želi obraniti naslov prvaka Francuske i u ovom trenu imaju prednost od 7 bodova ispred drugoplasiranog Monaca, 7 utakmica prije kraja.

Parižani ulaze u ovu utakmicu sa nizom od 9 uzastopnih pobjeda u svim natjecanjima.

Veliki potrošaći iz Pariza su također izgubili samo jednu od posljednjih 38 domaćih utakmica u svim natjecanjima, te imaju možda i najbolji napadački tandem Europe u Ibrahimoviću i Cavaniju.

Ibrahimovićev trener u Interu bio je baš Jose Mourinho.

Današnji trener Real Madrida Carlo Ancelotti vodio je lani PSG kada su također stigli do četvertfinala, gdje su onda možda i nezasluženo ispali od Barcelone zbog gola manje postignutog u gostima.

Ovoga puta PSG izgleda još ozbiljnije, što su dokazali uvjerljivom pobjedom protiv Bayer Leverkusena, i tako svima dali do znanja da su sposobni osvojiti naslov prvaka Europe.

I dok je PSG u nezaustavljivom naletu, Chelsea ulazi u ovu utakmicu nakon šokantnog gostujućeg poraza od Crystala Palacea, rezultatom 1-0.

Tim porazom igrači Josea Mourinha su si u velikoj mjeri umanjili šanse za osvajanje Premier Lige.

Mourinho je tokom cijele sezone ponavljao da je ovogodišnja momčad Chelsea tek u fazi izgradnje, ali i takvi su samo dva boda iza vodećeg Liverpoola u engleskom prvenstvu i još uvijek se natječu u Ligi Prvaka.

Londonska momčad pobijedila je u osmini finala turski Galatasaray ukupnim rezultatom 3-1, međutim sada ih čeka puno jači protivnik.

Kapetan John Terry doveo je Chelsea u vodstvo kada su pobjedili PSG sada već davne 2004., ali to je sjećanje sada definitivno u sjeni njegovog autogola zbog kojeg je Chelsea izgubio ovaj vikend.

Mourinho, koji pokušava postati prvi trener koji je osvojio Ligu Prvaka sa 4 različita kluba, kritizirao je neke svoje igrače nakon tog poraza od Crystal Palacea i za očekivati da će Chelsea u Parizu istrčati na teren u drugačijem sastavu od onoga koji je poražen od njihovih sugrađana.

Ramires nije igrao proitv Crystal Palacea, jer je bio suspendiran, ali će se vratiti protiv PSGa, međutim i dalje je upitan nastup ozljeđenog Ashleyja Colea.

Napadač Samuel Eto'o je ponovno upitan ubog ozljede, dok Marco Van Ginkel sigurno neće nastupiti nakon ozljede koljena.

Trener PSGa Laurent Blanc će istovremeno morati sastaviti momčad bez desnog beka Gregoryja van der Wiela, dok je napadač Jeremy Menez upitan za nastup.



Kratke vijesti:

Kroos nije na prodaju
Iz Bayern Münchena su objavili da Toni Kroos neće napustiti klub ovo ljeto. Kroosu naime ističe ugovor u ljeto 2015., ali iz Bayerna su više puta rekli da oni igrače ne prodaju, nego da će radije pustiti da otiđu besplatno na kraju ugovora. To su loše vijesti za Manchester United koji je pokazao veliki interes za njemačkog reprezentativca.

Nolan produžio sa Sabresima
Ted Nolan, trener posljednjeplasirane momčadi NHLa Buffalo Sabresa, potpisao je novi trogodišnji ugovor sa momčadi sa sjevera savezne države New York. U klubu su zadovoljni načinom na koji se popravila igra od kada je Nolan pred 4 mjeseca preuzeo momčad, te od njega očekuju napredak s mladom i perspektivnom momčadi koju su mu sastavili.

Jackson pregovara sa Redskinsima
Igrač kojeg su prošlog tjedna otpustili Philadelphia Eaglesi, DeSean Jackson, pregovarao je sa Washington Redskinsima oko mogučeg nastavka karijere u glavnom gradu. Ako se to ostvari cijenjeni wide reciever, koji je tri puta nastupio na Pro Bowlu, bi igrao za divizijske rivale svoje bivše momčadi.



Rezultati:

Nogomet

Engleska Premier League
Sunderland 1 - 2 West Ham United

Italija Serie A
Udinese 1 - 0 Catania
Livorno 2 - 2 Inter

Španjolska Liga BBVA
Granada 0 - 2 Levante
Real Betis 1 - 2 Malaga


Hokej

NHL
Anaheim Ducks - Winnipeg Jets 5 : 4
Los Angeles Kings - Minnesota Wild 2 : 3
New Jersey Devils - Florida Panthers 6 : 3
Ottawa Senators - Carolina Hurricanes 2 : 1

Oznake: nogomet, liga, prvaka, chelsea, psg, barcelona, real, Madrid, bayern, München, Borussia, dortmund, atletico, manchester, united

01.04.2014. u 09:02 • 0 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< travanj, 2014 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Srpanj 2014 (20)
Lipanj 2014 (18)
Svibanj 2014 (20)
Travanj 2014 (21)
Ožujak 2014 (19)
Veljača 2014 (20)
Siječanj 2014 (12)
Listopad 2013 (6)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Vijesti iz NFLa, NHLa i svijeta nogometa

TABLICE

UTAKMICE DANAS:

Nema utakmica


TRENUTNO STANJE:

Nogomet:

.....

Hokej

......

Američki Nogomet

......


KONAČNO STANJE:

Nogomet:

Svjetsko Prvenstvo Brazil 2014.

Finale
Njemačka* - Argentina 1 - 0

3. mjesto
Nizozemska - Brazil 3 - 0

1. Njemačka - 4. naslov Svjetskih Prvaka
2. Argentina - 2. izgubljeno finale, oba od Njemačke
3. Nizozemska - 2. polufinale Svjetskog Prvenstva za redom
4. Brazil - 2. puta kao domaćin i prvi favorit, Brazil nije postao Svjetski Prvak


Engleska Premier League - konačno stanje

P PTS
1 Manchester City 38 86
2 Liverpool 38 84
3 Chelsea 38 82
4 Arsenal 38 79
----------------------------------------------
5 Everton 38 72
6 Tottenham Hotspur 38 69
----------------------------------------------
7 Manchester United 38 64
8 Southampton 38 56
9 Stoke City 38 50
10 Newcastle United 38 49
11 Crystal Palace 38 45
12 Swansea City 38 42
13 West Ham United 38 40
14 Sunderland 38 38
15 Aston Villa 38 38
16 Hull City 38 37
17 West Bromwich Albion 38 36
----------------------------------------------
18 Norwich City 38 33
19 Fulham 38 32
20 Cardiff City 38 30


Italija Serie A

P PTS
1 Juventus 38 102
2 Roma 38 85
3 SSC Napoli 38 78
----------------------------------------------
4 Fiorentina 38 65
5 Inter 38 60
6 Parma 38 58
----------------------------------------------
7 Torino 38 57
8 AC Milan 38 57
9 Lazio 38 56
10 Hellas Verona 38 54
11 Atalanta 38 50
12 Sampdoria 38 45
13 Udinese 38 44
14 Genoa 38 44
15 Cagliari 38 39
16 Chievo Verona 38 36
17 Sassuolo 38 34
----------------------------------------------
18 Catania 38 32
19 Bologna 38 29
20 Livorno 38 25


Španjolska Liga BBVA

P PTS
1 Atletico Madrid 38 90
2 Barcelona 38 87
3 Real Madrid 38 87
4 Athletic Bilbao 38 70
----------------------------------------------
5 Sevilla 38 63
6 Villarreal 38 59
7 Real Sociedad 38 59
----------------------------------------------
8 Valencia 38 49
9 Celta Vigo 38 49
10 Levante 38 48
11 Malaga 38 45
12 Rayo Vallecano 38 43
13 Getafe 38 42
14 Espanyol 38 42
15 Granada 38 41
16 Elche 38 40
17 Almeria 38 40
----------------------------------------------
18 Osasuna 38 39
19 Valladolid 38 36
20 Real Betis 38 25


Njemačka Bundesliga - konačno stanje

P PTS
1 Bayern München 34 90
2 Borussia Dortmund 34 71
3 Schalke 04 34 64
4 Bayer Leverkusen 34 61
----------------------------------------------
5 Wolfsburg 34 60
6 Borussia Monchengladbach 34 55
7 Mainz 05 34 53
----------------------------------------------
8 Augsburg 34 52
9 Hoffenheim 34 44
10 Hannover 96 34 42
11 Hertha Berlin 34 41
12 Werder Bremen 34 39
13 Eintracht Frankfurt 34 36
14 Freiburg 34 36
15 VfB Stuttgart 34 32
----------------------------------------------
16 Hamburger SV 34 27
----------------------------------------------
17 Nurnberg 34 26
18 Braunschweig 34 25



Francuska Ligue 1

P PTS
1 Paris Saint Germain 38 89
2 Monaco 38 80
3 Lille 38 71
----------------------------------------------
4 Saint Etienne 38 69
5 Lyon 38 61
----------------------------------------------
6 Marseille 38 60
7 Bordeaux 38 53
8 Bastia 38 49
9 Toulouse 38 49
10 Lorient 38 49
11 Reims 38 48
12 Rennes 38 46
13 Nantes 38 46
14 Evian Thonon Gaillard 38 44
15 Montpellier 38 42
16 Guingamp 38 42
17 Nice 38 42
----------------------------------------------
18 Sochaux 38 40
19 Valenciennes 38 29
20 Ajaccio 38 23


Hokej

NHL


Montreal Canadiens - New York Rangers* 2-4
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings* 3-4

Prvaci Istočne Konferencije
New York Rangers

Prvi puta nakon 1994.


Prvaci Zapadne Konferencije
Los Angeles Kings

Drugi puta u 3 sezone.


Stanley Cup Finale
Los Angeles Kings* - New York Rangers 4 - 1
Los Angeles Kingsi postali su drugi puta u svojoj povijesti osvajači Stanley Cupa.
Uz to, to je 2 naslov u 3 sezone za Kingse

Američki nogomet

NFL

Super Bowl XLVIII
Denver Broncos - Seattle Seahawks 8 : 43
Seattle Seahawksi osvojili su Super Bowl prvi puta u svojoj povijesti