SVIJET FORMULE 1
Moj drugi blog:
AUTO MOTO

< srpanj, 2006 >
P U S Č P S N
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Komentari On/Off


passed km
km/h

Opis bloga
Svijet formule 1








Image Hosted by ImageShack.us

DAS IST MEINE FAVORIT:
Image Hosted by ImageShack.us




Image Hosted by ImageShack.us

LINKOVI:

Saab.hr
Fiat.hr
Audi.hr
Chevrolet.hr
Chrysler.hr
Citroen.hr
Ford.hr
Honda.hr
Daewoo.hr
Jaguar.hr
Jeep.hr
Landrover.com
Mercedes-Benz.hr
Mitsubishi.hr
Opel.hr
Porsche.hr
Subaru.hr
Volkswagen.hr
Volvo.hr
Seat.com
Hummer.com
Alfa Romeo.com
BMW.com
Cadillac.com
Remus racing
Bridgestone.com
Falken.com
Michelin.com
Good Year.com
brembo.com
Valvoline.com
TOYO.com
HAK.hr
Hakkinen.com
Top gear.com
Nascar.com
Planet F1.com
FIA.com
Lamborghini.it
Moj auto.com
Vidi auto.com
Oldtimer.hr
Dryden.hr
Tuning plus.com
Blog.hr
Forum.hr
Monitor.hr
HNK Hajduk.hr
Iskon.hr
Hummer.com
Jeep.com

BLOGOVI

Nel@
Richa
Monako
Alonso fan
Nedodirljiva
Brđanka
Bussy mama
F1 fans
Ivana
Kimi is a king of f1
Ferrari-F1
Kimi fans
The Tonksich's bljog
Najvažnija spored...
bokygs.blog.hr
Zvijeri sa asfalta
Torca Visoka
Mercedes Benz-amg




HTML i CSS tutoriali

Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

Plus.hr

Image Hosted by ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

23.07.2006., nedjelja

PRIVREMENI ODLAZAK

Dragi posjetitelji, obavještavam vas da od utorka nećete moći čitati moje postove 10-ak dana jer idem u Vodice (mjesto kod Šibenika) gdje nemam pristup Internetu.

Toliko od mene, pozdrav svima!
- 19:58 - Komentari (9) - Isprintaj - #

19.07.2006., srijeda

MASSA MORA BITI BRŽI

TODT I BRAWN TRAŽE BOLJE REZULTATE

Image Hosted by ImageShack.us

Nakon utrke za VN Francuske u kojoj je Felipe Massa unatoč odličnoj, drugoj, startnoj poziciji osvojenoj na subotnjim kvalifikacijama utrku završio iza Alonsa, čelni ljudi Ferrarija nisu krili djelomično razočaranje. U Ferrariju smatraju da bi Massa morao, za dobrobit momčadi, a ponajviše Michael Schumachera, utrke redovito završavati ispred Fernanda Alonsa.

Jean Todt i Ross Brawn složili su se u izjavi da se trenutno vodećeg čovjeka prvenstva, Španjolca Fernanda Alonsa, može zaustaviti samo kolektivnom borbom u kojoj oba Ferrarija efikasno 'otimaju' bodove Alonsu.

Unatoč tome što su uhvatili odličnu formu bodovna se razlika između Schumachera i Alonsa neznatno smanjuje te bi ovakvim tempom naslov, vrlo vjerojatno, ponovo otišao u ruke Alonsu.
- 19:30 - Komentari (4) - Isprintaj - #

16.07.2006., nedjelja

VN FRANCUSKE

REKORDNA POBJEDA ZA SCHUMACHERA

Image Hosted by ImageShack.us

Michael Schumacher pobijedio je na utrci za VN Francuske te je time opet malo smanjio prednost Fernanda Alonsa u ukupnom poretku prvenstva u Formuli 1. Današnjom pobjedom Michael je ponovno postavio jedan rekord. Radi se o tome da mu je današnja pobjeda na VN Francuske bila osma pobjeda na VN Francuske u karijeri, a to do sada nije uspjelo niti jednom vozaču niti na jednoj stazi.

Drugo je mjesto u utrci osvojio vodeći čovjek prvenstva, Fernando Alonso, koji je odličnom vožnjom došao do vrlo važnih osam bodova. Unatoč tome što je startao kao treći te što u prvim naletima nije uspio preteći Felipea Massu, Alonso je uspio iskoristiti taktiku sa dva zaustavljanja u boksu te završiti utrku visoko u poretku.

Felipe Massa nije uspio zadržati Alonsa iza sebe, ali je unatoč tome dobro odvozio te zasluženo osvojio treće mjesto. Četvrto je mjesto osvojio Ralf Schumacher koji je dokazao odličnu formu Toyote koja je briljirala još u kvalifikacijama. Kimi Raikkonen uspio je ukrotiti svoj poprilično neuravnoteženi bolid te je u jednoj, za njega, prosječnoj utrci osvojio peto mjesto.

U osvajače bodova ušli su i: Giancarlo Fisichella kao šesti, Pedro de la Rosa kao sedmi i Nick Heidfeld kao osmi. Najveće razočaranje ponovno je bila momčad Honde koja je nakon debakla u kvalifikacijama ostala bez oba svoja bolida u utrci.


Rezultati utrke za VN Francuske:

01. M. Schumacher Ferrari B 1:32:07.803
02. F. Alonso Renault M + 10.131
03. F. Massa Ferrari B + 12.546
04. R. Schumacher Toyota B + 27.212
05. K. Raikkonen McLaren M + 33.006
06. G. Fisichella Renault M + 45.265
07. P. de la Rosa McLaren M + 49.407
08. N. Heidfeld BMW M + 1 krug
09. D. Coulthard Red Bull M + 1 krug
10. S. Speed Toro Rosso M + 1 krug
11. J. Villeneuve BMW M + 1 krug
12. C. Klien Red Bull M + 1 krug
13. V. Liuzzi Toro Rosso M + 1 krug
14. N. Rosberg Williams B + 2 kruga
15. C. Albers Midland F1 B + 2 kruga
16. F. Montagny Super Aguri B + 3 kruga
17. J. Button Honda M - - - - - -
18. M. Webber Williams B - - - - - -
19. J. Trulli Toyota B - - - - - -
20. R. Barrichello Honda M - - - - - -
21. T. Monteiro Midland F1 B - - - - - -
22. T. Sato Super Aguri B - - - - - -
- 19:04 - Komentari (5) - Isprintaj - #

13.07.2006., četvrtak

RENAULT I RENAULT F1 OBILJEŽAVAJU VELIKI JUBILEJ

100. GODINA UTRKIVANJA



Renault i momčad Renault F1 ovog će vikenda na VN Francuske obilježiti 100. godišnjicu sudjelovanja na automobilističkim utrkama. Davne 1906. godine Renault i Michelin ostvarili su svoju prvu pobjedu na La Mansu u organizaciji Auto Klub Francuske.

Odlična dopuna slavlja bila bi pobjeda ovog vikenda u utrci Formule 1, koju priželjkuju svi fanovi Renaulta te dvojca Alonso-Fisichella. U proteklih je 100. godina Renault bio sedam puta prvak u prvenstvu konstruktora u Formuli 1 te je od toga šest puta bio nagrađen za najbolju izvedbu motora, a jednom za najbolju momčad.
- 19:16 - Komentari (3) - Isprintaj - #

12.07.2006., srijeda

MONTOYA ZAVRŠIO KARIJERU

VN SAD-A BILA JE POSLJEDNJI KOLUMBIJČEV NASTUP U FORMULI 1

U službenom priopćenju momčadi Mclaren Mercedes stoji da će se Montoya u narednim tjednima posvetiti obitelji te pripremama svoje nove momčadi Chip Ganassi Racing za nastup u NASCAR prvenstvu iduće godine.

Zamjena za Montoyu u idućim će utrkama biti odlični Pedro de la Rosa, test vozač Mclarena, koji je mnogo puta oduševljavao nastupima na slobodnim treninzima i utrkama.

Ovime je Montoyina F1 karijera definitivno privedena kraju te će VN SAD-a ostati zapamćena kao posljednja na kojoj je Juan Pablo nastupio. Od trenutka kada je ušao u prvenstvo mnogi su u temperamentnom Kolumbijcu vidjeli budućeg prvaka, međutim Montoya nikada nije uspio opravdati reputaciju velikog talenta.
- 19:07 - Komentari (4) - Isprintaj - #

10.07.2006., ponedjeljak

MONTOYA SE ODLUČIO ZA NASCAR

KOLUMBIJAC BRZO PRONAŠAO ANGAŽMAN

Image Hosted by ImageShack.us

Juan Pablo Montoya po završetku sezone napušta elitni razred Formule 1 i vraća se u najpopularnije automobilističko natjecanje u SAD-u, NASCAR.

Temperamentni Kolumbijac koji je u F1 ostao tek vječni potencijal bez pravog učinka, vratit će se u NASCAR-u suradnji sa Chipom Ganassijem, s kojim je 1999. osvojio naslov CART prvaka (na slici) i Indianapolis 500 godinu kasnije.

Montoya će voziti automobil s brojem 42, Texaco/Havoline Dodge, a NASCAR-u se može priključiti već ove godine, čim odvozi posljednju utrku za McLaren-Mercedes.
- 19:10 - Komentari (4) - Isprintaj - #

08.07.2006., subota

PROMJENA U KVALIFIKACIJAMA

OD VN FRANCUSKE TREĆI KVALIFIKACIJSKI CIKLUS TRAJE 15 MINUTA

Image Hosted by ImageShack.us

Čelništvo FIA-e objavilo je u četvrtak novost vezanu za kvalifikacijske treninge u utrkama za svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

Prema novom pravilniku koji na snagu stupa od VN Francuske, treći će kvalifikacijski ciklus umjesto dosadašnjih 20 trajati 15 minuta. Time će se povećati dinamičnost kvalifikacija iz razloga što bi u trećem kvalifikacijskom ciklusu prvih desetak minuta bolidi relativno sporo kružili stazom te se ne bi događalo ništa zanimljivo.
- 21:43 - Komentari (10) - Isprintaj - #

MONOPOL ZA BRIDGESTONE

JAPANSKI GUMAR POSTAJE JEDINI DOBAVLJAČ U FORMULI 1

Image Hosted by ImageShack.us

Od trenutka kada je FIA najavila povratak na jednog dobavljača guma od 2008. godine svjetska je automobilistička javnost predviđala da će to biti japanski gumar Bridgestone. Predviđanja su se pokazali istinitim te je ovih dana potvrđeno.

Zbog povlačenja Michelina iz prvenstva Formule 1 japanske će gume već od slijedeće sezone biti na svim bolidima Formule 1. Najnoviji ugovor koji je Bridgestone potpisao sa FIA-om odnosi se na sezone 2008, 2009 i 2010.

Francuski gumar Michelin odlučio se na povlačenje iz prvenstva iako je proteklih godina po ostvarenim rezultatima bio bolji od Bridgestonea, ali gorak okus prošlogodišnjeg debakla na VN SAD-a kada su povukli bolide prije početka utrke bio je presnažan.
- 20:33 - Komentari (2) - Isprintaj - #

07.07.2006., petak

VILLENEUVE RAZMIŠLJA O NASCARU

BIVŠI SVJETSKI PRVAK RAZMATRA POVRATAK U SAD

Image Hosted by ImageShack.us

Jacques Villeneuve nedavno je spomenuo NASCAR utrke kao mogući nastavak svoje karijere nakon Formule 1. NASCAR prvenstvo uživa iznimnu popularnost u SAD-u ponajprije iz razloga što se tijekom utrke, u kojoj su svi automobili gotovo identični po pitanju performansi, nekoliko desetaka puta mijenja vodstvo te je zajamčena zabava za gledatelje uz konstantnu borbu vozača.

Velika većina utrka NASCAR prvenstva vozi se na ovalnim stazama što Jacquesu neće biti nikakav problem, jer je na to navikao. Prije dolaska u Formulu 1 Villeneuve je osvojio Indy prvenstvo te pobijedio u utrci 500 Milja Indianapolisa te je s osvojenim prvenstvom u Formuli 1 ušao u povijest kao legenda kojoj je uspjelo osvojiti oba prvenstva i tradicionalnu utrku.

NASCAR je najuzbudljivije prvenstvo u SAD-u te vjerujem da bi mi bilo iznimno zabavno natjecati se tamo, ali za sada sam maksimalno usredotočen na posao u BMW-u u kojem bi želio ostati i slijedeće sezone – rekao je kanadski prvak.
- 22:38 - Komentari (3) - Isprintaj - #

06.07.2006., četvrtak

MONTOYI ODBROJANI DANI U MCLARENU

KOLUMBIJAC UŽURBANO TRAŽI ANGAŽMAN ZA IDUĆU SEZONU

Sudbina Juana Pabla Montoye nakon ove sezone još uvijek je nejasna. Kolumbijac bi navodno pristao i dalje voziti za Ron Dennisa čak i uz višestruko manja primanja, a neke glasine spominju i kontakte s Sir Frankom Willamsom kojem je njegov bivši vozač nudio usluge u narednim sezonama.

Iako je nakon sudara na VN SAD-a Ron Dennis stao u obranu svojih vozača, glasine govore da je sportski direktor Mercedesa, Norbert Haug, bio toliko ljut da je od Dennisa tražio trenutni otkaz te dovođenje Pedra de la Rose na njegovo mjesto.

Sve u svemu Montoya je od čovjeka kojeg su svi proglašavali nadom postao samo prosječni vozač za čije usluge nema previše interesa.
- 19:13 - Komentari (3) - Isprintaj - #

04.07.2006., utorak

USKORO FORMULA 1 U MOSKVI

ROMAN ABRAMOVIČ KRENUO S PLANIRANJEM IZGRADNJE STAZE

Image Hosted by ImageShack.us

Ruski milijarder Roman Abramovič odlučio je dovesti Formulu 1 u Rusiju. On je navodno već krenuo s planovima izgradnje staze na periferiji Moskve čija će vrijednost premašiti 300 milijuna funti.

Već prije tri godine Bernie Ecclestone obećao je moskovskom gradonačelniku, Yuriju Luzhkovu, ulazak staze u kalendar natjecanja Formule 1. Posljednjih je godina popularnost oktanskih sportova u Rusiji u velikom porastu te bi se ubrzo mogli održati i konačni dogovori Abramoviča, Luzhkova i Ecclestonea.
- 19:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.07.2006., nedjelja

VN SAD

87 POBJEDA ZA SCHUMACHERA

Image Hosted by ImageShack.us

U utrci za VN SAD-a nakon 67 pole positiona u karijeri Michael Schumacher osvojio je 87 pobjedu u karijeri te je time ponovno dokazao da staza Indianapolis odgovara Ferrariju i Bridgestoneu. Ovom pobjedom Michael Schumacher uspio je nadoknaditi 6 bodova zaostatka u usporedbi s Alonsom u ukupnom poretku za svjetsko prvenstvo u Formuli 1.

Najzanimljiviji dio utrke bio je sami početak kada su u prva dva zavoja svoj nastup završili: Raikkonen, Montoya, Webber, Klien, Speed i Montagny. U nastavku utrke osim nekoliko manjih dvoboja na stazi i kroz zaustavljanja u boksu, nije bilo previše uzbuđenja.

Drugo mjesto osvojio je Felipe Massa koji je na samom početku utrke uspio preteći Schumachera, ali je vodeću poziciju izgubio tijekom prvog zaustavljanja u boksu. Na posljednju stepenicu pobjedničkog postolja smjestio se Giancarlo Fisichella te je time pretekao Raikkonena u ukupnom poretku, dok je četvrti završio Trulli. Jarno Trulli definitivno je junak današnje utrke, jer nakon starta iz boksa odličnom taktikom uspio osvojiti pet bodova.

Peto je mjesto osvojio Fernando Alonso koji dana nije bio u najboljoj formi, ali je unatoč tome uknjižio dodatna četiri boda u borbi za naslov. Krug osvajača bodova zatvorili su Barrichello, Coulthard i odlični Liuzzi.

Utrku za VN SAD-a naposljetku je završilo samo devet bolida.
- 21:15 - Komentari (15) - Isprintaj - #

VN SAD

FERRARIJU PRVI STARTNI RED

Image Hosted by ImageShack.us

Na jučerašnjim kvalifikacijama za utrku za VN SAD-a najuspješniji su bili vozači Ferrarija koji će u utrku krenuti iz prvog startnog reda. Pole position osvojio je Michael Schumacher, Felipe Massa odvozio je drugo najbolje vrijeme.

U utrku će sa treće startne pozicije krenuti Giancarlo Fisichella, a društvo u drugom startnom redu raditi će mu Rubens Barrichello koji je u posljednjim trenutcima zadnjeg kvalifikacijskog ciklusa osvojio četvrtu poziciju.

Vodeći u svjetskom prvenstvu, prvak, Fernando Alonso u utrku će krenuti s pete startne pozicije, dok je šesti Jacques Villeneuve. Kimi Raikkonen osvojio je tek devetu startnu poziciju iza Jensona Buttona i Ralfa Schumachera.

Osim Ferrarija koji je bio najuspješnija momčad, kvalifikacijama mogu biti iznimno zadovoljni u Hondi s osvojenom četvrtom i sedmom pozicijom, dok Mclaren s devetim i jedanaestim startnim mjestom nikako ne može biti sretan, a to isto također vrijedi i za momčad Red Bulla.

Velike vrućine i brzi oval na VN SAD-a ponovno su uvjeti u kojima se bolje snašao Bridgestone, ali na svu sreću prema novim pravilima gume se tijekom utrke mogu mijenjati te se prošlogodišnja farsa sa šest bolida na stazi neće ponoviti.


Rezultati kvalifikacija za VN SAD-a:

01. M. Schumacher Ferrari 1:10.832
02. F. Massa Ferrari 1:11.435
03. G. Fisichella Renault 1:11.920
04. R. Barrichello Honda 1:12.109
05. F. Alonso Renault 1:12.449
06. J. Villeneuve BMW 1:12.479
07. J. Button Honda 1:12.523
08. R. Schumacher Toyota 1:12.795
09. K. Raikkonen McLaren 1:13.174
10. N. Heidfeld BMW 1:15.280
11. JP. Montoya McLaren 1:12.150
12. M. Webber Williams 1:12.292
13. S. Speed Toro Rosso 1:12.792
14. C. Albers Midland F1 1:12.854
15. T. Monteiro Midland F1 1:12.864
16. C. Klien Red Bull 1:12.925
17. D. Coulthard Red Bull 1:13.180
18. T. Sato Super Aguri 1:13.496
19. N. Rosberg Williams 1:13.506
20. J. Trulli Toyota 1:13.787
21. V. Liuzzi Toro Rosso 1:14.041
22. F. Montagny Super Aguri 1:16.036


- 12:30 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje.