Gastrobajter

< rujan, 2022  
P U S Č P S N
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Rujan 2022 (1)
Kolovoz 2022 (1)
Srpanj 2022 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga
waveKuhačom po svijetu i ostale slasne muke...
Volim kuhanje i dobru klopu, volim domaću i svjetsku kuhinju,
volim autohtone recepte (i nikad ih ne znaš sve)
Da ne duljim puno, volim sve što vole gladni njami

Linkovi

09.07.2022., subota

Doručak...

Srodstvo

Podnosimo mjesečne izvještaje
Na šalteri velike gladi
Promatramo se preko nišana
Pijesak curi u pješčanom satu
Mnogo brže nego je uobičajeno
Podsjeća nas da smo si u isto vrijeme
Sve i nitko
Vedrimo
Oblačimo
Vedrimo
Svatko u svojoj kuhinji
Najbitnije je pritom
Tko će kome podmetnuti štakora!

N.M. listopad 2021.



- 4 žlice zobenih mekinja
- 2 šake badema
- 1 jaje
- 2 žlice krem sira
- 1,5 dcl mlijeka
- prstohvat soli
- žličica praska za pecivo

(Za nadjev stavite što volite, kod mene je pekmez od šljiva i puding od vanilije.)

Zobene mekinje i bademe samljeti. Dodati sol i prašak za pecivo te sve dobro izmješati. Jaje zamutiti, dodati krem sir i mlijeko te umiješati suhe sastojke. Ostaviti 10ak min da odmara pa peći u tavi na malo ulja na laganoj vatri.

Dobar tek!

Oznake: Palaicinke, hrana, doručak, poezija


- 12:06 - Komentari (9) - Isprintaj - #