Koliko skorena zagoretina u loncu može biti pod idealnim uvijetima skorivanja? Sad... može li se, ako je tako, to uopće dokazati ili pokazati, a kamoli objasniti...pitanje je... I to je bit ovog posta. Pokušat ću vam objasniti sve o skorenim zagoretinama u loncima, kada ih ne perete.
.. Ili ih perete, ali neke sitne supstance ovog subjekta o kojemu je riječ - ipak ostanu skorene u teško vidljivom kutu. Prethodna fotografija prikazuje kako i koliko naši predragi mikroorganizmi mogu biti skoreni, u svom životnom okružju, dogovoreni sa svjetlošću životne filozofije. Riječ je, dakle o teći ili ti ga - loncu koji je poslužio svojoj svrsi, no nakon obavljenog poslovnog zadatka, koji ga mnogo unevoljio i raskreveljio, ostao je zaboravljen i nevoljen od strane svojih vlasnika koji su morali privremeno napustiti obitavalište i prebivalište gljivičnih izraslina. Dok su ležeći poticali crijevovod na razgranvanje pojedenih mikroba, lonac je ugutavao čestice zraka u svoju unutrašnjost i tako flekoidne mirise pretvarao u skoretine.
Fotografija snimljena posebnom "to hunt microbes skorene zagoretine" kamerom ukazuje na nevidljive oblike skorenog života u jednoj od kućanskih posudica. Naime, posudica je oprana i to revno, no ipak su preživjele zagoretine uspjele pokvariti idiličnu sliku sudopernog kraljevstva. No, razlikujemo skoretine i zagoretine.
1. Skoretine:
* osušene skoretine
* vlažne skoretine
2. Zagoretine:
* niskog stupnja zagorenosti
* visokog stupnja zagorenosti
Kombinacijom, ali uzajamnom, dobivamo najgori mogući produkt. Dakle, zagoretina na jednom području versus skoretina drugog područja ne predstavlja toliku problematiku, no skorena zagoretina je puno veći i diskutabilniji problem. Najbolnij oblik je osušena skoretina visokog stupnja zagorenosti. Zanimljivo je i to što postoje sredstva koja pokušavaju spriječiti nastajanje ovih oblika prismetana, no sumnjamo u njihove rezultate.
.
Poznajemo mikroorganizme.
Mikroorganizmi ili mikrobi je skupni naziv za bakterije, gljive, viruse i protiste, vidljive pod mikroskopom. Znanost koja ih proučava zove se mikrobiologija. Prema djelovanju na makroorganizme, tj. na čovjeka ili životinju, mikroorganizmi se svrstavaju u tri skupine: korisne, štetne i indiferentne. Ovdje je riječ, naravno o sve tri vrste mikroorganizama. Možda se na prvi spomen ove tvrdnje javlja sumnja u te riječi, no zaista je tako. Zagorene skoretine su korisne jer su često slane, pa u nedostatku soli - mogu se vrlo kvalitetno iskoristiti. One su i štetne jer ih ne volimo gledati, a i našim očima šalju nepojmljive signale - koje naš mozak ponekad i registrira. Često ne, no dogodi se. Zašto su indiferentne, to znate i sami. Možda niste znali, ali razmnožavaju se: nespolno (sporama i pupanjem) i spolno. Zato nam se često gadi gledati u lice skorenih zagoretina, no ako ste dovoljno perverzno izopačeni, možete ovo prihvatiti i kao afrodizijak.
Valja i biti perverzan u takvim situacijama zasićivanja vlastitih nagona putem mirisa, okusa ili liza.
< | siječanj, 2007 | > | ||||
P | U | S | Č | P | S | N |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv
Papir trpi sve.
SAD ĆU TI REĆ'
Sad ću ti reć' i dobro me slušaj,
sve one moje riječi baci u more, dok još je plavo.
Uzmi mržnju i tako me kušaj,
svaki zalogaj dvaput prožvači, dvaput me slušaj.
Zaboravi na ono što je bilo, slušaj,
sada govorim u ime svega, budi čovjek pa me slušaj.
Ne okreći glavu kukavice jedna, samo šuti i slušaj,
zadnji put, samo te molim, ljubavi - slušaj!
Pazi na pogled i riječ, slušaj,
ne želim ti sreću, ni dobro, ni zlo, već bogami ljubav.
Samo na tren, boli kušaj,
ne pitaj riječima, mislima, samo me slušaj.