Sve nijanse žute

petak, 03.04.2020.

Obući slobodu

Obriši. Obriši sve što ti donosi nemir, tugu ili strah. Obriši neodgovorena pitanja i ne traži odgovore. Obriši misao. Ne gradi kule u pijesku, odnese ih prvi povjetarac koji se spusti nad grad.
Popni se stubama. Stani na vrh Lotršćaka. Udahni. Nasmij se osmjehom dostojnim vrha. I živi. Živi ovdje i sada. Živi danas. Ne jučer. Ne sutra.
Pogledaj u sunce. Zaustavi trenutak. Osjeti miris. Ne osvrći se. Ispruži ruku. Uhvati vjetar. Otpleši svoj najljepši ples.
Bosim nogama dotakni pijesak. Osluškuj korake. Raduj se cvrkutu ptica. Usni kraj potoka koji veselo žubori. Zastani. Čuješ li taj zvuk? Mozart… to čudotvorno prebiranje dirkama klavira. I ne pitaj se tko je kriv.
Zaustavi sjećanje. Zaboravi. I dobro, i zlo. Tek rođeno si dijete. Ne robuj navikama. Ti… mali, nesvakidašnji tvorcu vlastita života. O tebi sve ovisi. Ti postojiš. Ti jesi.
Ne odustaj. Preskoči prepreke. Izbjegni utore vlastite nemoći. Ne vraćaj se. Zar ne čuješ taj Menuet? Nije li to dvorac Luja XIV.? Plesna dvorana puna je tih malih, sitnih, profinjenih koraka i pokreta, koji nose nova iskustva, nove spoznaje.
Budi ono što jesi… bez dvostrukih mjerila. Obiđi svijet u svom maniru. Navuci zastore. I sanjaj. Sanjaj snom pravednika. Obuci slobodu i slavi život. D.L.

03.04.2020. u 00:01 • 8 KomentaraPrint#

<< Arhiva >>



< travanj, 2020 >
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

...i sve to tako nejasno i mutno kruži, i sve je to tako pogodbeno, tako neodređeno, tako čudno trepetljivo: biti subjekt i osjećati identitet svoga subjekta! (Miroslav Krleža)

„Želim da onaj koga volim
bude slobodan – čak i od mene"
(ANNE MORROW LINDBERGH)

"Svijet je tako pust ako u njemu zamislimo samo brijegove, rijeke i gradove, ali znati da se ponegdje netko s nama slaže, i da s njim možemo i šuteći dalje živjeti: tek to nam zemaljsku kuglu pretvara u nastanjeni vrt."(Goethe, Wilhelm Meisters Wanderjahre)



PHP Hits Count





Copyright ©