Agram news

07.01.2010., četvrtak

Snow Queen Trophy


Na Sljemenskoj stazi našli su se iskusni skijaši, ali i neki su po prvi puta stali na nju (photo by: Suzana Opačak)

Snow Queen Trophy 2010, najpoznatija skijaška manifestacija u Hrvatskoj održala se 3. (nedjelja) i 6. (srijeda) siječnja na Sljemenu. U subotu je započeo program sa izvlačenjem startnih brojeca za žensku utrku na Trgu bana Josipa Jelačiča. Paket ulaznica koštao je 150 kn i uključivao je prijevoz, koncerte te besplatnu hranu i piće. U nedjelju je održan ženski slalom međutim unatoč tome što su Hrvati imali velika očekivanja, Ana Jelušić i Nika Fleiss nisu bile na vrhu ljestvice. Ana Jelušić našla se na jedanaestom mjesto dok je Nika Fleiss bila na dvadesetidrugom mjestu. Pobjednica ovogodišnjeg slaloma je Sandrine Aubert koja je kao Snježna kraljica već tradicionalno okrunjena kristalnom krunu. Srebro je pripalo Kathrin Zettel, a broncom se okitila Sussane Riesch. Od naših skijašica nastupile su i Matea Ferk, Tea Palić te Sofija Novoselić. Iako su bile favoritkinje, utrka je bila razočaravajuća za Anju Paerson i Lindsay Vonn. Najviše nada ipak se polagalo u Ivicu Kostelića kojeg nije spriječila ni operacija koju je samo nekih dvadesetak dana radije imao nije spriječila da nastupi. Nažalost, zbog previše smrzunte staze te još uvijek neoporavljenog koljena Ivica Kostelić nije se uspio plasirati u drugu vožnju. Pobjednik u muškoj konkurenciji bio je Giuliano Razzoli koji je slavio po drugi puta no nažalost njegova kristalna kruna se razbila. Zbog toga su i talijanski mediji posvetili veliku pažnju, Kanađani su također bili zadovljni dok su Amerikanci doživjeli veliki fijasko. Navijači su kao i proteklih godina bili brojni, prosječno deset do petnaest tisuća po utrci. Posebni značaj ovoj utrci je potvrda FIS-a da će se Snow Queen Trophy u slalomskoj muškoj i ženskoj konkurencji održati i sljedeće četiri godine početkom siječnja. Zagreb je tako ostao jedini glavni grad koji se nalazi na FIS-ovoj karti što doprinosi i turističkom razvoju našeg glavnog grada.


Na Sljemenu je uvijek gužva - svako utrku pratilo je od deset do petnaest tisuća navijača (photo by: Suzana Opačak)

Suzana Opačak
- 12:02 - Komentari (1) - Isprintaj - #

04.01.2010., ponedjeljak

Peticija za ponovno otvaranje Kulušića


Prepoznatljiv znak Kulušića (photo by: Suzana Opačak)

Putem društvene mreže Facebook pokrenuta je grupa te nakon toga i peticija za ponovno otvaranje kultnog zagrebačkog kluba Kulušić koji je već neko vrijeme zatvoren zbog toga što su se stanari žalili na buku. Do sada se već 6 530 ljudi učlanilo u grupu „Što više članova za ponovno otvaranje alternativnog kluba KULUŠIĆ u zagrebu“, a potpisivanje online peticije je još u tijeku.
Glazbeno scenski centar (GSC) Kulušić je jedno od kultnih mjesta u Zagrebu koje je danas nažaost ljubitelja dobre glazbe zatvoreno te mlađe generacije o njemu slušaju od roditelja. Legendarni Kulušić se nalazi u Hrvojevoj ulici, a kolokvijalni naziv ovog kluba je Zebra zbog dugačkog crteža zebre na zidu u prednjem dijelu kluba.


Stanari su se žalili na buku te je zbog toga klub zatvoren, znak križa stoji na ulaznim vratima - počivao u miru (photo by: Suzana Opačak)


U Kulušiću su između ostalog snimljeni i najpoznatiji albumi uživo domaćih rock grupa kao što su Film, Bijelo dugme, Azra, Leb i sol, EKV, El.org., Le cinema... O važnosti ovog kluba govori i činjenica da se nalazi u leksikonu yu-mitologije. Krajem 80-tih Kulušić je ugostio neka od vodećih svjetskih imena koji su tada bili na vrhuncu kao primjerice Pixies.
Starije generacije govore da je Kulušić bio klub sa najboljim zvukom u Zagrebu i široj okolici.
Kulušić je bio dio mnogih generacija te svi nostalgični komentari koje članovi grupe na Facebooku pišu podsjećaju na dobra stara vremena. Sjećam se da mi je tata o Kulušiću i tadašnjoj zagrebačkoj sceni pričao još dok sam bila mala. Jedva sam čekala da odem u Zagreb na studij samo me nažalost dočekalo pregršt narodnjačkih klubova, a malo onih koji imaju dušu, kao što ju ima Kulušić. I Vi možete pomoći da se Kulušić ponovno otvori, ako želite potpišite online peticiju.


Komentari na Facebook grupi i poruke koje dobivaju članovi grupe (photo by: Suzana Opačak)

Suzana Opačak


- 17:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

< siječanj, 2010  
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Brojač posjeta