Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/suzanaopacak

Marketing

Peticija za ponovno otvaranje Kulušića


Prepoznatljiv znak Kulušića (photo by: Suzana Opačak)

Putem društvene mreže Facebook pokrenuta je grupa te nakon toga i peticija za ponovno otvaranje kultnog zagrebačkog kluba Kulušić koji je već neko vrijeme zatvoren zbog toga što su se stanari žalili na buku. Do sada se već 6 530 ljudi učlanilo u grupu „Što više članova za ponovno otvaranje alternativnog kluba KULUŠIĆ u zagrebu“, a potpisivanje online peticije je još u tijeku.
Glazbeno scenski centar (GSC) Kulušić je jedno od kultnih mjesta u Zagrebu koje je danas nažaost ljubitelja dobre glazbe zatvoreno te mlađe generacije o njemu slušaju od roditelja. Legendarni Kulušić se nalazi u Hrvojevoj ulici, a kolokvijalni naziv ovog kluba je Zebra zbog dugačkog crteža zebre na zidu u prednjem dijelu kluba.


Stanari su se žalili na buku te je zbog toga klub zatvoren, znak križa stoji na ulaznim vratima - počivao u miru (photo by: Suzana Opačak)


U Kulušiću su između ostalog snimljeni i najpoznatiji albumi uživo domaćih rock grupa kao što su Film, Bijelo dugme, Azra, Leb i sol, EKV, El.org., Le cinema... O važnosti ovog kluba govori i činjenica da se nalazi u leksikonu yu-mitologije. Krajem 80-tih Kulušić je ugostio neka od vodećih svjetskih imena koji su tada bili na vrhuncu kao primjerice Pixies.
Starije generacije govore da je Kulušić bio klub sa najboljim zvukom u Zagrebu i široj okolici.
Kulušić je bio dio mnogih generacija te svi nostalgični komentari koje članovi grupe na Facebooku pišu podsjećaju na dobra stara vremena. Sjećam se da mi je tata o Kulušiću i tadašnjoj zagrebačkoj sceni pričao još dok sam bila mala. Jedva sam čekala da odem u Zagreb na studij samo me nažalost dočekalo pregršt narodnjačkih klubova, a malo onih koji imaju dušu, kao što ju ima Kulušić. I Vi možete pomoći da se Kulušić ponovno otvori, ako želite potpišite online peticiju.


Komentari na Facebook grupi i poruke koje dobivaju članovi grupe (photo by: Suzana Opačak)

Suzana Opačak



Post je objavljen 04.01.2010. u 17:57 sati.