Agram news

13.11.2009., petak

Knjiga i čitanje su INterliber


Prodavači na Interliberu uvijek imaju pune ruke posla (photo by: Suzana Opačak)


Interliber - međunarodni sajam knjiga koji se održava u petom i šestom paviljonu Zagrebačkog velesajma traje još samo dva dana. Interliber se održava 32. godinu zaredom, a ove godine na njemu sudjeluje čak 290 izlagača. Možete pronaći bogatu ponudu knjiga, časopisa, stripova i multimedijalnih sadržaja po cijenama nižim do čak 70%.
Velika ponuda i niže cijene privukle su i brojne posjetitelje. Najveća gužva je u petom paviljonu gdje su izlagači Algoritam i Profil koji su znatan dio svog asortimana snizili. Sajam se i ove godine održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva kulture koje kako je rekao na samom otvaranju sajma ministar kuluture Božo Biškupić svojom potporom sudjeluje u cijelom lancu nastanka knjige te njezine distribucije do čitatelja.


Raznolika i bogata ponuda na ovogodišnjem Interliberu (photo by: Suzana Opačak)


Prijašnjih godina Interliber se održavao u sklopu programa „Zemlja partner“ koji se prakticira od 2003. godine. Međutim ove godine Bugarska je otkazala najavljenu suradnju te se tako ovogodišnji Interliber ne održava u sklopu toga programa. Tako je ovaj sajam prijašnjih godina zbog tog programa imao i međunarodni karakter, što ove godine nažalost nije bio slučaj.
Medicina, pravo, psihologija, sociologija, politologija, ekonomija, astrologija, religija... teško je nabrojati sva područja iz kojih možete pronaći knjige na ovogodišnjem Interliberu. Bogata ponuda knjiga i udžbenika ovaj sajam čini izuzetno primamljivim.
Na štandu Medicinske naklade susrela sam dvije studentice medicine, Anju i Marijanu koje su mi priznale kako otkako su počele studirati dolaze na Interliber i kupuju svu potrebnu literaturu za studij po znatno povoljnijim cijenama.
„Te knjige nama stvarno trebaju, ne možemo si kopirati sve te knjižurine jer bi mi se sve raspalo. Ogromne su, a i te knjige nama trebaju i kad položimo ispit. Uvijek trebaš nešto pogledati i podsjetiti se nečega. Inače su jako skupe, ovdje ih možemo kupiti puno jefitinije pa si tako kupim sve knjige koje mi trebaju za cijelu godinu”, ispričala nam je Marijana, studentica treće godine medicine.
No ne morate kao i one tražiti stručnu literature, ima tu za svakoga ponešto. Počevši od kuharica do chic-lit literature koja se prodavala na kioscima, zbirki pjesama, remek djela svjetske i hrvatske književnosti, razno-raznih priručnika, dječjih knjiga, biografija… Na vama je da se požurite do Zagrebačkog velesajma i ne propustite ovu jedinstvenu ponudu koja se nažalost pruža samo jedanput godišnje.

Interliber 2009.


Suzana Opačak
- 12:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

  studeni, 2009 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Siječanj 2010 (2)
Prosinac 2009 (5)
Studeni 2009 (4)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi

Brojač posjeta