supertajni blog

subota, 13.10.2007.

Đapičkarenje i šišljagičkarenje po Osijeku

Osijek je u mojoj mladosti bio krasan grad. Kao mladi novinar nagovarao sam glavnog urednika Vladu Gotovca da otvorimo dopisništvo ili u Zadru za Dalmaciju ili u Osijeku za Slavoniju. Imao sam odmah i prijedlog za dopisnika = mene. Nije prošlo jer su nas prije razjurili nego što smo stigli otvarati dopisništva.

Od onda do danas se mnogo promijenili u Osijeku. A u zadnje vrijeme se jako, jako puno toga promijenilo u Osijeku. Na gore.

Jeste li jučer gledali Otvoreno na HTV-u. Niste? Sretnici! Ja nažalost jesam. I to od početka do kraja. Moglo se jasno vidjeti kvalitetu političara HSP-a i HSSB-a a ni HDZ nije zaostajao. Jedina svjetla točka bila je mlada dama iz SDP-a.

O čemu se u problemu krize vlasti i raspada koalicije Glavaš-Đapić radi. O čemu se dakle u Otvorenom đapičkarilo i šišljagičkarilo?

O načelnim temama? O temeljnim političkim pogledima? O interesima građana Osijeka? Ma ne, nemojte biti naivni.

Jučer se u stvari razgovaralo o novcu. O onom novcu koji se, kod gradnje kapitalnih objekata, nekim čudnim tamnim putovima slijeva u džepove političara.

I zato je bilo lijepo ćuti od mlade dame iz SDP-a kako je sve bilo obvijeno velom tajnosti, misteriozno, daleko od očiju javnosti. Znaju naši političari svoj posao.

Jedno je sigurno, Osijek neće na vrijeme dobiti sportsku dvoranu i zaobići će ga svjetsko prvenstvo u rukometu. Ali to za što se natječu mnogi gradovi i države u Hrvatskoj je zahvaljujući mitu i korupciji već prije došlo u pitanje. Ne samo u Osijeku. Izgradnja tih dvorana došla u pitanje i drugdje. Sjetimo se samo slučaja Zagreb!

A cirkus u Osijeku se nastavlja sve dok ga ne zamjeni cirkus u kojem drugom gradu. Kandidata ima dovoljno

- 12:35 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>