< travanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (8)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (9)
Srpanj 2007 (10)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (6)
Veljača 2007 (9)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (13)
Studeni 2006 (7)
Listopad 2006 (9)
Rujan 2006 (13)
Kolovoz 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

Image Hosted by ImageShack.us

...neopisiv blog..ili sto je autor htio reci :))..

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


ponedjeljak, 30.04.2007.

Image Hosted by ImageShack.us
Opet bia praznik - Anzac day - to van dodje ka Dan Borca,jer i australci broje svoje zrtve,poginule vojnike (njih 8000) na turskom poluotoku u avio-vojnoj akciji nazvanoj Anzac (II svjetski rat), tako da je tribalo taj slobodni dan iskoristiti a jedna od opcija bila je odlazak na rostiljanje ovoga puta u sumu.
1987.Sherbrooke Forest,Doongalla Reservat i Ferntree Gully nacionalni park objedinili su Dandenong Ranc u cjelinu koja prekriva 3215 hektara zelenila,veoma vazne zastite stanista ptica pjevica i ostale faune,te stoljetne sume.Nacionalni park mjesto je za odmor,piknik,setnje uz slapove..
Image Hosted by ImageShack.us
Za samo 45 min izasli smo iz gradske vreve i krenuli makadam cestom kroz visoka stabla gdje odjednom sunceva svjetlost jedva da i dopire.Poceo se osjecati miris sume koji me podsjetio na moju Ucku..
Image Hosted by ImageShack.us
Predvidjena su mjesta za piknik te tako docekali su nas drvene klupe i stolovi na ravnima podno tih ogromnih stabala cije su krosnje prepune papiga i jedne od popularnih australskih ptici kookaburras (kukumbara) koja se ne boji prici cak stovise spusta se sve do rostilja i stolova sa hranom.

Image Hosted by ImageShack.us
Izuzetno cista priroda (nadgledanje rancera ali i visko stupanj kulture izletnika), pjev raznoraznih ptica,urtedjene setnice,obavijesne tabele da ne biste slucajno izabrali tezi put za uspinjanje ili silazak na slapove..sav mir i zelenilo koje vam je potrebno i dovoljno da odmorite -kako bi nas narod reka- i dusu i tilo :))
Image Hosted by ImageShack.us
Na srecu samo manji dio parka bio je zahvacen pozarom koji je zaustavljen te vece stete nije bilo.Slapovi imaju mostice koji vas odvedu do terasa s kojih ih mozete posmatrati i iako nema mnogo vode ugodjaj je isti.Lagani zubor vode koja protice izmedju porusenih stoljetnih debala,paprati i ostalog zelenila je zaista krasan prizor.
Image Hosted by ImageShack.us
U sumi su postavljeni i sanitarni cvorovi (sa izjvescem dana ciscenja!! ); svaki izletnik sa psom (pa i mi) mora svog ljubimca drzati na uzici (normalno i cistit za njim) ; svo smece odnosite sa sobom...I tako ovaj prekrasan park ostaje onimn za sto je proglasen - oaza mira,ljepote i zelenila.
Image Hosted by ImageShack.us
Apetit smo "ugusili" mesom sa rostilja,domacim kolacima i kavom iz termosice te uz izlezavanje na dekama zavrsili nas izlet sve uz zalazak sunca koji nas je dopratio do nase kuce.
Image Hosted by ImageShack.us
I dok je meni sunce nestajalo vi ste se tek budili uz prve zrake sunca:)) a ove vesele curice susreli smo u njihovoj iznajmljenoj limuzini iz koje su nam mahale sa kratama za koncert Beyonce..valjda im se nije dalo ici busom (hehehe)...


Image Hosted by ImageShack.us





| komentari (13) | print | # |

petak, 27.04.2007.

..eo Fanny na svom blogu bijesne domacice (ma ne bijesni :)) ) ostavila je i meni stafetu kojom trebam izabrati 5 ljubavnih pjesama pa ostavljam vam nesto od onih pjesama koje su mi prirasle srcu na ovaj ili onaj nacin..
celline dion - power of love..sto zaista i jest.,..

whitney houston - I will always love you... sto zaista imam i namjeru :))

queen - to much love will kill you ... sto vjerujem da umrijeti od ljubavi i nije tako lose ali je bespotrebno :))

john paul young - love is in the air ..sto zaista leti kao virus i onda kad te zarazi cinis sve ono da se ne izlijecis..

the beatles - all you need is love...sto zaista nam je svima potrebno ..


i to je to..jer kako bi moj dragi prijatelj pjevao - dok je ljubaaav svijetom sama hodaaaalaaaa ...ja bih nadodala ja sam svoju svome srcu dodala :))
Stafetu ostavljam na izbor dobre volje i zelje slijedecim bloggerima:
- kenguru - koji me odusevio svojim postom-podsjetnikom na cirkus
- slaverini - koji svojom vrckavoscu i izrazito citkoscu me svaki put iznenadi
- downunder - koji je negdje na ovom australskom otoku i skita se snimajuci fenomenalne fotke
- aries - koja nas podsjeca na snagu i potrebitost jednih drugih
- veri - koja u svojoj alternativnoj-humanoj ljekarni ima ama bas sve sto vam je potrebno..
..pa da vidimo sto ih dira u njihovo srce kad vole..a vole..bas kao i ja..
Fanny boomerang je krenuo mig mig ....



| komentari (8) | print | # |

nedjelja, 22.04.2007.

boomerang...

vracam se poput bumeranga :)) boomerang je u biti vrsta drvena bacacka oruzja namijenjena lovu a kako su najpoznatiji ovdje ovi australski domorodacki evo nesto o tom ratnom oruzju na kojeg sam ovdje naisla jedinio kao suvenir i to veoma jeftin...:))Aboridjani vjerovatno zbog svoje izoliranosti sacuvali su ga do suvremenijih dana no manje je poznato da on datira jos iz doba neolitika,odnosno prije nekoh 5000 g.p.n.e te da je bio poznat i u starom Egiptu,kod indijanaca Hopi iz Arizone i njegova ratna uloga bila je minorna.



Image Hosted by ImageShack.us


Bumerang može imati različite oblike i veličine, ovisno o zemljopisnom ili plemenskom porijeklu, te o namjeni. Najpoznatiji je bumerang koji, ako je ispravno bačen, ostvaruje zaobljenu putanju pa se vraća na ishodište. Druge se vrste ovog oružja ne vraćaju, već se među Aboridžinima koriste za međusobnu borbu. Bumerang se može koristiti na razne načine: kao oružje, kao glazbeni instrument (udaraljka), kao svojevrsnu toljagu u borbama, za paljenje plamena, kao mamac u ribolovu, te kao igračku. Najmanji bumerang može biti kraći od 10 cm, a najveći može imati i više od 2 metra. Plemenski bumeranzi često su ukrašeni urezivanjem ili slikarijama. Većina bumeranga što ih se danas može vidjeti izrađeni su u turističke ili natjecateljske svrhe.


Image Hosted by ImageShack.us


Naziv „bumerang” dolazi iz aboridžinskog plemena Tharawal, koje je živjelo južno od Sydneyja.Svim zainteresiranima za suvenir predlazem da ostave adresu i vjerojatnost da cu poslati vam ga u koverti jednaka je 100% jer mali bumerang stoji tek 2 dolara (cca8kn) a postarina je tek mrvu veca :))..diskrecija zgarantirana :)))))
I jos jedan pogled sa Bolte Bridga, koji nadmoscuje rijeku Yarru i spaja dio grada sa Vicorijanskom lukom,..490m dug i 25 m sirok most daje pogled na sam centar grada,najvece nebodere podno ekvatora i svu ljepotu zdanja i arkhitekture koja iako u ovim jesenskim danima bljesti podno sunca..
Image Hosted by ImageShack.us
Radjen od 1996 do 1999. sa troskovima od 75 miliona dolara,predstavlja veliko umijece graditeljstva,i sa 15 metara visine prolaz predstavlja veliki uzitak,..bolji od onog kada sam prolazila kroz tunel podno iste rijeke gdje samo saznanje da je iznad vas gomila vode budi nekakav gadljiv i opasan osjecaj.
Image Hosted by ImageShack.us
Neobicno je bilo vidjeti i zeppelin koji prolazi nad zgradama,i u svom cudjenju nisam bas ga uspijela uhvatiti precizno kamerom ali primjetiti cete mali crveni nepoznati objekt. :))
Image Hosted by ImageShack.us
To je to..poput bumeranga uzvracam vam veliki zagrljaj i pozdrav ...




| komentari (14) | print | # |

utorak, 17.04.2007.

g'day mate...

..ma nije to Mate nego aussie pozdrav dragom prikanu,ono ka bok stari.. :))) Soul mate je srodna dusa, stari kompa, frend kojeg zoves na kavu ili ga jednostavno lupnes po ramenu i pitas - sta ima...:))
Image Hosted by ImageShack.us
Moji "Matani" cesto se jave i posalju mi koju sliju kako bi mi nostalgija jos jace uzela maha (grrr) ali kako je lako izgubiti nekog s kime ste nekoc dijelili svoj soul-mate to je jasno ,naravno,tek kada ga izgubite,kad to nesto ishlapi,kada se ne zalijeva i kad vene,vene,vene..sve dok ne pretvori se u prah..Otuzno ali istinito.Nekada su razlozi i nepoznati,nekada ih se i ne sjecamo,nekada se upitamo cemu sav taj glupi ponos koji nam neda da jednostavno kliknemo one ciji smo glas redovno culi,cije lice smo pamtili do u detalja,cije rijeci su nas hrabrile i tjesile,nasmijavale i drzale budne cijele noci..Prijatelji se rastaju uglavnom zbog lazi, ljubavi nestaju uglavnom zbog istina..i to je zivot.
Kazu da prava prijateljstva mogu se odrzati i da iako daleko od ociju ljubavi ostanu u nama,u srcu koje ih je upravo zbog njihova dobra i iskrena srca zavoljelo.Ne mislim samo na ljubavnike i tjelesne ljubavi,ta volimo i svoje prijatelje duboko i postojano.Racunamo na njih bez kompromisa i iscekivanja uzvracenosti,ali nekad zaboravimo da su upravo i oni racunali na nas a nas nije bilo..bili smo umorni,zauzeti,..negdje..bilo gdje no ne kraj njih.
Sjetih se svoje drage prijateljice koja mi je jednom objasnjavala razliku traktora i kombajna,mlina i bunara..prijateljice koja mi je prirasla srcu vise nego sto sam uspjela to njoj pokazati...prijateljice koja je vjerovatno mojom sebicnoscu nestala iz onog mjesta u meni koje sam zeljela da zauvijek zadrzi..
Eto sjetih se svih onih dragih ljudi koji su me vezali za nju i za dane pune ljepote i ljubavi koju samo takvi prijatelji mogu dati..Greske se dogadjaju,krivce i ne treba traziti jer oni cuce u svima nama..dovoljno je pokusati ispraviti naoko bezazlenosti koje nam otudje te drage ljude..
Prastanje tu nije potrebno,prijatelji se moraju razumijeti i sjetiti onih stvari zbog cega su to i postali.
Ovaj post nek bude podsjetnik svim onim prijateljima kojima se ne stignem javiti,smsati,mailati,..da u njihovoj Sun jos uvijek imaju svog Matu :))
Veliki zagrljaj saljem onima koji ovaj mjesec slave svoj rodjendan,zagrljaj Shimi koji me ne podsjeca na svu silinu osmjeha koji smo i nekada dijelili,Strangeru koji ponekad procita kako se snalazim s nostalgijom,Iksici koja me razveseljava sa svojim mailovima, Tei koja postaje velikim prijateljem,Wrtirepki koju i ovdje,daleko od slavonskih polja sa suncokretima kroz koje smo prolazili - g'day mate i veliki kiss...
Vama koji pratite blog kojeg nekako uspijevam odrzavati,veliko hvala i naravno da vas citam- pa vi ste moja veza sa vama,korijenima,i - "matanima" ...:))
Odoh sad sapnuti koju novu vijest onima koji se sada trude to biti meni..
Image Hosted by ImageShack.us



| komentari (15) | print | # |

subota, 07.04.2007.

sretan Uskrs...

..luka i slanine,slatkog kruha i jaja..vina i igara..:)) s mirom u dusi i sreci na licu,budite blagi i dragi bas kao i ostale dane...sretan i blagoslovljen Uskrs svim ljudima dobre volje a onima koji je nemaju nek je vec danas nadju...vasa Sun..
Image Hosted by ImageShack.us
Nesto iz kucne radinosti,iz zemlje gdje je tesko pronaci boju za farbati jaja (fala grckoj butigi),gdje ne rade ukrase od ljuski jajeta vec kupuju tone i tone cokoladnih jaja koja nisu nimalo fina kao ona kinder u kojima ima igracka...gdje sam moras ispeci pincu (slatki kruh) i gdje iako daleko od svojih korijena ne smijes zaboraviti na stare krscanske obicaje i sve ono lijepo sto oni donose i ovaj Uskrs nama ...vjeru u Uskrsnuce,Uskrsni dorucak uz blagoslovljeno jelo i kinder jaje koje sam ipak pronasla i zajedno sa pisanicama sakrila djeci u vrtu gdje nema sunovrata i tulipana jer u Australiji sada pocinje jesen...
Image Hosted by ImageShack.us
Moja mala princeza sutra ima rodjendan -10 godina...na sam dan Uskrsa..lijepo zar ne? :))
Image Hosted by ImageShack.us
Sretan rodjendan mamino...



| komentari (15) | print | # |

četvrtak, 05.04.2007.

pa kaze - kite - al znaci zmaj ..:))

Kako i ne bi, pa ovdje gotovo uvijek puse vjetar.Koji i kako mu ime pojma neman,uglavnom topli zrak koji nosi lisce,ponekad grane a ne-do-bog i kakve krovove..gledali ste tsnunami se vratia na Salomonska otocja :((..Jedna od omiljenih zabava ali i omiljeni sport je zmajarenje- pustanje zmaja dahu vjetra i upravljanje naylon nitima kako bi se zmaj propeo sto vise nebu pod oblake.
Probuditi ono djecje u sebi i napraviti svog zmaja ono je sto me cini radosnom kao i one oko mene koji se tada trude jos vise ne bi li njihpv zmaj bio ljepsi ..a potom i uspjesniji.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Pise da je prvi potekao iz Kine zahvaljujuci svilenim materijalima i bambusu od cega su zmajevi najbolji i najlaksi i to prije 3000 godina.Zmaj tada polako emigrira u ostale dijelove svijeta a najkasnije je populariziran u Europi.Koristio se ne samo kao zabava vec i u vojne svrhe, meteorolske eksperimente a danas postoji citav niz festivala,natjecanja kojima se odaziva velik broj populacije.Jedan od najvecih i najpoznatijih je festival na Balima gdje mozete na jednom mejstu vidjeti sve vrste zmajeva - klasicnih pa do svih mogucih izvedenica ..
Image Hosted by ImageShack.us
Izrada je veoma laka - dovoljna su vam dva tanja drvena stapica i malo naylona izrezana u pravilnom obliku te naylon za udicu te desetak minuta spretnih ruku.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Ovdje zmaja mozete kupiti i za par dolara ali cijena dostize i nekoliko stotina ukoliko se zelite baviti zmajarenjem..Kako izgleda zmaj-orao ostavljam vam na ocijenjivanje..:))
Image Hosted by ImageShack.us



| komentari (5) | print | # |

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>