Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunflower37

Marketing

pa kaze - kite - al znaci zmaj ..:))

Kako i ne bi, pa ovdje gotovo uvijek puse vjetar.Koji i kako mu ime pojma neman,uglavnom topli zrak koji nosi lisce,ponekad grane a ne-do-bog i kakve krovove..gledali ste tsnunami se vratia na Salomonska otocja :((..Jedna od omiljenih zabava ali i omiljeni sport je zmajarenje- pustanje zmaja dahu vjetra i upravljanje naylon nitima kako bi se zmaj propeo sto vise nebu pod oblake.
Probuditi ono djecje u sebi i napraviti svog zmaja ono je sto me cini radosnom kao i one oko mene koji se tada trude jos vise ne bi li njihpv zmaj bio ljepsi ..a potom i uspjesniji.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us
Pise da je prvi potekao iz Kine zahvaljujuci svilenim materijalima i bambusu od cega su zmajevi najbolji i najlaksi i to prije 3000 godina.Zmaj tada polako emigrira u ostale dijelove svijeta a najkasnije je populariziran u Europi.Koristio se ne samo kao zabava vec i u vojne svrhe, meteorolske eksperimente a danas postoji citav niz festivala,natjecanja kojima se odaziva velik broj populacije.Jedan od najvecih i najpoznatijih je festival na Balima gdje mozete na jednom mejstu vidjeti sve vrste zmajeva - klasicnih pa do svih mogucih izvedenica ..
Image Hosted by ImageShack.us
Izrada je veoma laka - dovoljna su vam dva tanja drvena stapica i malo naylona izrezana u pravilnom obliku te naylon za udicu te desetak minuta spretnih ruku.
Image Hosted by ImageShack.usImage Hosted by ImageShack.us

Ovdje zmaja mozete kupiti i za par dolara ali cijena dostize i nekoliko stotina ukoliko se zelite baviti zmajarenjem..Kako izgleda zmaj-orao ostavljam vam na ocijenjivanje..:))
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 05.04.2007. u 07:14 sati.