< prosinac, 2006 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Kolovoz 2008 (1)
Lipanj 2008 (1)
Svibanj 2008 (1)
Travanj 2008 (5)
Ožujak 2008 (2)
Veljača 2008 (5)
Siječanj 2008 (4)
Prosinac 2007 (2)
Studeni 2007 (5)
Listopad 2007 (8)
Rujan 2007 (6)
Kolovoz 2007 (9)
Srpanj 2007 (10)
Lipanj 2007 (11)
Svibanj 2007 (8)
Travanj 2007 (6)
Ožujak 2007 (6)
Veljača 2007 (9)
Siječanj 2007 (5)
Prosinac 2006 (13)
Studeni 2006 (7)
Listopad 2006 (9)
Rujan 2006 (13)
Kolovoz 2006 (1)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv


Komentari On/Off

Opis bloga

Image Hosted by ImageShack.us

...neopisiv blog..ili sto je autor htio reci :))..

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us


četvrtak, 14.12.2006.

a sad red slatkoga... :))

Zahvaljujući dragoj prijateljici XX i njezinom snalaženju među brašnom,pecilnom i vanili šećeru, (ma i drugdje naravno :)) ) ostavljam vam nekoliko recepata iz njezine zbirke.Ostale možete pronaći na sunflower web gdje se ujedno nalaze neke od objavljenih fotografija meni veoma dragih osoba...Dakle, pripazite da bjelanjak ne bacate u sudoper poput mene jer inače čupavci nalik su pettit keksima :(( no uz bijelu kavu mogu se sažvakati :))
Image Hosted by ImageShack.us
JOGURT TORTA

BISKVIT: 10 dag margarina,10 dag šećera, 15 dag brašna, 4 jaja, ˝ praška peciva

KREMA. 2 dag želatina, 1 jogurt, 20 dag šećera, 3 šlaga

2 dag želatine otopiti u 1 jogurtu zagrijavati da ne provri, dodati 20 dag. šećera, izraditi 3 šlaga i sve skupa promiješati. U kalupu u kojemu se pekao biskvit istresti pola kreme dodati voće po želji zatim opet krema. Ostaviti u hladnjaku da se ohladi.


PITA SA ORASIMA


KORA: 14 dag margarina, 30 dag brašna, 1 žumanjak, 2 – 3 žlice vode, zamijesiti tijesto i razdijeliti na dva dijela (veći i manji) veći dio razvaljati po dnu tepsije i na njega stavi

BISKVIT: 6 bjelanjaka, 15 dag šećera izlupati u čvrst snijeg, 5 žumanjaka, 15 dag čokolade (omekšati ili izribati), 8 dag oraha mljevenih, ˝ praška za pecivo, sve skupa ispeći pa kad se kolač ohladi gore staviti

FIL: ˝ l mlijeka, 15 dag šećera, 1 VŠ, 4 žlice gustina, kad se ohladi 15 dag margarina –
manji dio tijesta razvaljati i ispeći na poleđini tepsije, izlomiti koru ili naribati i posuti po filu


CRVENKAPICA


BISKVIT: 3 jaja, 15 dag šećera, 1 VŠ, 10 dag margarin, 20 dag brašna, 3 dcl mlijeka, 1 PP
- biskvit podijeliti na dva djela u drugi dodati 2 žlice kakao, žuti dio malo zapeći dodati smeđi dio pobacati višnje i ispeći

FIL: ˝ kg sira svježi, 2 VŠ, 4 – 5 žlica šećera, 2 šlaga

Gore preljev od višnje ili želatinu.


ORAŠČIĆI

TIJESTO: 40 dag margarina, 28 dag štauba, 3 rebra omekšane čokolade, 60 dag brašna, 14 dag oraha,1 PP, po želji cimet

KREMA: 25 dag štaub šećara, 4 jaja, 3 rebra čokolade, kuhati na pari, u hladno dodati 1 margarin
Zamijesi i puni modlice ohlađene lijepit po dvije





SLADOLED TORTA

BISKVIT: 6 bjelanjaka, 6 žumanjaka, 18 dag šećera (lupati na pari), 3 žlice vode, 20 dag brašna (oštro), to sve skupa spoji peci u 3 dijela

KREMA: 8 žumanjaka, 30 dag šećera, 1 VŠ (dobro izraditi), te skuhati na pari s 3 dcl mlijeka oko 1 sat dok ne bude gusto kao kajmak

Rastopiti 6 listića želatine ili 6 kavenih žica želatine u prahu bezbojni, rastopiti u 12 žlica vode prokuhati te dodati u ohlađenu žutu kremu tj. u pola ohlađene kreme po želji poškropiti koru sa rumom. Izlupati 1 l šlaga ili talijanski šlag u vrećicama to dodati u žutu kremu koja je posve hladna lagano izmiješati, filovati tortu, slagati u modlu za tortu

Redoslijed: voće – biskvit – fil – voće – biskvit – fil–biskvit - ostaviti u hladnjaku da stoji oko 6 sati


SANTA BARBARA


BISKVIT: 10 bjelanjaka, 25 dag šećera, 20 dag oraha mljevenih, 7 žlica brašna, 1 PP, peci u velikoj tepsiji

KREMA: 10 žumanjaka, 10 žlica šećera, 2 pudinga od vanilije, 1 žlica gustina, kuhati u 1 l mlijeka kad se ohladi dodati 1 margarin

Kremu podijeliti u dva dijela u jedan ide 10 dag kokosa, a u drugi 10 dag čokolade

Redoslijed: biskvit – žuta krema - smeđi krema


KLAVIR TORTA

BISKVIT: 12 bjelanjaka, 12 žlica šećera utući u čvrst snijeg, pa dodati 6 žumanjaka jedno po jedno, 12 žlica oraha, 5 žlica brašna, 1 PP

Ovu smjesu ispeci na dva puta u velikoj tepsiji i svaki biskvit podijeli na 2 dijela

KREMA: ľ l mlijeka prokuhati sa 8 žlica šećera, kad prokuha dodati 5 – 6 žlica griza (najbolje bebi griz), kad je skuhan skinuti sa vatre i dodati 6 žumanjaka jedno po jedno uz stalno miješanje, 10 dag čokolade, kad se ohladi dodati 1 margarin, 10 dag sjeckanih oraha, badema ili lješnjaka, 20 dag žele bombona raznih boja

Sva 4 biskvita filati i motati jedan na drugi, glazura od čokolade

Ne mogu odoljeti i red slanoj delikatesi koju mi je nedavno poslala i čijim se rezltatom i ja mogu pohvaliti :))
SLAVONSKI SNACKS

šunkarica ili neka druga salama, šunke (pršut), trapist sir, šampinjoni, kukuruz, kiseli krastavci, peršinovo lišće – sve to sitno isjeckati – zatim dodati vrhnje, vrhnje za kuhanje i začine (biber, origano, vlasac) ili drugo po želji…

količinu smjese odrediti po osobama …

– kajzerice (okruglo pecivo) prerezati na pola napuniti svaku polovicu i slagati na tepsiju malo podmazanu margarinom, pred kraj pečenja može se dodati malo ribanog sira ili rezanoga na šnite …

peče se 10-15 min u zagrijanoj pećnici 200 - 220 c …

pečeno ukrasiti malo peršinovim lišćem …

to je osnovni recept, po želji može se dodati i nešto drugo …
Image Hosted by ImageShack.us

Oko blagadnskog jelovnika ima posla..postimo samo jedan dan a ostale..ajmeeeeeeeee pa onda sarme, i zaostaci.... aj na posao onda jer slatkog kruha i igara nikad dosti :))U slast!











| komentari (9) | print | # |

<< Arhiva >>