27

srijeda

studeni

2019

Tko Želi Biti Milijunaš

Što se dogodilo 28.11.?:

-1893.-na Novom Zelandu,žene su prvi put mogle glasati na izborima.

-1919.-Nensi Estor je kao prva žena izabrana u britanski parlament.

-1954.-američkom književniku Ernestu Hemingwayu,dodijeljena je Nobelova nagrada za književnost.



Što se astrologije tiče, 22.11. do 22.12.pripada znaku Strijelaca.

Poznate osobe rođene su ovom znaku su:

-SCARLETT JOHANSSON
-BRITNEY SPEARS
-KATIE HOLMES
-BRAD PITT
-WOODY ALLEN.

Nedavno je u kvizu Milijunaš bilo pitanje koji od ovih znakova nije vodeni?
E pa vatreni su Ovan, Lav i Strijelac;
Zemljani Bik,Djevica,Jarac;
Zračni Blizanci,Vaga,Vodenjak;
Vodeni Rak,Škorpion,Ribe.
By the way, ne znam čini li se to meni ili su pitanja za spomenuti kviz sve teža...?

Uopće ne mogu procijeniti za koliko kn bi bilo pitanje npr.“Kada se obilježava Međunarodni dan borbe protiv AIDS-a?“ (odgovor bi bio 1.prosinca).

Ili:“Kada je ubijen John Lennon,osnivač grupe The Beatles?“(8.12.1980.)
Koliko je godina imao kad je ubijen?
a.30
b.40
c.50
d.60
Odgovor je b...
A na njega je pucao, jocker Pitaj publiku(nisam baš sigurna),odgovor bi bio Mark Chapman.

Ne bih se uopće čudila da pitanje za 100 kn bude tipa:Zmiščak je stariji naziv za...?

Odgovor je upravo studeni.

Mary Quant rekla je: „Biti bogat je kao biti plavuša.Zabavnije je,ali nije presudno“.

Usput,posljednji tjedan studenog je Međunarodni dan bez kupnje. Obilježava se u petak nakon američkog Dana zahvalnosti, poznatog i pod nazivom Crni petak, na koji trgovine poznatih marki spuštaju cijene svojih proizvoda i za 80 do 90%, što izaziva velike gužve u trgovinama diljem svijeta. Službena krilatica ovog dana je Sad je dosta, koju je izgovorio Ted Dave na prvom obilježavanju dana, ogorčen stalnim pritiskom medija koje tjeraju na kupovinu.

Da je zabavnije kad si bogat,ali da nije presudno, najbolje znaju osobe iz sljedećih priča:

To da se život preko noći promijeni i put ti više nije isti dobro znaju oni koji su u nagradnim igrama/lotu/casinu osvojili milijune.Što se događa kad novac padne s neba? Ovo su priče o dobitnicima lota koji su na svoju nesreću završili „na prosjačkom štapu“.Ili još i gore od toga.

ţ Ibi Roncailoli iz Ontarija osvojila je 1991. pet milijuna dolara na lotu, ali nije kazala svome mužu kako je odlučila potrošiti novac. Kada je njezin suprug, ginekolog, doznao da je Ibi dala dva milijuna dolara od dobitka djetetu kojeg je u tajnosti imala s drugim muškarcem, otrovao ju je tabletama protiv bolova. Suprug je proglašen krivim za ubojstvo, a navodno je Ibinu obitelj zamolio da plati za njezin pogreb.

ţ Evelyn Adams je ’80.-ih godina prošlog stoljeća imala nevjerojatnu sreću – dvaput je dobila na lotu. Jednom 1985., a drugi put 1986. Osvojila je tako 5,4 milijuna dolara, ali je sve prokockala u Atlantic Cityju. Dans živi u prikolici.

ţ Michael Carroll osvojio je 2002. britanski jackpot u vrijednosti od 9,7 milijuna funti, odnosno 15 milijuna dolara. No, sklonost trošenju na kokain, zabave, prostituke i automobile, vratila ga je na početnu točku u roku od pet godina. Posljednje što se moglo čuti od ovog bivšeg čistača, jest da se nadao da će dobiti svoj stari posao nazad.

ţ 2002. godine građevinski poduzetnik iz Zapadne Virginije Andrew Jackson Whittakerosvojio je 315 milijuna dolara na lotu, od čega mu je nakon poreza ostalo 114 milijuna. Dva puta su ga napali pljačkaši i odnijeli po 745.000 dolara, pa ga je jedna žena tužila zbog seksualnog napastovanja, također i jedna kockarnica iz Atlantic Cityja, pa je i tu ostao bez milijun i pol. Ostavila ga je žena, unuka mu se predozirala, a kći umrla pod nerazjašnjenim okolnostima. Novac je potrošen kroz četiri godine. Kada su ga pitali o svemu, kazao je da bi volio da je pokidao listić.

ţ 1989. Willi Hurt je osvojio 3,1 milijuna dolara na lutriji u Michiganu. Dvije godine kasnije se razveo, izgubio je skrbništvo nad svojom djecom, optužen je za pokušaj ubojstva te se navukao na kokain i crack. Na ovisnost je i potrošio sav dobitak.

ţ Janite Lee koja je iz Južne Koreje emigrirala u Ameriku na lotu dobiveni iznos od 18 milijuna dolara uspjela je potrošiti u roku od deset godina. Novac je dijelila šakom i kapom, no nesreća je bila u tome što je voljela i kockati. 2001. proglasila je bankrot.

ţ Rođeni Velšanin Luka Pittard osvojio je 2006. jackpot od 1,3 milijuna funti. I sav je novac potrošio na putovanje na Kanarske otoke, vjenčanje i kuću. Godinu i pol kasnije bio je prisiljen zaposliti se u McDonald’su. Kaže da je sretan.

ţ 1988. godine William Post u Pennsylvaniji osvojio je dobitak od 16,2 milijuna dolara. No, počela se nizati jedna loša stvar za drugom. Bivša djevojka ga je tužila tražeći dio dobitka i dobila, njegov je brat angažirao ubojicu u nadi da će naslijediti dio dobitka, rođaci su ga neprestano tražili novac. U roku od godinu dana Post je bio milijun dolara u dugu.

ţ Gerald Muswagon je 1998. osvojio 10 milijuna dolara na lotu u Kanadi, ali u roku sedam godina sve je spiskao na piće i tulumarenje. Zbog grižnje savjesti, Muswagon se objesio u garaži svojih roditelja 2005.

ţ Callie Rogers imala je samo 16 godina kada je 2003. osvojila 1,9 milijuna funti na britanskoj lutriji – bila je premlada da bi znala kako potrošiti taj novac. Postala je majka dvoje djece, a novac je potrošila na tulumarenje, putovanja i poklone za prijatelje. Tri puta je pokušala samoubojstvo i umalo ostala bez skrbništva nad djecom. Sada radi kao čistačica i navodno je pred bankrotom.





Oznake: kviz milijunaš, igra na sreću

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.