20

subota

rujan

2014

kako stojite s vježbanjem

redoviti? vježbate jednom u godini kad vam dođe? (ovdje bih se ja mogla pronaći :D) izdržite mjesec dana u nekoj dvorani pa odustanete? (i ovdje bih se mogla pronaći)...

kako sam na godišnjem pametnija nego inače jer ne moram razmišljati o onome o čemu moram razmišljati od ponedjeljka do petka barem osam sati dnevno, došla sam do zaključka da moram početi redovito vježbati, čisto iz razloga jer sam sve bliže godinama kad bih se trebala posavjetovati s liječnikom oko početka vježbanja (genetika je bila draga i pouzdana i uspješno se borila protiv gravitacije do nedavno :D)...savjetovanje s mojim liječnikom obično ide na način, bio vam je povišen kolesterol, jeste počeli s dijetom?, na što ja kažem da hrana jako malo utječe na razinu kolesterola i mogu li negdje u zagrebu napraviti pretragu gdje će se vidjeti da li su stvarno povišeni oni najnajzločestiji b dijelovi tog ldl-a jer su mi trigliceridi i hdl dobri što bi značilo da nisu, saznah da mogu samo na jednom mjestu, yeah, pa kaj me onda nisi tamo poslao ako te te već tako muči moj lagano povišeni kolesterol koji bi do prije kojeg desetljeća bio i tako u normali dok nisu snizili granicu, da bi valjda više lijekova mogli prepisati :P

zaključila sam i da je najbolje da vježbam sama doma...uglavnom me želja za vježbanjem prođe kad moram negdje doći u točno određeno vrijeme, pronaći parking...uglavnom, izgubiti barem jedan sat da odem do negdje i da se vratim doma...zato obično i prekinem nekakvo organizirano vježbanje nakon mjesec dan jer mi postane opterećenje, kao nekakav dodatni posao

i tako sam ja na godišnjem počela redovito sama vježbati

počela sam prvo s ovim



izdržala 14 dana i zaključila da je takvo vježbanje ubitačno dosadno, kao kad ideš u teretanu

pa sam si našla vježbice na youtube-u

to mi je puno zanimljivije, mislim da je desetak minuta svakodnevnog vježbanja idealno

jedan dan vježbe za trbuh



pa vježbe za ruke



jedan dan vježbe za noge



pa za cijelo tijelo



sve ovo možete kod kuće, napravite si mjesta u sobi, a ne da kao ja maloprije noge savijate u otvoreni ormar :D

idem sad srediti sobu :D

ja sam si našla ove vježbe, sviđa mi se vježbati uz nekog tko je slično građen kao ja, ima mi više smisla...vi si pronađite neke druge

ako sjedite cijeli dan na poslu, pokrenite se, to uništavanje tijela sjedenjem je teško sanirati

16

utorak

rujan

2014

krajnje je vrijeme za novi post

stvarno me dugo nije bilo, štrajkam :D

živa sam uglavnom, za zdravlje ćemo već vidjeti, mislim da mi je vrijeme da pregledam štitnjaču jer po svim simptomima koje imam ne radi baš najbolje, ah taj stres

ljeto prošlo, zapravo je više sličilo na ranu jesen, ali što je tu je...godišnji odrađen na dva puta, lovio se svaki čudom sunčan dan za odlazak na plažu...nije bilo onoga, ne da mi se danas...jer tko je znao kakvo će vrijeme biti sutra, trebalo je iskoristiti sunce kad bi se udostojilo ukazati

uz lovljenje sunčanih zraka, jelo se, čitalo...pa čak i vježbalo...ugađanje tijelu i duhu, za to bi i trebalo služiti slobodno vrijeme


malo slika s godišnjeg















nikad nemam svojih fotki jer obično ja fotkam, pa sam odlučila barem jednom svake godine opaliti samoslik čisto da pratim kako vrijeme prolazi :D



pisala sam, mislim u prošlom postu prije par mjeseci, kako još uvijek ne znam što bih radila u životu...e pa jedan dan kad sam se napokon primila heklanja deke, sinulo mi je da bi mi zapravo idealan posao bilo isprobavanje recepata iz previše kuharica koje imam i objavljivanje isprobanih jela, i da mi naravno netko za to daje plaću, idealan posao, ne mislite li i vi tako? :D

bit će to zgodna deka jednog dana, kaj ne?



a mislim i da je vjerni dio publike zaslužio i jedan recept nakon dugo vremena

pa evo ga, ovo je jedno od rijetkih jela s mljevenim mesom na koje nisam frktala nosom u djetinjstvu, shvatila sam i zašto, nema sjeckanog luka u tim faširancima, a te prozirne ljigave komade luka u mesu stvarno nisam nikad podnosila

recept je iz knjižice 100 vegeta specijaliteta, samo što ja ne koristim vegetu

ja malo promijenim i količinu sastojaka pa prema tome prilagodim ostale dodatke, a vi ćete dobiti originalni recept

sastojci:

400 g mljevenog mesa
sol, papar, slatka crvena paprika
1 jaje
2 žlice mrvica
1 dl kiselog vrhnja

2 glavice luka
800 g krumpira
ružmarin
1 lovorov list
1,5 dl piva
1,5 dl vode
1 dl ulja
1 žlica vegete (kao što rekoh ne koristim, u krumpir isto dodam sol, papar i crvenu papriku)



mljevenom mesu dodati sol, papar, papriku, mrvice i vrhnje
oblikovati faširance i ispeći ih na ulju
na istom ulju ispirjati luk izrezan na rezance, zatim ga složiti u posudu koja može u pećnicu
na luk staviti krumpir izrezan na tanke ploške i posipati ga vegetom ako se držite recepta, ja posipam s navedenim začinima i sve zajedno s lukom promiješam, poravnam krumpir i na njega stavim faširance, ubacite još i lovorov list i grančicu ružmarina
zalijte pivom i vodom, dobro pokrijte aluminijskom folijom i pecite na 220°C od 25 - 40 minuta, provjerite da je krumpir mekan



i to je to, jako je fino i jednostavno, faširanci se tope u ustima

jelo se inače zove mornarski složenac, ne znam razlog :D

do idućeg javljanja, pozdrav svima :)

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>