04

nedjelja

studeni

2012

čokoladni puding

u zadnje vrijeme mi se nešto često jede nešto slatko, pa kako se pojeo prethodni kolač morala sam napraviti nešto drugo...i ovaj se već pojeo inače, pa za danas opet trebam nešto smisliti...danas će biti nešto bez pečenja što mi je sinoć palo na pamet

zapravo je super stalno čitati nekakve kuharice, onda ideje dolaze samo tako, više ni ne trebaš recept :D



ovo je baš fino, i kod ove tehnike pečenja/kuhanja mi se sviđa to što je kolač mekan, nema zapečenih rubova i slično



potrebni sastojci:

za tijesto/puding

125 g putra, omekšanog na sobnoj temperaturi
150 g smeđeg šećera
3 jaja, lagano izlupana vilicom
prstohvat soli
125 g brašna
25 g kakaa
1 ravna žličica praška za pecivo
75 g nasjeckane bijele čokolade
25 g nasjeckane tamne čokolade



za preljev

1,5 dl slatkog vrhnja za šlag
75 g smeđeg šećera
2 žlice putra



priprema:

namastite ili jedan veći kalup ili 6 manjih, ako se odlučite peći u manjim kalupima kraće se peče i obrnuto

pjenasto izmiksajte putar sa šećerom, dodajte jaja u tri navrata i dobro promiješajte, dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo i miješajte da se sve poveže, na kraju umiješajte sjeckanu čokoladu

smjesu prelijte u kalup ili kalupe, dobro prekrijte aluminijskom folijom premazanom putrom, kalup ili kalupiće stavite u veću posudu za pečenje i ulijte u nju kupuću vodu negdje do polovine visine kalupa u kojem je smjesa

pecite na 180°C dok se puding ne ispeče, znači dok čačkalica gurnuta u sredinu ne ostane čista, u manjim kalupima oko 50 minuta, u ovom u kojem sam ja pekla, sat i 50 minuta



za preljev stavite na laganu vatru vrhnje, šećer i putar i ostavite da lagano vrije dok se šećer ne otopi

kad se kolač malo ohladi u kalupu pažljivo ga istresite i po želji prelijte dijelom preljeva ili ga poslužite uz kriške pudinga

<< Arhiva >>