04
ponedjeljak
lipanj
2012
jorkširski pudingići s tunjevinom
brzinski prijedlog za večeru, pogotovo ako vam ostane od ručka umaka s hrenom kojeg ste napravili, po mom sinu, za 30 osoba
za pudingiće nam treba prema jamieu:
4 jaja
ista zapreminska količina mlijeka i brašna - kod mene su 4 jaja bila točno 1 šalica, oko pola žličice soli
jaja i mlijeko zajedno istucite pjenjačom da bude mjehurićasto i umiješajte brašno i sol, ja sam koristila integralno pšenično, vi po želji
pećnicu zagrijte na 220°C, stavite u nju lim za muffine lagano nauljen da se zagrije, u vruće udubine ulijevajte smjesu i pecite oko deset minuta, vidjet ćete kad se ispeku, gledajte u pećnicu, zanimljivije je od tv programa
nadjev sam napravila od dijela umaka i još mi je ostalo viška :D
umak se sastojao od vrhnja, jogurta, hrena, soli, pa bi recimo za ovo punjenje, trebalo otrpilike:
3 žlice vrhnja
2 žlice jogurta
malo naribanog ili hrena iz staklenke
1 limenka tuna fileta
nasjeckani vlasac
papar, sol po potrebi
izdrobiti tunjevinu vilicom, dodati ostale sastojke i sve promiješati
staviti si nadjev na vrući pudingić i smazati
komentiraj (5) * ispiši * #