25

srijeda

travanj

2012

iskorištavanje ostataka

kak sam ove godine krenula u stilu da bacam što manje hrane, a naravno da sam skuhala previše riže, a i mrvica s peršinom od oblaganja lososa je ostalo, za nedjeljni ručak su ostaci poslužili za popečke od riže



ostalo mi je otprilike pola riže a dan prije sam skuhala 300 g suhe, što bi značilo da stavite kuhati oko 150 g ako idete raditi popečke a nemate ostataka i otprilike dvije šake svježih krušnih mrvica pomiješanih s peršinom i malo ulja + 2 jaja, sol, papar i još malo suhih mrvica da možete oblikovati popečke, ispalo ih je 9 nejednakih veličina ;)

sve sastojke izmješajte, oblikujte popečke, uvaljajte u suhe mrvice i ispecite na malo ulja tek da dobiju boju



posluženo kao prilog uz pileće filete marinirane u soja sosu, limunovom soku i malo maslinovog ulja i ispečene na grill tavi

i nikad ne zaboravite na salatu, to bi vam trebao biti najvažniji dio obroka, kaže zaljubljenica u salate :D

<< Arhiva >>