07

srijeda

ožujak

2012

imali smo pile malo pile....

ovo je kao bugarski recept, možda je, možda nije, pojma nemam, ne znam koliko mogu vjerovati kuharici iz istočne europe u kojoj se nalaze i recepti iz njemačke :D

nebitno otkud je ali je fino, fino, fino...baš fino, kad je nekome tko ne voli grah, fin grah iz jela i grabi još a inače me gleda ružnim pogledom kad skuham grah, a meni koja inače ne jedem ništa od pileta osim prsa, bio fin zabatak, onda je finoooooo :D



recept kako sam ga ja pripremila

sastojci:

tanko, tanko narezana panceta u količini dovoljnoj da prekrijete dno i strane posude u kojoj ćete jelo pripremiti
500 g kuhanog crvenog graha
2 luka narezana na tanke ploške
1,5 dl suhog bijelog vina
1 žličica provansalske mješavine začine
1/2 žličice suhog timijana



1,5 dl kiselog vrhnja
1 žlica mljevene crvene paprike
1/2-1 žličica mljevene čili paprike
pileći komadi prema želji, kod mene jedno malo prepolovljeno pile
sol, papar



priprema:

obložiti pancetom posudu u kojoj ćete peći jelo
staviti sloj narezanog luka
preko luka polovicu graha
opet sloj luka
pa sloj graha
lagano posoliti, popapriti
preliti vinom u koje ste umiješali suhe začine



piletinu posoliti i ubaciti u posudu u koojoj ste razmutili vrhnje s paprikom
neka bude posve obložena
staviti piletinu na grah u posudu
prekriti alu folijom i peći na 180°C oko sat i četvrt - dok omekša, maknite foliju i pecite dalje dok piletina ne dobije boju kakvu želite



posluženo uz svježe pečeni kukuruzni miješani kruh malo zaboravljen u pećnici kao što se vidi iz priloženog, napravljen od gotove mješavine za kruh i prema receptu na brašnu



dobar teeeeek :)

<< Arhiva >>