ovo je kao bugarski recept, možda je, možda nije, pojma nemam, ne znam koliko mogu vjerovati kuharici iz istočne europe u kojoj se nalaze i recepti iz njemačke :D
nebitno otkud je ali je fino, fino, fino...baš fino, kad je nekome tko ne voli grah, fin grah iz jela i grabi još a inače me gleda ružnim pogledom kad skuham grah, a meni koja inače ne jedem ništa od pileta osim prsa, bio fin zabatak, onda je finoooooo :D
recept kako sam ga ja pripremila
sastojci:
tanko, tanko narezana panceta u količini dovoljnoj da prekrijete dno i strane posude u kojoj ćete jelo pripremiti
500 g kuhanog crvenog graha
2 luka narezana na tanke ploške
1,5 dl suhog bijelog vina
1 žličica provansalske mješavine začine
1/2 žličice suhog timijana
1,5 dl kiselog vrhnja
1 žlica mljevene crvene paprike
1/2-1 žličica mljevene čili paprike
pileći komadi prema želji, kod mene jedno malo prepolovljeno pile
sol, papar
priprema:
obložiti pancetom posudu u kojoj ćete peći jelo
staviti sloj narezanog luka
preko luka polovicu graha
opet sloj luka
pa sloj graha
lagano posoliti, popapriti
preliti vinom u koje ste umiješali suhe začine
piletinu posoliti i ubaciti u posudu u koojoj ste razmutili vrhnje s paprikom
neka bude posve obložena
staviti piletinu na grah u posudu
prekriti alu folijom i peći na 180°C oko sat i četvrt - dok omekša, maknite foliju i pecite dalje dok piletina ne dobije boju kakvu želite
posluženo uz svježe pečeni kukuruzni miješani kruh malo zaboravljen u pećnici kao što se vidi iz priloženog, napravljen od gotove mješavine za kruh i prema receptu na brašnu
dobar teeeeek :)
Post je objavljen 07.03.2012. u 18:25 sati.