01

srijeda

veljača

2012

kakao šnite iz djetinjstva

malo preko reda su se ugurale

ne da mi se baš danas pisati post o svim jelima zadnjih dana, pa ću objaviti recept za ovaj kolač

nedavno mi je pao na pamet, nisam ga jela ne pamtim otkad, i napokon sam se sjetila jučer nazvati tetu u neko pristojno vrijeme, obično mii takve stvari da sam nekog htjela, trebala ili morala nazvati padnu na pamet oko ponoći pa nema smisla onda, da se usuglasim oko recepta :D

prosto sam obožavala kolač kao klinka, vjerojatno zbog snijega od bjelanjaka na njemu

pojela bih čim bi se malo ohladio bar tri komada, sad sam drugi komad na silu ugurala u sebe, još lagano topao :D što godine čine ženi :D

i evo vam receptić



za tijesto:

125 g putra
200 g šećera
4 žumanjka
250 g brašna
1 prašak za pecivo
2 žlice kakaa - opet jedna primjedba, nekad bi od dvije žlice kraš kakaa kolač bio skoro pa crn, užasno me živcira što se u ovoj državi svemu, ali baš svemu, srozala kvaliteta
2 dl mlijeka

za premaz:

4 bjelanjka
200 g šećera

sastojke za tijesto možete mutiti kako su to nekad radile domaćice, prvo dobro izlupati putar, pa dodati šećer, pa to još lupati, pa umiješati žumanjke, pa dodavati naizmjenično brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo i mlijeko....a možete jednostavno sve sastojke staviti u posudu i izmiksati, vjerujte mi, nema nikakve razlike ;)

peći na 180°C u ne prevelikom limu, 18 x 32 recimo, 20 - 25 minuta

za premaz izlupati čvrsti snijeg od bjelanjaka sa šećerom, i možete ga još na pari lupati da se šećer dobro otopi i smjesa zagrije, duže će držati a i sigurnije je ;)

<< Arhiva >>