03
utorak
siječanj
2012
pureći svici punjeni gorgonzolom i suhim šljivama
dugačak naziv, što je je
malo sam kopala po fotkama, krenula s fotkama s dočeka, omg, pa pronašla i ove, još neobjavljene ;)
često radim nekakve svitke i punim ih prema trenutnoj inspiraciji, ovaj put je trebalo potrošiti suhe šljive pa je nastalo ovo jelo
a kako sam još danas doma, imam vremena i post objaviti
za svitke vam trebaju
pureći odresci
suhe šljive
gorgonzola
bijelo vino, chardonnay
sve količine prema tome za koliko ljudi kuhate ;)
priprema
suhe šljive namočite u bijelom vinu par sati, može i preko noći
odreske istucite da budu podjednake debljine i da možete od njih napraviti svitke
posolite ih i popaprite
ocijedite šljive, vino sačuvajte
na odreske složite nasjeckane šljive i naribajte gorgonzolu, zarolajte, učvrstite čačkalicom
svitke uvaljajte u brašno, ili mješavinu brašna i mljevenih oraha u mom slučaju
na mješavini maslinovog ulja i putra, otprilike 2 žlice jednog i drugog, popržite svitke sa svih strana, podlijte vinom u kojem su se namakale šljive, dodajte još vina po želji, poklopite i krčkajte, podlijevajte vodom dalje dok meso ne postane mekano
poslužite uz pire krumpir i sve prelijte umakom od svitaka
kako sam imala samo mladi krumpir, od njega mi se i nije radio pire, nego sam ga samo oprala, začinila soli, paprom, crvenom paprikom, mljevenom čili paprikom i kimom u prahu, poškropila maslinovim uljem, sve dobro promiješala da sav krumpir bude obložen i ispekla u pećnici
i kaj nije jednostavno jelo? dobar tek :)
komentiraj (17) * ispiši * #