Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/strahodletenja

Marketing

pureći svici punjeni gorgonzolom i suhim šljivama

dugačak naziv, što je je

malo sam kopala po fotkama, krenula s fotkama s dočeka, omg, pa pronašla i ove, još neobjavljene ;)

često radim nekakve svitke i punim ih prema trenutnoj inspiraciji, ovaj put je trebalo potrošiti suhe šljive pa je nastalo ovo jelo

a kako sam još danas doma, imam vremena i post objaviti



za svitke vam trebaju

pureći odresci
suhe šljive
gorgonzola
bijelo vino, chardonnay

sve količine prema tome za koliko ljudi kuhate ;)




priprema

suhe šljive namočite u bijelom vinu par sati, može i preko noći

odreske istucite da budu podjednake debljine i da možete od njih napraviti svitke

posolite ih i popaprite

ocijedite šljive, vino sačuvajte

na odreske složite nasjeckane šljive i naribajte gorgonzolu, zarolajte, učvrstite čačkalicom

svitke uvaljajte u brašno, ili mješavinu brašna i mljevenih oraha u mom slučaju

na mješavini maslinovog ulja i putra, otprilike 2 žlice jednog i drugog, popržite svitke sa svih strana, podlijte vinom u kojem su se namakale šljive, dodajte još vina po želji, poklopite i krčkajte, podlijevajte vodom dalje dok meso ne postane mekano

poslužite uz pire krumpir i sve prelijte umakom od svitaka

kako sam imala samo mladi krumpir, od njega mi se i nije radio pire, nego sam ga samo oprala, začinila soli, paprom, crvenom paprikom, mljevenom čili paprikom i kimom u prahu, poškropila maslinovim uljem, sve dobro promiješala da sav krumpir bude obložen i ispekla u pećnici

i kaj nije jednostavno jelo? dobar tek :)



Post je objavljen 03.01.2012. u 10:26 sati.