26
srijeda
listopad
2011
gusta juha od graha
može opet i podnaslov, kako sam napokon počela trošiti namirnice koje se povlače po ormarićima i frižideru a sve u svrhu kako bih navedene što lakše očistila kad se primim tog posla....koji iskreno rečeno ne podnosim, ima li tko nenormalan tko voli čistiti kuhinjske ormariće?...nema,nadam se :D
primila me potraga pretraživanja interneta u svrhu pronalaženja recepata, gledanja fotki hrane, itd. itd., kao što me prije dvije godine primila manija kupovanja kuharica, koja zapravo nije do kraja prošla...ne znam da li sam uopće pregledala sve te kuharice, lakše mi kopati po internetu....
tako sam naišla na ovoj stranici na recept za ovu juhu, ili u mom slučaju varivo jer sam stavila više graha
sastojci
2 žlice ulja
3 crvena luka, isjeckana
3 mrkve isjeckane na kockice
3 krumpira isjeckana na kockice
750ml temeljca, kakvog imate
300g kuhanog graha, može i iz konzerve, ja sam upotrijebila veću konzervu u kojoj je otprilike 480 g
125ml mlijeka
2 žlice isjeckanog svježeg kopra, stavila sam žličicu i pol suhog
1 žlica isjeckanog svježeg peršina, stavila sam žličicu suhog
mljeveni papar, sol
na zagrijanom ulju prodinstati luk, pa dodati mrkvu i krumpir i zaliti temeljcem (ja uvijek luk i mrkvu zajedno dinstam), kuhati oko pola sata, dodati mlijeko, grah, začine i prokuhati još 5-10 minuta - kod mene je uputstvo puno kraće nego u originalu, ali sve kužite, ne?
za moj ukus, previše luka za ovu kombinaciju sastojaka i začina, ili je možda problem što sam za dinstanje koristila obični crveni luk, koji sam iz nekog razloga imala u frižideru, a koji mi je obično prejak...inače koristim srebrenac ili ljubičasti i za kuhanje, a i poriluk bi mi vjerojatno bolje sjeo jer je blaži, njega i inače koristim kad kuham grah na svoj način ;), i žao mi je što nisam imala svježih začina jer bi aroma bila puno bolja, ali što je, tu je, pojelo se
inače i dalje trošim zalihe namirnica, pa će danas biti potrošena preostala dva paketića lisnatog tijesta ;D
komentiraj (7) * ispiši * #