24

srijeda

veljača

2010

White Bean and Chicken Chili

A evo i kako je ispalo i kako je tekla priprema:

Ovo je originalni recept:
White Bean and Chicken Chili
Recipe courtesy Giada De Laurentiis
Ingredients
• 2 tablespoons olive oil
• 1 large onion, chopped
• 4 garlic cloves, minced
• 2 pounds ground chicken
• 1 teaspoon salt, plus more for seasoning
• 2 tablespoons ground cumin
• 1 tablespoon fennel seeds
• 1 tablespoon dried oregano
• 2 teaspoons chili powder
• 3 tablespoons flour
• 2 (15-ounce cans) cannellini or other white beans, rinsed and drained
• 1 bunch (about 1 pound) Swiss chard, stems removed, leaves chopped into 1-inch pieces
• 11/2 cups frozen corn, thawed
• 4 cups low-sodium chicken stock
• 1/4 teaspoon crushed red pepper flakes
• Freshly ground black pepper for seasoning
• 1/2 cup grated Parmesan cheese
• 1/4 cup chopped fresh flat-leaf parsley
Directions
In a large heavy-bottomed saucepan or Dutch oven, heat the oil over medium-high heat. Add the onion and cook until translucent, about 5 minutes. Add the garlic and cook for 30 seconds. Add the ground chicken, 1 teaspoon salt, cumin, fennel seeds, oregano, and chili powder. Cook, stirring frequently, until the chicken is cooked through, about 8 minutes. Stir the flour into the chicken mixture. Add the beans, Swiss chard, corn, and chicken stock. Bring the mixture to a simmer, scraping up the brown bits that cling to the bottom of the pan with a wooden spoon. Simmer for 55-60 minutes until the liquid has reduced by about half and the chili has thickened. Add the red pepper flakes and simmer for another 10 minutes. Season with salt and pepper, to taste.
Ladle the chili into serving bowls. Sprinkle with the Parmesan cheese and chopped parsley.

Ovo su neki od sastojaka u tijeku pripreme

Nasjeckana blitva



Nasjeckana piletina



Ne znam što rade tim pilićima da im je bijelo meso raznih boja, neko roskasto, neko žućkasto....no, ajde sve se skuha

Ovako izgleda nakon što sve stavite u lonac



A ovako u tanjuru



Što se tiče sastojaka, nisam stavila kim u prahu i sjemenke komorača, nisam imala doma, a nisam ih još nikada ni koristila pa da ne pretjeramo prvi put sa začinima s ukućanima nenaviklim na čudne okuse, ne vole kim ni kad ga posipam po kiflicama za razliku od mene.

Smanjila sam i malo količinu origana i chillija iz već navedenih razloga i ostavila malo jušnije.

U svakom slučaju da ne izgubite previše vremena na pripremu svakako savjetujem da koristite mljeveno meso a ne da se zajebavate sa sjeckanjem skoro kile piletine. Jedini razlog zbog kojeg sam ja prošla taj postupak je taj što je piletina stajala par dana u frižideru i morala se potrošiti, možete inače kupiti onu mljevenu pakiranu puretinu, ne bi trebalo biti prevelike razlike u okusu, a inače je dobra, ja ju stalno koristim za faširance.

Okus? Kad je muž stavio prvu žlicu u usta izjavio je - kako je ovo dobro! Nakon par žlica, zašto to nisi prije kuhala ( pa valjda jer sam jučer naišla na recept). Nakon ispražnjivanja prvog tanjura i punjenja drugog, kuhaj ovo bar jednom tjedno, hoće ostati i za sutra?

Zapravo sam se sjetila da sam nešto relativno slično već i kuhala, u pitanju su bile one nekakve meksičke konzervice s grahom, koje sam bacila na prodinstanu piletinu, dodala još malo paradajza i vode i ukuhala noklice...pa sam još na kraju zaključila da ja ustvari oduvijek kreativno kuham i izmišljam recepte iako uvijek govorim da ne volim kuhati :D a možda mi i nije tlaka kuhanje, nego ono prije i poslije, trebao bi mi pomoćnik da sve pripremi i sve raspremi :D

I zbog toga sam odlučila da ovaj vikend idem kupiti ovo (iako me njihova veš mašina živcira kako pripomenuh neki dan, briga me koliko dugo pere suđe, glavno da ga ja više ne perem), jer nikako da dočekam kuhinju koja je trebala biti u sklopu stana jer je jelte recesija pa je investitor ostao bez para, ako kuhinja i dođe jednog dana čemu se kao nepopravljivi optimist još uvijek nadam, imam ja kamo s perilicom, ne moram na godišnjem više prati suđe kad odem na more.

<< Arhiva >>