Šovinist

31.05.2006., srijeda

Nacija pičkica

Članak
Vlada neće zabraniti pušenje na svim javnim mjestima

ZAGREB - Vlada Republike Hrvatske priopćila je večeras da ima potrebu reagirati na netočne izjave dužnosnika Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi da Vlada priprema zakon o zabrani pušenja na svim javnim mjestima i ugostiteljskim objektima.

Suprotno takvim najavama, Vlada ne priprema zakon o zabrani pušenja u svim ugostiteljskim objektima i ostalim javnim prostorima, ističe se u priopćenju vladina Ureda za odnose s javnošću.

Vlada je Zakonom o ograničavanju uporabe duhanskih proizvoda već regulirala to pitanje i odredila institucije i druge javne prostore u kojima je pušenje zabranjeno, stoji na kraju priopćenja.

(Hina)


Evo u medijima još jedna vijest koja nam samo govori da manjina terorizira većinu, da je demokracija vladavina glupana i idiota.
Jer kako drukčije objasniti ovu vijest gdje se ljudi iz Vlade boje ugroziti svoje izborno tijelo od punih 30% pušaća, koji ionako više ne bi glasali za HDZ-pičkice, već bi promjenili stranu i glasali za SDP-pičkice?

Ili je tu više strah od nemira - ukrali smo im sve, oduzeli smo im vožnju sa jednom popijenom pivom, nemojmo im oduzeti mobitele i cigarete. Jer, budimo pošteni, svi Hrvati puše. Ne računam tu onih 30% pušaća, to je ionako uglavnom neobrazovana socijala. Ovdje govorim o onom drugom pušenju - pušenju obećanja o boljoj budućnosti. I upravo zato bi Hrvati rađe da osvojimo zlato na svjetskom prvenstvu u nogometu nego da uđemo u EU.

Ova vijest nam nažalost govori sve o stanju nacije - gdje je jedna Kenija naprednija od Hrvatske (u Keniji su zabranili pušenje prošli mjesec) - gdje nitko ne zna koje su prednosti ulaska u EU - gdje nema perspektive osim sjediti u kafiću, piti kavu i promatrati svijet kroz dimnu zavjesu.

Jer dok god su ovakvi na vlasti, nema nam perspektive.
- 14:00 - Komentari (3) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< svibanj, 2006 >
P U S Č P S N
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Anketa

Zašto?

Šovinizmi do danas