U traganju za izgubljenom inspiracijom......

ponedjeljak, 09.07.2007.

Nastavak 5

Saznala je da su to princeze proljeća, osobe koje paze da proljeće bude lijepo, veselo i cvijetno. Starija gospođa koja je sjedila na tronu, tražila je svoju zamjenu. Nekoga tko će ju zamjeniti jer ona je već bila jako stara i nije više mogla paziti na proljeće, a i ostale njene tri kolegice već su si bile našle zamjenu i sada su se odmarale i uživale.

Lilian nije bila sasvim sigurna o čemu ta starija gospođa priča. Ali ako i ne razmišlja na to kako sva ta priča čudno zvuči, nije nikako mogla shvatiti kakve veze to ima s njom.

I kao da je znala o čemu Lilian misli, ta starija gospođa, nastavila je svoje objašnjavanje baš u tom smjeru. Rekla joj je da su baš nju izabrali zato što je dobra i blaga duša, zato što se vidi na njoj da voli životinje i bilje i zato što poštuje prirodu. Takvi ljudi nalazili su se u kućicama na tom trgu. I sada je i ona trebala postati jedna od njih. Nije znala što da misli, samo je znala da je to nešto što ne može odbiti. Bila je sasvim sigurna da gospođa odbijanje nebi ni prihvatila.

Nije se ni snašla, a već su joj donosili jednu predivnu lepršavu hanjinu, plavu poput potoka i zelenu poput šume. Boje su se naprosto preljevale jedna iz druge, tako da joj je bilo teško odrediti koja je to točno boja, ali znala je da je jedna predivna boja i predivna haljina.

******************************************************

Nakon par dana, više nije razmišljala o onom svijetu koji je napustila onog dana kada se je našla na tom trgu. Nije se više sjećala ni ispita, ni lopova, ni detektivke, ni Damjana. To su joj bile samo sjenke u snovima.
Ovdje je našla jedan novi život. Bila je okružena dobrim ljudima, svi su ju poštivali, po cijele dane se družila sa svojim kolegicama u proljeću, obilazile su prirodu, cvijeće, potoke, šume i životinje. Sprijateljila se s tim životinjicama. Znala je provoditi sate uz prugastog tigra i mucastog medu. Jedino joj je bilo nešto malo čudno u svemu tome. Imala je osjećaj kao da ju medo stalno prati, kao da joj nešto hoće reći svojim dubokim pogledom. Ponekad se čak nije ni ponašao kao sve ostale životinje. Ali nije znala da li se to medo stvarno tako ponaša ili je to samo plod njene mašte. Trenutno nije ni razmišljala o tome. Znala je samo da joj je jako ugodno u medinom društvu.

- 13:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

< srpanj, 2007 >
P U S Č P S N
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          

Siječanj 2008 (1)
Listopad 2007 (2)
Rujan 2007 (4)
Kolovoz 2007 (1)
Srpanj 2007 (8)
Lipanj 2007 (5)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

  • - kad u rijetkim trenucima dođe do prezasićenosti sistema, onda nastaju čudne i nevjerovatne stvari. : )

Linkovi

  • O, what a noble mind is here o'erthrown!
    The courtier's, scholar's, soldier's, eye, tongue, sword;
    The expectancy and rose of the fair state,
    The glass of fashion and the mould of form,
    The observ'd fo all observers, quite, quite down!
    And I, of ladies most deject and wretched,
    That suck'd the honey of his music vows,
    Now see that noble nad most sovereign reason,
    Like sweet bells jangled, out of tune and harsh;
    That unmatch'd form and feature of blown youth
    Blasted with ecstasy. O, woe is me,
    To have seen what I have seen, see what I see!

  • slike su skinute sa stranica national geographic magazina i provučene kroz malo Photoshopa