Don't worry...be happy... :)

04.05.2006., četvrtak

Ljudovi, bok!!!wave
Evo danas lijepog sunčanog dana (tako smo svi željni tog sunca) i ja odmah pomislim da danas mogu učiniti čuda, da će sve biti super!!! I stvarno, dođem na posao, otvorim svoj blog i nađem jedan krasan komentar zbog kojeg se osjećam super. Jučer sam bila u bedu jer mi je kćer bila u bedu, ali danas je sve rješeno. Nikako da djetetu objasnim da se ne uzrujava zbog loših osoba, jer onda zanemari one dobre, a tako ih i može i izgubiti. Ko šiša sj... osobe, njih gledaš sa sažaljenjem jer su toliko jadne da moraju druge činiti nesretnim da bi se osjećale bolje..... fuj.....namcor
Inače, sigurno neznate, ja jako volim jesti slatko i zbog toga moram stalno biti na djeti (jer mi ne ide mršavljenje), ali da se pohvalim jučer sam počela vježbati na večer i samo u tome moram ustrajati.... Dolazi ljeto, a ja kao krafnica....A kada sam odvježbala, osjećala sam se bolje, ne samo zbog toga što se nadam da će mi trbuh biti manji, već zbog osjećaja da radim nešto za sebe, tako sam lijepo zaspala jer sam se psihički osjećala bolje.... Pa eto, obzirom da je lijepo vrijeme, svi van i vježbajte, trčite, šečite....još ako ste u dobrom društvu....vauuuu..... (mi vam inače rekreativno planinarimo i jedva čekam da odemo opet na Sljeme, to stvarno može uljepšati dan....)


Cilj - dobro raspoloženje i vitka linija Osjećaš se bezvoljno i umorno? Zaboravi čokolade, slatkiše i izležavanje pred TV-om! Umjesto toga obuci trenirku, tenisice na noge i za nekoliko minuta zaboravit ćeš zašto si se osjećala tako loše

Vježbati možeš i uz mjuzu rolleyesyesyes

Ako žališ samu sebe u trenucima napadaja loše volje, a zatim se nakon jednog pogleda u ogledalo osjećaš još gore, onda je krajnje vrijeme da se ostaviš grickalica koje liječe dušu, ali ne i tijelo, i kreneš vježbati.

Znanstveno je dokazano da prekomjerni unos hrane osim porasta broja kilograma uzrokuje i češće promjene raspoloženja, dok s druge strane vježbanje drži tvoju liniju pod kontrolom i ima pozitivan učinak na raspoloženje.

Poruka je dakle jasna, riješi se negativnih emocija i poboljšaj stanje ne samo tijela već i duha s nekoliko jednostavnih vježbi pomoću kojih ćeš se usput riješiti i nagomilanog stresa.

Zbog promjenjivog vremena osjećaš se bezvoljno i tužno
LIJEK: Brza šetnja
thumbup

Brza šetnja za čvršću guzu
Možda ti se na prvi pogled jedna čokoladica (ili čokolada) čini kao idealno rješenje za tmurno raspoloženje, ali duboko u sebi ipak znaš da ćeš kasnije požaliti zbog toga. Rješenje je krajnje jednostavno, obuj tenisice i izađi van u brzu šetnju. Osim što ćeš se ubrzo osjećati puno bolje na taj ćeš način poraditi i na oblikovanju nogu i guze.

Jedan od razloga zašto se preko zime osjećamo loše je i mali broj sunčanih sati, kao i kratki dan, pa jedna polusatna šetnjica tijekom sunčanog dana može učiniti čuda kad je raspoloženje u pitanju.

Sunčeva svjetlost naime pomaže tvom tijelu da proizvede 'sretni kemijski spoj' serotonin koji je odgovaran i za dobro raspoloženje.

Posvađala si se s dečkom
LIJEK: 'Izboksaj' stres
headbangheadbang


Olakšaj si dušu!
Nakon svake svađe razina adrenalina u tvome tijelu raste i mišići postaju napetiji. Vjerojatno osjećaš kako bi u tom trenutku mogla, samo kad bi htjela, poput Supermana podići automobil u zrak. Najbolji način da se riješiš nagomilanog stresa i u relativnom kratkom roku popraviš raspoloženje je boks.

Kombinacijom udaranja i brzih pokreta koji se koriste u boksu brzo ćeš se oznojiti. Osim toga, riješit ćeš se frustracija jer usput uvijek možeš umjesto vreće zamišljati da udaraš po nečem drugom, a tvoje tijelo proizvest će i hormon endorfin od kojeg ćeš se ubrzo osjećati puno bolje.

Liječiš slomljeno srce
LIJEK: Fitness
nut


Tko sad stigne misliti na probleme?
Tugaljive CD-e i čokoladne bombone ostavi sa strane i pripremi se za pravu akciju! Jedan sat koncentriranog vježbanja je najbolji način da zaboraviš na plakanje i propalu ljubav. Moraš se usredotočiti na svaku vježbu posebno, pa nema vremena za razmišljanje i žaljenje same sebe.

Jednako je važno i to što ćeš radom na svom tijelu steći samopouzdanje potrebno da se izvučeš iz kuće i kreneš upoznavati zgodne dečke koje dosad nisi primjećivala.

Osjećaš se previše emotivno
LIJEK: Joga
no

Lijepa i smirena
Polagano, nježnije vježbanje pomoći će ti da se riješiš melankoličnog stanja u koje si zapala, a ujedno opušta tijelo i duh.

Rješenje leži u tome da izabereš vježbe koje nisu previše naporne, a joga je u tom slučaju definitivno najbolji izbor. Opustit ćeš tijelo te reguliranjem disanja postići tako potreban osjećaj smirenosti.

Roditelji i profesori su te iznervirali
LIJEK: Plivanje


Pravi recept za vitku liniju
Imala si loš dan u školi ili kod kuće? Najbolji način da zaboraviš na sve i opustiš se je odlazak na plivanje. Ako otplivaš 20 dužina u bazenu jednakim tempom svom tijelu učinit ćeš golemu uslugu, a riješit ćeš se i nakupljene negativne energije.

Ako nemaš gdje otići na plivanje, onda je jednako dobro rješenje i vožnja biciklom tijekom koje uvijek možeš slušati svoju najdražu muziku. thumbupwaveyeswaveyeswaveyes





- 08:29 - Komentari (9) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Siječanj 2008 (3)
Prosinac 2007 (3)
Studeni 2007 (6)
Listopad 2007 (8)
Rujan 2007 (11)
Kolovoz 2007 (7)
Srpanj 2007 (1)
Lipanj 2007 (9)
Svibanj 2007 (10)
Travanj 2007 (13)
Ožujak 2007 (19)
Veljača 2007 (15)
Siječanj 2007 (19)
Prosinac 2006 (13)
Studeni 2006 (10)
Listopad 2006 (8)
Rujan 2006 (8)
Kolovoz 2006 (6)
Srpanj 2006 (4)
Lipanj 2006 (3)
Svibanj 2006 (14)
Travanj 2006 (13)

Dnevnik.hr
Gol.hr
Zadovoljna.hr
Novaplus.hr
NovaTV.hr
DomaTV.hr
Mojamini.tv

Opis bloga

Linkovi