Sloboda govora, sloboda umjetnosti

srijeda, 02.05.2012.

Što znači riječ "sekta"?

Ako niste znali, dragi čitatelji(i gledatelji, naravno) - riječ sekta potječe od latinskog sectum - rezati, odvojiti od cjeline. Dakle, to znači da je Katolička crkva sekta židovstva, koje je sekta egipatske religije koja je sekta sumerske, babilonske (ili kojegod) religije. Sekta koja se odvojila odf neke crkve obično zadržava dio njenih učenja, ali toliko ih izobliči promijeni da se na kraju izvrona učenja u njima više ne prepozanju na prvi pogled. Jednostavan primjer toga je značenje šunke i hrena koji se jedu uz jaja na kršćanski Uskrs. Šunka je žamjena za židovsko pashalno jagnje, hren je zamjena za gorko korinje jer hren osim što je lljut pomalo je i gorak. Zec je simbol plodnosti poznat u rimskoj religiji, a jaje je simbol obnove života, isto tako iz doba poganstva. Kršćanstvo je spoj židovske religije s grkeromanskom, polički motivirana mješavina da bi se sačuvao mir u Rimskom Carstvu. kad je Konsdtantin uvidio da nema koristi od ubijanja kršćana i bacanja lavovima, i da su toliko zadrti u svojim vjerovanjima, a postakli su sve brojniji - kompromisi su učinjeni na sastanku kršćanskih vođa koji je danas poznat kao Nicejski koncil.

A što je odlučeno na tom koncilu?
1)Isus je sin Božji;
2)Isus je uskrsnuo;
3)Njihova verzija zapisa o događajima iz Isusovog života su prepravljena u skladu s gornjim odlukama, originali su skriveni ili uništeni;
4)Svi koji ne vjeruju što su oni odlučili neprijatelji su države;
5)Upravo formirana crkva ima drskosti da sebe nazove katoličkom(univerzalnom);
6)katolička crkva proglašava monopol na na vjerovanje, spasenje, odnos s Bogom i zato s imali onoliko stoljeća mraka.

Sve ovo imajte na umu kad razmišljate ili govorite os sektama. Da članovi Crne ruže su sektaši, al isvi kršćani, muslimani i židovi, oni su - sektaši na kvadrat.
Kako se ne bi tvrdilo da sam išta izmislio, pozivam vas da mi ne vjerujete na riječ, nego potražite informacije sami. Učinite što sam ja učinio, iskoristie modernu tehnologiju, pronađite što je za vas istina. Jer ako ima Boga, a on vam je da glavu da razmišljate, a vi ste previše lijeni za to tada zaslužujete vatre paklene i vječno prokletsvo i ne treba vas žaliti. Ako ste samo zavedeni tim glupostima, a ostao vam je uglavi još dijelić mozga vi ćete tada učinit kao iz mog gornjeg savjeta. Začudit ćete se kako stvari nisu onakve kakvima ih prikazuje vaš župnik, pastor, rabin ili hodža.

sjetite se, vi koji ste čitali Bibliju da ondje piše ova rečenica koja potiče na razmišljanje i djelovanje:"Quod est veritas?" Što je istina?

Pokrenite se, čitajte, tražite, razmišljajte. Budite ljudi, a ne robovi.

02.05.2012. u 19:31 • 0 KomentaraPrint#

Sekta Crna ruža

Sekta Crna ruža

U odnosu na ove idiote - Jehovini svjedoci sa svim svojim glupostima i greškama su pravednici Božji.

02.05.2012. u 19:30 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 01.05.2012.

Istina,što je istina?

Misao koja mi ne daje mira je da li život završava smrću ili je smrt samo drugi početak. Naravno,jednostavnim i glupim ljudima dovoljno je jednostavno i jednako glupo objašnjenje koje i ne mora odgovarati istini, glavno da je u skladu s utvrđenom istinom. I opet ću upasti u petlju bez izlaza pitajući se što je istina.Meni jednostavno nije dovoljno da je nešto tako samo zato jer to kaže nekakav viši "autoritet". U autoritete ne vjerujem, ne biste trebali ni vi, moji čitatelji. Zapravo, već time što ste sada na ovom mjestu u ovo vrijeme i čitate moj blog vi prkosite sistemu i radite po svome. Nekolicina poput vas i mene neće lako učiniti razliku, ali mnoštvo takvih uzdrmat će planine, pregaziti mora i dosegnuti nebo jer ništa više nije granica.
coffin photo:  441307vvknowkjr2.gif
Nije neka tajna da ja ne vjerujem ni riječ onome što govori Katolička crkva, ni u ono što kršćani u svojoj neukosti vjeruju da je istina. Zna se da je naredbom cara Konstantina spojeno pagansko vjerovanje u boga sunca s likom Isusa iz Nazareta. Nikakvo čudo, car je bio pragmatičan čovjek, političar kojem je sve bilo prihvatljivo ako bi mu to donijelo političku stabilnost i uklonilo smetnje njegovoj vladavini. Bilo je jednostavnije ako rimska država iskoristi kršćanstvo za svoje ciljeve, poveže pagansko vjerovanje u jedno s kršćanskim i tako zapravo umirimase i dovede ih u pokornost. Sad su imali odličan argument, kršćanstvo je govorilo da je carska vlast od boga i tko je protiv vlasti, taj je protiv boga. Vjerojatno je to imalo učinka neuke i zastrašene mase, rezultati se vide i danas. Carski kult, poganska institucija posvećena obožavanju careve ličnosti postala je u svojoj megalomaniji toliko drska da se nazvala sveopćom i katoličkom. Nad njom navodno nema nikakve vlasti,svi su joj podređ

01.05.2012. u 00:11 • 0 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Lipanj 2022 (1)
Veljača 2021 (1)
Lipanj 2019 (1)
Prosinac 2018 (10)
Veljača 2017 (1)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Rujan 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Svibanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Svibanj 2013 (1)
Svibanj 2012 (3)

  svibanj, 2012 >
P U S Č P S N
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Opis bloga

Ovo je blog za slobodne mislioce kojima je dosta laži i politički korektnog govora. Ustav štiti slobodu govora, a licemjeri je žele oduzeti. Zato tu slobodu trebamo koristiti da bismo je znali cijeniti i zaštiti. Međutim, kako o u našoj državi postoji fašistička odredba zakona kojom se uveo tzv. "govor mržnje" kojim se svatko s malo oštrijim jezikom može naći izvan zakona, odmah da kažem da me boli kurac za zakon i takvu državu. Svatko ima pravo reći što želi, kako želi i o kome želi.Jadna je država i društvo koje ne podnosi kritike i komentare. Bez slobode govora i stvaranja nema napretka društva.

Linkovi