Sloboda govora, sloboda umjetnosti

nedjelja, 12.06.2022.

Obožavanje Ivane


Govori mi s visina duše
Stvori mi nad bezdanom mostove
Kroz vodu i jezike ognjene daj mi prolaze
Kroz nebeske dveri da otvorim verige teške

Preko tijela tvoga tamo ću prijeći
Preko ruku tvojih preskočit ću oblake
Nebo je moja kuća, dnom sam hodao
Do vrha sam stigao
Zabio sam se u tebe, skoro se izgubio
Zabio sam se u tebe, ne izlaziš iz mene
Prisutna,nevidljiva i potpuno u mene uronjena
Koliko sam i ja stopama do gležnja
U plamenu tvom i žaru
Spaljen bez ožiljka, zamrznut po jarkome suncu

Dodirnut tobom i neoskvrnut
U tebe zabijen, u tebe zaljubljen
Tobom oženjen, tobom ispunjen
Svako sam mjesto na tebi ljubio
Svaku sam rupu na tebi jebao
Obožavajući te sve sam učinio
Dah prašine na mjestu nije ostao
Od dna crnog do neba gore

I kiša i vjetar i zrak i tlo crno kao noć
Tebi sam posvetio, tobom ispunio
Dok sam te volio, dok sam te proždirao
Dok sam požudi tvojoj na volju davao
Nebo i zemlju sam jebao

Dok sam u tebe zabijao
Prije i poslije tebe svršavao
Mislio sam da ću se odvojiti od tijela
I da je kraj svemu postojanju
Već sam i oči bezdana vidio
I u oči nebesa gledao
I lakši od pera sam bio
Dok sam te volio
Dok sam te obožavao
Dok sam te jebao,
Dok sam te primao
Za ruke te držao, u oči te gledao
I spajao umove i usporio disanje
Vrijeme se usporilo, stanje se izmijenilo
Svjetlo se pojavilo,
Oko se otvorilo
Ivana - kraljice, vladarice, carice
Dušo, anđelice, čarobnice
Ivana, bludnice nad bludnicama
Kurvo najveća, jebačice najvještija
Vještice crnokosa
Svećenice astralna

12.06.2022. u 18:13 • 0 KomentaraPrint#

srijeda, 17.02.2021.

Paganski krug, vrzino kolo, politički skup ili nešto drugo

Primijetio sam da u ovoj zemlji katolici dominiraju. Navodno su posvuda, iskaču sa svih strana. I tko bi ih krivio ako su umislili kako su dominantna vjerska skupina, ekipa nedodirljivih, veći katolici od rimskog pape. Zato s njima ne ulazim u neke rasprave iako sam posljednjih godina imao nekih uspjeha u kontaktima s ponekim kršćanima i neke sam za dobru svrhu uputio u astrologiju jer to su uglavnom dobri ljudi koji uz sav intelektualni potencijal ne znaju što su tajne znanosti poput astrologije niti koji su pravi razlozi zašto je astrologija zabranjena običnom narodu, ali dopuštena levitskom svećenstvu i katoličkom plemstvu. To su za mnoge dobre ljude i kršćane preteške informacije i s njima treba polako dok se nađe koji-koji da je sposoban za slamanje pečata i uvođenje (inicijaciju) u dublje stvari.
Rezultati znaju biti zapanjujući jer kad jednom slomite nekome pečat, kad ga oslobodite uzništva duha i crkvenog stiska i pustite s lanca događaju se nevjerojatne stvari. kršćani sami pronalaze stvari koje ne biste pomišljali da će pronaći, činjenice za koje niste znali da postoje i ulete u nekakav prazan prostor nakon života u okrilju crkve. I tu nastupaju razni duhovni grabežljivci, prevaranti bez morala no s jasnim ciljevima koji idu protiv čovječnosti i ljudskog dostojanstva i slobode.
Oslobađao sam desetke takvih ljudi, ali to nisam učinio da bi ih na svoj put odvukli razni duhovni grabežljivci, no to se događalo i događat će se dok je takvim parazitima dozvoljeno djelovanje i zloupotreba vjerske slobode u nečasne svrhe. Govorim o sektašima najgore vrste.
Protestanti raznih boja, "crnci" i razni "đoseri" koji izvrću svetu magiju, određene skupine koje je osnovao izvjesni luđak iz Engleske koji je jeo,pio i bludničio s ljudima i životinjama i sebe nazivao nekakvom zvijeri jer je imao ludu i zadrtu majku i još luđeg oca koji su oboje bili kršćanski sektaši i fanatici najgore vrste. Tom luđaku zahvaljujemo što je bio prethodnik seksualne revolucije, ali na kraju je pojeo govno i nije mu se isplatilo što je bio kako sin bogate obitelji tko sposoban magičar koji je mogao u svojim najboljim danima narediti da mu duhovi jednostavno stvore potreban novac, ali je živio kao prosjak i umro paraliziran u nekakvom jadnom pensionu prezren i zaboravljen. Potom su se njegovu ostavštinu otimali ostaci njegove sekte u Europi i Americi, američka sekta je prevagnula i sad se "poglavar" te bande naziva kalifom, u voj zemlji lokalnim ogrankom upravlja izvjesni "kralj" koji je najobičniji jadnik, nekakav fizički radnik u tiskari, živi najobičniji jadni život, kuća mu je oštećena u potresu i ni traga tome da je taj opskurni lik neka važna faca u okultnom podzemlju bivših "naših naroda i narodnosti".
Dovoljno da se zapitam kakvi to manijaci osrednjih sposobnosti vode okultnu scenu ne samo kod nas nego i u bližem okruženju gdje se govori bliskim jezicima. Upoznao sam ekipu s obje strane vode, ima ih na desetke ovdje i širo njihove zemlje koji bi bili odlični kraljevi i organizatori i voditelji "misa", ali dakako da idioti imaju prednost osobito ako su pederi ili nešto slično odnosno psihopati ili sociopati ili oboje jer tada zauzimaju vodeće položaje i svi znate o kome se radi.
Da sve bude još bolje izvjesni lik je osnovao nekakav paganski krug i okupio tamo šaroliko društvo, rekao bih kremu okultne scene koja se inače skrivao poput zmija iza katoličke većine i svojom šutnjom pomaže održavanju laži o katoličkoj zemlji, katoličkoj vjeri i kršćanskoj naciji. Kad sam rekao da ne krivim katolike jer ne znaju bolje to je zato jer su pagani i okultisti više krivi od njih za sve sranje koje se nastavilo od dolaska neovisnosti i zaista je svakome na dušu što se sve svelo na privatna druženja, tajne obrede, držanje za sebe i nemanja muda da se organizira paganski hod ponosa i da se probije taj stakleni zid tišine i pokaže javnosti tko smo to mi pagani, vještice, okultisti i da nismo manijaci ni opasnost za društvo.Vrijeme je da vještice izađu iz ormara za metle! I da se okultizmu da pravo ljudsko lice umjesto onih varalica s "ezo TV" sramote sve koji su zaista osvećeni magici, astrologiji i duhovnim praksama.
Bilo bi krajnje vrijeme da se razluči prave od krivih i prevarante od istinskih majstora tajnih umjetnosti. Svjestan sam da nekome odgovaraju ovako mutne vode i tamna aura oko svega vezanog za scenu i njenih aktivnosti, no shvatite da nam tajnost svima šteti jer govna izlaze na površinu i jako smrde dok su svi ostali na dnu mišje rupe, negdje skriveni u mraku i nemaju pojma što čekaju i koga ih je strah ili stid jer su drugačiji od većine. Budite uvjereni da je raznolikost potrebna, poželjna i zahvaljujte na tome što ste došli na svijet i dopušteno vam je da se ističete iznad anonimne gomile.
Vještice, kakve god da ste budite ponosne na sebe! Svi drugi koji se deklarirate ovako ili onako, vjerujete u nešto ili nevjerujete ni u što - izađite s ponosom gdje god i koliko god možete. Sad je trenutak promjene, sad se zbivaju nove stvari, sad je svitanje novog vremena i trenutak našeg postojanja. Neka ovaj dan, ovaj sat, ovaj trenutak bude vrijeme vašeg blistanja, uzašašća duha, pronalaženja nove slobode pod svjetlošću sunca. Oni koji izaberu hod u sjeni neka budu praćeni mjesečinom, bili od svakog zla pokriveni sjenom bez koje svjetla ne bi bilo.
Imajte na umu da vam kršćani i oni drugi koji peru guzice i mrmljaju o molitvi u pod neće sami na pladnju pružiti slobodu. Jebači deva i koza s Istoka sjeći će i vaše glave budu li sjekli kršćanske. Posebno mrze mnogobošce, pagane poput vas i učenjake poput mene. Za vještice i sve praktičare magije neće imati milosti, sve će pobiti ako dobiju priliku i neće žaliti ni djecu. Kršćani su naivni poput djece, okrenuli bi drugi obraz hordama zla, tamanili su u doba progona pripadnike stare religije koji im nisu bili neka prijetnja. Bojali su se mudrih žena i seoskih babica i travarica, sad ih sustiže kletva nevinih. Bojte se što će horde zla, sve sami muškarci u snazi još učiniti ako već sada siluju Europljanke i nitko im ne može ništa. Bilo bi poželjno da ih se zaustavi svim magijskim sredstvima i otjera nazad u škorpionski pakao iz kog su izašli, nema govora o tome da dijelimo domovinu s njima koji su stotinu puta gori, isključiviji fanatici od svakog jezuita i što će vam oni učiniti i kako će vas mučiti tako je strašno da ćete zazivati povratak mračnog vijeka i reći ćete da he bio svijetao i ni blizu tako mračan. Sramota je da nitko ne poduzima ništa, nikom nije stalo i još ima nekih da naše zlotvore gledaju kao nevine žrtve. To je islamska horda, tiha invzija. Oružje i oprema ih čeka na odredištu, a vi ćete se udarati nogom u guzicu kad taj kaos i gužva krenu. Sve to jer ste i vi to dopustili šutnjom, povlačenjem, skrivanjem i nedostatkom ponosa i vjere u sebe.

17.02.2021. u 04:36 • 0 KomentaraPrint#

utorak, 11.06.2019.

O runama i astrologiji


How to Cast Runes


Ovaj drevni sustav divinacije zna biti jako zbunjujuć za početnike osobito ako se služe raznim priručnicima od kojih mnogi imaju oprečna tumačenja što rune znače.Neke knjige uzimaju u obzir ako je runa pala naopako, neke to ignoriraju, neke uvode i tzv. praznu runu dok neke ne priznaju da takva runa postoji i tu priča nije ni blizu kraja. Najbolje knjige - ako takve postoje - su autora pod pseudonimom Eldred Thorsson. Koliko sam informiran bio je upućen u materiju i držao se tradicije.
Interes za rune u ovo novo doba postoji, potreba za dobrim majstorima je jednako velika kao u stara vremena, danas je život možda kompliciraniji od onog u vrijeme drevnih. Koje god bilo naše porijeklo ili status svi kad-tad zaglavimo u nekoj situaciji koja traži pravilno rješenje. i tada netko posegne za tarotom, astrologijom, runama dok oni manje skloni divinaciji posegnu za sredstvima vlastitog uništenja.
Bez obzira na kršćanske osude divinacija postoji i postojat će dok je ljudskog roda. Bila je u upotrebi i tijekom najmračnijeg perioda srednjeg vijeka kad je katolička crkva bila skoro svemoćna i nedodirljiva. Zapravo, stav Crkve prema astrologiji nije bio uvijek jednako negativan, nekada je bio i vrlo pozitivan i afirmativan. Astrologiju se smatralo neodvojivim dijelom astronomije i "prirodne filozofije" dok su trajala vremena kad znanosti nisu još bile tako strogo odvojene. Astrologija je upropaštena nakon perioda renesanse, tzv. prosvjetitelji su joj nanijeli više štete od nego svi crkveni koncili gdje su sporadično donijete osude astrologije i astrologa. Nijedan otac rane Crkve, nijedan značajniji autoritet koji se otvoreno protivio astrologiji nije joj nanio toliko štete kao astrolozi modernog doba koji su od ove plemenite umjetnosti stvorili zabavu za mase.
Vrhunac tog zastranjenja došao je od astrologa po imenu Alan Leo. Veći se zločinac protiv astrologije nije pojavio. Toliko je iskvario astrologiju da je ovog trenutka njome teško dati bilo kakva predviđanja. Zapravo Alan Leo nije volio prediktivnu astrologiju, trudio se svim silama da je uništi i da bilo kakvo jasno predviđanje budućnosti postane nemoguće. osim što se moderni astrolozi boje spomena smrti i svih loših stvari oduzeli su izvorne vladare astrološkim kućama i povezali ih s vladarima znakova zodijaka kao da je to ista stvar. Uvođenjem tzv. alfabetskog zodijaka uništila se izvorna astrologija, oduzele su se nijanse značenja, sve se svelo na Sunčev znak, ubilo se svaku mogućnost da ima nešto više od 12 riječi kojima su prekrstili 12 kuća zodijaka koje su poistovjećene s 12 znakova izgubile svaki smisao.

Zaista kraj ovakvih astrologa koji samo gledaju na zaradu i kako da klijente lažno utješe izmišljanjem pozitivnih aspekata koliko god bili mali i beznačajni - astrologiji gori neprijatelj nije potreban. Što nije upropastila Inkvizicija i rimska kurija to su vrlo dobro napravili sami astrolozi. Zbog sve zla koje je učinio astrologiji Alan Leo jedva da zaslužuje taj častan naziv.


11.06.2019. u 11:57 • 0 KomentaraPrint#

ponedjeljak, 17.12.2018.

Daj da ljubim Onu lijepu lica meka

Daj mi milost što kao Sunce sjaji
Izvedi me, nebo, putem tim sigurno
Daj mi ljubav što se kao cvijeće gaji
Vodi me, ispravi ako idem žurno
Neka bude što je davno trebalo

Daj mi mudrost da ludost razumijem
I strpljenje da skupim znanje vješto
Da astrolog budem i učiti umijem
Svaki dan iznova da otkrijem nešto

Daj mi dana i vremena na svijetu
I svu ljubav, a što manje briga
Malo je pijeska ljudskog vijeka
Puno je tajni, čudesa i knjiga
Dani su mi vijugavi jer je život rijeka
Na kraju pjesme i dugoga puta
Daj da ljubim Onu lijepu lica meka

17.12.2018. u 20:47 • 0 KomentaraPrint#

O astrolozima i dobu Vodenjaka

Astrolozi koji noću sjajne zvijezde zrite
Astronomi koji njima sve divote znate
Sva nebesa gdje su sfera krasnih tajne skrite
Mjesto su gdje se pjesme moje na okupu jate

Vama Muze umjetnosti ide svaka moja hvala
Dale ste mi harfu, na njoj se žice zlate
Tajnu s koje zvijezde moja je duša pala
Kad sam iz vječnosti izronio u suđene sate

Pero moje u ovo doba shvaća malo ljudi
Tek nakon mene možda dosanjat će me netko
Sad ne znaju zašto se nebo iz sna svetog budi
I da ljubav budan sanjam budeći se rijetko

Ljudima je mnogim srce od kamena, hladno
Volio bih da je moje bogom obasjano, zlatno
Na pola su ljudi i bez duše izgledaju jadno
Dugo tražim nekog sličnog tko ne visi o klatno

Karma je gadna, baš odurna kuja
Saturn nema milosti, svemu sudi vrijeme
Doba je ovo ludo kad samoća buja
Kad gospodar zime presudi poeti zanijeme

Moje pjesme jake su jer je ljubav jaka
Ipak na kraju ljubav nađe svoje
Nebom su Ribe plivale k putu Vodenjaka
Kad život svijet vidjet će kroz duhovne boje

Gdje li sam sada, moje Muze, gospe
Na rubu doba čudesnog ili tek na pragu
Da bar doživim doba kad se nebo idejama prospe
Ili ako me nema neka budu gdje je mjesto blagu

Ide vrijeme i prkosi vragu
Naći će se ljudi pred izborom života
Spasi nas Bože, ovu Zemlju dragu
Kad dođe pitanje nestanka i smaka

Dopusti nam doba novih genija, čudaka
Neka bude vrijeme otkrića, duhovna stanja
Kad su čuda moguća,svijest nam svima jaka
Sva viđenja buduća - i veća i manja

Daj nebo da doživim slavu astrologa
I kad čovjek dospije izvan ovog svijeta
Svijest kad mu se proširi da doživi boga
Od zla nas tame sačuvaj i djela brzopleta

Sad je vrijeme gadno i ne zna za vrlinu
Pred zoru je tama najgora, prividno je noć
Ovo doba osuđeno ljude drži za živinu
Ide vrijeme kad iznova mudrost može doć'

I kad vjetri vremena po zemlji ne bjesne
Htio bih da se netko poseban tada sjeti mene
Tad će biti trenutak za bljesak moje pjesme
Vrijeme oslobođeno mraka i moja duša sjene

17.12.2018. u 20:44 • 0 KomentaraPrint#

Dio mog uzvišenog puta

Pustinja, tamo vlada suša
To je dio mog uzvišenog puta
Uskom stazom ide moja duša
Kroz dan u noć i tamu zaluta

Lav je silan negdje na sred puta
I Orao k moći pravac pokazuje
Biku sav je život blago, greška ljuta
Tek se Strijelac k vrhu neba uzvisuje

Ovnu je prva vatra, iskrica proljeća
Zemlja gori u doba carskog Lava
Dok Djevica u žetvi i radu vidi da je sreća
Jarac tvrd je i sreća mu u leden-gori spava

Škorpion je vrijeme smrti i obnove života
Spaljenim putem ispod svega živa voda ključa
Prije toga u Vagi stoje sklad pravda i ljepota
Nema kraja, put je vječan dok je ljubav vruća

Mistici u svemu živom vide djelo Boga
Neki ni mudri ne shvaćaju razlog tajne veće
Dok sedam zvijezda-lutalica pleše preko svoda
Otkrivanje kuda idu za sve vijeke put je astrologa

Nebo tišinom progovara - ima izvor sreće
Daleko od pustog ništavila gdje je vječna voda
Šetnja sedam lutalica završiti tako skoro neće
Nebu sam pjesmu posvetio neka da mi ploda

17.12.2018. u 20:39 • 0 KomentaraPrint#

Tajne svijeta nisi mogla znati

Tajne svijeta nisi mogla znati
Ni dah Jednog pri svojem rođenju
U stopama naum Boga nećeš pročitati
Tek ga naslućuješ u dubokom čuđenju

Sama svijetom dušom si lutala
To je žar pjesništva,trag mudrovanja
Kao zvijezda krišom s neba pala
Zemlja je zrcalo vječnog postojanja

Svijetu je daleko što stihovi znače
Nit' svjetina vidi smisao stiha i lutanja
Poeti su boemi koji sobom zrače
Svijet vidi pjesme kao neka stanja

Nebo ne sudi pjesnike, nebo im se čudi
Tko si ti, Ivana,kakvom bi se znala
I ja te ne poznajem, nisam od tih ljudi
U krilo je moje davno Muza pala

Oboje smo u istom krugu mreže nevidljive
Želja da se spoje ljudi nečim su slični
Pozdravljam te danas bez riječi zavodljive
Riječ si napisala da dvoje smo peru vični

17.12.2018. u 20:36 • 0 KomentaraPrint#

Oproštajna pjesma djedu

Moj junak je otišao -
Nije se osvrtao
Stiglo vrijeme, dan došao
Mom junaku srce stalo

Moj je junak otišao
Nakon borbe za svog vijeka
Vjetrovi ni bol života
Nisu ga oborili
Prolaznost i kap života
Junaka su umorili
Od oka ga svijetu skrili
Za vijeke ga oborili

Moj je junak otišao
I odnio glazbu duše
Još urezan mi u sjećanje
Kao stijena visok stoji
Oluja ga ne ne umori
Nit odniješe vjetri hladni
Besmrtan u meni stoji

Moj je junak otišao
Tko me bolnog danas tješi?
Zelena trava grob mu krije
Iz luga mu slavuj pjeva
Oslobođen boli tijela
Sjedi negdje kraj jezera
Ribe lovi, pa se smije
Moj je junak otišao...

17.12.2018. u 20:32 • 0 KomentaraPrint#

Ubijaš me, violino

Bolujem, moja majko,
teške su moje rane
I uzdišem, mila majko
na to trošim svoje dane
Ljubav boli, majko draga
hladna i neuzvraćena
Sva bol mojih ljeta
izaziva lijepa žena

Oči su joj dva safira
kao breze noge duge
Labudovi - bijele grudi
Donijela mi dane tuge
Što šapući za mnom ljudi?
"Taj samo krive žene bira -
teško pati, to ne čudi"
Muzika mu bolna svira
Da, već sam blizu da poludim
Nota mi u dušu dira
Ubijaš me, violino
Svu sam pamet ostavio
na tipkama tog klavira
Muzika je moje vino
dok ih sviram k'o da pijem
Iako sam gotov čovjek
još sam dijete materino
Zagrli me, majko draga
U naručju da ti plačem
kad bol prođe da se smijem

Gdje si moja majko draga
Na tvom gnijezdu da se svijem
Da sva bol mimoiđe me
Dok ti za me srce bije -
gdje si majko, gdje si zlato?
Posrnuo i bolan sam -
ima dana kad život boli
Noć je hladna, zima duga
Nju sam htio da me voli

Sad ti klečim pored groba
Noć je teška bez utjeha
Bolna mi je violina
Na mjesečini tebi svira
Ustaj majko iz tog groba
i utješi svojeg sina.

17.12.2018. u 20:30 • 0 KomentaraPrint#

Anđeo posrnulih strasti

Svijet mi je na dlanu
život i smrt imam u rukama
Ali je nebo visoko, sinovi nebeski
trpe samoću gledajući
kćeri zemaljske
Bogovi su izgubili vječnost
gledajući Adamove kćeri
Prekrasan izdanak ljudskog roda
Znaš li što sad držim u rukama, bezimena
Jača od bogova, veća od gospodara vremena
Ti smrtna i slađa od vječnosti?
Držim pero anđela sudbine
gledam što je ostalo od moći
tako velike i silne
pred dražima smrtnice
Moć je pala
pred golotinjom ljudskom
božji stvor je ostao sam
Anđeo je pao, ženo
anđeo je pokleknuo
Nad zabranjenom strasti
nad prokletim i privlačnim
Sin božji i smrtnica
Njeno golo tijelo
I zlatna jabuka ljubavi
Nebesa su tako dosadna
Vječnost isprazna
ti si smrtnice kap prolazna
ipak važnija jer anđeo
tako divan i savršen
tek u nesavršenstvu ljudskosti
osjeća se važnim
jer te voli...

17.12.2018. u 20:29 • 0 KomentaraPrint#

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.

Lipanj 2022 (1)
Veljača 2021 (1)
Lipanj 2019 (1)
Prosinac 2018 (10)
Veljača 2017 (1)
Ožujak 2016 (1)
Veljača 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Rujan 2015 (1)
Travanj 2015 (1)
Prosinac 2014 (1)
Svibanj 2014 (2)
Ožujak 2014 (1)
Svibanj 2013 (1)
Svibanj 2012 (3)

< lipanj, 2022  
P U S Č P S N
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Opis bloga

Ovo je blog za slobodne mislioce kojima je dosta laži i politički korektnog govora. Ustav štiti slobodu govora, a licemjeri je žele oduzeti. Zato tu slobodu trebamo koristiti da bismo je znali cijeniti i zaštiti. Međutim, kako o u našoj državi postoji fašistička odredba zakona kojom se uveo tzv. "govor mržnje" kojim se svatko s malo oštrijim jezikom može naći izvan zakona, odmah da kažem da me boli kurac za zakon i takvu državu. Svatko ima pravo reći što želi, kako želi i o kome želi.Jadna je država i društvo koje ne podnosi kritike i komentare. Bez slobode govora i stvaranja nema napretka društva.

Linkovi