četvrtak, 28.09.2006.

bla bla

znači na zahtjev svojih vjernih čitatelja , naglašavam mnogobrojnih ( ha ha ),pišem novi post sa ne tako velikom inspiracijom ili nečim pametnim za reć..
i ponovno počinjem sa probama jer su svaki j...dan i traju redovito oko tri ure..ne će me bit u školi dva tjedna,to je dobro,ali i ne baš tako dobro..ali bar ću ić u englesku!!! aaaaaaaaaaa životni san!!!
međuljudski odnosi su ok ,amo reć...ma zapravo nisu,ali nema veze. s tin se još najmanje zamaran. neke stvari koje su mi prije bile bitne sad su mi masu manje važne. npr za sve moje utemeljene i neutemeljene komplekse me više nije briga ko prije. sad me muče kompleksi druge prirode,nesigurnost u sebe ko osobu,ličnost,inteligenciju,sposobnosti...tzv kriza indentiteta ( ha ha)....jedan drag mi dečko govori da to nije tako strašno,i to je istina,samo šta mi se to sad čini tako veliko i very značajno...toplo se nadam da će vrime pokazat da san u krivu..
danas je mene i jelu u školi posjetia drag nam frend...privuka je puno devojaka, bilo je puno jezika do poda.. moran ga opet zvat u vižite iako mu se nije svidila niti jedna...žalim cure!!!
jezik za zube..ovo je ipak blog koji svak može čitat pa pripazite kakve ćete kometare na ovo zadnje ostavit..;))


- 22:33 - Spread your wings ( ukupno: 14) - Dive into my colors - #

nedjelja, 24.09.2006.

izbrisala san zadnji post jer je bia prebolestan, trenutak ludila i nezadovoljstva..ali i to je normalno, svi smo mi ponekad nezadovoljni i razočarani svijetom oko sebe. tako je kako je. mislin da je najvažnije da prihvatimo i zavolimo sami sebe jer ćemo samo tako nać kakav takav mir i snagu potrebnu za savladavanje svih životnih nedaća. a njima nikad kraja.
ipak nije sve crno,ako se i izgubimo i skrenemo s puta moramo se vratit na pravu stazu i molit se Bogu za razum, snagu i pomoć jer bez njega nema smisla.
Bože dragi ,pomozi nam svima!!!

- 14:10 - Spread your wings ( ukupno: 10) - Dive into my colors - #

petak, 15.09.2006.

Image Hosted by ImageShack.us


skoro san zakasnila,aj ima još pet min!! mojoj dodiki, zvanoj sisateljici,najcool curi trećeg f razreda, poznatoj po mnogočemu, između ostalog po ''velikoj ljubavi ''prema našoj krasnoj školi, želim srećan rođendan iz sveg srca!!! dabogda ostala uvijek ista!!!nadam se da ti je bio fancy rođendan!!inače, to je jedna cura s kojon se vječno cipan po hodniku i navlačin po wc-u...e da, ljudi,ona nije dodo,nego doda!!dode moja,sve najnajnajnajnaj...

- 23:55 - Spread your wings ( ukupno: 6) - Dive into my colors - #

ponedjeljak, 11.09.2006.

bzvz

Drugi ponediljak...počele mi probe,danas san imala prve scenske i to..bilo je dobro,ali iscrpljujuće,bila u šk od dva do deset ipo.. ne bi mi bilo dosadno da nismo ponavljali scene po sto puta,ali i to je dio posla..valjda ću moć pratit taj ritam kad počnu ispitivanja i to. upoznala ovu iz psiho,onako..ne želin je komentirat jer bi se mogla gadno prevarit. inače, danas san bila odlične volje, a za to je odgovorna jedna osoba,ali me ta euforija pomalo napušta..gledan stvari realnije, ne će bit ništa...
ža mi je šta je svima oko mene sve sjebano,i kad mi se nešto lipo dogodi nije to to..pošto neman o čemu svom razmišljat,razmišljan o tuđin stvarima ( rečeno mi je da previše analiziran sve)..
neman se šta stvarno požalit,ako je bilo i nekih sranja sad su se primirila, neke me stvari isto iritiraju,ali ne ka prije..
bez obzira na to šta mi je sve dobro osjećan se prazno nekako,ravnodušno na sve..ali ne dozvoljavan sama sebi da me to opterećiva..npr.sad san umorna ka pas , a plešen po sobi ka luda...ne spava mi se, neman baš lipe snove..
neman o čemu više pisat, sve se uvik svodi na isto...
e da, zaboravila san reć da su mi neke drage osobe otišle studirat u zg, bit će im bolje nego ode..

- 23:52 - Spread your wings ( ukupno: 5) - Dive into my colors - #

četvrtak, 07.09.2006.

suze...

Petra uvik plače kad se nas dvi pozdravljamo jer ide u njemačku.redovito reve ko ljuta godina bez obzira šta je svi gledaju. a ja bi joj varila u facu jer mi je to bilo skroz čudno i nezamislivo.i danas san baš komentirala kako će ona vjerojatno opet počet plakat..
do ove godine mi bi se redovito već nakon tjedan dana posvađale jer smo dva totalno drugačija karaktera. kad bi išla ća, bilo bi mi teško,ali bi u isto vrime znala da će se moj život vratit u normalu i da će opet sve bit smirenije. ovo lito nešto se prominilo. ne znan točno šta,ali je. ova nam je godina bila teška i ona je jedina osoba koja me može razumit i s kojon mogu pričat o jednoj stvari koja je vrlo ozbiljna. nemamo mi sad nekih velikih tema,sve se to svodi na isto,ali ona je možda jedina osoba s kojon mogu provest po sat vrimena u kafiću da samo sidimo i šutimo,svaka nešto svoje razmišlja,ali i u toj tišini se razumimo i znamo šta ta druga misli. to smo ovo lito usavršile. stalno smo bile skupa i ni u jednom trenutku nisam pomislila da mi je dosadno . imale smo svoju šemu i bilo nam je najbolje kad smo bile skupa. oduvik smo ka sestre,ali više ka one sestre koje se stalno svađaju i prigovaraju. toga nema više, sve se prominilo. zato mi je i tako teško šta odlazi. maloprije sam bila na piću sa svima i odjedanput je samo krenilo iz mene,vjerojatno su me svi gledali blido,nisu znali šta bi,ali me nije briga. ni sad se ne mogu najbolje kontrolirat. njen odlazak mi znači da se sve minja, da nema više ležernih večeri i beskonačnih razgovora,da počinje stvarni život i da nema više bježanja od nekih stvari. stvarno je postala dio mene, onaj zanimljiviji,zabavniji i avanturistički dio mene . još ne mogu virovat da san plakala, a njoj san se rugala da uvik plače..

- 22:35 - Spread your wings ( ukupno: 3) - Dive into my colors - #

srijeda, 06.09.2006.

početak..

Mislila san da ću bolje volje pisat ovaj post,koliko god to suludo zvučalo s obzirom na početak škole,ali izgleda da je to nemoguće. počet ću sa tim da san večeras bila u gradu sa mamon, silom prilika, da kupimo neke knjige. ne moran ni govorit da je bilo katastrofalno jer smo se posvađale i derale nasrid voćnog trga. podsjećam vas da je moja mama nakon prvog razreda prodala knjige koje su za dvi god pa san ponovo morala te iste knjihe kupit...bila san oduševljena...čovik bi reka da se malo opametila, ali ne...ona je opet pokupila knjige i sve prodala,uključujuć čitanke ( znate da je meni čitanka svetinja) i još neke knjige šta su mi tribale i ove god.ali nije ona kriva, nego ja naravno,jer želin svoje knjige nazad. i tako smo se mi žučno raspravljale dok su nas svi gledali i varili nam.a jbg..još joj je prodavačica uvalila mat za prvi razred,tek smo masu kasnije skužile..ali opće je poznato kakve san ja sriće sa knjigama, npr. engleski prošle god.san super povoljno kupila knjigu,ova izjavila da triba starije izdanje,ja je zaminila kad ono da nema više starih knjiga,da moramo kupit nove..tako da san morala opet kupit novu knjigu..ma užas..
prvi dan nije bia toliko katastrofalan ,osim šta su nas zadržali svih sedan sati( dobro bili su skraćeni,ali svejedno),ona iz eng nam je kao šta san i pretpostavljala tila dat da prevodimo rečenice i već spomenila lektiru..razrednica mi je odma prigovorila da san loše volje opetbang, a maru je rukon po ramenu i rekla joj da baš pucka..borili smo se ko će di sidit, bilo je napeto..trčalo se po hodniku gori doli samo da se uvati misto..tako da su neki idući dan dolazili u 6 ipo da ga uvate,konkurencija je bila jaka jer su neki koji već dvi god side na istim mistima odlučili prominit pozicije.još su nam izmišali razrede,nije mi jasno zašto,ali dobro..drugi dan je bia ajme..počevši sa likovnim, onda je doša engleski koji me naprosto oduševia. skoro dva sata smo čitali i rješavali nešto iz knjige,a mara mi po običaju stalno gurala glavu da vidi šta san napisala,a meni živci na pesto..morat ću se opet naviknit na to..iz mat me digla na ploču samo da mi vidi majcu,vidila san da je stalno pogledavala..hehe..
treći dan , a žbrlj..mara i ja smo zamjeni iz psihologije brojale koliko je puta izgovorila -u principu-varile smo cili sat. to mi često znamo radit. mirko je prošle god napravia rekord sa -znači- kad ga je ispitivalo geo..razrednica je bila ''ljubazna'' kao inače..
uvatile smo jednog lika u đir i stalno ga pogledavamo i smješkamo mu se. ali ja san najžešće pa ne sumnjan da misli da mi se sviđa. sad iman novu zanimaciju. ne mogu ga pogledat a da ne zavarin,a on cili zbunjen..još jelena i doda stale pa bleje u njega i smješkaju mu se..
i tako...preživljava se..surova stvarnost..nadam se da ću tako govorit i za misec dana...

- 22:23 - Spread your wings ( ukupno: 3) - Dive into my colors - #

nedjelja, 03.09.2006.

škola..šmrc..

Jedna slikica da vas smiri...

Image Hosted by ImageShack.us
Pa eto došlo vrime za zadnji post prije početka škole. iako mi je to stalno na pameti ,ne znan šta bi rekla,kako se izrazila jer su mi sve misli zbrčkane i nedokučive , bez bilo kakvog reda i smisla..
s čim započet? eto, sutra je nama prvojezičarima škola ujutro u 8 sati. prvi sat imamo razrednike pa onda nastavu po novom rasporedu. mogu se kladit da će nam se nasrat svi profesori koji te nikad ne bi pustili ranije,pa tako ni sutra, ne bi se ni čudila da već sutra dotična prof iz eng ne uleti da malo vježbamo rečenice jer nismo odavno..ta ista će garant reć da idući tjedan pišemo kon iz eng da se prisjetimo svega..a i novu lektiru će odma dogovorit za par tjedana ..hehe..a moje mišljenje o razrednici svi znaju..bit će zanimljiv izbor za novog predsjednika:'' ovaj put izaberite nekoga odgovornog,za razliku od prošle god..'' i pogledat me mrko, mrš!!!
vjerojatno ćemo se odma sutra upoznat sa nekim od tri nova predmeta, muka me vata od toga, niti jedan od tih predmeta mi se ne sviđa nešto posebno, nije mi to napeto uopće..
neki profesori su mi ok,ali kad i njih vidin past će mi mrak na oči,to je jednostavno tako..prirodna reakcija..
a o ljudima u razredu i školi ne ću ni pričat. doć ću u školu i otkrit da su svi već kupili knjige,teke..sve!! a ja još ništa...niti namjeravan,ima vrimena..jedino ako me mater ne natira ,ali ne virujen.
nema mi odvratnije stvari nego prvi dan škole kad svi glume neku veliku ljubav,svi se ljube,grle ,pozdravljaju,a u sebi misle : crkni!! ma prejadno..ali reka bi čovik ,aj dobro,prvi dan škole,vamo tamo...ali ima nekih koji tako kroz cilu godinu glumataju. to mi je prejadno,ako ti se neko ne sviđa i ide ti na živce jednostavno se makneš od te osobe i gotovo, ne može bit jednostavnije..stvarno!!a općenito mi nisu jasni ljudi koji nekoga mogu mrzit,pogotovo ako se deklariraju ka veliki vjernici,katolici..ja san nekonvencionalni vjernik,ali nikoga ne mogu mrzit,ne mogu zamislit da nekoga mrzin, još pokušavan nekoj osobi šta me iritira nać opravdanje . a jebiga nisu svi ka ja..:)) šalu na stranu..ljudi ako vas neko živcira jednostavno se maknite od te osobe, nemojte ulagat i bespotrebno trošit energiju na nekoga koga mrzite,uložite tu energiju za nešto dobro.javite se u koju udrugu,pomažite starijima i nemoćnima,bolesnoj dici,javljajte se na hrabri telefon...ima stvari na pretek..a ako i to ne pomaže,potražite stručnu pomoć kod psihijatra,psihologa,zavisno o tome o kakvom se stupnju neuroze, psihoze radi..ko zna!! možda ste već za psihijatra,možda vam koje tabletice da..a možda je riječ o zloći..a tu onda nema pomoći..
i šta još reć?škola počinje,slobode više ,u pravom smislu riječi, nema, ograničeni smo maksimalno..ljudi,tortura počinje,bježite dok još možete!!!još će mi sad probe počet, bit će veselo, svaki dan po nekoliko sati..hehe..ali bar ću u englesku, to me tješi..
eto ljudi moji dragi,želim vam puno uspjeha, nemojte prolupat,ostanite svoji,iskoristite ovu godinu maksimalno,lako za školu..bit će to sve dobro, ako smo već izdržali dvi godine valjda ćemo još dvi uspit..valjda..


p.s.ljudi pa nama je ove godine ekskurzija!!!! vi dekavci koji ovo čitate, moramo se dog di ćemo ić..moramo bit složni !!!!!!!

- 14:08 - Spread your wings ( ukupno: 7) - Dive into my colors - #

petak, 01.09.2006.

Evo me nakon dugo vremena sa ničim posebnim ili pametnim za reć,ali bi red bia da nešto napišen..zadnja tri dana san provela vrlo užurbano i zanimljivo. Pogledala san tri fima koja su mi već dugo na listi čekanja i moram reć da san sa svima oduševljena,ali pogotovo sa filmom Ponos i predrasude.Image Hosted by ImageShack.usČujem da je stara verzija još bolja,ali ni ova nije loša. Inače volim Jane Austen jer govori o nekim stvarima u društvu koje se nikada ne će promijenit ,zbog čega će sve njene knjige po meni uvijek biti aktualne. Ona je stvarno bila žena ispred svog vremena koja je vjerovala u ljubav i govorila nam o njoj,ali nas također upozorava na ljudsku pohlepu,strah,zloću,zavist,predrasude i sve druge ljuske mane i slabosti..u njenim djelima stvarno možemo vidjeti cijelu paletu likova..žena je jednom riječju ludilo. Fascinirana sam njenim likom Elizabeth koja je također ispred svog vremena, ima svoje principe i drži ih se , ne boji se reć šta misli, jaka je i odlučna,i radije bi cijeli život bila usidilica nego li se udala za čovjeka kojeg ne voli..a o liku gospodina Darcya ne ću ni govorit, lik mi je prejak!! Također mi je predobro šta se na kraju ne poljube, tako da svak može sam zamislit kako bi to tribalo izgledat...kad će se meni takvo nešto dogodit???
Preporučam čitanje njenih knjiga,a ako ste od onih koji to vole dobit servirano, ja tu isto često spadan,pogledajte filmove..

Image Hosted by ImageShack.usDrugi film,Doručak kod Tiffany je bezvremenski klasik koji morate pogledat,ne samo zbog genijalnog Capotea već zbog neponovljive Audrey Hepburn u ulozi života koja ju je vječno obilježila..priča je drugačija i posebna,nešto takvo se ne viđa , niti se netko kao holly sreće svaki dan..Capote je ulogu Holly namijenia Marilyn Monroe( mogu mislit na šta bi to sličilo),ali je fala bogu to odradila Audrey zbog koje je Holly bitno drugačija od Capoteove,i ako se mene pita, bolje!!!

Image Hosted by ImageShack.us
Treći film preporučam onima koji su u danima kad vas jedan dokumentarac o životnim uvjetima u africi,ili u mom slučaju ,dokumentarac o bolesnoj djeci toliko satare da ne prestajete plakat..film je idealan za ''mozak na pašu''
Riječ je o Klubu otmičara,još jednoj pustolovno-ljubavnoj priči sa pokušajima elemenata humora, osvježenje je povijesna priča koja se temelji na istinitim događajimu u Irskoj 18.-tog stoljeća kada su se mlađi sinovi plemića bez prava na nasljedstvo udruživali i pomagali jedni drugima da otmu i primole mlade nasljednice da se udaju za njih..Nadam se da nisam previše otkrila,dovoljno da vas koji ste u maloprije opisanom stanju potaknem da posudite ovaj film i malo se opustite.

Teo mi je jučer reka da o ovome ne pišen,ali ne mogu odolit...moram izreć svoje mišljenje o Splićanima koji su toliko infišani u ''naše'' more i sunce da bi da mogu cilu godinu bili u kratkoj robi...npr. nekidan kad je bilo užasno ladno,bura dere ne možeš se ugrijat ,vidin face po gradu u krakin majcama i gaćama, preseraju se ka da im nije ladno,a cili poplavili..I sad vi meni recite da je to normalno??!!
Isto tako kad je u peti misec bilo nakratko zatoplilo, svi brže bolje kupili nove sandale i štikle i udri!! za nekoliko dana opet bilo masu ladno,ali di će takve face obuć zimsku robu, pa oni su Splićani,a i nova roba se mora šta prije pokazat..ma to sve manito...
U nedilju očekujte iscrpan post o početku škole..šmrc..




- 17:48 - Spread your wings ( ukupno: 15) - Dive into my colors - #