STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

27.01.2016., srijeda


POSLJEDNJE RUŠENJE TVORNICE TEKSTILA „BORIS KIDRIČ“
POSLJEDNJE RUŠENJE TVORNICE TEKSTILA „BORIS KIDRIČ“

http://www.057info.hr/vijesti/2016-01-27/foto-za-desetak-dana-caraparnica-odlazi-u-prah-i-pepeo



- 16:01 - Komentari (0) - Isprintaj - #

KRIMINAL NA PAGU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

KRIMINAL NA PAGU



U Miškovićima na otoku Pagu događa se kriminal nad kriminalima. Otima se tuđe vlasništvo i uništava se pomorsko dobro.

Bez ikakvih ovlasti ulazi se u tuđe posjede, a po prijavama se ne izlazi na teren jer zaštita dolazi od nadležnih inspektora i institucija.

Na samoj morskoj obali grade se visoki zidovi, rade se šetnice, betoniranjem se uništava pomorsko dobro i to sve bez dozvola i projektne dokumentacije. Kada to prijavite, nailazite na bahatost investitora i njegovih pomagača, kao i državnih čelnika grada Paga koji su dužni štititi državnu imovinu.

Sud donosi rješenja kao da ne postoje vlasnički listovi jer on za njih ne mari. Što će sudu vlasnički listovi? Oni za Sud u Pagu nisu bitni, već su bitne prijateljske veze ili nešto drugo?

Tko je investitor kad je jedan vlasnik, na drugog se upisuje, a treći izabranima isplaćuje?

Zašto sam grad Pag, kad već ne štiti privatnu imovinu mještana, ne štiti državnu imovinu što mu je i dužnost?
Tko sve ima dio kolača u ovoj krađi izvan svih krađa kada se po svim prijavama nastavljaju radovi?


Zadar-Pag, 27. siječnja 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 08:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.01.2016., ponedjeljak


I dalje problemi s vodom u Paljuvu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

I dalje problemi s vodom u Paljuvu



Nakon 5 godina od kada je počela gradnja vodovodne mreže u Paljuvu, ne vidi se i kraj te gradnje.

Zašto se radovi ne privedu kraju zna samo načelnik općine Novigrad i direktor Vodovoda Zadar. Po tko zna koji put se traže novci za tu gradnju koja je trebala biti gotova još prije 4 godine.

Koliko milijuna kuna je već potrošeno da se dovrše radovi famoznog projekta da Paljuv dobije vodu, i opet NIŠTA.

Nezadovoljni mještani Paljuva razmišljaju o peticiji koju će organizirati, da bi potaknuli vlast da vide što se radi u ovom mjestu Zadarske županije.

Nažalost, taj projekt u izvođenju se radi jako dugo, kao da je riječ o vodovodu kroz pustinju, kao da Paljuv ima milijardu stanovnika.
Nema više izgovora za odlaganje završetka radova.

Zar su mještani Paljuva ljudi drugog reda pa nemaju osnovno ljudsko pravo da imaju vodu koja život znači?


U Zadru, 25. siječnja 2016. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADARSKE ŽUPANIJE

- 17:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.01.2016., petak


FAŠISTIČKO - ANTIFAŠISTIČKI STIL STOLJEĆIMA PROTIV HRVATA
FAŠISTIČKO - ANTIFAŠISTIČKI STIL STOLJEĆIMA PROTIV HRVATA

http://hrnews.hr/vijesti/hrvatska/ilija-bajrasic-fasisticko-antifasisticki-stil-stoljecima-protiv-hrvata


Hrvati su stoljećima žrtve okupatora i njihovih pomagača. U jednom vremenu okupator se pojavi pod nazivom fašizam drugi put antifašizam samo da bi zavarao s nazivom i stilom, ali ne i sadržajem.

Okupatori su kulminacija zla za onog koga porobe. U prošlom stoljeću fašizam kao ideja zaživio je u Italiji, što asocira na talijansku riječ fascio koja u prijevodu na hrvatski jezik znači snop pruća, s tim što su tvorci ideji fašizma u sadržaju dodali da bi Talijani trebali biti složni kao okupatori pri osvajanju tuđih teritorija. Slično su se po formi i ostali okupatori pripremali a imali su svi isti - jednaki cilj.

Tako su Hrvate pljačkali Mongoli, Mlečani, Turci, Talijani, Francuzi, Austrijanci, Mađari, Srbi, Slovenci i dr… Mlečani su, preko i uz pomoć Vatikana i križara dok su išli prema Jeruzalemu čuvati Isusov grob, okupirali Zadar i hrvatska područja.

Nijemci opet kao okupatori udruženi skupa s Talijanima i Japancima osvajali su pod nazivom nacional- socijalizma. Dok Rusi, Srbi i drugi pod nazivom antifašizma - socijalizma osvajali su i pljačkali teritorije drugih naroda koliko su mogli.

Između ostalih prikladno formiranih naziva za porobljavanje, Hrvatima su se oba ta naziva (fašizam i antifašizam), stavila kao teret kojim sotona i danas opterećuje mlade Hrvate. Prema samom kazivanju fašističko – antifašističke mašinerije, fašističko-antifašističko porobljavanje u Hrvatskoj pod tim nazivom počinje negdje još od 1918. godine.

Ako su pod tim fašističko – antifašističkim nazivima neki narodi osvajali tuđe teritorije, što je istina: koga su to Hrvati okupirali i eksploatirali i kada, naročito kada se zna da je Hrvatska 1918. godine bila puno veća po površini teritorija 1918. - 1945. godine nego sada nakon rata sa Srbijom 1990. - 1995. godine.

Otkuda tolika drskost prema hrvatskom biću dok ga se obezglavljuje – eksploatira prije i sada, dijeli na fašiste i antifašiste, i tako tendenciozno iscrpljuje naivan i nepismeni narod, kojem je već prešlo u naviku međusobno iscrpljivanje gdje nema pobjede.

Kroz povijest uvijek je treća nepozvana fašističko-antifašistička strana zavađala Hrvate, potom bi ih okupirala i eksploatirala, što čini dosta uspješno i danas, a Hrvati kao grogi međusobno se optužuju i uništavaju bez ikakvog opravdanog razloga, stvaraju se podvajanja i tako urušava hrvatsko biće.

Po stvaranom razlogu, Hrvate bi najprije obezglavljivali potom kao sluge uglavnom nesložne i neodlučne eksploatirali. Tako obezglavljeni nisu se znali braniti od fašizma ili antifašizma, ni onda kada su fašisti složno i najokrutnije ponižavali hrvatski narod i osvajali hrvatski teritorij, ni onda kada se pod nazivom antifašizma također eksploatiralo Hrvate i urušavalo Hrvatsku, što se čini i danas čak i više u odnosu na neke okupatore iz prošlosti.

Zato i danas bi za Hrvate trebala biti životna pitanja, što se sve Hrvatima događalo dok su bili nesložni, koliko je žalosti bilo kada se razbijalo hrvatsko biće, komu je stalo do toga da se razbija, ako se zna da zlo razbija JEDNO, a dobro čuva JEDNO (cjelinu)?

Činjenica je da su generacije Hrvata nastradale spletom okolnosti, iz neznanja, kao žrtve fašističko – antifašističkog osvajanja i eksploatiranja.
Kakvi su ti „Hrvati“ koji i danas očito i najmlađu generaciju Hrvata smućuju i dijele na fašiste i antifašiste, makar ni jednima ni drugima nije do osvajanja tuđih teritorija.

Što hoće ti zahrđali Hrvati, produžene ruke zla, produžene ruke fašističko-antifašističke zavjere. Valjda da ni ova generacija Hrvata nema pravo na život kao generacija, kao i puno generacija Hrvata kroz prošlost. Zna se da se zločinac vraća na mjesto zločina i po mogućnosti da i dalje čini zlo. Ipak, danas ohrabruje činjenica što su Hrvati više spoznali, poučeni po teškim posljedicama koje je uzrokovao fašizam i antifašizam koji su i kao stilovi okupatora silno narušili hrvatsko biće.

Hrvati trebaju biti odlučni, okrenuti se budućnosti i životu, a ostaviti sve zablude kao pouku, u ime općeg, hrvatskim slijepcima treba pomoći, kao takvima po njihovoj sudbini, ukazati da ne mogu biti ni odgovorni ni vođe. Dok zdravim, ozbiljnim Hrvatima treba biti jasno da su odgovorni radi općeg dobra, da je samo individualno - egoistička orijentacija pogubna za obitelj, sela, gradove - jedan narod u cjelini.

Zašto toliki krediti? Što to znači dovoditi u zabludu Hrvate da mogu živjeti od nerada, nije li to po novom fašističko - antifašističkom modelu prikladnom za ovo vrijeme, dok se očito podvaja i slabi hrvatsko biće. Nije li to fašizam i antifašizam na terenu koji prijete drugim stilom glavama Hrvata.

Što to znači kada katolički biskup ističe kako u Hrvatskoj više vrijedi prst politike (nadamo se da je mislio bizantske) nego šaka . . . Što znači da vladari u Hrvatskoj i danas po modelu srpskog okupatora Hrvate (u emigraciji) dijele na fašiste i antifašiste? Što to znači da pojedinci u vladi parlamentarne stranke u Hrvatskoj dijele na fašističke i antifašističke? Dakle, istina tako tendenciozno dijele samo zahrđalo-onesviješćeni Hrvati, koji će ubuduće biti više pouka, ali i kraj svim njihovim prevarama i demagogijama.

Zastupnici smrti doista sebe preko fašističko-antifašističke koalicije demonstriraju i međusobno suportiraju, ali kao da se u svojem orgijanju i agoniji i natječu koja će strana nanijeti više stradanja i patnji hrvatskom narodu. Doista se preko njih zlo demonstrira i sigurno nisu toga svjesni, sudeći zdravim razumom.

Zato ubuduće biografija pojedinca i njegova djela neka budu viza kada su u pitanju važni i odgovorni poslovi u društvu, kao što to rade svi kulturni narodi. Demagozi su žarište nereda ponajprije iz sebe i za sebe, potom tendenciozni i zlonamjerni prema drugim zdravim bićima. Svojom propagandom su za individualno - egoističko kao sam Lucifer. Tu su oni navikli zbog svojih i po svojim materijalnim bogatstvima, tako prenoseći zarazu na druge – ako on može, mogu i ja imati avion umjesto pješačiti, i to je kao hit ukrasti avion, po tom se navikne na bestemeljnost, gubljenje životnih principa, uvjeta i navika za opće, pa ispadne da sam radi protiv sebe i drugog, zaveden, a što se i danas podržava i širi u svijetu.

Dakle, riječ je o fašističkom i antifašističkom izdvajanju i odvajanju, pomoću svoje baklje, od izvora života, umjesto skupa što je garancija za individualno. Inverzijom, to izdvajanje pojedinca samo zbog sebe je, kako u kojem narodu, uhvatilo maha, začetak i početak udaljavanja od bitnog.

Danas u Hrvatskoj ti individualni hirovi pojedinaca i dalje narušavaju opće, čak slave fašističke i antifašističke uzroke i posljedice kao uzor i pobjedu, ne shvaćaju to kao opomenu. Kao da znaju da je čovjekova vrlina i mana što se može navikavati kako na dobro tako i na zlo. Danas se sve vidi na terenu kada je u pitanju hrvatski narod kao žrtva – što je posljedica fašističko – antifašističke zavjere.

Zagreb-Zadar, siječanj 2016. godine

POKRET AKTIVNIH VETERANA BRANITELJA REPUBLIKE HRVATSKE

- 13:48 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.01.2016., četvrtak


HRVATSKI RADNICI I VETERANI DOMOVINSKOG RATA KAO ŽRTVE NERADA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Priopćenje za javnost


HRVATSKI RADNICI I VETERANI DOMOVINSKOG RATA KAO ŽRTVE NERADA


Rušenje tvornice "Boris Kidrič" Zadar (foto SHZ)

Veterani Domovinskog rata RH, dobrovoljci i . . . , traže nagrade i
mirovine kao branitelji plaćenici zbog učešća u obrani doma i domovine svoje. Zavarani prividom ne razmišljaju, kao da ih nije briga otkuda i tko će im isplaćivati mjesečno mirovine, kao da ne vide, i kao da ih ne zanima što u Hrvatskoj nema tvornica i proizvodnje; hoće mirovine koje se ne mogu dijeliti bez proizvodnje, bez obrađenih polja, eksploatacije mora, rijeka, šuma i rudnog bogatstva u Hrvatskoj. Ovu poruku zauvijek trebaju zapamtiti hrvatski radnici i branitelji.

Ovakvo ponašanje radnika i branitelja u Hrvatskoj danas odgovara samo eksploatatorima Hrvatske, koji koristeći neuredne i slabe Hrvate i pospanost hrvatskih radnika i branitelja, na čelu s vlastodršcima u Hrvatskoj, destimuliraju narod i tako se urušava opće dobro u cjelini.

Tvornički radnici bez tvornica, poljoprivrednici bez obrađenih polja i ribari dok ne eksploatiraju more! Što je to? Radnici traže otpremnine i zaostale plaće, a nije ih briga za tvornice i proizvodnju koja je uvjet za svakodnevnu plaću. Dakle, Hrvati prodajući djedovinu izgubit će na bojnom polju, dom i domovinu svoju.

Iskonska urednost pokazuje i opominje Hrvata, kao specifičnost, koji ima državu, naročito vlastodršce koji bi trebali čuvati istu, da konkretno stanje u Hrvatskoj i život to ne potvrđuju, a što je posljedica slobodne volje, ali opominje da se i odgovara za svoju neurednost. Sve je uzrok i posljedica, slučajnosti za mudre nema.

Dakle, prije svega prema podijeljenim dužnostima najveće probleme stvaraju "izabrani" vlastodršci, koji "svojom mudrošću," po svojoj slobodnoj volji, potvrđuju sebe kao uzrok i posljedicu kao zasluženo stanje i život u Hrvatskoj.

Adekvatno dužnostima, radnici proizvođači i branitelji su odraz narušenih uvjeta životu, ali kao generacija i suodgovorni . . . Dakle, i danas u Hrvatskoj životni uvjeti su posljedica konkretne urednosti, razmjerno obrađenim hrvatskim poljima, eksploatiranju hrvatskog mora i tvorničkoj proizvodnji u Hrvatskoj. Točno koliko Hrvati golu egzistenciju kao zamku pretpostavljaju, tj. postavljaju iza vrijednosti, toliko zasluže manje zadovoljstva, za što su vlastodršci najodgovorniji, zato jer narodu preventivno ne podnose izvješće za stvarani nered, koji je uzrok zlu.

Hrvati kao radnici i branitelji indirektno destimuliraju narod, dok hrvatski vlastodršci direktno destimuliraju život uopće, jer su pobrkali kockice, pa više ne prepoznaju što su vrijednosti, a što koristi.

Produžene ruke posluže eksploatatoru - zlu, pa njihovim metodama uništavaju vlastiti narod. Zadužuju kreditima, a što obezglavljeni narod otplaćuje, kao da su tim novcem sagradili tvornice i pokrenuli proizvodnju u Hrvatskoj.

Neredom su vrijednosti postavljene iza koristi, što znači biti zavaran
demagogijom kao uzrokom svojih vlastodržaca, koji zastupaju isključivo osobnu korist i nije ih briga ni za što drugo.

Ovaj tekst je vidljiv, ispisan je na dlanovima Hrvata, ispisali su ga sami zbog indiferentnog ponašanja prema redu, radu, ali i prema svojim kolovođama nisu kritični; dakle slučajnosti nema, a samo gola egzistencija i prividne koristi posljedica su nereda.

Sjetili se radnici diljem Hrvatske pa traže otpremnine, zaostale plaće,
mirovine ne starosne već izvanredne, spominju neke tvornice, a branitelji prošli rat. Danas Hrvati niti rade niti Hrvatsku preventivno brane, zapravo žurno im treba pojedinac koji će ovaj narod izvući iz živog pijeska, jer radnici ne rade i ne grade tvornice za budućnost, a branitelji veterani bi živjeli od prošlosti, što nije moguće. O radu kao preventivnoj obrani od zla ni riječi. Očigledno zlo devastira i zaustavlja hrvatsku proizvodnju i život, doista kao obezglavljen narod, bez vođe.

Hrvatski radnici, izmanipulirani demagozima, povremeno se sjete pa neodlučno, po nekoj teoriji bez logike zdravog razuma, traže svoja prava i otpremnine, od istih koji su ih doveli do provalije . . . što ih i više kompromitira, traže nemoguće od neodgovornih da im i više ispiru mozgove, baš od onih koji su im i zaustavili proizvodnju, a kao kompenzaciju stvorili beznađe i maglu obećavaju im neke plaće bez tvorničke proizvodnje.

Očito, Hrvati su i dalje bez samoinicijative i inicijative, a po navici skloni iseljavanju, izgrađuju tvornice u Kanadi, Njemačkoj i . . . , kao da im je Hrvatska na živom pijesku na kojem se nikako ne mogu graditi tvornice. Što sada? Treba prepoznati i izabrati vođu mudraca koji je odraz reda.

Uvjerili su Hrvate, sluge potencijalnih okupatora da ima sjetve bez žetve, zapravo samo ih sramote, a i od koristi ništa, jer nema više ni mrvica pomoću koji su ih do sada zavaravali.

Gospodo, hrvatski radnici pametan je tko pamti i ne da se varati unedogled ...!

Vratiti se treba radu, redu koji generira i tvori snagu za zdrave uvjete
životu, a što zahtijeva temeljitost i samokritičnost, okrenite se redu i
radu, shvatite kako ste prevareni od strane neradnika, koji demagogijom i maglom urušavaju red, rad, tj. život u Hrvatskoj, a potom vlast nametnu ne pitajući narod.

Ne dopustite više da vas vlastodršci zavaravaju pomoću nekih industrijskih zona po Hrvatskoj, preko kojih su kojekakvi narkodileri oprali novac dok su zidali kule u oblacima . . . bez stručnjaka za proizvodnju, bez sirovina, bez tržišta koje proizvodi trebaju.

Umjesto da ultimativno i odlučno tražite tvornice uz pomoć institucija, da vam lopovi vrate pokradeno, vi tražite otpremnine i novac. Od koga? Onih koji su rasprodali vašu imovinu. Novac kojeg više nema iz akumulacije rada. Što je po vašem mišljenju budućnost bez angažiranja danas? Budućnost kojom će se suočiti vaša djeca ukoliko se odlučno i sada ne stvore preduvjeti, samokritički i kritički zauzme stav bez tutora, koji kradu vrijeme dok rade za one koji su od vas stvorili neradnike i svu krivicu bacili na vas, koji su vas kao hipoteku, kao stvar stavili kod stranih banaka, sebi uzeli novac a vas zadužili.

Posebno duhovne elite i branitelji iz Domovinskog rata su za stanje u
Hrvatskoj odgovorni, jer i dalje traže zasluge i beneficije bez pokrića,
doslovce kao vojske okupatora koje su kroz prošlost pobjeđivale Hrvate, naročito iz drugog svjetskog rata. Toliko su uvjereni i uvjeravaju dalje "demokratski," odnosno despotski, duhovne elite i vlastodršci - po želji svojih mentora i potencijalnih okupatora -eksploatatora pa prijete, izrazitijim Hrvatima, pomoću policije, sudova, zastrašivanjem – bacanjem bombi u dvorišta; služe se rafiniranim metodama zla adekvatno ovom vremenu i prostoru (despoti su odraz nereda stvaranog po raznim okupatorima uz pomoć pospanih radnika i branitelja). Dakle, samo častan i moralan pojedinac oko kojeg će se okupljati narod može počistiti despotizam kao zlo.

Despoti služe kao čuvari i sluge crvotočinama u kipovima, koji preplavljuju duhovne i svjetovne institucije u Hrvatskoj, dok im služe ističu samo koristi, jer za njih su vrijednosti otrov.

Očistiti treba duše, disati samopouzdano i duboko, ubuduće birajte mudrace, a ne demagoge za vođe.


Zagreb-Zadar, 21. siječnja 2016. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 16:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.01.2016., srijeda


U ZADRU BAGERI POČELI RUŠENJEM TEKSTILNOG KOMBINATA „BORIS KIDRIČ“
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

U ZADRU BAGERI POČELI RUŠENJEM TEKSTILNOG KOMBINATA „BORIS KIDRIČ“

Dana 20. siječnja 2016. godine bageri su počeli s rušenjem – zgrada Borisa Kidriča u čijoj tvornici je bilo zaposleno 2.252 radnika.



Najveća sramota od stoljeća sedmog do danas je Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća sa svim izmjenama i dopunama, od 1991. do 2003. godine. Mijenjao se i dopunjavao kako je to pojedincima i grupama odgovaralo, da bi učinak za njih bio što bolji i da se zemlja što prije opljačka. Više od 50% imovine tvrtki koje su prodavane nije bilo evidentirano u elaboratima o pretvorbi, što znači da je polovina nekretnina u rukama nekih pojedinaca bez ikakvog pravnog temelja..

Od 1995. godine u Zadru nije otvoren nijedan industrijski proizvodni pogon što ima nesagledive posljedice.

Novac stečen nezakonitim radnjama, "kartel" je u gradu Zadru ulagao u izgradnju stanova, zbog čega je i uništavao proizvodne pogone koji su se nalazili na atraktivnim lokacijama pogodnim za izgradnju. Podzemni svijet i vladajuće elite Zadarske županije pronašli su zajednički interes u špekuliranju nekretninama. Zbog njihovog "kontroliranog" uništavanja proizvodnje i bogaćenja kupili su cijele četvrti u gradu Zadru. Svima nam je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.


U Zadru, 20. siječnja 2016. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

- 14:51 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.01.2016., nedjelja


SHZ predlaže za ministra MUP-a mr.sc. Miljenka Marića
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Priopćenje za javnost

SHZ predlaže za ministra MUP-a mr.sc. Miljenka Marića



Stranka hrvatskog zajedništva predlaže za ministra unutarnjih poslova mr.sc.Miljenka Marića, magistra pravnih znanosti, kao kompetentnu i stručnu osobu s iskustvom i znanjem za vođenje navedenog ministarstva.

Ovih dana predlažu se neki kandidati koji su već ranije vodili MUP te svojim djelovanjem nisu opravdali funkciju koju su obnašali, a vidljivo je da se nisu pokazali djelima i rezultatima na terenu te hoće i dalje nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu. Bez odlaganja trebaju prepustiti funkcije drugima, koji to mogu obnašati bolje.


Zagreb - Zadar, 10. siječnja 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 15:46 - Komentari (1) - Isprintaj - #

07.01.2016., četvrtak


Očekujemo da koordinator za demografsku obnovu u Hrvatskoj bude dr. sc. Ilija Barjašić
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Priopćenje za javnost

Očekujemo da koordinator za demografsku obnovu u Hrvatskoj bude dr. sc. Ilija Barjašić



Pad nataliteta u Hrvatskoj danas uzbunjuje, to je najveći problem za Hrvate, što treba zabrinuti svakog pojedinca, naročito Vladu Hrvatske, koja odmah treba osnovati Ministarstvo za demografsku obnovu i politiku mladih. I pored izvanrednog podneblja, više je Hrvata u dijaspori nego u Hrvatskoj, činjenica je i da u Hrvatskoj više Hrvata umire nego što ih se rađa.

Stranka hrvatskog zajedništva predlaže za koordinatora demografske obnove u Hrvatskoj dr. sc. Iliju Barjašića, predsjednika Pokreta za poticanje nataliteta u Hrvatskoj i Predstojnika HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj - koji desetljećima ukazuje da hrvatski zakoni zajednicu potiču na raskol, kao da ih ne pišu Hrvati – što prelazi u tradiciju – pa strada domoljublje i rodoljublje, kao čuvari naroda.

I danas, nakon 20 godina, otkada je Hrvatska „samostalna“, po „zakonima“ se o Hrvatima odlučuje po nalozima „političara“, i dalje se „nepodobni“ osuđuju, progone i uništavaju im se obitelji na razne načine, a rezultira time – da je natalitet u stalnom opadanju - a natalitet je mjerilo života.

Dakle, neka budu samokritika i kritika pokretači žrtvovanja zbog reformiranja na terenu.

Samokritički se treba osvijetliti zašto natalitet u Hrvatskoj opada, zašto Hrvatski narod ne doživljava katarzu, zašto se Hrvate na razne načine pritišće, potom s njima vlada pomoću straha. . . sve ukazuje da se trebaju osloboditi loših gospodara.

Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život djeluje već desetljećima, a nosioci su ljudi brižno angažirani zbog općeg dobra. Zato danas treba iskoristiti mogućnosti, pod uvjetima koji se nadziru, pomoću lokalnih i državnih institucija.

Dakle, život kao odraz žrtvovanja i nagrada teče i konstantno traži reforme. Oni koji nisu u stanju poticati na preporod hrvatskog duha, koji to ne mogu pokazati po djelima i rezultatima na terenu u ime života, bez odlaganja trebaju prepustiti funkcije drugima, koji to mogu obnašati bolje.

P.S.
Tekstove Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život možete pogledati na internetskim stranicama: http://pokretzapreporodhrvatskogduha.hr/


Zagreb-Zadar, 7. siječnja 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:57 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.01.2016., srijeda


VJEROVANJE I ZAJEDNIŠTVO
VJEROVANJE I ZAJEDNIŠTVO



Nevjerovati, samovoljno umišljati, ne živjeti u skladnom zajedništvu . . . samo je odraz zla – urušenosti - ispraznosti.

1. A moralno, skladno zajedništvo je odraz reda i snaga za skladna čovjeka, kao uzrok i posljedica vjerovanja.

Tu je u ime života zajednica - zbir obitelji – jednako država, jednako garancija po uvjetima za zadovoljstvo pojedinca. Znači, skladna obitelj po učešću je nukleus koji održava zdravu zajednicu, čuvar je života, osnova, zaštita i garancija pojedincu za zadovoljstvo.

Dakle, nevjerovanje je uzrok i posljedica razbijene zajednice. . ., kada je čovjek otrovan neredom, po volji, poruši sam sebi sklad, što se odražava na mentalno zdravlje i zdravlje uopće. Bračna zajednica, obitelj i ognjište - posebno su mete zlu, koje pomoću nevjere razara smisao..., iznutra i izvana. Nakon urušena obitelj izgubi snagu koja je potrebna za daljnje održavanje sklada. Tako zao duh, dok kupujući duše na razne načine spletkari da oslabi pojedinca, obitelj i državu. Sve preko i radi šarenila po kojem čovjek robuje tijelu, a da nije svjestan da se tovi kao nevjernik, a živi kao bolesnik. . .; tako nezasitni robovi nagona, uvijek konačno – završe tragično po volji . . ., urušavajući zajednicu. Dakle, ova pouka jednako vrijedi za sve pojedince, obitelji i narode na Zemlji.
Konkretno, uzornost je smisao življenja i pokazatelj koliko čovjek potiče prema pravilima života.

2. Logika i moral su u funkciji sklada. Po spoznaji, samokritičkim promišljanjem i djelovanjem slijedi uvid kojim se adekvatno pokazuje neuredni medij zlog duha, koliko sputava prilagođenim zamkama, u prostoru i vremenu.

A uvjek ostaje Život kao konstanta, zaštićen po pravilima života, po spoznaji iznenađujuće jednostavan, bez kvazispecijalaca. . .

Prorok Izaija, koji je prozreo mučitelja operativca - medija zlog duha, točno mu proriče „. . . ti, koji uništavaš druge duše, obitelji, životinje i biljke, ti prokletniče ako ti se nitko ne suprostavi kada dostigneš svoj cilj, postat ćeš žrtvom svoga cilja ...“ , što može prozrijeti svaki uredan pojedinac u službi zajedništva, po kojem vjeruje. . . opasan je medij zla kao – pojedinac, obitelj ili jedna zajednica, s tendencijom daljnjeg trovanja skladnih, čistih duša.

Nakon, neuredni zavarani prividom, po svojim željama, stradaju kao mazohisti, a što je urednima opomena za samokritičko djelovanje da zajedništvo akumulira snagu, ili se uruši po neuredno - samovoljnoj duši na Zemlji.

U konkurenciji za zajedništvo i vjeru život je smisao i nagrada, uvijek proporcionalan ponašanju po pravilima života, pojedinca, obitelji i države, s tendencijom zajedno i skladno po općoj volji koja jest. Prokleti obično žrtvuju jedno – zajedništvo, bitno; mediji zla kao operativci u službi su protiv dobra. Dakle, pojedinci i narodi su tvorci svoje sudbine. . . gdje jesu, a mjerila su im ognjišta, čast i dostojanstvo, a zadovoljni su i veseli koliko su zaslužni dok se natječu u zajednici, po volji.

Dakle, izblefirano neuredni, zaneseni prividom, dalje u mraku pokazuju neznanje, umišljaju u podzemljima svojih idola i po željama za sebe, jesu opomena, kao razarači zajednice. Takvi pojedinci po ispunjenom dovoljnom razlogu, na razne načine već dugo urušavaju hrvatsko zajedništvo, a pokazatelj je neskladnost zajednice.

Zlo ne razumije da nema alternative zajedništvu, zato svim iskušenjima na ovim prostorima Hrvati trebaju odoljeti radi skladnog zajedništva, u što se vjeruje.

Vjerovanje je odraz skladna zajedništva, pojedincu, obitelji i državi vrijedno i korisno, kao zalog i razlog za dalje, a uvijek po volji slijede afirmativni rezultati, ukoliko je skladno s voljom Stvoritelja – koordinatora.

3. Nema pojma zašto se ne može poimati! Zamka je lukavost kao svojstvo životinje što čovjeku ne priliči, pa neuredni pojedinci ljudske vrste nisu lukavi - niti mudri, već po volji i željama postvareno truli, pa kao bezdušne stvari nemaju osjećaja, ne znaju što hoće, samo zaneseni žele. . , a kada im se želje ostvare propadnu, propadaju proporcionalno željama. Takvi Hrvati pojedinci, hrvatske porodice i stranci, kao lutalice po Hrvatskoj, sa svojim prikladnim sredstvima blefirajući kockaju se životima, rutinirani nameću se kao rušitelji zajedništva.

Vjera je uzrok i posljedica konkretnog zajedništva. Vjerovanjem u jedno i apsolutno, praktični vjernici se očituju djelovanjem i djelima. Vjernici – nevjernici odnos je proporcionalan – kao znanje i znanost, nevjernici ne vjeruju u ono što jest. Dok u ime koji Jest znanje osvjetljava temelj, a spašava vjera.

Porušena zajednica je odraz nevjere, po volji je konačna.


U Zagrebu, siječanj 2016.


dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT i Predstojnik HAZUD-a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj


- 16:07 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.01.2016., ponedjeljak


OGRAĐUJEMO SE OD ONIH KOJI SU IZNEVJERILI SKLADNO ZAJEDNIŠTVO MOST-a
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

Priopćenje za javnost

OGRAĐUJEMO SE OD ONIH KOJI SU IZNEVJERILI SKLADNO ZAJEDNIŠTVO MOST-a



Stranka hrvatskog zajedništva cijeni zajedništvo i zbog toga je izišla zajedno s Udrugom bivših zaposlenika «Solidarnost» Zadar na nedavno održane parlamentarne izbore u sklopu MOST-a, a ograđujemo se od pojedinaca koji su MOST-u, Udrugi Solidarnost Zadar i SHZ-a, nama zajedno svojim diverzijama nanijeli štetu.

Veličanstvena pobjeda i osvajanje dva mandata MOST-a 9. izbornoj jedinici, a u čijem sklopu je bio i SHZ uz podršku Udruge bivših zaposlenika „Solidarnost“ Zadar. Zahvaljujući građanima i radnicima ugašenih tvrtki Zadarske županije koji su prepoznali naš rad i socijalnu osjetljivost zbog čega su nam dali veliki broj glasova u Zadru i Zadarskoj županiji. Naš rezultat je očekivan, jer smo godinama uz bivše radnike propalih zadarskih poduzeća koji se osjećaju zanemarenima i od lokalne i od državne vlasti.

Zato se zajedno ograđujemo od onih koji su iznevjerili skladno zajedništvo MOST-a, jer zajedništvo je odraz reda i snaga.

Također, ovom prilikom zahvaljujemo i Pokretu za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - Život, nadstranačkom pokretu koji je poticao nas i druge u Hrvatskoj na djelovanje u ime općeg dobra.


Zagreb-Zadar, 4. siječnja 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:41 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.01.2016., subota


ROBOTI – ČEKIĆARI „REFORMATORI“ KAO NOSIOCI DRUŠTVENOG UREĐENJA U HRVATSKOJ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SILA JE PRAVDA

ROBOTI – ČEKIĆARI „REFORMATORI“ KAO NOSIOCI DRUŠTVENOG UREĐENJA U HRVATSKOJ



Koordinatori za:

- Poljoprivredu
- Znanost, obrazovanje i sport
- Okoliš i prirodu
- Graditeljstvo i prostorno uređenje
- Kulturu
- Turizam
- Pomorstvo i promet
- Rad i mirovinski sustav
- Vanjske i europske poslove
- Obranu
- Gospodarstvo
- Financije
- Natalitet i politiku mladih
- Unutarnje poslove (policija)
- Poduzetništvo i obrt
- Regionalni razvoj i fondove EU
- Pravosuđe
- Zdravlje
- Upravu

što se pokazuje na terenu proporcionalno koliko su sposobni.


Zagreb-Zadar, 2. siječnja 2016. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 20:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #