Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

U ZADRU BAGERI POČELI RUŠENJEM TEKSTILNOG KOMBINATA „BORIS KIDRIČ“

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

U ZADRU BAGERI POČELI RUŠENJEM TEKSTILNOG KOMBINATA „BORIS KIDRIČ“

Dana 20. siječnja 2016. godine bageri su počeli s rušenjem – zgrada Borisa Kidriča u čijoj tvornici je bilo zaposleno 2.252 radnika.



Najveća sramota od stoljeća sedmog do danas je Zakon o pretvorbi društvenih poduzeća sa svim izmjenama i dopunama, od 1991. do 2003. godine. Mijenjao se i dopunjavao kako je to pojedincima i grupama odgovaralo, da bi učinak za njih bio što bolji i da se zemlja što prije opljačka. Više od 50% imovine tvrtki koje su prodavane nije bilo evidentirano u elaboratima o pretvorbi, što znači da je polovina nekretnina u rukama nekih pojedinaca bez ikakvog pravnog temelja..

Od 1995. godine u Zadru nije otvoren nijedan industrijski proizvodni pogon što ima nesagledive posljedice.

Novac stečen nezakonitim radnjama, "kartel" je u gradu Zadru ulagao u izgradnju stanova, zbog čega je i uništavao proizvodne pogone koji su se nalazili na atraktivnim lokacijama pogodnim za izgradnju. Podzemni svijet i vladajuće elite Zadarske županije pronašli su zajednički interes u špekuliranju nekretninama. Zbog njihovog "kontroliranog" uništavanja proizvodnje i bogaćenja kupili su cijele četvrti u gradu Zadru. Svima nam je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.


U Zadru, 20. siječnja 2016. godine

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
ZADARSKE ŽUPANIJE


Post je objavljen 20.01.2016. u 14:51 sati.