STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

31.05.2013., petak


ŠEF HDZ-A NIJE ODUVIJEK NA BRANIKU TUĐMANOVE POLITIKE U BIH
ŠEF HDZ-A NIJE ODUVIJEK NA BRANIKU TUĐMANOVE POLITIKE U BIH

Politička (ne)dosljednost: Karamarko prije 10 godina žestoko kritizirao »pogrešnu hrvatsku politiku u Bosni«

http://www.novilist.hr/Vijesti/Hrvatska/Politicka-ne-dosljednost-Karamarko-prije-10-godina-zestoko-kritizirao-pogresnu-hrvatsku-politiku-u-Bosni

Politička (ne)dosljednost GARAVOGhttp://shzzadar.blog.hr/2012/09/1631015195/garavi-buduci-predsjednik-vlade-republike-hrvatske.html

Krivi smo svi koji smo bili u državnim strukturama, jer je svatko mogao napraviti više da se zlo umanji ili spriječi, govorio je 2004. Karamarko o Tuđmanovoj politici u BiH

ZAGREB » Nekadašnji predsjednik Sabora Luka Bebić uvijek je tvrdio da je politička dosljednost debelo precijenjena. Bio je zagovornik pragmatizma i neprestane promjene mišljenja jer »svi koji se ukopavaju u svoje stavove nisu principijelni, nego glupi ili tvrdoglavi«. Nije poznato je li se aktualni šef HDZ-a Tomislav Karamarko izravno nadahnjivao ovakvom Bebićevom filozofijom, ali činjenica je da je i u njegovom slučaju jedino mijena konstanta političkog djelovanja.

Na braniku tuđmanizma

Kad se prošle godine kandidirao za predsjednika HDZ-a, Tuđman je postao središnje mjesto Karamarkovih javnih istupa. Ali, njegovi su ga konkurenti, naročito Darko Milinović, napadali da je izdao Tuđmana. »Ja sam politički tuđmanist i sljedbenik političke doktrine i učenja doktora Franje Tuđmana. Istina je da sam se distancirao od nekih pojava u vrijeme dok je Franjo Tuđman bio predsjednik i predsjednik stranke, a to je pitanje kriminala u pretvorbi, razni ortaci i kriminal u bankama«, odgovorio im je Karamarko dan prije izbornog sabora HDZ-a. Politiku prema BiH tada više nije navodio kao Tuđmanov grijeh, a sada je, eto, i bezrezervno brani.
Potvrda Karamarkovog oportunizma stigla je i ovih dana s komentarom lidera oporbe o strogoj haškoj presudi Hrvatima iz Bosne i Hercegovine, posebno o njezinom dijelu u kojem se opisuje navodni zločinački pothvat hrvatskog vodstva na čelu s Franjom Tuđmanom u susjednoj državi.

Intervju »Slobodnoj«

– Apsurdno je optuživati i prvog hrvatskog predsjednika Franju Tuđmana, koji se odupro agresiji, te dao potporu BiH, jer da nije bilo takve reakcije, Milošević bi sigurno okupirao cijelu BiH, izjavio je Karamarko tijekom turneje po Hrvatskoj, u sklopu kampanje za drugi krug lokalnih izbora. Danas kod njega, dakle, nema nikakvog otklona u odnosu na Tuđmanovu politiku prema BiH, u prvoj polovini devedesetih godina.
Razumljivo je to jer Karamarkova je politička koncepcija retuđmanizacija HDZ-a, pa zato i stalno u superlativima govori o Tuđmanu »najvećem Hrvatu 20. stoljeća, koji je ono što je Churchill bio za Veliku Britaniju, a De Gaulle za Francusku«.
Nekad je Karamarko, međutim, sasvim drukčije procjenjivao ovaj segment Tuđmanove politike. U potpunosti je podržavao stavove Stjepana Mesića, vjerojatno najžešćeg kritičara Tuđmanove bosanskohercegovačke doktrine. U travnju 2002., kad je već zbog neslaganja s Mesićem napustio mjesto šefa Ureda za nacionalnu sigurnost, Karamarko je u intervjuu Slobodnoj Dalmaciji objašnjavao i svoju povezanost s tadašnjim predsjednikom Republike. »Među nama je dugo postojala dobra komunikacija i zajednička crta još od 1989. godine, kad smo se našli zajedno u HDZ-ovoj baraci.

Đikićeva knjiga

Našli smo se na zajedničkoj liniji i na kritici politike prema Bosni i Hercegovini kao i prema privatizaciji«, otkrio je Karamarko da ga je s Mesićem, između ostalog, spojilo i nezadovoljstvo Tuđmanovim angažmanom u BiH.
Još su eksplicitnije Karamarkove izjave zabilježene u knjizi Ivice Đikića »Domovinski obrat – politička biografija Stipe Mesića«, objavljenoj krajem 2004. godine. »Uvijek sam cijenio Mesićevu hrabrost, a ta je hrabrost pogotovo došla do izražaja kad su krenuli krvavi hrvatsko-bošnjački događaji u Bosni. Nekoliko sam puta bio svjedokom kad je žestoko i vrlo konkretno reagirao na pogrešnu hrvatsku politiku u Bosni. Bio sam u njegovu saborskom uredu kad je telefonski zvao predsjednika Tuđmana i vrlo mu vatreno i žestoko objašnjavao da se rade pogrešne stvari i da s time treba prestati. Nije zazirao od svađe s Tuđmanom na temu Bosne. Predbacuju mu da je dijelom kriv za onakvu politiku u Bosni i apsolutno stoji da smo krivi svi koji smo tada bili u državnim strukturama, jer je svatko mogao napraviti više da se zlo umanji ili spriječi, ali mislim da je on tu bio jako korektan i pokušavao je nešto učiniti«, brutalno je Karamarko bio kritičan prema Tuđmanu u razgovoru s autorom Mesićeve biografije. Pritom je i na sebe preuzeo dio odgovornosti.
- 12:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2013., srijeda


HRVATI KAO PIJUNI KROZ POVIJEST U SLUŽBI OKUPATORA
HRVATI KAO PIJUNI KROZ POVIJEST U SLUŽBI OKUPATORA

https://plus.google.com/photos/114594355248805097680/albums/5881112089326271777?authkey=CJ-SoeCBvcqUUA



Diverzijama i specijalnim ratovima, preko direktora kao što je bio Željko Lončar, igrači šaha porušili su hrvatske tvornice - ekonomiju, a gdje nema proizvodnje sigurno se urušava država. Željko gdje god se pojavio urušilo se... Kao nepismena osoba služi okupatorima, najmanje hrvatskom narodu. Slične njemu Hrvati su prepoznali i trebaju ih nadzirati, ne dozvoliti im više da urušavaju opće dobro.

Dakle, Željko služi nekomu protiv sebe i naroda svoga, a da sam ne zna komu. Nije svjestan da njegovi mentori igraju šah, a da je on tu samo pijun koji im posluži, dok matiraju Hrvate u Zadarskoj županiji.

U samom početku domovinskog rata, netko ga je poslao s napisanim uputama koje je pročitao u centru Poličnika, da se nakon iseljenja žena, djece i staraca, što je bilo već učinjeno, po pročitanom naređenju i obrana Poličnika povuče, što su Poličani kategorično odbili i bez Željka Lončara, a pod vodstvom drugih Poličana branili i obranili Poličnik. Sve koji su bili članovi SKJ i koji su radili za UDBU bili su nadzirani danju i noću, od Poličana kao, što će biti i ubuduće. A Željko Lončar od kada ga se manje nadzire služi više kao pijun. Od kada se Željka i slične njemu ne nadzire u Hrvatskoj preko njih zadnjih petnaest godina više se urušilo Hrvatsku nego skupa što su učinili Mlečani, Mađari, Turci i Srbi.

Dok su pijuni korisni, igrači «šaha» matrijalno ih stimuliraju, a oni umišljaju... ,pomoću pijuna hrvatski narod ponovo se raseljava, raznim konstrukcijama, pomoću policije i sudova, vrše pritiske na one koje ne mogu regrutirati kao pijune. Pijuni kao kulminacija zla izazvali su hrvatske radnike, i Željko je po... «zakonima» uzeo, potom kao direktor uništio tvornicu Vinilplastike, pa je par tisuća radnika ostalo bez posla, koje svojim pričama preko novina ponižava i ismijava, dok sada nezaposleni i bez plaće tumaraju po ulicama.

Željko PIJUN ima istu funkciju i u stranci HDZ-u s kojim su zadovoljni igrači šaha. Ali pijuni i mentori, i vaše šablone su hrvatskom narodu postale prozirne pa vi egoisti zbog tvornica koje ste porušili doista ćete i odgovarati! Niste samokritični pa biste i na slijedećim lokalnim izborima htjeli lažima pobijediti u Zadarskoj županiji kako bi vaši mentori urušili što još ostalo, preko pijuna kao što ste vi. Vas pijuna ne može biti sram, jer nemate znanja da biste sagledali štetu koju ste počinili u zadnjih dvadeset godina u Hrvatskoj.

Ubuduće, Hrvati u vlastitom dvorištu, državi trebaju raditi i ne dozvoliti pijunima da služeći neprijateljima hrvatskog naroda urušavaju Hrvatsku.Željko Lončar u državi Hrvatskoj radi isto što je radio i u Jugoslaviji (SKJ, UDBA).

- 14:15 - Komentari (0) - Isprintaj - #

27.05.2013., ponedjeljak


Papa kritizirao mafijaše koji ljude pretvaraju u roblje
Papa kritizirao mafijaše koji ljude pretvaraju u roblje

https://dnevnik.hr/vijesti/svijet/papa-kritizirao-mafijase-koji-ljude-pretvaraju-u-roblje---288136.html



Nakon molitve Angelusa pred desecima tisuća vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra, Sveti Otac je odao počast velečasnom Giuseppeu Puglisiju, zvanom "don Pino", "svećeniku i mučeniku" kojeg je mafija ubila 1993.

Papa Franjo u nedjelju je u Vatikanu kritizirao "mafijaše" koji izrabljuju ljude i pretvaraju ih u roblje te ih pozvao da se pokaju, dan pošto je u Palermu proglašen blaženim sicilijanski svećenik, "mučenik" Cosa nostre.

Nakon molitve Angelusa pred desecima tisuća vjernika okupljenih na Trgu svetog Petra, Sveti Otac je odao počast velečasnom Giuseppeu Puglisiju, zvanom "don Pino", "svećeniku i mučeniku" kojeg je mafija ubila 1993.

Bio je to 'uzoran svećenik, predan pastoralu mladih koje je htio spasiti od utjecaja mafije', rekao je. Htio ih je odvratiti od organiziranog kriminala, zbog čega ga je taj kriminal 'pokušao pobijediti ubivši ga', rekao je Papa, dodavši kako je "on ipak izvojevao pobjedu s Kristom', što su nazočni popratili pljeskom. 'Njegov primjer nam mora biti dragocjen', kazao je.

'Don Pino', svećenik u San Gaetanu, u četvrti Brancaccio u Palermu, veoma popularan među mladima, ubijen je 15. rujna 1993., na svoj 56. rođendan, metkom u vrat.

Mafijaši u Brancacciju mrzili su ga zbog njegova rada na prevenciji ovisnosti - poput droge - u mladih, zbog kojih su bili lak plijen mafijaških bosova.

Papa Franjo je pozvao mafijaše da se pokaju, rekavši da 'moramo moliti Boga da se ti mafijaši obrate k Bogu'.

U svibnju 1993. u Agrigentu, na Siciliji, njegov prethodnik Ivan Pavao II. pozvao je mafijaše da se "pokaju jer će se jednom morati pojaviti pred Božjim sudom".

Autor: Hina

- 17:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

26.05.2013., nedjelja


SHZ ZADARSKE ŽUPANIJE POGLEDALO PREKO 50 TISUĆA, ODNOSNO 50. 417 POSJETITELJA
SHZ ZADARSKE ŽUPANIJE POGLEDALO PREKO 50 TISUĆA, ODNOSNO 50. 417 POSJETITELJA



IZVJEŠĆUJEMO VAS DA JE INTERNETSKE STRANICE http://shzzadar.blog.hr/ SHZ ZADARSKE ŽUPANIJE POGLEDALO 50. 417 POSJETITELJA.

- 21:33 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka. Hoće li konačno netko zbog toga odgovarati?

U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka. Hoće li konačno netko zbog toga odgovarati?

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/87640-u-domovinskom-ratu-ubijeno-je-400-djece-hoce-li-konacno-netko-zbog-toga-odgovarati.html


U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka, dok je u Slavonskom Brodu samo u jednoj godini 1992. čak 27-ero djece ubijeno na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno za što do danas nitko nije odgovarao.

Marinko Marinković imao je samo godinu i pol kada je njegov život 3.
svibnja 1992. prekinula srpska granata. U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka, dok je u Slavonskom Brodu samo u jednoj godini 1992. čak 27-ero djece ubijeno na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno za što do danas nitko nije odgovarao.

'Mali križ – velika žrtva' naziv je susreta sjećanja na djecu poginulu u Domovinskom ratu. U Slavonskom Brodu 25.05.2013. održan je 11. takav susret, a roditelji nastradale djece i izaslanstva predsjednika Republike, Vlade, Sabora, Grada i Županije su položili vijence kod jedinog spomenika podignutog u čast i sjećanje nevinim, dječjim žrtvama, nazvanog 'Djevojčica'.

Nedjelja, 3. svibnja 1992. bila je krvava nedjelja za Slavonski Brod i grad je proživljavao jedan od najtežih trenutaka u svojoj povijesti. U tim napadima i u eksplozijama topničkih ili minobacačkih granata ispaljenih iz Bosne ili u prasku bombi izbačenih iz zrakoplova koji su uzletjeli sa zračnih luka u Srbiji i Bosni, poginulo je 16 osoba, od toga šestero djece, ranjeno je 60 osoba, od toga 30 teško. Marinko Marinković imao je samo godinu i pol kada je njegov život 3. svibnja 1992. prekinula srpska granata.

U Domovinskom ratu poginulo je 402 djevojčice i dječaka, dok je u Slavonskom Brodu samo u jednoj godini 1992. čak 27-ero djece ubijeno na pragu svoga doma, a 65 ih je ranjeno za što do danas nitko nije odgovarao.

Zbog ovog zločina, na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu pokrenuta je istraga protiv Radoslava Narančića, majora bivše JNA i ratnog zapovjednika vojarne u Derventi. Narančić danas živi u Bosni i Hercegovini i prilikom saslušanja izjavio je da se ne osjeća krivim.
- 17:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #

25.05.2013., subota


HRVATSKI DOMOVINSKI RAT BIO JE OBRAMBENI I OSLOBAĐAJUĆI!
HRVATSKI DOMOVINSKI RAT BIO JE OBRAMBENI I OSLOBAĐAJUĆI!



Sam naziv ukazuje kako se Domovinski rat protiv Srba kao okupatora nije dogodio po socijalnoj osnovi na hrvatskom teritoriju. Nakon što su Srbi poraženi kao agresori - okupatori u Hrvatskoj državi, tendenciozno lažu da je to bio građanski rat, kako bi izbjegli platiti ratnu štetu. Dakle, kada se dogodi građanski rat u državi, jednom narodu, uzrok je u socijalnoj osnovi.

Domovinski rat je bio oslobodilački i obrambeni rat.

Danas jugofili, "kvaliteta" kao i njihovi očevi, opomena su po specijalnim ratovima: rušili bi Hrvatsku državu, domovinski rat proglasili bi građanskim, u kombinaciji oživljavali bi potrošenu ideju o Jugoslaviji. Autor ovog teksta tražit će 600, 000 ( šest stotina tisuća eura) za porušene dvije kuće i poslovni prostor od strane Srba. Ako ne plate Srbi neka plate oni Hrvati koji bi povukli tužbu u ime Hrvatske.

Čovjek je reformator dok se žrtvuje u ime života svoje vrste, životinjskog i biljnog života, u skladu kako život teče, što ne razumiju hrvatske nepokretne spavalice. Čovjeku pojedincu ili jednom narodu sudbinski je određeno da u prostoru gdje obitava žrtvujući se promovira, reformira . . .u ime Života.

Zato okupatorima i janjičarima, koji bi u Hrvatskoj radi
slasti žrtvovali hrvatsko opće dobro, odlučno i najozbiljnije treba se
suprotstaviti. . . ., trovačima hrvatskog zajedništva koji i preko stranaka urušavaju Hrvatsku. Isti zbog osobnih koristi grabe funkcije u Hrvatskoj vladi, jer ne mogu konkurirati kvalitetom i po žrtvovanju za opće dobro.

Misliti je biti - živjeti i djelovati . . . , težiti . . . i opraštati . . .
, što je u osnovi kršćanstva. Ali ukoliko je i u skladu s hrvatskim općim dobrom, svećenstvo katoličke crkve u Hrvatskoj treba se odgovorno reformirati radi Života Hrvata. . ., jer, uglavnom, nisu samokritični, kao duhovne vođe od kojih se očekuje više, s 90% katolika ne pomažu koordinirati da se izaberu produhovljeni pojedinci kao zastupnici svoga naroda, . . .dakle, treba inventura što Život u Hrvatskoj traži.

Naročito natalitet, kao mjerilo Života u Hrvatskoj, institucije trebaju više poticati i referirati, koliko su doprinijele kao duhovne ili svjetovne institucije što pokažu statistike. Dakle, neka bude samokritika i kritika kao pokretač žrtvovanja zbog reformiranja čovjeka na terenu . . .

Institucije su tu da bi opravdale svrhu potičući na obnovu i na pravila
Života, što se mora dogoditi pojedincu i narodu da bi se Život živio i
slavio. Hrvati moraju domisliti kako će se kao narod revitalizirali, jer
sada očito ne žive po kršćanskim načelima, što pokazuje natalitet.

Samokritički, trebaju se osvjetljavati uzroci. . . , zašto natalitet u
Hrvatskoj opada, zašto hrvatski narod ne doživljava katarzu. Koliko u
Hrvatskoj zajednici sabotiraju duhovne ili svjetovne "elite" i zašto nitko za to ne odgovara. Kao da znaju da izmanipulirani čovjek može biti žrtva straha, pa pritišću i vladaju. Čovjek da bi se oslobodio pritisaka – straha mora se osloboditi loših gospodara koji ne potiču Život.

Za istaći je kao uzor aktualnog poglavara - katoličke crkve u Rimu koliko potiče na pravila života, ističući da je žrtvovanje zalog za život.

Također i papa koji je samokritički predao tron drugom, trebao bi
biti poticaj i hrvatskim kardinalima i biskupima pa da prema dužnostima budu i odgovorni. Dakle, Život kao odraz žrtvovanja i nagrada teče i traži reforme. Oni koji nisu u stanju poticati na preporod hrvatskog duha, koji to ne mogu pokazati po djelima i rezultatima na terenu, u ime Života, bez odlaganja, trebaju prepustiti funkcije drugima koji to mogu obnašati bolje.

Ovaj tekst na beskonačnom putu, potiče na pravila Života, odnosno ukazuje kada se ne živi po istim.

Nezaobilazno ini okupatori,naročito Srbi, destabilizirali su Hrvatsku i
odgovorni su za stradanja Hrvata u zadnja dva rata.

Istina da su Srbi glavni uzrok zadnjih dvaju ratova u Hrvatskoj, ali i
Hrvati su im na neprirodan način naivno i neodlučno dozvoljavali da u Hrvatskoj siju beznađe, jer se od zla nisu štitili preventivom. Srbi nas u Domovinskom ratu nisu uspjeli zavaditi, ali stalno pokušavaju i koriste hrvatsku pospanost i ne samo oni, što opominje, da se ne bi opet dogodio okupator uvjet je žrtvovanje, zajedništvo - snaga - natalitet.

Danas hrvatski susjedi specijalnim ratovima pokušavaju pomoću i preko svojih manjina destabilizirati hrvatski narod . . ., konkretno: kao i za vrijeme 1. i 2. Jugoslavije - Velike Srbije mentor im je Srpska pravoslavna crkva. Uporno i pored pravila pravoslavlja, Srpska pravoslavna crkva proturječi ustrojstvu pravoslavlja, jer Srpska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Srbiji, kao što Hrvatska pravoslavna crkva može postojati i djelovati samo u Hrvatskoj, jer se vežu uz državu naroda i glavni grad.

Drugo je što u Hrvatskoj neodgovorno djeluju razni Strossmyaeri, biografija jednako geni. . . ime prezentira pojedinca . . . pa koriste u neredu.

Ispunjen je dovoljan razlog kao odraz nereda u Hrvatskoj što je poticalo na odnarođenost, udaljavanje od svojih korijena, što demonstrira I. Jelić i drugi indoktrinirani od svojih bivših poslodavaca u Jugoslaviji. Preko svoje umišljenosti pokazuju svoje "domoljublje" i "mudrost", a nisu svjesni da sami sebe optužuju i potvrđuju da bi ratovali protiv hrvatskog naroda kao plaćenici. Eto što oni umišljaju, kada se zna da mudraci u državi koordiniraju.

Uvjerili su ih da su sudjelovali u građanskom ratu u
Hrvatskoj. Vojnici, po svojoj sudbini i kvaliteti bez pogovora služe svome narodu, (Platon). Ukoliko nije tako, "svjesno" rade protiv općeg dobra naroda, ( neka vrate mirovine, razne beneficije . . . i činove . . . ). Uz napomenu, jugoslavenske oficire Milošević je protjerao iz Yu – srpske armije, ( tko nije odan svomu narodu . . . ). Dakle , tko ratuje za neprijatelja na vlastitom teritoriju, nesreća je narodu svome.

Istina je da su ju-oficiri utoliko poslužili samo kao tehnička pomoć u Domovinskom ratu, a koordinatori su hrvatski mudraci i hrvatski narod pobijedili su Srbe i obnovili hrvatsku državu.

Platon nije savjetovao pojedincu jednog naroda da radi ono što ne zna, već da u ime općeg dobra radi ono što najbolje zna.

Skupa i u istom orkestru su i pojedinci iz vrha vladajuće garniture, što se prema njihovim izjavama može isčitati i . . . da su protiv općeg dobra Hrvata, nema slučajnosti, to je odraz njihove neosviješćenosti - neznanja.

Očigledno i u ovim vremenima radili bi ono što ne znaju, za njih je sila - strah - pravda, zato su hrvatski branitelji, ukupan narod dužni u ime Života biti budni i dnevno se žrtvovati za opće dobro Hrvata.



U Zagrebu, svibanj 2013. godine



dr. sc. Ilija Barjašić
predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj ŽIVOT
i
PREDSTOJNIK HAZUD - a za poticanje nataliteta u Hrvatskoj

- 20:57 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Da li je Kalmeta zaslužio da bude gradonačelnik Zadra po svojoj biografiji i djelima?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Da li je Kalmeta zaslužio da bude gradonačelnik Zadra po svojoj biografiji i djelima?



Zadar po statistikama već godinama u samom vrhu konzumenata opojnih droga

Da li je Kalmeta zaslužio da bude gradonačelnik Zadra po svojoj biografiji i djelima neka prosudi hrvatska javnost.

1. Za vrijeme Kalmetina mandata bez posla je ostalo više od 15.000 ljudi i ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta:
Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), Tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet (90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

2. Nestalo 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća

3. Zadarska županija i dalje se nalazi na drugom mjestu neslavne ljestvice po broju ovisnika o opojnim drogama u Hrvatskoj.

4. Izgradnja brze ceste od luke Gaženica do čvora na autocesti Zadar 2 je trebala koštati 180 milijuna kuna, ali kasnije je dodano još tih 300 milijuna kuna. Pri izgradnji su prenapuhani troškovi, višestruko preplaćeni poslovi, a uvidom u troškovnik vidi se da se radi o velikoj pljački.




U Zadru, 25. svibnja 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR



- 15:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2013., srijeda


Komentari na tekst Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Komentari na tekst Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?



I
Pitate hrvatsku javnost zašto prevarantske stranke u RH dobivaju najviše glasova na izborima? Po mome mišljenju za to jer su prevarantske. Dobio sam dojam da većina hrvatskoga naroda glasa za komuniste, jugoslavene i prevarante, jer te stranke naivnom hrvatskom narodu obećavaju mnogo više nego mogu dati. Naivni hrvatski narod nije samo sada naivan, nego smo bili 840 godina robovi pod Austro- ugarskim carstvom i nadali se da ćemo od njih dobiti mnogo više nego da sami sobom vladamo.

Zar nismo iz tih isti razloga, lakoumnosti prihvatili Jugoslaviju, odnosno Srbiju, a sada EU.

Srdačno Vas pozdravljamo i želimo Vam sve najbolje

J.C.

II

Udbaši i njihovi nasljednici izmanipulirali su naš narod koji je postao pasivan i kukavan. To je žalosno, sjetimo se 1991. kad smo išli u borbu bez razmišljanja. Zato mi nije jasno kako smo postali kukavice. Pozdrav svima!

S.R.

III

NAROD nije KORUPTIVAN nego manipuliran.
Manipuliran je od tih 'humanoida' slugana nsp-a.
Jasno i direktno primih jutros od dragog Boga.
Amen.


D.P.


Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?

Molimo građane da komentiraju zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova, a stranke čiji su pojedinci povezani raznim aferama kriminala i korupcije i koji su uništili hrvatsku ekonomiju na izborima dobivaju najviše glasova. Zašto?

Da li je hrvatski narod izmanipuliran ili koruptivan kada i dalje nagrađuje one koji su uništili industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju i koji su omogućili krađu 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća.



U Zadru, 22. svibnja 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 11:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

21.05.2013., utorak


Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova?



Molimo građane da komentiraju zašto stranke koje se bore i daju najviše priopćenja koja se odnose na kriminal i korupciju dobiju najmanje glasova, a stranke čiji su pojedinci povezani raznim aferama kriminala i korupcije i koji su uništili hrvatsku ekonomiju na izborima dobivaju najviše glasova. Zašto?

Da li je hrvatski narod izmanipuliran ili koruptivan kada i dalje nagrađuje one koji su uništili industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju i koji su omogućili krađu 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća.


U Zadru, 21. svibnja 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 14:38 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2013., ponedjeljak


DA LI JE KORUPTIVAN I HRVATSKI NAROD?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



DA LI JE KORUPTIVAN I HRVATSKI NAROD?

Nakon što je Kalmeta pobijedio u nedjeljnjim izborima u Zadru mnogi građani govore da je i hrvatski narod koruptivan kada ga je izabrao. Za vrijeme njegova mandata ugašena su proizvodna radna mjesta gdje je bez posla ostalo više od 15.000 ljudi i nestalo 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća koja su bila u sklopu bivšeg ministarstva na čijem je čelu bio Božidar Kalmeta.



MIJAT STANIĆ: Kalmeta je dirigirao pljačku stoljeća i mjesto mu je u zatvoru!

BIVŠI ČLAN UPRAVE HRVATSKIH AUTOCESTA I PREDSJEDNIK NEZAVISNOG CESTARSKOG SINDIKATA

http://www.voxportal.hr/vijest/mijat-stanic-kalmeta-je-dirigirao-pljacku-stoljeca-i-mjesto-mu-je-u-zatvoru/28807.html

MIJAT STANIĆ: Kalmeta je dirigirao pljačku stoljeća i mjesto mu je u zatvoru!

Gostovanje u emisiji „Nedjeljom u 2“ urednika i voditelja Aleksandra Stankovića, protekle nedjelje, Mijat Stanić, bivši član Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta i predsjednik Nezavisnoog cestarskog sindikata, iskoristio je za podsjetiti na prijevare i pljačku koje su se dogodile pri izgradnji dionica autoceste, te je kao glavne krivce prozvao bivšeg ministra Božidara Kalmetu i državnog tajnika Zdravka Livakovića. Pozvao je USKOK da dovrši istrage koje su otvorene za vrijeme bivše vlasti. To je bio povod za naš intervju s njim.

*Vrlo odlučno tvrdite da su Kalmeta i Livaković odgovorni za pljačku. Odakle Vam informacije i dokumentacija kojom to potkrjepljujete?

- S obzirom da sam član Nadzornog odbora Hrvatskih autocesta bio tri godine, i to kao predstavnik radnika, uvijek sam dobro pazio što se radi, prikupljao dokumentaciju i ukazivao na nepravilnosti. Već deset godina sam na čelu Nezavisnog cestarskog sindikata i uvijek sam se borio za prava radnika. Jednom prilikom mi je Livaković rekao na sastanku uprave – ti si naš, ali odmah sam mu rekao da nisam. Njih je imenovala Vlada RH, a mene radnici.

Kalmeta i Livaković raskrinkan

*Kakvu je Livaković imao ulogu u to vrijeme?

- Livaković je bio Kalmetina desna ruka, on je izvršavao naloge i kontrolirao sve kao predsjednik Nadzornog odbora Hrvatskih cesta i Hrvatskih autocesta. On je znao sve što se događa i sudjelovao je u svim nezakonitim radnjama. Kada je Kalmeta shvatio da su raskrinkani onda je šutnuo Livakovića 2009. godine natrag u Zadar. Riješio ga se, ali njihova suradnja se i dalje nastavila. Livaković je nitko i ništa bez Kalmete. Bez njega je nebitan lik.

*Optuživali ste Kalmetu i Livakovića da su odgovorni za pljačku pri cestogradnji?

- Ne da su odgovorni, nego su rukovodili njome! Kad je riječ o Kalmetini, tu se dogodila neviđena pljačka. Hrvatske autoceste su prodale trafostanice HEP-u i na tome zaradile 300 milijuna kuna i sav novac je preusmjern na Kalmetinu, a trebao je biti uložen u gradnju spojnih cesta na još dvije lokacije. To je bio jedinstven primjer da je HEP kupovao trafostanice i po toj cijeni. Kalmeta je u to bio uključen jer se takav transfer novca nije mogao događati bez znanja ministra. Kalmetina je trebala koštati 180 milijuna kuna, ali kasnije je dodano još tih 300 milijuna kuna. Pri izgradnji su prenapuhani troškovi, višestruko preplaćeni poslovi, a uvidom u troškovnik vidi se da se radi o velikoj pljački.

Posao oko Kalmetine

*Je li moguća da se to događalo bez znanja Kalmete?

- Nije moguće! Ne samo da je Kalmeta znao za tu pljačku, on je upravljao njome! Samo naivac bi povjerovao da se to događalo mimo njega. Postojala je mogućnost da je sve to odradio Livaković i da je to on zatajio od njega, ali u tom slučaju bi se Kalmeta bio ogradio od njega i odmah ga prjevio nadležnim institucijama, te tražio da ga se procesuira. Kao što znamo, to se nije dogdilo. Njih dvojica su bliži nego ikad, a suradnja se nastavila i nakon njihova odlaska iz ministrstva. Koliko znam, Livakoviću i u Zadru dobro ide,njegova tvrtka D&Z dobiva sve važnije projekte u gradu.

* Zar nije on je formalno napustio tvrtku D&Z?

- To je samo fiktivno napravljeno. Iako je formalno izašao iz tvrtke D&Z, on je i dalje tamo, osigurava nove poslove i uzima zaradu. Nakon Livakovićeva formalnog izlaska, tvrtka je doživila pravi procvat i dobila brojne poslove na kojima je zaradila milijune eura. Sve važnije poslove dobivao je IGH, a podizvođač mu je bila tvrtka D&Z zahvaljujući Zdravku Livakoviću koji je bio u Nadzornom odboru Hrvatskih autocesta. On i Kalmeta sve su dogovarali. Ne trebam ni spominjati da se tu radi o sukobu interesa. Pa i na sastancima Nadzornog odbora često se događalo da Livaković nije mogao donijeti neku odluku dok se prethodno ne konzultira s Kalmetom. Livakovića su se u to vrijemem svi plašili jer su znali ako se njemu zamjere da su propali.

Slijedi li optužnica?

*Vi ste o svojim saznanjima o kriminalnim radnjama koje su se događale izvijestili nadležne službe?

- Naravno, o svemu sam obavijestio DORH i USKOK, bio sam više puta na razgovorima, priložio sam opsežnu dokumentaciju. Međutim, u ono vrijeme dok je HDZ bio na vlasti, sve je bilo uzalud. Ništa se nije događalo jer ih se štitilo.

*Vjerujete li da će Kalmeta i Livaković biti procesuirani?

- Nakon smjene vlasti ponovo sam bio na razgovoru u USKOK-u, raspitivao se u kojoj fazi su predmeti. Rečeno mi je da se ni i dalje obrađuju, da ni jedna istraga nije prekinuta. Što će biti s Kalmetom i Livakovićem, vidjet ćemo. Međutim, protiv njih bi trebala biti podignuta optužnica, i to će se vjerojatno i dogoditi. Neprihvatljivo je da je toliki novac pokraden, dogodila se pljačka stoljeća, a da on i Livaković za to ne odgovaraju.

O ZAPOŠLJAVANJU BIVŠEG NAČELNIKA PU ZADARSKE

Za Vrsaljka je Kalmeta izmislio radno mjesto

*Dosta problema Hrvatskim autocestama stvorio je bivši načelnik PU zadarske, Svemir Vrsaljko, koji je radio kao savjetnik za sigurnost. Dobio je otkaz, te je kazneno prijavljen zbog zlouporabe položaja i ovlasti.
- On je zaposlen uz Kalmetino odobrenje, a to atraktivno radno mjesto, s odličnom plaćom, otvoreno je isključivo za njega. Takav posao nije mogao dobiti bilo tko. Svima je bilo jasno da je on itekako bitan Kalmeti.


U Zadru, 20. svibnja 2013. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 13:19 - Komentari (0) - Isprintaj - #

17.05.2013., petak


U povijesti Zadra najviše je ugašeno proizvodnih radna mjesta u zadnjih 20 godina

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


U povijesti Zadra najviše je ugašeno proizvodnih radna mjesta u zadnjih 20 godina



Dana 17. 05. 2013. godine Zadarski list objavio je članak pod naslovom : U povijesti Zadra najviše je napravljeno u zadnjih 20 godina
http://www.zadarskilist.hr/clanci/17052013/kalmeta-u-povijesti-zadra-najvise-je-napravljeno-u-zadnjih-20-godina

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA O UNIŠTENJU INDUSTRIJSKE I POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE.

U povijesti Zadra najviše je ugašeno proizvodnih radna mjesta u zadnjih 20 godina

U povijesti Zadra najviše je ugašeno proizvodnih radna mjesta u zadnjih 20 godina. Bez posla je ostalo više od 15.000 ljudi.

Ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta: Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), Tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet (90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

mr.sc.Miljenko Marić
nositelj liste za Gradsko vijeće grada Zadra

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

16.05.2013., četvrtak


Nakon poraza još žešće će otići
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Nakon poraza još žešće će otići



Posjet ministra Siniše Hajdaša Dončića luci Gaženica Zadar bio je Hrvatskoj demokratskoj zajednici (HDZ) lajtmotiv za sazivanje konferencije za novinare na kojoj se na tu temu osvrnuo Božidar Kalmeta, kandidat za gradonačelnika Zadra iz redova te stranke. Kalmeta je ujedno najavio pobjedu HDZ-a i koalicijskih partnera na izborima u nedjelju i da će se nakon pobjede još žešće boriti za Gaženicu.

SHZ mu poručuje da će nakon poraza još žešće otići tamo gdje mu je i mjesto...

Za vrijeme Kalmetina mandata ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta: Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), Tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet (90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

Pozivamo građane da ne nasjedaju njegovim smicalicama i da izađu na izbore 19. svibnja i daju glas Stranci hrvatskog zajedništva jer Glas za Stranku hrvatskog zajedništva, Glas je za Hrvatsku.



mr.sc.Miljenko Marić
nositelj liste za Gradsko vijeće grada Zadra

- 12:13 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Županijska lista br.10 i gradska lista Zadra br.11


ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA ZADARSKE ŽUPANIJE

ZAOKRUŽI BROJ 10

10. STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA – SHZ
Nositelj liste: mr.sc. MILJENKO MARIĆ


GRADSKO VIJEĆE GRADA ZADRA

ZAOKRUŽI BROJ 11

11. STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA – SHZ
Nositelj liste: mr.sc. MILJENKO MARIĆ

- 10:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.05.2013., srijeda


KAKO SE USUDI?
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

KAKO SE USUDI?
I NAKON ŠTO JE NESTALO 88 MILIJARDI KUNA IZ JAVNIH PODUZEĆA
BOŽIDAR KALMETA SE OPET KANDIDIRAO




Kako se usudi? Bez srama, hoće nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu. Ukoliko im ubuduće hrvatski narod dade svoj glas onda će to biti očito da su hrvatski narod pretvorili u inertnu masu. Kada bi pobijedili pomoću svojih varki, narod bi imao i više praznih obećanja, jer umišljeni vlastodršci i kada bi htjeli nemaju više što dati.

Dakle, za ove lokalne izbore hrvatski narod mora izabrati najbolje pojedince koji će spriječiti daljnje propadanje hrvatske zajednice i da izabere svoje najbolje predstavnike koji su to zaslužili po svojoj biografiji i djelima.

Neka ovu preporuku hrvatski narod shvati krajnje ozbiljno i da se ne da kupiti dva dana prije izbora nekim mrvicama, «povišicama», nekim obećanjima.


mr.sc.Miljenko Marić
nositelj liste za Gradsko vijeće grada Zadra i županijsku skupštinu Zadarske županije

- 19:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2013., utorak


Predstavljanje SHZ za Gradsko vijeće Grada Zadra
Stranku hrvatskog zajedništva-(SHZ), predstavio je Miljenko Marić

http://radio.hrt.hr/ep/predstavljanje-shz-za-gradsko-vijece-grada-zadra/23376/

Konferencija za medije Stranke hrvatskog zajedništva - podružnice Zadar i Udruge «Solidarnost» je održana 14. svibnja (utorak) 2013. godine u 10,30 sati kod mehaničko-biološkog pročišćivača u gradskom naselju Smiljevac - ispred ulaznih vrata pročišćivača (nasuprot gradskog groblja) na temu Predstavljanje liste SHZ-a za gradsko vijeće grada Zadra

Mehaničko-biološki pročišćivač Smiljevac

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Predstavljanje liste SHZ-a za gradsko vijeće grada Zadra

Lista Stranke hrvatskog zajedništva za Gradsko vijeće grada Zadra je dobra opcija za Grad Zadar koja je koncipirana od kompetentnih, iskusnih, mladih i poštenih ljudi.

Program koji smo predstavili za razvoj grada Zadra omogućuje otvaranje radnih mjesta u prerađivačkoj industriji prije svega u prehrambenoj proizvodnji (voća, povrća, ribe i dr.) s novim kapacitetima. Zapošljavanje u matelopređivačkoj, elektroničkoj i drvnoj industriji.
Ukupno bi se otvorilo 10.000 radnih mjesta.

U mandatu od četiri godine izgraditi ćemo Dom za starije i nemoćne osobe koji bi imao 400 kreveta i njime bi upravljala posebna ustanova u vlasništvu grada Zadra i studentski dom za prihvat 400 studenata.

Također, u mandatu od 4 godine rješio bi se problem deponija i otpada kao i otpadnih voda za čitav prostor grada Zadra. Kao i uređenje poplavnih točaka grada Zadra koje se javljaju u vrijeme većih kiša. Svi će objekti u prostoru grada Zadra biti priključeni na kanalizaciju i vodoopskrbu.

Mnogi projekti u gradu Zadru su loše zaključeni i precjenjeni te ne mogu opravdati velika uložena financijska sredstva osim što su bili pogodni za potkupljivanje. Takav je slučaj s izgradnjom zadarskog mehaničko-biološkog pročišćivača gdje stanovnici gradskog naselja Smiljevac i Ričine učestalo prosvjeduju zbog nesnošljivog smrada od strane istog. Da bi se prikrila promašena investicija, čelnici grada Zadra i gradskog javnog poduzeća Odvodnja kontinuirano smiruju stanovnike grada Zadra da vrše testiranje i pojačana mjerenja, a sve kako bi uvjerili građane u opravdanost investicije. Kako ne bi došlo do iseljavanja stanovništva zbog neugodnih mirisa i zdravstvenih problema SHZ će poticati da se zatvori pročišćivač i premjesti na drugu lokaciju.

Sadašnja ponovna obećanja i za ove lokalne izbore od strane dosadašnje vlasti grada Zadra hrvatski narod mora shvatiti krajnje ozbiljno i da se ne da kupiti nekim mrvicama i lažnim obećanjima, jer isti nemaju više što dati.
Tako je za Kalmetina mandata u Zadru bez posla ostalo više od 15.000 ljudi.

- Pred svake izbore, bilo parlamentarne ili lokalne, Božidar Kalmeta veliku nezaposlenost u gradu Zadru i Zadarskoj županiji nastoji prikriti raznim smicalicama.

Za vrijeme njegova mandata ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta: Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), Tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet (90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

Veseli nas što je stasala generacija Hrvata koja neće više dozvoliti rušenje hrvatske ekonomije i poručujemo svima onima koji uništavaju industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju neka idu odakle su i došli kao stranci i neka tamo uništavaju, a ne u Hrvatskoj.

Pozivamo građane da izađu na izbore 19. svibnja i daju glas Stranci hrvatskog zajedništva jer Glas za Stranku hrvatskog zajedništva, Glas je za Hrvatsku.



mr.sc.Miljenko Marić
nositelj liste za Gradsko vijeće grada Zadra


- 11:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #

13.05.2013., ponedjeljak


VIDEO: OBJAVLJENA TAJNA SNIMKA Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić priznao da je zatvarao oči pred kriminalom

VIDEO: OBJAVLJENA TAJNA SNIMKA Zadarski gradonačelnik Zvonimir Vrančić priznao da je zatvarao oči pred kriminalom

http://www.jutarnji.hr/zvonimir-vrancic-priznao-da-je-zatvarao-oci-pred-kriminalom-i-pritiscima-krupnog-kapitala/1102387/



Na YouTubeu je prije dva dana osvanula audio snimka razgovora aktualnog zadarskog gradonačelnika Zvonimira Vrančića s neimenovanim novinarom.

U snimci Vrančić priznaje kako je zatvarao oči pred kriminalom i pritiscima krupnog kapitala.
Također, priznao je kako mu je smetalo što je HDZ nametnuo Božidara Kalmetu za gradonačelničkog kandidata umjesto njega.

Komentirao je i informacije da nad BožidaromKalmetom DORH i USKOK provode istrage, ali i o ucjenama moćnog biznismena Rena Sinovčića.

Vrančić je priznao i da je Nezavisna lista Konji, navodno u tajnoj koaliciji sa Laburistima i Nezavisnom listom Rena Sinovčića, zapravo trojanski konj HDZ-a.

Odao je plan vođenja prljave predizborne kampanje.
Na pitanje da li je informiran o kriminalu i korupciju u gradu Zadru Vrančić je kratko odgovorio: - Nije dobro biti ne informiran, ali nije dobro biti ni previše informiran, jer onda si gotov, onda više ne znaš što ćeš od sebe.

Na kraju snimke Vrančiću je postavljeno pitanje da li je krao za vrijeme mandata, na što je on izbjegavao odgovore te samo kratko kazao da je uzeo 'nešto sitno'.

Zadarski gradonačelnik, kako javlja Tportal, priznao je da je prije desetak mjeseci razgovarao s jednim novinarom, no dodao je kako je neovlašteno snimljen te da je montiran u predizborne svrhe.

Poslušajte snimku i procijenite sami!

- 17:28 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.05.2013., subota


U Stankovcima Janjičari pomoću pečene janjetine organiziraju razne gozbe s ciljem varanja i kupovanja glasova
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

U Stankovcima Janjičari pomoću pečene janjetine organiziraju razne gozbe s ciljem varanja i kupovanja glasova

U Stankovcima ovih dana Janjičari pomoću pečene janjetine organiziraju razne gozbe s ciljem varanja i kupovanja glasova, a sve kako bi i dalje vladali. Dakle, Željko Baradić i Davor Klarić jesu načelnici, ali samo kada je Općina Stankovci zbog njihove osobne koristi i pečene janjetine.

Suprotno, pravi Hrvati svojim radom dnevno zarađuju kruh i nisu im neobrađena polja kao načelnicima Željka Baradića i Davora Klarića u Općini Stankovci, koji primaju mirovine od kredita kojima se zadužuje Hrvatska u inozemstvu.


Miljenko Morić
Kandidat za načelnika općine Stankovci

- 19:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Županijska lista br.10 i gradska lista Zadra br.11



- 15:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2013., petak


Predstavljanje županijske liste SHZ-a za županijsku skupštinu Zadarske županije

Nositelj županijske liste je mr.sc.Miljenko Marić

Marić: Poslovne zone nisu opravdale svrhu

http://www.zadarskilist.hr/clanci/10052013/maric-poslovne-zone-nisu-opravdale-svrhu



Lista Stranke hrvatskog zajedništva za županijsku skupštinu koncipirana je od kompetentnih, iskusnih, mladih i poštenih ljudi. Pri sastavljanju liste poštivali su se kriteriji SHZ-a i koalicijskih partnera udruge Solidarnost, a vodilo se i zastupljenosti žena.

Struktura je takva da omogućuje hvatanje u koštac s reformama koje slijede, a to je razvoj i zapošljavanje.

Kandidati će Zadarsku županiju dovesti do novog uzleta i realizacije programa za razvoj Zadarske županije koji smo predstavili, a to je otvaranje radnih mjesta u prerađivačkoj industriji prije svega u prehrambenoj proizvodnji (voća, povrća, ribe i dr.) s novim kapacitetima. Zapošljavanje u matelopređivačkoj, elektroničkoj i drvnoj industriji.
Ukupno bi se otvorilo 10.000 radnih mjesta.

Potaknut ćemo da se stavi u funkciju poljoprivredno dobro Lug (36 hektara oranica) u općini Poličnik koje je u pretvorbi privatizirano pod nerazjašnjenim okolnostima i gdje bi se mogao zaposliti određeni broj ljudi. Prošlo je više od 17 god od završetka rata, ali je navedeno poljoprivredno dobro i dalje neobrađeno.

Obnovit ćemo i Regionalnu veletržnicu Benkovac koja je raznim nezakonitostima dovedena do prezaduženosti. Istu ćemo premjestiti na novu lokaciju na području Benkovca sa novim ljudima i novom organizacijom.

U mandatu od četiri godine izgraditi ćemo Dom za starije i nemoćne osobe koji bi imao 400 kreveta i studentski doma za prihvat 400 studenata.

Gospodarske zone u Zadarskoj županiji nisu opravdale svoju svrhu.
Prostornim planovima općina Zadarske županije predviđeno je preko 74 poslovne zone. U poslovnim zonama predvidjeli su toliko prostora da bi se u istim moglo zaposliti milijun djelatnika, a cijela Zadarska županija ima 170.398 stanovnika.
U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih.

Treba provjeriti i ispitati sve do sada realizirane poslovne zone kako razvojnim učinkom, tako i koruptivnim i nezakonitim radnjama.

Županijska lista SHZ-a je dobra opcija za Zadarsku županiju gdje će radom, zajedništvom i solidarnošću vratiti Zadarskoj županiji industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju.

Dosadašnjim vladajućim strankama u Zadarskoj županiji osladila se vlast pa su zaboravili da su odgovorni za dosadašnje preuzete dužnosti koje su obnašali. Programe po kojima su izabrani nisu ispunili, a opet su se kandidirali i za ove lokalne izbore. Bez srama hoće nagrade za neuspjehe i u sljedećem mandatu.

Njihova sadašnja ponovna obećanja za ove lokalne izbore hrvatski narod mora shvatiti krajnje ozbiljno i da se ne da kupiti nekim mrvicama i lažnim obećanjima, jer isti nemaju više što dati.

Tako je za Kalmetina mandata u Zadru bez posla ostalo više od 15.000 ljudi.
- Pred svake izbore, bilo parlamentarne ili lokalne, Božidar Kalmeta veliku nezaposlenost u gradu Zadru i Zadarskoj županiji nastoji prikriti raznim smicalicama.
Za vrijeme njegova mandata ugašena su sljedeća proizvodna radna mjesta: Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), Tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet (90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.

Pozivamo građane da izađu na izbore 19. svibnja i daju glas Stranci hrvatskog zajedništva jer Glas za Stranku hrvatskog zajedništva, Glas je za Hrvatsku.



mr.sc.Miljenko Marić

nositelj županijske liste SHZ-a



- 13:22 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2013., srijeda


mr.sc. Miljenko Marić nositelj liste za Gradsko vijeće Zadra i skupštinu Zadarske županije
mr.sc. Miljenko Marić
nositelj liste za Gradsko vijeće Zadra i skupštinu Zadarske županije



- 20:47 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Predstavljanje SHZ-a za skupštinu Zadarske županije

Predstavljanje SHZ-a za skupštinu Zadarske županije

Stranku hrvatskog zajedništva predstavio je Miljenko Marić


http://radio.hrt.hr/ep/predstavljanje-shz-a-za-skupstinu-zadarske-zupanije/22490/


- 18:10 - Komentari (0) - Isprintaj - #

U ZADRU NA VLAST DOLAZI MAFIJA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


U ZADRU NA VLAST DOLAZI MAFIJA



1. Nestalo 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća

2. Nestalo 15 kilometara autoceste Dugopolje - Ravča - 105 milijuna eura!

3. Ugašena proizvodna radna mjesta:
Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet ( 90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.



Istraživanje: Ipsos puls za Novu TV

Zadar trenutačno skloniji Kalmeti i desnom bloku

Prema trenutačnom raspoloženju Zadrana Božidar Kalmeta i koalicija desnih stranaka imaju podršku 41 posto glasača, dok 31 posto glasova ima Ivo Bilić koji predvodi lijevi blok

Kada bi se danas održavali lokalni izbori, Zadrani bi većinu svojih glasova dali desnom bloku na čelu s HDZ-om i njihovu kandidatu za gradonačelnika Božidaru Kalmeti.


U Zadru, 8. svibnja 2013. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 14:31 - Komentari (0) - Isprintaj - #

04.05.2013., subota


Sve sam dao da nestane 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća, 15 kilometara autoceste Dugopolje – Ravča - 105 milijuna eura i proizvodna radna mjesta u Zadru
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

Sve sam dao da nestane 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća, 15 kilometara autoceste Dugopolje – Ravča - 105 milijuna eura i proizvodna radna mjesta u Zadru

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Božidar Kalmeta izljepio je plakate po gradu Zadru sa sloganom Za Zadar ja dao bih sve!



SHZ mu poručuje da stavi sljedeće slogane:

1. Sve sam dao da nestane 88 milijardi kuna iz javnih poduzeća

2. Sve sam dao da nestane 15 kilometara autoceste Dugopolje - Ravča - 105 milijuna eura!

3. Sve sam dao da se ugase proizvodna radna mjesta:
Bagat (4.143 radnika), Jugoplastika - pogon Zadar (706 radnika), tekstilni kombinat Boris Kidrič (2.252 radnika), Vinilplastika (1.285 radnika), Mljekara (240 radnika), SAS (400 radnika), tvornica duhana Zadar (187 radnika), Otočanka (1.800 radnika), tvornica kože Zadar (245 radnika), Mesopromet ( 90 radnika), Elektronika (187 radnika), Zadranka (1.500 radnika), Kepol Benkovac (70 radnika) Poljoprivredni kombinat Zadar (1.989 radnika), Poljoprivredna zadruga Vukšić (300 radnika) i dr.





mr.sc. Miljenko Marić
nositelj liste za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu


- 15:38 - Komentari (1) - Isprintaj - #

Kandidacijska lista SHZ-a uz podršku udruge Solidarnost za Županijsku skupštinu
Kandidacijska lista SHZ-a uz podršku udruge Solidarnost za Županijsku skupštinu



http://www.ezadar.hr/clanak/kandidacijska-lista-shz-a-uz-podrsku-udruge-solidarnost-za-zupanijsku-skupstinu

Lista za Županijsku skupštinu koncipirana je od kompetentnih, iskusnih, mladih i poštenih ljudi. Struktura je takva da omogućuje hvatanje u koštac s reformama koje slijede, a to je razvoj i zapošljavanje.

Lista kandidata - Županijska skupština

1. mr.sc. Miljenko Marić - nositelj liste
2. Slavko Bakarić, ing.
3. Čedo Alić
4. Kristijan Vukić
5. Nenad Milković
6. Rosanda Mladenovski, dipl.oec.
7. Sanja Burčul
8. Edwin Matešić
9. Domagoj Kapović
10. Petra Bogović
11. Stanka Martinac-Pera, prof.
12. Zorenija Malvoni
13. Marinko Knežević, prof.
14. Jure Jurica
15. Goran Marinović
16. Petar Smokrović
17. Šime Baljak
18. Tina Grabovac
19. Tomislav Perica
20. Ivan Pavlica
21. Tihomir Krapić
22. Ivica Milda
23. Miljenko Morić
24. Sandra Perica
25. Danijela Matešić
26. Ivanka Vedrić
27. Ante Ražov
28. Slavko Burčul
29. Zoran Špaleta
30. Gašpar Bilić
31. Ivona Ledenko
32. Jadranka Radulović
33. Ivan Mišković
34. Frano Vidović
35. Ante Kursar
36. Anita Milda
37. Marija Šišeta
38. Dario Fabijan
39. Anđela Dujić
40. Petar Vuksan
41. Dražen Šagi

- 11:12 - Komentari (1) - Isprintaj - #

03.05.2013., petak


Kandidacijska lista SHZ-a uz podršku udruge Solidarnost za Gradsko vijeće Grada Zadra
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Kandidacijska lista SHZ-a uz podršku udruge Solidarnost za Gradsko vijeće Grada Zadra

Lista za Gradsko vijeće koncipirana je od kompetentnih, iskusnih, mladih i poštenih ljudi.



Lista kandidata - Gradsko vijeće

1. mr.sc. Miljenko Marić
2. Petar Smokrović
3. Danijela Matešić
4. Sandra Perica
5. Kristijan Vukić
6. Jure Jurica
7. Tomislav Perica
8. Nenad Milković
9. Gašpar Bilić
10. Sanja Burčul
11. Slavko Bakarić, ing.
12. Anita Milda
13. Zorenija Malvoni
14. Frano Vidović
15. Ivan Mišković
16. Petar Vuksan
17. Ante Ražov
18. Jadranka Radulović
19. Ante Kursar
20. Anđela Dujić
21. Rajna Saftić
22. Marija Šišeta
23. Ivanka Vedrić
24. Marinko Knežević, prof.
25. Edwin Matešić
26. Ivica Milda
27. Ivan Pavlica
28. Slavko Burčul
29. Dražen Šagi
30. Dario Fabijan
31. Zoran Špaleta

mr.sc.Miljenko Marić
nositelj gradske liste

- 17:20 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.05.2013., četvrtak


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PREDALA LISTE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PREDALA LISTE


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA PREDVOĐENA MILJENKOM MARIĆEM UZ PODRŠKU UDRUGE SOLIDARNOST PREDALA JE GRADSKOM I ŽUPANIJSKOM IZBORNOM POVJERENSTVU GRADSKU LISTU ZA GRAD ZADAR I ŽUPANIJSKU SKUPŠTINU ZADARSKE ŽUPANIJE

Nositelj gradske i županijske liste je mr.sc.Miljenko Marić. Pri sastavljanju liste poštivali su se kriteriji SHZ-a i koalicijskih partnera udruge Solidarnost, a vodilo se je i zastupljenosti žena.
Navedene liste SHZ-a su dobra opcija za Grad Zadar i Zadarsku županiju gdje će radom, zajedništvom i solidarnošću vratiti gradu Zadru i Zadarskoj županiji industrijsku i poljoprivrednu proizvodnju.

SHZ i Udruga Solidarnost očekuju ukupno za Grad Zadar i Zadarsku županiju 10 vijećnika.



mr.sc.Miljenko Marić
nositelj gradske i županijske liste

- 14:30 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2013., srijeda


KALMETA GLAVNI KOORDINATOR SUMNJIVIH POSLOVA IZMEĐU MARKETINŠKE AGENCIJE I HAC-a
KALMETA GLAVNI KOORDINATOR SUMNJIVIH POSLOVA IZMEĐU MARKETINŠKE AGENCIJE I HAC-a

Dugopolje - Ravča: Nestalo 15 km autoceste vrijednih 105 milijuna eura



http://www.vecernji.hr/vijesti/bozidar-kalmeta-poseban-predmet-uskok-a-clanak-361742

Josip Sapunar, bivši član uprave HAC-a, nakon uhićenja zbog namještanja poslova Fimi mediji u svom iskazu označio Kalmetu kao glavnog koordinatora sumnjivih poslova između marketinške agencije i HAC-a.

Bivši ministar prometa Božidar Kalmeta dosad nije bio ispitan o izvlačenju novca iz svoga resora bez obzira na to što je Josip Sapunar, bivši član uprave HAC-a, nakon uhićenja zbog namještanja poslova Fimi mediji u svom iskazu označio Kalmetu kao glavnog koordinatora sumnjivih poslova između marketinške agencije i HAC-a.

Božidar Kalmeta - poseban predmet USKOK-a
Dugopolje - Ravča: Nestalo 15 km autoceste vrijednih 105 milijuna eura


Dio nerealnih i prenapuhanih troškova tijekom gradnje autocesta HAC je u nekoliko slučajeva pravdao i preko Fimi medije, marketinške agencije Nevenke Jurak, okrivljene zajedno s još desetoricom fizičkih i pravnih osoba, među kojima su Ivo Sanader i HDZ. Proizlazi to iz popisa dokaza na kojima se temelji optužnica USKOK-a u ovom predmetu, podignuta početkom prosinca pred zagrebačkim Županijskim sudom.

Jurakova je, podsjetimo, za HAC od 2005. do 2009. radila marketinške poslove koji su se odnosili na organizaciju raznih svečanosti, dizajn, grafičke pripreme i tisak kutija i naljepnica za ENC uređaje, produkciju TV spotova..., ali je, također, preko njezine tvrtke isplaćivan novac za dodatne i nepredvidive radove. Pritom je zanimljivo da bivši ministar prometa Božidar Kalmeta dosad nije bio ispitan o izvlačenju novca iz svoga resora bez obzira na to što je Josip Sapunar, bivši član uprave HAC-a, nakon uhićenja zbog namještanja poslova Fimi mediji u svom iskazu označio Kalmetu kao glavnog koordinatora sumnjivih poslova između marketinške agencije i HAC-a.

– Uprava HAC-a nije imala puno prostora za odlučivanje u angažiranju Fimi medije. Morala se angažirati, to su nam nametnuli ministar Božidar Kalmeta i Mladen Barišić. Potkraj 2005. godine ministar Kalmeta osobno mi je rekao da primim k sebi u prostorije HAC-a Nevenku Jurak. Tada nisam znao tko je ona, ali sam znao da to moram učiniti s obzirom na način na koji mi je to rečeno – govorio je Sapunar pred istražiteljima. Kasnije je također rekao da su Jurakovoj morali dati nekakav posao pa su preko njezine tvrtke odlučili nabaviti 50 torta Croaterra, pakiranih u zemljane posude i kartonske kutije, namijenjenih za darove poslovnim suradnicima. To što se bivšeg ministra dosad nije pozivalo ni na kakve razgovore vezane uz isisavanje novca iz državne blagajne neki tumače kao znak da je istražiteljima prilično tvrd orah te da za njega još nema dovoljno kvalitetnih dokaza, ali i njegovom jakom pozicijom u HDZ-u.

Preplaćena dionica

S druge strane, prema nekim drugim tvrdnjama, kompletan rad bivšeg ministra prometa, koji je često bio na meti kritika upravo zbog netransparentnog načina trošenja proračunskog novca, čini poseban predmet kojim se bave istražitelji. Kalmeta o svemu šuti te se ne javlja na telefon. Gradnja autoceste Zagreb – Split, točnije njezina dionica od Dugopolja do Ravče, predmet je velikog interesa policije i USKOK-a jer na temelju prikupljene dokumentacije istražitelji sumnjaju da je spomenuta dionica autoceste ne samo preplaćena već da je u njezinoj dokumentaciji sporno petnaestak kilometara koji ne odgovaraju stvarnom stanju na terenu, ali su ih izvođači radova naplatili. S obzirom na to da je cijena gradnje jednog kilometra autoceste na tom dijelu bila oko sedam milijuna eura, “nestalih” 15 kilometara je ukupno vrijedno oko 105 milijuna eura!

Braća Žužul: Ključ za rješavanje slučaja

Ključ za rasvjetljavanje, blago rečeno, problematične cestogradnje u Dalmaciji mogao bi se nalaziti kod poznatih poduzetnika i vlasnika tvrtke Skladgradnja, braće Slavena i Joze Žužula. Slaven Žužul, podsjetimo, već je bio pritvaran, i to tri puta – zbog afere vezane uz bojenje tunela Sveti Rok i Mala Kapela, zbog izvlačenja milijuna iz Brodosplita te gradnje dionica Kikovica - Oštrovica, Oštrovica - Vrata, Vrata - Delnice, Delnice - Kupjak i Kupjak - Stara Sušica za gradnje autoceste Rijeka - Zagreb. Svako spominjanje njihova imena u kontekstu sumnjivih poslova u cestogradnji ta imotska braća redovito demantiraju. Prema neslužbenim informacijama, braća Žužul su za vrijeme mandata Ive Sanadera redovito hodočastila u središnjicu stranke na Trgu žrtava fašizma.

- 20:34 - Komentari (0) - Isprintaj - #