STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

30.05.2012., srijeda


Općina Ražanac za odvjetničke usluge platila 640.042, 32 kuna
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA RAŽANAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Općina Ražanac za odvjetničke usluge platila 640.042, 32 kuna


SHZ-ova podružnica Ražanac raspolaže s dokumentacijom koju dostavljamo hrvatskoj javnosti u vezi trošenja enormnih općinskih sredstava za odvjetničke usluge.

Općina Ražanac je za odvjetničke usluge (ostale intelektualne usluge) za 2010. godinu, za oko dva mjeseca, platila 263.523,40 kuna, a za 2011. godinu 376.518, 92 kuna, ukupno 640.042, 32 kuna.

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirane za prijave građana Ražanca zbog enormnih trošenja općinskih sredstava za odvjetničke usluge.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu unutarnjih poslova RH
4. Državnom odvjetništvu RH
5. USKOK-u


U Ražancu, 30. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA RAŽANAC

- 18:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

29.05.2012., utorak


VLASTODRŠCI U OPĆINI POLIČNIK POUKA A NE UZOR HRVATIMA
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


VLASTODRŠCI U OPĆINI POLIČNIK POUKA A NE UZOR HRVATIMA

Nezreli kao osobe, a na osjetilnoj razini egoisti, pomoću svojih mentora i inih eksploatatora već dvadeset godina zatiru samopouzdanje i život u Općini Poličnik. Dakle, pomoću vlasti koja im je u službi, sami su sebi svrha, od njih se to moglo i očekivati da će biti neodgovorni prema mještanima Općine Poličnik.

Smicalicama, prikrivajući tako svoju kvalitetu Hrvate Općine Poličnik vode u propast, a što je očigledno na terenu. Koriste se šablonama bivših okupatora, spletkare, kupuju pojedince, zavađaju mještane, kako su to činili neprijatelji Hrvata kroz prošlost.

Naučili su oni zanat u Jugoslaviji pa su rutinirani, kao demagozi ne biraju sredstva.Već godinama posebno svoju slabost pokazuju načelnik Općine Davor Lončar i komunalni redar Općine Poličnik Ivica Ukalović, koji i preko slučaja Roma u Općini Poličnik a preko sredstava za javno priopćavanje, pokazuju kako nisu svjesni da nisu dorasli funkcijama koje obnašaju u Općini Poličnik.

Spomenuti zastupnici, vlastodršci neredom stvorili su uvjete nedostojne čovjeku: destimuliraju red i rad, a gdje se ne radi, čovjek se pretvara u nečovjeka, pa zlo radi, a smrt caruje.

Načelnik Općine Poličnik i komunalni redar Općine Poličnik imaju natprosječno velike plaće za današnje prilike u Hrvatskoj, plus beneficije. Kao da su uzori, a nisu, što se očituje na terenu kao da podižu samopouzdanje mještanima Općine Poličnik što ne čine, jer nisu zato adekvatni. Pokazalo se da su prevarili mještane kojima nisu odgovorni, a svim sredstvima vrše pritiske. Kao da su u koloni prvi dok se brani dostojanstvo i život mještana Općine Poličnik, a nisu.

Kao da su stvorili uvjete za porast nataliteta u Općini Poličnik što na žalost nisu, naprotiv mortalitet je veći. Kao da su poticali na obrađivanje polja u Općini Poličnik što nisu, jer polja su pusta i neobrađena.Kao da su se protivili rušenju raspela u Poličniku što nisu učinili, stali su na stranu onih koji su raspelo rušili. Kao da su spriječili devastiranje crkava - skidanja zvona u selima Općine Poličnik, što nisu.

Svojim izjavama po sredstvima za javno priopćavanje očito da su dirigirani od zlog duha. Zakonom ne mogu riješiti nezakonito nasrtanje došljaka Roma protjeranih iz europskih zemalja, kao problematičnih skupina, jer stranci im prijete a „zakon“ ih štiti na štetu naroda koji je izabrao Lončara i Ukalovića, zato oni ništa ne poduzimaju po cijenu epidemije koju izazivaju došljaci prljavštinom – smećem.

Dok destimuliraju život u Poličniku, a mještanima remete tradicionalni način života, onemogućavaju obrađivanje zemlje,svojom kulturom i ponašanjem direktno izazivaju dok nezakonito devastiraju privatne posjede gdje stignu.

Nakon svega Lončar i Ukalović neće ništa poduzeti „jer im se prijeti“, eto sami tako pokazuju da su prevarama, kao slabost kao produžene ruke slabosti došli na čelo Općine Poličnik, uzeli dužnosti a ne bi odgovarali.

Obeshrabruju mještane Hrvate, što od načelnika nije za očekivati naprotiv. Da su slabost egoisti i svrha sami sebi pokazuju i tako jer se ne srame dok primaju tako velike plaće koje ne zasluže.

Ovaj stil je zaživio zato jer je antihrvatski, protivi se životu, zapravo kombinacija je zla ali i dovoljan razlog da se Hrvati koji zastupaju život odlučno postave i suprostave zlu, da se ne boje braniti svoja ognjišta.

Zato Lončar i Ukalović trebaju odstupiti sa svih funkcija u Općini Poličnik i odgovarati po zakonima, a da se na njihova mjesta već jednom izaberu ljude koji će časno obavljati svoje dužnosti.



U Poličniku, 29. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 22:22 - Komentari (4) - Isprintaj - #

27.05.2012., nedjelja


PLANOVI IZA KOJIH STOJE TALIJANSKI INSTITUTI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



DANA 27. SVIBNJA 2012. GODINE JUTARNJI LIST OBJAVIO JE ČLANAK POD NASLOVOM :
OPTUŽBE PROTIV MOĆNOG SVEĆENIKA SIMEONEA DUCE
Radio misteriozne seks partyje u Vatikanu i krao milijune, a ima jednu od najvećih firmi u Zadru!
http://www.jutarnji.hr/optuzuju-ga-da-je-organizirao-misteriozne-seks-partyje-u-vatikanu--ukrao-milijune-maraka--zivio-u-dvorcima-i-da-je-umijesan-u-smrt-emanuele-orlandi--a-njegova-firma-je-jedna-od-najvecih-u-zadru/1030709/


DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


PLANOVI IZA KOJIH STOJE TALIJANSKI INSTITUTI

Zbog poznatih povijesnih talijanskih pretenzija prema zadarskom području utvrđene su kontinuirane aspiracije koje traju do danas.

Talijanske pretenzije počinju već u srednjem vijeku, kada se Zadar među dalmatinskim gradovima isticao važnim strateškim položajem zbog toga što je smješten na sredini «Istočno jadranske obale».

Po svojim prirodno-zemljopisnim značajkama bio je tada najvažniji grad na istočnoj obali Jadrana. Te prirodne, strateške i ekonomske prednosti u srednjem vijeku utjecale su na politički razvoj grada, te njegov politički položaj činile težim i složenijim nego u drugim dalmatinskim gradovima.

Navedene okolnosti utjecale su na njegov odnos spram mletačke vlasti, te je Venecija vodila posebnu politiku prema Zadru nastojeći prvenstveno da priznaje njezinu vlast. U takvoj politici je imala uspjeha, te je Zadar pod mletačkom upravom bio od 1409. – 1797. godine (gotovo četiri stoljeća).

Nekadašnji teritorij mletačke Dalmacije zamijenila je austrijska vlast, od 1814. – 1918. godine, kada je Dalmacija postala austrijska pokrajina s glavnim gradom Zadrom. Prema austrijskom popisu stanovništva (1880., 1890., 1900., i 1910. godine) utvrđeno je da je u Zadru bilo koncentrirano više od polovice Talijana od onih što ih je bilo u čitavoj Dalmaciji. Glavno uporište talijanskog jezika, autonomaša i talijanštine bilo je u Zadru u glavnom gradu pokrajine, a u kojem se redovito za talijanski jezik izjašnjavalo više Talijana nego u svim drugim dijelovima Dalmacije zajedno.

Zanimljivim držimo i stoga da je za vrijeme austrijske vlasti nad Dalmacijom, samo Zadar za razliku od svih drugih gradova i općina čitavo vrijeme imao u Zadru talijansku gradsku vlast sastavljenu od Talijana i autonomaša. Za očuvanje gradske talijanske vlasti veliku ulogu odigrali su pojedinci odnosno pojedini bogati Talijani i autonomaši, koji nisu ispuštali vlast.

Raspadom Austro-Ugarske Monarhije 1918. godine počinje talijanska okupacija Zadra, odnosno Rapalskim ugovorom, 1920. godine, Zadar postaje dio teritorija Kraljevine Italije, čija je okupacija trajala do 1943. godine.

Talijanski iredentisti ne pomirivši se sa izgubljenim teritorijem, 1963. godine osnovali su u Anconi «Slobodnu općinu Zadar u izbjeglištvu». Udruga i danas djeluje, te ima svoje organe vlasti, općinsko vijeće, općinski odbor i predsjednika općine odnosno gradonačelnika. Njezini najaktivniji članovi su Franco Luxardo, gradonačelnik, Giorgio Varisco, financijski direktor općine, Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general i Renzo de Vidovich, direktor uprave lista «Il Dalmata», bivši predsjednik tršćanskog ogranka «Libero comune di Zara in esilio», bivši predsjednik Federacije esula i njen današnji član izvršnog odbora i dr.

Navedene osobe su u stalnom kontaktu s pojedinim članovima «Zajednice Talijana Zadar», koji ih usmjeravaju u svojim iredentističkim planovima.

«Slobodna općina Zadar u izbjeglištvu» redovito odražava skupštinu općine na talijanskom skupu «Raduno», kada se okupljaju jednom godišnje talijanski esuli iz cijeloga svijeta. Na skupu sudjeluju i pojedini dužnosnici Parlamenta i Vlade Republike Italije, Gianfranco Fini, bivši ministar vanjskih poslova Republike Italije, Carlo Giovanardi, ministar za odnose s Parlamentom zadužen za problematiku i pitanje esula u Republici Italiji, Roberto Menija, zastupnik stranke Nacionalnog saveza («Alleanza Nacionale») u talijanskom parlamentu i drugi, te iredentističkim stavovima vrše pritisak na RH u svezi povrata imovine, fojbi i dr. Na manifestaciji sudjeluju i pojedini članovi talijanskih udruga iz Zadra. Za napomenuti je da redovito dodjeljuju titule počasnog građanina «Slobodne općine Zadar u egzilu», te je tako titulu dobio Fini, Giovanardi i dr.

U skladu s kontinuiranim agresivnim nastupima talijanskih iredentista, te izjavama pojedinih talijanskih političara o teritorijalnim pretenzijama prema RH, navedeni sada djeluju u više pravaca prema zadarskom području u cilju kako bi Zadar u budućnosti pripremili da postane sastavni dio teritorija Republike Italije, a iza čijih projekata i planova stoje talijanski instituti.

Prema prokušanim iredentističkim stilovima razrađenim na psihološkom nivou, u masama građana Zadra stvorili su strah, zavidnost i propagandu, kako Zadar spada u interesnu sferu Republike Italije, te da mora biti jači talijanski utjecaj na zadarskom području i dr., što su im omogućile pojedine osobe koje su obnašale vlast u zadarskoj Županiji i u Gradu Zadru, te im pripremili teren za kupovanje nekretnina i izgradnju objekata u cilju budućeg naseljavanja Talijana iz Republike Italije, a time i da Zadar u budućnosti postane talijanskim teritorijem.

Prvo, djeluju preko talijanskih udruga u Zadru («Zajednica Talijana Zadar» i zadarske podružnice Dante Alighieri), te ih usmjeravaju u raznim projektima (pridobivanje novih članova, afirmiranje Zajednice i dr.). Hrvatski okupatori kroz povijest su se služili svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su, kao i preko «produženih ruku» iz hrvatskog naroda, osvajali i porobljavali Hrvatsku. Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general dolazi svaka četiri mjeseca u RH te im daje smjernice kako osvojiti Zadar i druga područja RH.

Drugo, stvaraju bogate talijanske pojedince u Zadru s ciljem jačanja talijanskog utjecaja u Zadru, te su uporište našli u prokušanoj šabloni iz prošlosti da vladaju Zadrom.

Trećo, protiv hrvatskih nacionalnih interesa talijanski iredentisti djeluju i preko bankarskog sustava, a naročito preko «Hypo Alpe Adria Bank», čiju su banku u Zadar doveli osobe sklone organiziranom kriminalu s ciljem da preuzmu i unište hrvatsko gospodarstvo, što su i učinili.

Tako su preko «Hypo Alpe Adria Bank» u Zadarskoj županiji preuzeli sva bivša društvena poduzeća, hotele, marine, izvore vode, poljoprivredna zemljišta i dr. Ne samo da su postali većinski vlasnici navedenih nekretnina, već su ugasili sva proizvodna poduzeća, te ne otvorivši niti jedno radno mjesto u proizvodnji, što će u budućnosti imati nesagledive posljedice za hrvatsko gospodarstvo

Bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta nagradio je «Hypo Banku» za učinjeno tako što je omogućio da svi zaposlenici Grada Zadra primaju plaće preko Hypo, te da se i druga financijska poslovanja vrše preko spomenute banke. Navedeni plan kupnje nekretnina preko «Hypo banke» osmislili su esulsko iredentističke udruge iz Republike Italije, a sve s ciljem da pomoću nekretnina povrate nekadašnji «izgubljeni teritorij Zadra». Iz toga razloga su i uključili osobe sklone raznim oblicima organiziranog kriminala da lakše preko austrijskog naziva banke postanu vlasnici najkvalitetnijih i najvrijednijih nekretnina u Zadru.

Četvrto, znakovitim smatramo i podatke da talijanski iredentisti planski usmjeravaju osobe sklone distribuiranju i krijumčarenju opojnih droga na zadarskom području, kako bi ovladali zadarskim područjem. Istima pripada značajna uloga u krijumčarenju opojnih droga, a sve u cilju da hrvatska mladež što više konzumira opojne droge iz razloga da im se u budućnosti ne bi imao tko suprostavljati u njihovim planovima spram zadarskog područja. Navedeni su značajno financijski ojačali po distribuiranju droge, te je Zadar po statistikama već godinama u samom vrhu konzumenata opojnih droga.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u


U Zadru, 27. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 21:04 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.05.2012., četvrtak


U POLIČNIKU OSKVRNUTO RASPELO!?
Na prostoru gdje je bio križ Poličani su planirali sagraditi kapelicu. Zašto je smetalo raspelo? U vezi toga mještani su poslali poštu u Vatikan, kardinalu Bozaniću, nadbiskupiji zadarskoj i svećeniku župe u Poličniku.
http://www.hrvatskauljudba.hr/politika/isprovocirani-rusenjem-vjerskog-obilje-ja-mjestani-poli.html

U POLIČNIKU OSKVRNUTO RASPELO!?

U Poličniku je prošloga petka srušeno i oskvrnuto raspelo. Prema informacijama koje smo dobili od grupe mještana iz zaseoka Barjašići, raspelo je postavio mještanin koji se prije tri godine na taj način obavezao – zavjetom.

Riječ je o mjedenom raspelu veličine oko trideset centimetara koje je bilo postavljeno na kameno postolje na mjestu gdje se križaju sporedni makadamski put sa glavnom prometnicom koja prolazi zaseokom i vodi dalje prema Suhovarama.

Mještani zaseoka Barjašići ističu da su strašno ogorčeni i povrijeđeni tim «bezbožnim i vandalskim postupkom njihovih sumještana.»

Svoje nezadovoljstvo su u peticiji nazvanoj «Peticija protiv skidanja križa», poslali na brojne adrese državnih i crkvenih dužnosnika, a potpisali su i zahtjev koji su uputili svom župniku i u kojem su tražili njegovu potporu u nakani da se na mjestu gdje je simbolično još prije tri godine postavljeno to, sada srušeno raspelo, izgradi kapelica, te ističu da su sami spremni izdvojiti dio materijalnih sredstava.

Križ se ruši, a mještani šute

Mještani zaseoka Barjašići optužuju načelnika općine Poličnik, Davora Lončara, te mjesnog svećenika, za ravnodušnost prema njihovim zahtjevima, pa ističu da oni ne traže ništa što bi bilo za njihovu osobnu korist, već za cijelo mjesto. Mišljenja su da taj križ koji su postavili ne bi trebao nikome smetati i da je križ, koje god veličine bio, uvijek simbol ljubavi i mira. Tvrde da znaju točno tko je i uz čiju pomoć to učinio, no da im nikako nije jasno što je s time mislio postići, te ističu da im nije jasno zašto ih nisu podržali načelnik i mjesni svećenik, te ostali mještani, jer je činjenica da se Poličanci oduvijek izjašnjavaju kao katolici. Potpisnici peticije pokazali su nam i katastarski preslik zemljišne čestice na kojemu je bio postavljen križ. Jasno se vidi da je to državno zemljište, te da je privatna parcela njihova sumještanina Ive Barjašića (Sprtvara) nekoliko metara podalje. Danas je zid koji ograđuje njegovo zemljište do puta i mjesta gdje je bilo raspelo.

Oskvrnuto raspelo

Naši reporteri obišli su mjesto nesvakidašnjeg događaja i uvjerili se da je raspelo zaista porušeno. Ponajprije su uočili tragove na mjestu gdje je raspelo bilo postavljeno, a zatim su ugledali kamen na koji je raspelo bilo postavljeno desetak metara dalje, na suprotnoj strani ceste. Malo mjedeno raspelo trenutno je postavljeno na dvorišni zid susjedne kuće, no jedna nam je mještanka rekla da ga je ona nakon rušenja u petak pronašla na podu uz taj zid, te podigla gore. Upitali smo načelnika, Davora Lončara, što je poduzeo u svezi tog događaja. Odgovorio nam je da je u ovom slučaju on nemoćan budući da je zemljište na kojemu se ti neugodni i besmisleni događaji odvijaju državno, a ne općinsko vlasništvo. Prema njegovim riječima, na tom mjestu je jedan mještanin samoinicijativno postavio raspelo, a to mjesto je oduvijek bilo javni put, ističe Lončar.

Sukob i inat pojedinaca


- Nakon toga, također samoinicijativno, uklonio ga je drugi mještanin. Po svemu sudeći, riječ je o njihovim privatnim razmiricama koje rješavaju na tako ružan način. Ne bih želio da ovaj događaj baci ljagu na cijelo mjesto i da se po medijima prenosi kako su Poličanci nevjernici i divljaci. Iz tog razloga, potpisnike peticije treba biti sram, ljutito je rekao Lončar, no dodaje kako osobno nije ni na čijoj strani.
- Ako su mještani za to da se izgradi kapela, onda neka ju izgrade, ali kako dolikuje. Ono je bio samo kamen i malo raspelce, tvrdi Lončar. Na naš upit što je sa novoizgrađenim zidom koji je u tom slučaju onda isto na javnom putu, te nije li vjersko obilježje i mali privješčić koji ljudi običavaju nositi oko vrata, Lončar već vidno izritiran našim zapitkivanjem odgovara:
- Nisam bio na tom mjestu odavno, no akoje uistinu raspelo porušeno, izričito sam protiv toga. Poličanci su praktični i iskreni vjernici od pamtivijeka do danas. Ovo što se dogodilo je samo inat pojedinca i ne bih želio da ljudi steknu krivi dojam o cijelom mjestu, pojasnio nam je Lončar na kraju našeg razgovora.

IZ PU ZADARSKE:

Mještani Poličnika upućeni na – sud

- Mještani Poličnika su u petak, 16.ožujka, prijavili rušenje raspela policije. Djelatnici Policijske uprave zadarske očevidom su utvrdili da se u tom slučaju radi o zemljišnom sporu, te mještane uputili da taj problem riješe na sudu. Također su poslali izvješće o zatečenom stanju u ured načelnika, Davora Lončara, rekla nam je glasnogovornica PU zadarske, Sandra Poljak Jurinčić.


Suzana Bandić
"Zadarski regional"

- 21:12 - Komentari (0) - Isprintaj - #

22.05.2012., utorak


Božidar Longin novi je član Nadzornog odbora HDZ-a
Božidar Longin novi je član Nadzornog odbora HDZ-a

http://www.zadarskilist.hr/clanci/22052012/kalmeta-karamarko-je-moderni-europski-politicar-desnog-centra

Prema članaku 49. i 59. statuta HDZ-a nadzorna tijela HDZ-a imaju dužnost i ovlaštenje nadzirati materijalno-financijsko poslovanje tijela i organizacija HDZ-a.Nadzorni odbor HDZ-a nadzire zakonitost materijalno-financijskog poslovanja HDZ-a te vođenje ukupnog arhiva HDZ-a (zapisnici i sl.) i o tome podnosi izvješće za cijelo mandatno razdoblje Općem saboru, a za svaku godinu Središnjem odboru HDZ-a. Nadzorni odbor HDZ-a vlastan je nadzirati i materijalno-financijsko poslovanje svih ostalih organizacijskih oblika u HDZ-u


ZAPISI BLAGAJNICE HDZ-A

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/147804/Novac-za-placanje-na-crno-donosili-su-mi-Macek-i-Jarnjak.html
'Novac za plaćanje na crno donosili su mi Maček i Jarnjak'

Među donacijama koje je primila te pospremila u crni fond Pavošević je navela još iznos od 30 do 40 tisuća eura od člana Uprave Hrvatskih šuma, Longina.



Autor:tportal.hr/Jutarnji list

- 20:29 - Komentari (0) - Isprintaj - #

20.05.2012., nedjelja


Mjere za socijalne poslove i pomoći
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Mjere za socijalne poslove i pomoći


Stranka hrvatskog zajedništva dostavlja konkretne planove i namjere za socijalnu politiku u RH.

Predlažemo hrvatskoj vladi sljedeće mjere za socijalne poslove i pomoći :

1. Socijalni paket voditi iz centra socijalnih poslova na razini lokalnih zajednica i u koordinaciji s ministarstvom rada i mirovinskog sustava i ministarstvom socijalne politike i mladih.

2. Vezati primanja na osnovi socijalne pomoći na razinu 45% prosječne plaće, a socijalnu mirovinu na razinu 55% prosječne mirovine.

3. Za iznose utvrđene točkom 2. korisnik socijalne mirovine ili pomoći ustupa svu svoju imovinu davatelju mirovine ili socijalne pomoći.

4. Utvrditi dobnu granicu: navedena primanja osigurati starijima od 65 godina i onima s općom nesposobnošću za rad.

5. Socijalne mirovine ili druga socijalna prava nisu nasljedna ni obiteljski ni pojedinačno.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske


Zadar, 20. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.05.2012., ponedjeljak


Mjere za stabilizaciju i veću efikasnost zdravstvenog sustava
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Mjere za stabilizaciju i veću efikasnost zdravstvenog sustava


S obzirom na gospodarsku razvijenost Hrvatska za zdravstvo izdvaja iznad svojih mogućnosti. Javni izdaci za zdravstvo dvostruko su veći od europskog prosjeka. Za stabilizaciju zdravstvenog sustava potrebne su daljnje reforme usmjerene prvenstveno na mehanizme plaćanja bolnica, racionalizacije potrošnje lijekova i smanjenje transfera HZZO-a kućanstvima.

Preporučujemo hrvatskoj vladi sljedeće mjere za stabilizaciju i veću efikasnost zdravstvenog sustava:

1. Ukinuti participacije.

2. Privatno i javno zdravstvo izjednačiti u dostupnosti pacijentima.

3. U naredne dvije godine izvršiti studij rada i kontrolu korištenja kapaciteta zdravstvenih ustanova i potrošnje lijekova. Sav višak radnika otpustiti, a neefikasne radnje i lijekove izbaciti iz upotrebe i propisivanja.

4. Obiteljske ambulante opremiti da obavljaju i specijalističke preglede.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske


Zadar, 14. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 12:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

12.05.2012., subota


Načelnik Kapović je dokrajčio Vir
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA VIR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

DANA 12. SVIBNJA 2012. GODINE SLOBODNA DALMACIJA OBJAVILA JE ČLANAK SREĆKA RADOVIĆA IZ VIRA POD NASLOVOM :

Načelnik Kapović je dokrajčio Vir

Prema pisanju SD od 28.4.2012. godine, načelnik općine Vir Kristijan Kapović traži veće ovlasti jer jedino bi tako mogao zaustaviti bespravnu gradnju na otoku Viru.

Ipak, najodgovorniji za totalnu devastaciju otoka Vira je baš načelnik jer prilikom donošenja najnovijeg Prostornog plana općine Vir nije tražio nikakva rješenja. Ona su bila moguća kad je došao na vlast, ali ih je njegovim samovoljnim planiranjem prostora učinio nemogućima.

U tom mu je obilato pomogla županijska pročelnica za prostorno uređenje Nives Kožulić koja je rješenje tražila od načelnika Kapovića i tako stvorila Prostorni plan općine Vir po njegovim naputcima. Također mu je pomogla i ministrica Matulović Dropulić prihvaćanjem njegova prostornog plana, najvjerojatnije na zahtjev ministra Kalmete koji mu je zaštitnik. Zarada je veća od šest posto.

Sve ovo se događa kad se konobar ponaša kao urbanist, a Kristijan Kapović je samo konobar. Sve njegove izmišljene titule su laž i obmana.

Prije donošenja PP općine Vir rušile su se kuće koje su se mogle uklopiti u prostor, a štitile su se kuće koje je doista trebalo rušiti zbog budućnosti Vira, Virana i vikendaša.

Ako je išta trebalo rušiti, trebalo je je rušiti kuće koje bi omogućile izgradnju glavnih prometnica, ali uz naknadu, jer privatna imovina je zaštićena Ustavom.

Nerazumnim i neodgovornim rušenjem, načelnik Kapović je otoku Vira, svim Viranima i vikendašima uništio vrijednost njihove imovine i oteo budućnost, a nekim ljudima je oteo i nadu.

Rušenje i PP Vira su prisilili vlasnike zemljišta i objekata da mu plaćaju reket.

Načelnik Kapović uopće ne razumije načela demokracije i pravne države, a glavne odlike su mu lažna obećanja, korupcija, diskriminacija građana, diktatorsko ponašanje.

Zar je moguće da mediji još nisu shvatili bit problema, te sve informacije i dalje traže od takvog načelnika? Zašto mu trebaju veće ovlasti ako se i bez njih ponaša kao okorjeli tiranin i diktator? Što bi činio tek da ima veće ovlasti? Gdje su tu suvereni građani kojima bi on morao služiti? Zar mu treba još robova? Zar i ova posljednja ucjena nije vezana s njegovim reketom?

Nasipavanjem prirodne obale bez ikakvog plana, dozvole i nadzora, on čini više kaznenih djela.


SREĆKO RADOVIĆ, VIR


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. USKOK-u


Zadar, 12. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA VIR

- 17:25 - Komentari (1) - Isprintaj - #

11.05.2012., petak


KAZNENA PRIJAVA PROTIV KALMETE
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



KAZNENA PRIJAVA PROTIV KALMETE


Grad Zadar je prodao tri parcele zemljišta u gradskom naselju Gaženica poduzeću Zadarkomerc nad kojim se još vodi stečaj, od 2000. godine. Na navedenim parcelama zemljišta isto poduzeće je izgradilo zgrade.

Tijekom prodaje grad Zadar je parcele prodao poduzeću Zadarkomerc kao neplodno tlo, tj. kao pašnjak. Kad su navedene zgrade već izgrađene, za ne vjerovati je da se grad Zadar ponovno gruntovno knjiži na navedenim parcelama i to opet kao pašnjak. Kad su se događale te kriminalne transakcije, gradonačelnik grada Zadra je bio Božidar Kalmeta, sadašnji ministar mora, prometa i razvitka.

Postavlja se pitanje zašto su gore navedene nekretnine ponovno vraćene kao pašnjak gradu Zadru i po čijoj direktivi, ako su već prije prodane Zadarkomercu kao pašnjak, a potom su na njima izgrađene zgrade. Na navedeno pitanje jedino može dati odgovor bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Sada gore navedene dvije parcele potražuje Gradska banka iz Osijeka koja je Zadarkomercu dala kredit u iznosu 8.500.000,00 kn (osam milijuna i 500 tisuća kuna) te se zbog navedenog ne može naplatit. Ista je također u stečaju, od 1999. godine. Jednu parcelu potražuje i Državna agencija za sanaciju banka.

Zbog navedenih kriminalnih radnji Vjećeslav Rački, stečajni upravitelj Gradske banke, podnio je i kaznenu prijavu protiv Božidara Kalmete, bivšeg gradonačelnika grada Zadra, nadležnim hrvatskim institucijama.

U Republici Hrvatskoj prevare s nekretninama i zemljištem postale su pravilo, biznis isprepleten podzemljem, a naročito je to prisutno u jedinicama lokalne samouprave.

Institucije koje su dužne reagirati protiv počinitelja kaznenih djela već godinama su nezainteresirani za protuzakonitu transakciju gore navedenih parcela zemljišta u gradskom naselju Gaženica.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu unutarnjih poslova RH
4. Državnom odvjetništvu RH
5. USKOK-u


Zadar, 11. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 14:09 - Komentari (0) - Isprintaj - #

10.05.2012., četvrtak


CIGARET – MAFIJA IZ KRUGA BIVŠE TVORNICE V. BAGAT
OPTUŽBE PO BIZANTSKO – JUGOSLAVENSKOM STILU



Tužiteljica Darija Padovan - Buškulić usprotivila se iznošenju mojih dokaza, a sud po njezinu prijedlogu odbio iznošenje mojih dokaza pomoću kojih bih osvijetlio istinu i konstrukciju UDB-e.
Ističe kako ja želim odugovlačiti postupak, koji traje već 17 godina, tužiteljica je mlada pa „ne zna“, nisu joj rekli kako proces traje 41 godinu, od 1971. godine.

Poznato je kroz povijest da režimi i opaki ljudi uništavaju nepoćudne pomoću vremena, i eto zašto meni, kroz dvije države, suđenje traje 41 godinu neprekidno. Tužiteljica u pomanjkanju dokaza protivi i ne bi mi dozvolila iznošenje dokaza, k tome sofističkim stilom pretvara manji argument u veći, ističući da ja tako odugovlačim postupak koji toliko traje, a kojim su mi kroz vremenski period izazvali toliko gorčine da se to riječima ne može izreći - opisati.

Konstrukcije tužitelja Igora Vulića i Darije Padovan – Buškulić s prošlih ročišta su tendenciozno objavila sredstva za javno priopćavanje s ciljem da uvjere javnost u laži pomoću kojih me žele kompromitirati kao političkog uznika iz bivšeg sustava i kao branitelja domovinskog rata, a sve po uputama poznatih djelatnika UDB-e Josipa Kraljića, Ive Vodopije i dr . . .

Tužiteljica Darija Padovan – Buškulić ironično ističe da je u pitanju odugovlačenje vremenom, a za istinu je nije briga, a ja ističem da nema pravde bez istine.

Ivo Vodopija i Josip Kraljić tako skreću pažnju prikrivajući svoja nedjela koja su počinili u tvornici V. Bagat, zbog pretvorbe i ostalih krivičnih djela. Protiv njih je podnesena krivična prijava ali i zahtjev za reviziju pretvorbe tvornice V. Bagat. Samo zahvaljujući njihovim starim vezama do danas nije pokrenuto suđenje protiv njih.

Preko ovakvih nedjela tužiteljica Darija Padovan – Buškulić prelazi i ima vremena, a prošlo je 21. godinu od kako je uništena tvornica V,. Bagat.

Tvornica V. Bagat je prva tvornica koja je uništena za vrijeme domovinskog rata u Hrvatskoj, ne granatama već pomoću tadašnjih čelnih ljudi koji su znali da kada se uništi ekonomija automatski se uništi samostalnost države.

Tužioci bi se trebali pozabaviti „cigaret – mafijom“ iz kruga bivše tvornice V. Bagat iz koje je proizišlo puno današnjih „visokih“ političkih dužnosnika i u Zadru.
Bizantsko – sofistički stil proganjanja s vlastitog ognjišta osjetio sam ja do sada bezbroj puta . . .

Za tužiteljica Dariju Padovan – Buškulić i policiju i nakon nekoliko godina od događaja još ima vremena za otkrivanje tko mi je bacio bombu pred kuću. Iste novine, koje su u službi pojedinaca, izvještavale su ironično kakav je to Hrvat kojem se bombe bacaju na kuću, a sada u ovom montiranom postupku protiv mene pišu da sam ja iznudio povoljniju najamninu na poslovnom prostoru za koji ja smatram da je moje vlasništvo.

Ljudima iz istog miljea čak je smetalo i raspelo koje sam postavio u Poličniku na jednom raskrižju putova, isti su poticali na rušenje dok nije srušeno, a mene su napadali kao da sam ga ja porušio. Dakle, uvijek isti rušilački stil s kojim se zlo služi, a nisu otkrili i riješili pokušaj ubojstva za vrijeme domovinskog rata, kada mi je pucano po autu . . . jer ima vremena.

Eto koliko im smetam, iako nikada nisam živio na račun Hrvatske ili bilo kojeg pojedinca, samo zato jer se cijelog života žrtvujem za hrvatsko opće dobro. Bez obzira na ishod i ovog suđenja u Zadru, ovo je monstruozno političko suđenje meni, kojim me žele bez argumenata, samo lažima iskompromitirati kako su to činili i za vrijeme Jugoslavije.

Društvo političkih uznika dijeli moje mišljenje i nema dvojbe da je ovo ponovo političko suđenje, zato predlažemo da taj moj poslovni prostor, u kojem je grupa HORA održavala 1971. godine tajne sastanke, a zbog čega smo skupa dobili 150 godine robije, bude spomen prostorija

Danas repovi UDBE žele oteti taj prostor, a mene lažnim optužbama iskompromitirati. Svakako na ova prijedlog bit će zanimljiva reakcija tužiteljice Darije Padovan – Buškulić, kao i ostalih njoj sličnih po domoljublju.

S obzirom da nemam mogućnosti preko sredstava za javno priopćavanje pobijati laži, na kojima su stvorili optužnicu protiv mene, a budući da tužiteljstvo vješto koristi sva sredstva za javno priopćavanje, predlažemo da Hrvati ovo suđenje nepristrano komentiraju .

Poslano:

1. Australian Embassy, Centar Kaptol, Nova Ves 11. 10000 Zagreb, Republika Hrvatska
2. Amnesty International Hrvatske, Praška 2, 10000 Zagreb


U Zadru, veljača 2012. godine



dr. sc. Ilija Barjašić
Predsjednik Pokreta za preporod hrvatskog duha i
poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT

- 21:32 - Komentari (0) - Isprintaj - #

NEZASTARJEVANJE PRETVORBE BAGAT TRGOVINE ZADAR
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



NEZASTARJEVANJE PRETVORBE BAGAT TRGOVINE ZADAR


Prvo uništeno hrvatsko poduzeće je bila tvornica Vlado Bagat iz Zadra iz razloga da ista ne bi tijekom rata prešla na vojnu proizvodnju za potrebe HV-a, a koje su onemogućile određene osobe na zadarskom području.

Tvornica je privatizirana 1990. pod nerazjašnjenim okolnostima te je bila jedna od najvećih tvornica šivaćih strojeva u Europi i jedna od okosnica zadarskog gospodarstva. Bivši radnici su podigli niz prijava za gospodarski kriminal i traže da se ispitaju svi članovi uprave koji su skrivili propast tvrtke.

Uprave poduzeća često su se mijenjale, a sve s ciljem da se prikrije pljačka poduzeća. Sada se na prostoru od 75.000 četvornih metara, koliko je zauzimala likvidirana tvornica Bagat, izgradio trgovački lanac Lidl, a preostali dio tvornice, gdje će se graditi stanovi, čeka rušenje. Početkom 21. stoljeća poduzeće odlazi u stečaj i likvidaciju.

Osobe koje su pridonijele njegovu uništenju sklonile su se u najprofitabilnije poduzeće BAGAT TRGOVINA Zadar iz razloga što je imalo po čitavoj Hrvatskoj atraktivne poslovne prostore, kao i u drugim gradovima bivše SFRJ.

Poduzeće je nastalo izdvajanjem OOUR-a Trgovina Zadar iz sastava RO Vlado Bagat Zadar, prema odluci o izdvajanju iz siječnja 1990. godine. Poduzeće Vlado Bagat je do 1990. godine u svom sastavu imalo više organizacijskih jedinica (Bagat trgovina, Bagat tvornica šivaćih strojeva – otišla u stečaj, Bagat tvornica plinskih armatura u Ninu – otišla u stečaj, Bagat alatnica – otišla u stečaj, Bagat drvni pogon – otišao u stečaj, a čija je imovina prodana Tankerkomercu koji ga je prodao Slovencima i dr.) u kojima je bilo zaposleno 4.143 radnika.

Kriminalne skupine uništavale su Bagatove pogone kao što je slučaj s tvornicom plinskih armatura u Ninu koju više nitko ne spominje. Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je istražni zahtjev protiv Jakova Bakića i Ive Sorića oko rasprodaje imovine koji su tijekom ožujka i početkom travnja 1999. godine bili u pregovorima s Rokom Bralom oko partnerstva za kupnju Tvornice plinskih armatura u stečaju u Ninu. Isti su se međusobno optuživali i gasili tvorničku proizvodnju. Svima nam je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.

Bagat alatnica uglavnom je radila alatne strojeve te je otišla u stečaj. Direktor Bagat alatnice bio je Ante Mavra, nekadašnji direktor tvornice Bagat, a u vlasničkoj strukturi prema saznanjima radnika koja nisu nikad službeno potvrđena, bio je Miljenko Kovačević, bivši predsjednik zadarskog privatizacijskog područnog ureda, također bivši bagatovac i zadarski odvjetnik Matko Pavić, a o kojima su već izvješćivala hrvatska sredstva informiranja.

Iako je bilo materijala za pokretanje istrage, izvješća Državnog ureda za reviziju Bagat trgovine i drugih Bagatovih organizacijskih jedinica imala su ulogu više kroničarskih zapisa, a najveća pretvorbena afera ne samo Bagat trgovine već i pretvorba Bagatovih organizacijskih jedinica ostale su netaknute. Nedavno su bivši radnici Bagata dostavili nove podatke Državnom uredu u Zadru o poslovanju Bagat trgovine gdje su utvrđene nezakonite radnje. Međutim, isti ured je nezainteresiran za daljnju reviziju navedenog poduzeća.

Odluku o pretvorbi donio je radnički savjet 25. lipnja 1992. godine, a izmjene i dopune odluke upravni odbor 20. siječnja i 19. ožujka 1993. godine. Predsjednik radničkog savjeta bio je Miljenko Korona, a članovi Ljubo Bjeletić, Mira Dubroja, Miloš Đoković, Miroslava Kolenc, Miro Ninčević, Branka Peričić, Ivo Radulić, Zlatko Turnšek, Marinela Vukić i Milovan Zečević. Predsjednik upravnog odbora bio je Ante Basioli, a članovi Miljenko Korona, Mario Matulina, Ivo Radulić i Milivoj Škalabrin.

Poduzeće Bagat trgovina je 1990. godine imalo u vlasništvu 75 prodavaonica (Zadar, Zagreb, Osijek, Vinkovci, Knin, Sisak, Požega, Karlovac, Slavonski Brod i Dubrovnik), osam stovarišta i desetak servisnih radionica. Također, poduzeće je imalo i prodavaonice u Sloveniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini, kao i na području Srbije, Vojvodine i Crne Gore gdje su imali 35 poslovnih jedinica. Preko Bagatovih tvrtki počeli su rasprodaju imovine u Srbiji. Tako su od navedenih rasprodali dva poslovna prostora u Srbiji, 2006. godine, jedan u Vranju, a drugi u Užicama, oba za 50 tisuća eura, a koji vrijede više stotina tisuća eura. Bagatovi čelnici uveli su praksu da kada na kriminalan način rasprodaju Bagatovu imovinu optužuju po sudovima jedan drugoga, odnosno uprava optužuje nadzorni odbor i obrnuto, a sve kako bi prikrili kriminalnu rasprodaju.

Vrijednost poduzeća Bagat trgovine 1991. godine iznosila je 5.587.691.- DEM uz primjenu srednjeg tečaja 1-DEM = 55 HRD.
Kako bi što jeftinije došli do atraktivnih poslovnih prostora preko Bagat trgovine, naručili su izradu elaborata o procijeni vrijednosti poduzeća 1992. godine te je Bagat trgovina procijenjena na 2.780.400.- DEM. (1-DEM=1.977.- HRD), što je i bio temeljni kapital kada je poduzeće s tim ušlo u pretvorbu. Elaborat o procjeni vrijednosti poduzeća izradilo je društvo Inžinjerski biro d.d. (MBS 3272010) Zagreb.

Imovina Bagat trgovine u elaboratu o pretvorbi je znatno umanjena što znači da su nekretnine Bagat trgovine došle u ruke određenih pojedinaca bez ikakvog pravnog temelja i da su prodavane u bescjenje.

U skladu s odlukama nadzornog odbora Bagat trgovine tijekom 1997. 1999. i 2001. godine, prodani su poslovni prostor u Zadru, zemljište i poslovni prostor u Vinkovcima, poslovni prostori u Ljubljani i Mariboru, zemljište i poslovni prostor u Sarajevu te poslovni prostori u Zenici i Tuzli.

Ukupno su za prodane nekretnine 1997. 1999. i 2001. godine utržili 1.140.600.- DEM što je skoro jednako polovini procijenjene vrijednosti imovine Bagat trgovine. Raspoloživi podaci o prodanoj imovini su zaključno do ožujka 2004. godine. Drugi Bagatovi prostori su dani u zakup.

Samo je prodano, kao što je navedeno, nekoliko prostora (od 75) i utrženo je 1.140.600.- DEM, a kada budu prodavali ostale nekretnine cifra će se penjati na nekoliko milijuna eura. Sada je svima u Hrvatskoj jasno da se Zakonom o pretvorbi društvenih poduzeća (NN19/91) sa svim izmjenama i dopunama, od 1991. do 2003. godine manipuliralo vrijednim nekretninama koje su prodavane u bescjenje.
Međutim, ustavne odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a što se odnosi i na poduzeće Bagat trgovina Zadar.

Čelnici poduzeća Bagat trgovina Zadar pod parolom zaštite imovine osnovali su društva u vlasništvu, a sve s ciljem da na kriminalan način rasprodaju imovinu Bagat trgovine, što su i učinili. Osnovali su društva da premoste teškoće u poslovanju i štete nastale zbog ratnih zbivanja. Naprimjer, u Zadru nije oštećen niti jedan objekt Bagat trgovine. Prema tome, stvarali su atmosferu kako da što prije prigrabe Bagatove nekretnine, a ne da razvijaju poslovanje poduzeća.

Dostavljamo hrvatskoj javnosti sljedeća povezana društva i osobe poduzeća Bagat trgovine:

1. Društvo Bagat-Ljubljana, podjetje za notranje i zunanjo trgovino d.o.o., Ljubljana.

U sudski registar Osnovnog suda u Ljubljani upisano je 11. prosinca 1991. godine pod brojem 6674/91. Temelnji kapital društva je iznosio 12.000.000 SLT i uplaćen je u novcu. Udjel Bagat trgovine iznosio je 8.000.000 SLT ili 66,7% temeljnog kapitala, dok su preostali udjeli pripadali slovenskim državljankama (zaposlenicima poduzeća).
Poslovna aktivnost društva prestala je 1996. godine, a tijekom 1997. godine društvo je i formalno ugašeno.

Tijekom njihova poslovanja društvo Bagat-Ljubljana je imalo dva poslovna prostora u Ljubljani te po jedan u Mariboru i Celju.
Poslovni prostor u Ljubljani površine 42 m2 prodali su 1999. godine u iznosu 117.600.- DM. Procijenjena vrijednost nekretnine prema elaboratu o pretvorbi iznosila je 26.313.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 91.287.- DEM.
Drugi poslovni prostor u Ljubljani površine 112,54 m2 je bio u postupku denacionalizacije.

Poslovni prostor u Mariboru površine 66,85m2 prodali su 1999. godine u iznosu 84.231.- DEM. Procijenjena vrijednost nekretnine prema elaboratu o pretvorbi iznosila je 48.199.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 36.032.- DEM.
Poslovni prostor površine 28,35 m2 u Celju bio je u zakupu društva Žniders d.o.o. Maribor za zakupninu u iznosu 280.- EUR mjesečno.

Upravu poduzeća Bagat-Ljubljana predstavljao je Ivan Vodopija, od 11. prosinca 1991. do 11. prosinca 1997. godine.

2. Bagat – Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje.

U ožujku 1992. godine osnovano je društvo Bagat – Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje, a u travnju 1992. godine društvo je promijenilo ime u Bagat trgovija i uslugi d.o.o., Skopje, a u ožujku 1996. godine u Bagat-Komerc uvoz-izvoz d.o.o., Skopje. U prosincu 1998. godine izvršen je upis u sudski registar Osnovnog suda u Skopju pod brojem 4129/98. Društvo ima dva poslovna prostora u Skopju te po jedan u Titovom Velesu i Strumici. Dio zaposlenika uzurpirao je poslovne prostore te su osnovana društva Sato d.o.o., Strumica, Bagat-Mak d.o.o. Štip i Kej-Bagat d.o.o. Skopje. Kod Osnovnog suda u Strumici 1996. godine društvo je pokrenulo postupak za povrat uzurpiranih prostora.

Upravu poduzeća Makedonija, trgovija i uslugi d.o.o., Skopje predstavljao je Miljenko Korona, od 23. travnja 1992. do 21. ožujka 1996. godine, a od 21.ožujka 1996. godine Rodna Tomeva.

3. Društvo Bagat-Sarajevo, poduzeće u mješovitoj svojini za vanjsku i unutarnju trgovinu d.o.o., Ilidža.

Registracija društva nije provedena u sudskom registru, a navodno zbog ratnih zbivanja. Međutim, kad je trebalo rasprodati nekretnine više ih nije zanimala registracija. Prema elaboratu procijenjena vrijednost nekretnina smještenih na lokacijama u Bosni i Hercegovini (Sarajevo, Tuzli i Zenici) iznosila je 216.958.- DEM., a sve su prodane tijekom 2001. godine.
Nekretnine u Sarajevu sastajale su se u vrijeme pretvorbe od zemljišta površine 910 m2 i objekta u kojem je bilo smješteno skladište i uprava i prodane su za 250.000.- DEM, a poslovni prostor u Tuzli površine 70,88 m2 prodan je za 77.968.- DEM i poslovni prostor u Zenici površine 84 m2 prodan je za 84.000-DEM. Sve ukupno prodano za 411.968.- DEM. Razlika između prodaje i procijene iznosi 195.010- DEM.

4. Društvo Bagat Zagreb d.o.o., Zagreb upisano je u sudski registar Trgovačkogsuda u Zagrebu 30. studenoga 1998, godine po brojem Tt-98/4764-2. Osnivači su društvo Bagat trade d.o.o., Zadar i društvo Alberta d.o.o., Zagreb (MBS 3948358) u jednakim omjerima. Navedeno društvo osnovano je s ciljem da se zajedničkim ulaganjem sačuva iznajmljeni poslovni prostor i poveća predmet. Društvo nije sačuvalo poslovni prostor kao što se i očekivalo već je podnijelo zahtjev za njegovim gašenjem.
Upravu poduzeća poduzeća Alberta d.o.o., Zagreb predstavljala je Jasmina Kolarević, direktor od 6. studenoga 1998. godine.

5. Društvo Bagat trade d.o.o., Zadar (MBS 08504497) u sudski registar Trgovačkog suda u Splitu upisano 4. studenoga 1994. pod brojem Fi- 10487/94. Društvo Bagat trade d.o.o., Zadar osnovano je s ciljem da se sve poslovne aktivnosti obavljaju preko navedenog društva, a ne preko poduzeća Bagat trgovine, a sve s ciljem kako bi rasprodali vrijednu imovinu što su i učinili.

U rujnu 1997. godine prodali su poslovni prostor na lokaciji Bili Brig u Zadru u iznosu 218.801.- DEM.

Osim što su prodavali nekretnine, društvo je sljedeće poslovne prostore u Zadru davalo u zakup:
- u ulici Pape Aleksandra 1, površine 54,26 m2 – 2.400.- DEM mjesečno
- u ulici Dalmatinskog sabora 5, površine 30,15 m2 – 720.- EUR mjesečno
- u ulici Josipa Bana Jelačića 21, ima više poslovni prostora, površine 19,05 m2 – 200.- EUR, 98 m2- 1.000.- EUR, 20 m2 – 220.- EUR, 37,80 m2 – 500.- EUR, 77 m2 – 900.- EUR, 20,89 m2 – 240.- EUR. Sve zakupnine plaćaju se mjesečno.
- dio prostora u upravnoj zgradi, površine 20 m2 – 77.- EUR, 45 m2 – 179.- EUR i četiri prostorije – 500.- DEM. Sve zakupnine se plaćaju mjesečno.
Ukupno su mjesečno utrživali od zakupa poslovnih prostora u Zadru oko 6.000.- Eura.

Upravu poduzeća Bagat trade d.o.o., Zadar predstavljali su Dušanka Morić, od 4. studenoga do 28. prosinca 1998. godine i Ivan Vodopija, od 28. prosinca 1998. godine.

6. Društvo Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar

Osnivači: Dalmatinska banka d.d.. Zadar, Bagat poduzeće za proizvodnju alata, strojeva i proizvodnju automatike s.p.o., Zadar i Bagat trgovinsko poduzeće s.p.o. Zadar.
Kao društvo posuđivali su sredstva od njemačke industrijalke Jutte Kochendorfer koja je u jednom aranžmanu iz 1995. godine “Bagatu” posudila pola milijuna maraka te se ista vrlo dobro osigurala instrumentima naplate gdje će joj sada biti isplaćeno s kamatama i troškovima oko 3 milijuna kuna. Nakon što su opteretili poduzeće Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar napuštaju društvo na temelju ugovora o zamijeni dionica društva za dionice društva Bagat Precizna mehanika d.d., Zadar. U siječnju 1998. godine u navedenom društvu nemaju više udjela te je nad poduzećem Bagat Precizna mehanika d.d. završen stečaj prije četiri godine.
Upravu poduzeća Bagat Precizna mehanika d.d. predstavljao je Blaženko Lovrinov, od 16. studenoga 1990. godine.

Osobe koje su imale veliki utjecaj u Bagat trgovini su:

Josip Kraljić, član upravnog odbora Bagat trgovine, od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994. i predsjednik nadzornog odbora, od 2. veljače 1994. do 16. listopada 2003. godina, a koji sada obnaša funkciju pročelnika Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Zadarske županije i člana Upravnog vijeća Opće bolnice Zadar (radio kao liječnik u zdravstvenoj ambulanti poduzeća Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ), veliku potporu imao je u Zlatku Begonji, bivši član nadzornog odbora Tankerske plovidbe d.d. Zadar (1995-1999), bivši član uprave poduzeća Zadarski šport d.o.o. Zadar (1998-2002), a sada obnaša funkciju upravitelja Zavoda za povijesne znanosti u Zadru te predsjednika Upravnog vijeća Doma za starije i nemoćne osobe Zadarske županije i pročelnika zadarskog zmajskog stola (otac mu je radio u tvornici Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ);
Boris Ćupić, član upravnog odbora Bagat trgovine, od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994. i član nadzornog odbora, od 2. veljače 1994. do 16. listopada 2003. godina (obnašao funkciju direktora tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ.);
Ivan Vodopija, član upravnog odbora Bagat trgovine od 27. studenoga 1993. do 2. veljače 1994., i direktor Bagat trgovine, od 10. ožujka 1994. godine (također djelatnik tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ) i dr.
U pretvorbi Bagat trgovine veliku potporu davao im je Šime Prtenjača, bivši župan i zastupnik u Hrvatskom saboru te bivši predsjednik nadzornog odbora Tankerske plovidbe d.d. Zadar, od 1995. do 1999. godine (radio u računovodstvu tvornice Vlado Bagat za vrijeme bivše SFRJ).

Zbog nemogućnosti podmirivanja obveza prema zaposlenicima i dobavljačima za isporučenu robu, žiro račun Bagat trgovine je bio neprekidno blokiran, od 12. listopada 1994. do studenoga 2002. godine. Prema odredbama članka 251. Zakona o trgovačkim društvima, ako je društvo nesposobno za plaćanje ili prezaduženo, uprava mora bez odgađanja, a najkasnije tri tjedna po nastanku razloga kojega poseban zakon određuje kao razlog za pokretanje stečajnog postupka zatražiti da se otvori stečajni postupak ili postupak prisilne nagodbe. Prijedlog za otvaranje stečajnog postupka uprava nije podnijela, već je poduzeće Bagat trgovina osnovalo novo društvo Bagat trade d.o.o. Zadar na koje su prenesene sve poslovne aktivnosti i zaposlenici.

Financijska revizija, Mišura d.o.o., Zagreb, Švarcova 20, 1999. godine, izvršila je uvid u poslovanje poduzeća «Bagat Zadar», te je utvrdila kriminalne radnje gore navedenih s ciljem uništavanja hrvatskih poduzeća, što su u krajnjem cilju i učinili.


PREDMET: UVID U POSLOVANJE PODUZEĆA BAGAT ZADAR

Uvidom u dokumentaciju RF MIORH-a od dana 29.03.1999.godine o zaposlenim radnicima u poduzeću BAGAT TRGOVINA s.p.o. Zadar, utvrđeno je da je navedeno poduzeće na dan 01.01.1990.godine imalo 179 zaposlenih radnika koji su do 01.01.1990.godine bili prijavljeni na broj 3100092432, a od 01.01.1990. do 29.03.1999.godine na broj 3100032081.

Poduzeće BAGAT TRGOVINA s.p.o. obavlja svoju djelatnost pod tim nazivom do 04.11.1994.godine, kada vrši registraciju nove firme pod nazivom BAGAT TRADE d.o.o. za trgovinu, promet i usluge. Novo registrirana firma BAGAT TRADE d.o.o. nastavila je poslovanje sa svim radnicima iz prethodne firme BAGAT TRGOVINA s.p.o. i to bez njihove odjave s te firme i njihove prijave na novoregistriranu firmu BAGAT TRADE d.o.o. Uslijed nepravodobne odjave radnika s jedne firme za koju su radili i nepravodobne prijave radnika na novu firmu (BAGAT TRADE d.o.o.) prouzrokovane su obveze za RF MIORH i HZZO u vremenskom razdoblju od 01.01.1993. do 31.12. 1995.godine u iznosu od 736.232,22 kuna.

Sve navedene obveze sastoje se od:
1. Doprinosa za RF MIORH kn 544.034,23
Kamata za RF MIORH kn 131.810,26
_______________
Svega za RF MIORH kn 675.844,49



2. Dječjeg doplatka kn 48.375,98
Kamata za D.D. kn 12.011,75
_______________
Svega za D.D. kn 60.387,73

Za ostale obveze nemamo uvida do sada, ali znamo da su prateće uz ove koje smo već iskazali.
Obzirom da navedene obveze koje su iskazane i one koje nisu iskazane, a sastavni su dio ovih obveza, treba ih odmah u cijelosti prenijeti na obveznika koji ih je proizveo te staviti mu do znanja da je obvezan na izmirenje proizvedenih obveza a ne ostavljati ih onome tko ih nije proizveo i tko nije zakonski obveznik izmirenja nastalih obveza.

Iz postojeće dokumentacije vidljivo je da kod poduzeća BAGAT TRGOVINA s.p.o. ima još 1 radnik u radnom odnosu te kod BAGAT TRADE d.o.o. za trgovinu, promet i usluge 34 radnika u stalnom radnom odnosu, na dan 29.03.1999.godine.

Uvidom u svu postojeću dokumentaciju, vidljivo je da su na poduzeću BAGAT TRGOVINA s.p.o. ostale velike obveze s naslova naprijed navedenih iznosa i obveza koje nisu iskazane a pripadaju poduzeću BAGAT TRADE d.o.o. koje trebaju biti u obvezi navedenih.

Ako sve pripadajuće obveze ne preuzme obveznik kome i pripadaju, bit ćemo prisiljeni intervenirati za isto kod nadležnih službi.

Sa štovanjem



FINANCIJSKA REVIZIJA
MIŠURA d.o.o.
ZAGREB, Švarcova 20

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državnom odvjetništvu RH



U Zadru, 10. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.05.2012., utorak


Mjere za dugoročnu stabilizaciju mirovinskog sustava
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Mjere za dugoročnu stabilizaciju mirovinskog sustava


Mirovinski sustav Republike Hrvatske je teško održiv kada od 1,2 milijuna umirovljenika njih čak 830.000 prima mirovinu koja nije u cijelosti pokrivena doprinosima, a riječ je o 250.000 invalidskih mirovina, 240.000 obiteljskih mirovina, 180.000 povlaštenih i 160.000 onih s najnižom mirovinom.

Radi usporedbe 1990. godine, RH je imala 1.968.000 (milijun devetsto šezdeset osam tisuća) zaposlenih i 656.000 (šesto pedeset šest tisuća) umirovljenih građana, a 2010. godine RH ima 1.425.000 (milijun četiristo dvadeset pet tisuća) zaposlenih i 1.187.000 (milijun sto osamdeset sedam tisuća) umirovljenih građana.
Dakle, u dvadeset godina stečajnih i stjecajnih procesa u Republici Hrvatskoj uništeno je 543.000 radnih mjesta (uposlenih) i prevedeno u mirovinski korpus 531.000 radno sposobnih građana.

Kad je pak u pitanju aktiva vrijednosti poslovnih subjekata uništenih u ovom razdoblju cifra se penje na fantastičnih 122.000.000.000 američkih dolara. Ovaj bi nam iznos danas trebao u keš investiciji da zaposlimo 543.000 radno sposobnog stanovništva koje smo izgubili stečajnim ili stjecajnim procesima. Dakle, nužno nam treba 122 milijarde američkih dolara da bismo se u idućih četiri - pet godina vratili na pozicije iz 1990. godine.

Preporučujemo hrvatskoj vladi sljedeće mjere za dugoročnu stabilizaciju mirovinskog sustava koje bi osigurale bolji odnos prosječne plaće i mirovine, a iste bi također smanjile rashode mirovinskog sustava i jamčile bi dugoročno otklanjanje razlike između jednostupnih i dvostupnih mirovina:


1. Mirovine i mirovinska prava urediti općim mirovinskim Zakonom za sve kategorije radnika jednako.

2. U naredne četiri godine stope izdvajanja za zdravstvo i mirovinsko osiguranje ograničiti na opće stope od 15%.

3. Za svakog osiguranika na zdravstvo i na mirovinu osigurati trajnu mogućnost kontrole uplata i stanje računa osobno kao što to vode banke za uplate građana na štednju.

4. Solidarnost očitovati samo u tome što su sva sredstva po uplatama za mirovinsko i zdravstveno dostupna fondovima zdravstva i mirovinskog osiguranja na upotrebu po principu dobrog gospodara.

5. Ukinuti pravo dokupa staža radi odlaska u prijevremenu mirovinu i prijevremeno umirovljenje.

6. Pravo na mirovinu ostvariti nakon 40 godina staža osiguranja ili 65 godina starosti.

7. Uvesti obvezno invalidsko osiguranje radnika putem osiguravajućih društava, slično osiguranju imovine. Iz ovog fonda bi se isplaćivale invalidske mirovine.

8. Izvršiti reviziju svih dosadašnjih povlaštenih i drugih mirovina u roku dvije godine s oduzimanjem prava koja se ne uklapaju u opći mirovinski zakon. Građane i institucije treba upozoriti na lažno pravo koje koriste na teret drugih.

9. Pravo na obiteljsku mirovinu stjecati nakon 65 godina života.

10. Ograničiti pravo korištenja mirovine ukupno na vrijeme koje je koristio korisnik i koje će koristiti član obitelji (ne duže od 32 godine, ukupno).

11. Mirovinska štednja jest jedina vrijednost kako količinski, tako i vremenski te je obitelj može koristiti samo do neiskorištena dijela nakon smrti nositelja prava na istu.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske


Zadar, 8. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 18:18 - Komentari (0) - Isprintaj - #

03.05.2012., četvrtak


Pokretanje hrvatskog gospodarstva
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Pokretanje hrvatskog gospodarstva

Hrvatska vlada mora što hitnije napraviti prioritete za rješavanje brojnih problema u hrvatskom gospodarstvu te ako se ne počnu otklanjati, mogu imati velike posljedice.

Jedan od velikih opterećenja za poduzetnike su razni parafiskalni nameti kojih ima oko 250. U Hrvatskoj danas svaki drugi poduzetnik posluje s gubitkom. Isti su toliko opterećeni raznim doprinosima te ne mogu opstati na tržištu, a zbog čega neće rasti ni zaposlenost, a ni proračunski prihodi. Ta davanja (razne pristojbe, premije, naknade i dr.) su iznimno veliko opterećenje za domaće tvrtke, kao i za obrtnike koji ih dovode u težak položaj.

Hrvatska gospodarska komora koja je trebala biti motorni pokretač hrvatskog gospodarstva nije pridonijela poboljšanju poduzetničke i ulagačke klime u Republici Hrvatskoj, a i poduzetnici je sve više prozivaju iz razloga što ih opterećuju nametom za komoru. SHZ smatra da članstvo u komori treba biti dobrovoljno kao što je naprimjer u susjednoj Sloveniji. Radi usporedbe, u slovenskoj komori je zaposleno 110 ljudi, a u Hrvatskoj 600.

Osim nameta velika je i nelikvidnost, a administrativne prepreke također su problem jer imamo čak 1200 zakonskih i podzakonskih akata koji su doneseni u posljednje tri godine. Netransparentnost javne nabave također je otegotna okolnost u poslovanju, pa je potrebno kontinuirano unapređivati sustav javne nabave te uvesti strože kontrolne mehanizme. Skupa i nedovoljno učinkovita državna uprava teret je za gospodarstvo, stoga treba provesti reformu upravljanja državnim i javnim poduzećima i smanjiti broj zaposlenih.

Prema izvješću o globalnoj konkurentnosti Hrvatska od 2008. godine do danas bilježi kontinuirano padanje. Izvješće za 2010. - 2011. Hrvatsku je smjestilo na 77. mjesto među 139 zemalja svijeta. Prema tom rangiranju bolje se smjestila od Hrvatske Crna Gora na 49. poziciji, a Makedonija na 79., dok su također i Rumunjska i Bugarska bolje rangirane od Hrvatske.

Vladajuće elite u Hrvatskoj i dalje iscrpljuju narod preko poreza i raznih nameta samo zbog orgijanja koje im se toliko omililo, a ne vide da su i same žrtve dok se poigravaju vlastitom zajednicom.
Za uočiti je u zadnjih 20 godina da se elite brojčano povećavaju i sve raskošnije žive dok se hrvatska država u inozemstvu sve više zadužuje. Utoliko, hrvatske elite su silno angažirane oko rasprodaje preostale nacionalne imovine.

Sugeriramo hrvatskoj vladi da povuče sljedeće mjere za pokretanje i ozdravljenje hrvatskog gospodarstva:

1. Državnu i lokalnu vlast (administraciju) potpuno odstraniti iz gospodarstva i zapošljavanja.

2. Ukinuti sve fiskalne i parafiskalne namete koji opterećuju poslovanje kao što su: komunalni i vodni doprinos, šumski doprinos, doprinos za gospodarsku komoru, doprinos za zapošljavanje, doprinose za razne priključke i slično.

3. Smanjiti PDV na 18%.

4. Smanjiti porez na dohodak na opću stopu 18% za sve neto plaće veće od 10.000,00 kuna ili veće od 1.400,00 eura.

5. Utvrditi minimalnu plaću u neto iznosu od 6.500,00 kuna ili 800 eura.

6. Ukinuti sve lokalne prireze poreza na dohodak.

7. Obvezni zakonski rok plaćanja svesti na 15 dana, naročito plaćanje državne i javne potrošnje.

8. Rok za plaćanje PDV-a vezati za plaćanje usluge ili proizvoda.

9. Uvesti porez na dobit, dio koji se isplaćuje u osobnu potrošnju, po općoj stopi 18%.

10. Poreze na dohodak (plaće) i doprinose na plaće vezati strogo uz isplatu plaća.

11. Državnu i lokalnu administraciju potpuno udaljiti iz upravljanja javnih i lokalnih tvrtki.

12. Potpuno ukinuti bilo kakva izdvajanja iz državnog ili lokalnih proračuna za poslovanje javnih i lokalnih tvrtki.

13. Analizirati i raspraviti svakih šest mjeseci poslovanje i rashode javnih poduzeća kao i dinamiku razvoja u Hrvatskom saboru i vladi, a lokalna i područna poduzeća u općinskim i gradskim vijećima i županijskoj skupštini, uz ocjenu rada poslovodstva i žurne smjene za svaki neuspjeh.

14. Urediti sustav državnih i lokalnih potpora tako da se zna kome se i za koje proizvode daju, a isto tako urediti način povratka dobivenih potpora kako bi se stvorila relevantna sredstva dugogodišnjeg ciklusa potpora.

15. Ne dozvoliti nikakvu daljnju privatizaciju.

16. Ne dozvoliti privatizaciju sektora energetike, infrastrukture, šume, vode, zemljišta i pomorskog dobra.

17. Koncesije po zahtjevima za korištenje turističkog zemljišta, pomorskog dobra, šumskog zemljišta i eksploataciju rudnog blaga rješavati obvezno u roku od trideset dana od dana zaprimanja zahtjeva.

18. U razdoblju od tri godine dići razinu proizvodnog sektora u bruto društvenom proizvodu sa sadašnjih 34% na 75% ograničenjem uvoza svega putem carine i uvozne trošarine.

19. Lokacijske i građevinske dozvole rješavati u roku 15 dana od dana zahtjeva.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske


Zadar, 3. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 17:56 - Komentari (0) - Isprintaj - #

01.05.2012., utorak


DESNE I LIJEVE STRANKE (STRANE) TVOREVINE SU SVJETOVNIH ELITA NAROČITO U HRVATSKOM DRUŠTVU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

DESNE I LIJEVE STRANKE (STRANE) TVOREVINE SU SVJETOVNIH ELITA NAROČITO U HRVATSKOM DRUŠTVU


Stvorena navika pogodna je i danas za «političko djelovanje» s Hrvatima u Hrvatskoj što je jednako korištenje opranih mozgova za ciljeve svjetovnih elita kao i do sada.

Pod nazivom, u okrilju lijeve stranke (strane) u Hrvatskoj već stoljećima okupljali su se eksploatatori i okupatori zbog hrvatskih materijalnih dobara, stvorivši tako kod eksploatiranih revolt, iste nazivaju opozicija ili desna stranka (strana).Uvijek zbog koristi po zakonima, za one koji ih pišu, uvijek samo tendenciozno - uvjeravanje da opozicija (masa) počne vjerovati kako su eksploatatori i njihovi zakonodavci u pravu. Ukoliko . . ., a prema pozitivnim zakonima obezglavljivat će se svi oni koji se ne svrstaju na stranu vladajućih – svjetovnih elita.

U Hrvatskoj konkretno, demistificirajući misterij kroz prošla stoljeća, i to uzorkom od 1918. godine do danas, vidjet će se da su u sadržaju isti (elite) i uvijek samo zbog materijalnih dobara devastirale hrvatska ognjišta, tj. ognjišta radnika koji nevino - naivno uglavnom u postvarenom svijetu smatraju da je normalno u ime života živjeti, raditi i veseliti se u vlastitom dvorištu.

Čistim – nevinima i naivnima nije niti na kraj pameti da bi kao takvi mogli biti teške žrtve nekih uljeza s kojekakvim kombinacijama i . . . . .
Kako god, i jugoslavenska tvorevina odraz je dovoljna razloga koji je posljedica hrvatske naivnosti, tj. pospanosti. Razgovijetno se to vidi u disertaciji Stjepana Radića, što je uzrok i njegovu ubojstvu u Beogradu. Od 1918. godine do atentata na Stjepana Radića 1929. godine pa do 1941. godine stvaran je otpor i pripreman rat protiv Srbije sve kao odraz dovoljna razloga. Rat protiv Srbije, je izgubljen po dovoljnu razlogu kao posljedica hrvatske naivnosti. Potom od 1945. godine do 1971.godine stvoren je dovoljan razlog za agoniju već dosta iscrpljenom hrvatskom narodu. Slijedi tortura od 1971.godine do 1990. godine obezglavljivanje i raseljavanje hrvatskog naroda, opet kao posljedica dovoljna razloga, kulminacija ponižavanja i rušenja dostojanstva hrvatskom narodu.

U Hrvatskoj 1990. godine narod, uglavnom nije se dijelio na lijeve i desne a ipak je buknuo rat na hrvatskom teritoriju. Što je u sadržaju tog razloga? A očito je ispunjen i uzrok ratu i ponovnim stradanjima hrvatskoga naroda. Zašto? Svjedoci smo naročito od 1990. godine do 2009. godine po složenim premisama slijedi zaključak koji se zdravom razumu potvrđuje kao očigledno, a ljude zdravog razuma nitko ne može uvjeriti u nešto drugo, bilo da je riječ o svjetovnoj vlasti ili pak o nekoj tendenciji od religija.

Što je sada uzrok i to dok vlada desna orijentacija kojoj tobože smetaju desni i lijevi nacionalisti i to sada kada vlada desna stranka. Što je to sada? Kao da je na vlasti lijeva stranka iz 2003. godine kada je vladala.

Dakle, svjetovne elite preko stranaka masama odrede lopticu i pravila za igru, zapravo pravila za iscrpljivanja – po pukom prividu nedostojna čovjeku. Da bi elite radile što rade što se istaknulo, da bi radile što odgovara njihovom perverzno hedonističkom uživanju. Od 2000. godine do 2003. godine lijeva stranka uzela je dužnosti bez odgovornosti, napravila štete koje je pripisala nekim nacionalistima, istina u Hrvatskoj samo Hrvati su (nacionalisti) i dežurni krivci, prekrivajući tako odgovornost za preuzete dužnosti.

Dakle, elite koje jednako preko lijevih i desnih stranaka iscrpljuju narod (a produžene ruke okupatoru – eksploatatoru ne vide da su i same žrtve dok se poigravaju vlastitom zajednicom) preko poreza i raznih nameta samo zbog orgijanja koje im se toliko omililo.

Po patnji jedan narod ili pojedinac zasluži milost ili po prokletstvu ispuni se dovoljan razlog za opstanak ili propast jednog pojedinca ili jednog naroda u cjelini. Izbor!? U najtežim (stvaranim) stvorenim situacijama jednu zajednicu mogu spasiti samo duhovno jaki pojedinci koji su odraz patnji. Zašto je sve skupa tako? Eksploatatori nisu desni ili lijevi već samo eksploatatori, to je istina kojoj ne treba ništa dodati.

Tom problematikom i raznim konstrukcijama mišljenja bavi se i psihologija kao znanost, posebno njen dio o porobljavanju tj. porobljenim – eksploatiranim masama, zbog prepoznavanja, tendencioznog ponašanja, nastanka kasta, staleža, elita . . . .

Sačuvaj Bože od budala, tj. zla kada im pođe za rukom, kada se domognu velikih materijalnih dobara, pa kao odraz prokletstva svojim perverzijama postanu nesnošljivi, dok nište čovjeka tj. život.

Proizlazi da se zbog nekih lijevih stvari stvara i desna stranka koja se pokriva svojim lijevim zakonima i legalizira eksploatiranje, u slučaju otpora ušutkava, obezglavljuje bombaškim stilom. Tu su paralelno i mediji zbog blaćenja pojedinaca, ukoliko se slučajno pojave na mjesnim izborima da ne bi od naroda dobili više glasova.

Ovim stilom iste elite uglavnom od 1918. godine vladaju na ovim prostorima, kontroliraju mase i materijalna dobra. Činjenica je, kada god treba, svjetovne elite zbog svojih potreba ujedine lijeve i desne stranke.

Dakle lukavo iskristalizirani virusi (elite) su pritajeno inertni, ali djeluju kada im se ukaže prilika na terenu. Zato Hrvati koji drže do dostojanstva i časti odgovorni su i danas, uzorni ljudi su uvijek nesebični i poticajni u pravcu dobra.

Dakle, narod se treba oslanjati samo na pojedince po djelima i biografiji koji hoće biti odgovorni za preuzete dužnosti.

Danas hrvatski narod brojčano relativno je mali narod što treba imati na umu, zato nesebično u ime općeg – hrvatska emigracija i Hrvati u domovini moraju djelovati skupa, predvođeni izrazitim pojedincima koji su se iskazali po svom žrtvovanju za opće dobro.

Sljedeći izbori su od iznimne važnosti zato se treba organizirati i svi skupa izići na izbore kako bi se spriječilo daljnje urušavanje života u Hrvatskoj. Zbog tradicionalnog poimanja mase su lijevu stranu (stranku) poistovjetile s grubom materijom, jer okupatorima je tako prikladnije s napomenom da to nije pravilo. Jer kada treba i kada je prikladno zlo, tj. okupatori i eksploatatori u janjećoj koži koriste se i desnom strankom.

Dakle, poimanje i praktično djelovanje na terenu zastupat će čovjek što je odraz mudrosti. Loša iskustva koja su i danas kao opomena pokazuju da na hrvatskoj političkoj sceni elite kada izližu jareću kožu uzimaju janjeću ili obrnuto prema potrebi, a čime se želi pokriti lijeva ili desna stranka. Sve u ime stvari kao smisla tragičarima koji umjesto da suportiraju život siju po trnju beznađe.

U Hrvatskoj lijeva i desna stranka su sredstvo zbog cilja elita, svrha kastama staležima i elitama W. Mills kaže da se elite vrte u krugu i prema potrebi samo međusobno zamjenjuju uloge u vlasti.

Stranke kada je narod manje osviješćen samo su mamac i podrška elitama koje su uvijek u vrhu po statusu i materijalnim bogatstvima. Utoliko mase između sebe mogu umišljati dok galame kao desni ili lijevi tragikomičari (folklor) uz glazbu - heavy metal, dok elite organiziraju i prebrojavaju glasove nezasitne u raskoši i trošenju materijalnih dobara Hrvata, kojih je brojčano otprilike osrednjeg grada u svijetu s razlikom da npr. Milano ima silnu industriju – proizvodnju, a svejedno gradonačelnik nema službeni avion, brodove, tisuće birokrata za osobnu upotrebu i još toliko gradonačelnika. Razlika je i što Hrvatska u odnosu na Milano više proizvoda uvozi nego izvozi.

Za uočiti je u zadnjih 20 godina da se elite brojčano povećavaju i sve raskošnije žive dok se hrvatska država u inozemstvu sve više zadužuje. Utoliko, hrvatske elite su silno angažirane oko rasprodaje preostale nacionalne imovine. Hrvatska jest u Europi, kada bi Hrvatsku i htjeli u EU imala bi status bez imovine što znači robovlasnički. Kada bi se tako dogodilo hrvatske elite s osobnim bogatstvom dobro bi došle u Švicarsku i Ameriku.

Hrvatske duhovne elite desetkovane kroz povijest i zatečene burnim događajima od 1990. godine nisu ispunile svoju zadaću kako je narod očekivao, u svakom slučaju najodgovornije su za loše stanje u Hrvatskoj.


Zagreb - Zadar, 1. svibnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 13:39 - Komentari (0) - Isprintaj - #