STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.04.2012., četvrtak


ZADARSKA ŽUPANIJA NAJGORA U HRVATSKOJ
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



ZADARSKA ŽUPANIJA NAJGORA U HRVATSKOJ


http://www.zadarskilist.hr/clanci/25042012/najvise-nerijesenih-predmeta-u-drzavi-a-rijesenih---nula

Zadarska županija i grad Zadar su krahirali. Gospodarstvo više ne postoji. Sada je u Zadarskoj županiji nezaposleno 11.952 osobe, a u kojoj je najviše neriješenih predmeta u državi, a riješenih – nula! Zadarska županija nije riješila više od 11.000 predmeta vezanih za izdavanje dokumenata u gradnji. Dvije trećine svih neriješenih zahtjeva u državi odnose se na Zadarsku županiju.
Također u Zadarskoj županiji je i najviše uništenih gospodarskih subjekata u kojima je bilo zaposleno preko 20.000 djelatnika.

Iskoristivši ratno stanje u Republici Hrvatskoj, tijekom dvadeset godina hrvatske samostalnosti priveligirajući položaj u gradu Zadru osvojila je kriminalna skupina koja je uništila zadarsko gospodarstvo ne otvorivši niti jedan proizvodni pogon.

Pod nerazjašnjenim okolnostima gospodarski subjekti su uništeni na području Zadarske županije. Bivši radnici su podigli niz prijava za gospodarski kriminal i traže da se ispitaju svi članovi uprave koji su skrivili propast tvrtki. Uprave poduzeća često su se mijenjale, a sve s ciljem da se prikrije pljačka poduzeća. Uveli su praksu da kada na kriminalan način rasprodaju imovinu tvrtki optužuju po sudovima jedan drugoga, odnosno uprava optužuje nadzorni odbor i obrnuto, a sve kako bi prikrili kriminalnu rasprodaju. Isti su se međusobno optuživali i gasili poduzeća. Svima nam je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.

Imovina u elaboratu o pretvorbi poduzeća je znatno umanjivana što znači da su nekretnine uništenih tvrtki došle u ruke određenih pojedinaca bez ikakvog pravnog temelja i da su prodavane u bescjenje.

Iako je bilo materijala za pokretanje istraga, pretvorbe su ostale netaknute. Međutim, ustavne odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a što se odnosi i na uništenje gospodarskih subjekata na području Zadarske županije.

Ovim priopćenjem hrvatskoj javnosti, radi rasuđivanja i reda veličine uništenih gospodarskih subjekata, dostavljamo spis uništenih tvrtki koje su zapošljavale preko 20.000 djelatnika.

O vrijednosti uništenih tvrtki i vrijednosti njihove imovine, čijom likvidacijom i uništenjem te rasprodajom imovine nije otvoreno niti jedno novo radno mjesto, nema smisla nagađati.

Popis uništenih tvrtki:

1. Vlado Bagat d.d.
2. Vinilplastika sa svim organizacionim tvrtkama u lancu
3. Boris Kidrič, tekstilna industrija, Zadar
4. Tvornica duhana, Zadar
5. Zadranka d.d. Zadar
6. Plodine d.d. Zadar
7. Poljoprivredni kombinat Zadar d.d.
8. Mljekara Zadar
9. Agroprodukt i Agropromet Benkovac i Veletržnica d.d. Benkovac
10. Luka d.d. Zadar
11. Tankerkomerc d.d. Zadar
12. Maraska d.d. Zadar (Hypo banka)
13. Aluflexpack d.d. Murvica (krediti sumnjiva izvora i namjene)
14. Aerodrom Zadar (sumnjivi krediti i namjene)
15.Vodovod Zadar (za spoj sa Šibenikom beskorisno utrošeno 150.000.000 kn)
16. Šume Zadar (sumnjive koncesije koje se ne naplaćuju)
17. zemljište u poslovnim zonama (zaštita vlasništva RH)
18. zemljište u Obrovcu (grad Obrovac prijavljen posebno)
19. sanacija Glinice i razgradnja (cijena veća od bivše izgradnje)
20. Dalmatinska banka ex Komercijalna banka Zadar Udjeli?
21. Poljoprivredno dobro Vrana (privatizacija)
22. Poljoprivredno dobro Bokanjac (privatizacija)
23. Gortan d.d. Zadar, građevinsko poduzeće
24. Jadran Zadar d.d., građevinsko poduzeće
25. Radnik Benkovac d.d., građevinsko poduzeće
26. Borik d.d. Zadar, turističko poduzeće (Hypo banka)
27. Jadera d.d. Zadar (Hypo banka)
28. Turisthotel Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
29. SAS d.d. Zadar (čudna privatizacija, Hypo banka)
30. Otočanka d.d. Zadar
31. Transport Zadar
32. PZ Vukšić
33. Donacija Orlović (vrijednost preko 100 mil. DM)


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
4. Državnom odvjetništvu RH
3. USKOK-u



U Zadru, 26. travnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 21:44 - Komentari (0) - Isprintaj - #

24.04.2012., utorak


Reforma državne uprave i lokalne i područne (regionalne) samouprave
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Reforma državne uprave i lokalne i područne (regionalne) samouprave

Stranka hrvatskog zajedništva ovim priopćenjem nastoji potaknuti hrvatsku vladu te daje rješenja za učinkovitu državnu upravu. Svi su pred izbore bili glasni da se ide u smanjenje državne administracije, a kad izbori prođu, zaborave što su obećavali.

Vlada RH mora što prije predložiti Hrvatskom saboru reformu državne uprave i lokalne i područne (regionalne) samouprave, a sve kako bi građani dobili efikasnu i primjerenu administraciju na razini cijele države. Što se dulje s tim čeka, bit će manje šanse za izlazak iz sve dublje krize.

Središnja administrativna vlast po sadašnjem ponašanju zadržava ustroj jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kakav je sad. Time definitivno iskazuje nesposobnost i neznanje organizirati efikasnu i primjerenu administraciju na razini cijele države koja po broju stanovnika odgovara jednom europskom gradu, npr. Milanu s razlikom da on ima silnu industriju – proizvodnju, a svejedno gradonačelnik nema službeni avion, brodove, tisuće birokrata za osobnu upotrebu i još toliko gradonačelnika. Razlika je i što Hrvatska u odnosu na Milano više proizvoda uvozi nego izvozi.

I druge europske zemlje išle su u reformu pa su tako Velika Britanija i Švedska ukinule tri četvrtine svojih općina, a u Danskoj, koja je po veličini i broju stanovnika slična Hrvatskoj, od nekadašnjih 270 danas ih postoji samo 98.

Trenutačno je Hrvatska podijeljena na 429 općina, 127 gradova i 21 županiju, koji su postali «arena» za lokalne političke izbore, umjesto za kvalitetno pružanje javnih dobara i usluga. Pravdanje središnje državne administracije za održavanje 577 jedinica lokalne i područne samouprave služi im kao alibi za svu nesposobnost i neznanje.

Ne radi se samo o neznanju i nesposobnosti već poglavito o STRAHU. Središnja administrativna vlast ima strah biti sama nazočna u servisu i službi građana.

Središnja administracija je načistu da takav ustroj ne vrijedi. Stoga je i sama ustrojila na razini županija državne urede uprave za sve potrebne resore ovlasti. No i dalje zadržava ustroj 577 jedinica lokalne i područne samouprave kako bi imala kakav takav alibi za sve propuste i sav nemar u primjeni Zakona i nadzora nad primjenom zakona.

Kako god je državna administracija ustrojila urede državne uprave za sve potrebne resore, isto tako je i lokalna i područna samouprava ustrojila svoje urede za iste resore.

Građani imaju jedinu i stalnu komunikaciju s državnim uredima te niti ne pitaju jesu li državni ili gradski ili općinski. Državni uredi jedini su u kojima mogu dobiti uslugu i servis, a lokalni su sami sebi svrha.

Sugeriramo središnjoj administraciji što hitnije zatvaranje nepotrebnih jedinica lokalnih i područnih samouprava.


Zaključak:

Reforma državne uprave po svim razinama

1. Hitno izvršiti analizu i provesti studij rada za svakog djelatnika i namještenika po svim tijelima državne razine i javnih poduzeća i javne uprave.
2. Utvrditi za svako radno mjesto: stručnost, kompetentnost kao i pojedinačne ovlasti odlučivanja kod ovjere i izdavanja akata.
3. Sve viškove žurno otpustiti.
4. Detaljno definirati razine pojedinačne odgovornosti svakog djelatnika te tako dokinuti skrivanje iza organizacijske nemoći.
5. Utvrditi i ograničiti u državnom proračunu sredstva za rad ministarstava i javne uprave na 5% iznosa proračunskog prihoda.

Reforma lokalne i područne (regionalne) samouprave

1. Ukinuti sve županije, jer su u područnom ustroju potpuna smetnja i nepotrebne su.
2. Ukinuti sve općine i gradove izuzev 99 jedinica gdje postoje: općinski sudovi, zemljišno-knjižni odjeli i uredi katastra.
3. U novom ustroju lokalne samouprave za sredine i naselja izvan općina u kojima postoje matični uredi pridodati i ured lokalne samouprave s jednim djelatnikom kao koordinatorom između mjesnih odbora i građana s jedne strane i općinskog središta s druge strane.
4. U novonastalim općinama urediti posebno vijeće mjesnih odbora radi raspravljanja oko utvrđivanja lokalnog razvoja i dinamike rješavanja po utvrđenom redoslijedu kojeg usvoji to vijeće.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske


Zadar, 24. travnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 20:47 - Komentari (0) - Isprintaj - #

18.04.2012., srijeda


SREDSTVA ZA JAVNO INFORMIRANJE - ŠTO JE TO I KOME SLUŽE

STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

SREDSTVA ZA JAVNO INFORMIRANJE - ŠTO JE TO I KOME SLUŽE


Posljedica je odraz uzroka, tako je uvijek bilo. Eksploatator, brojčano manjina, uglavnom lijevim predznakom, dok vara jedan narod i pomoću sredstava za javno informiranje i psihologijom za mase, ponižava i navikava ga s ciljem da mu služi.

Ispiranjem mozgova i protiv logike zdravog razuma, trovačima je cilj da čovjek – narod posumnja u očigledno, što je jednako masakriranje duše, urušavanje života.

Tendenciozni trovači naroda organizirano, pomoću propagande preko stranaka ulaze u tuđa dvorišta s namjerom da ih opljačkaju. Zapravo to su varalice, kojima stranke služe kao maske, uglavnom to rade da se svojom lukavošću nametnu jednom narodu kao eksploatatori, tj. lopovi, prema zakonima prilagođenim samo sebi i svojim namjerama.

Dakle, manjine pomoću stranaka svojim sredstvima za javno informiranje, propagandom iz kuhinje psihologije za „mase“, nakon ispiranja mozgova narod navikavanjem pripreme za robove. Ovako drzak stil pomoću tehnike, kojom se služe eksploatatori, Hrvati nisu osjetili kroz cijelu svoju povijest.
Što hoće gospodari medija, tko ih poziva i tko treba njihovu propagandu?

Gospodare medija i njihovo tendenciozno djelovanje treba podvrgnuti najoštrijoj kritici, zastupnici su nereda kada tendenciozno uvjeravaju u korist svoje manjine, koju kao i nesvjesne Hrvate zanimaju samo osobni interesi – koristi, do kojih dolaze prevarom pomoću sredstava za javno informiranje.

Stratezi stranaka u Hrvatskoj znaju da tko ima sredstva za javno informiranje „može imati“ glasove od pojedinaca, koje su uvjerili u prazne priče.

Hrvati, predstavnici stranaka, nisu svjesni da su progutali otrovnu udicu dok tako razbijaju zajedništvo, jer nisu spoznali da sredstva za javno informiranje TV, radio i novine na ovaj način ne pogoduju hrvatskom narodu kao većini u Hrvatskoj, pokazalo se da nisu ni stvarana zbog hrvatskog općeg dobra, radi pozitivnih poticanja, navikavanja na samoinicijativu, a njihov stil ne potiče na zdravu konkurenciju. Naprotiv, manjina - uljezi navikavanjem, propagandom preko sredstava za javno informiranje uvjeri narod pa vjeruje – podzemlju, trovačima duša koji poruše samopouzdanje, život, veselje - osmjeh.

Ustrojstva svjetovnih i duhovnih institucija, uglavnom produciraju oholost vođa i mržnju prema drugim grupacijama – opoziciji, a ne zdravu konkurenciju u pravcu općeg dobra. Zapravo su kamen oko vrata narodu kojim upravljaju. Zato se mora promisliti, pronaći specifično rješenje za svaki narod - zajednicu, u skladu s njezinom spoznajom.

Dobar glas se daleko čuje, uvijek kao odraz dobrih djela; kao što se loš glas čuje, kao odraz loših djela. Dakle, čovjek je tu između dobra i zla. Nažalost, laž potakne čovjeka u pravcu nedjela naročito pomoću sredstava za javno propagiranje, što stvara nered.

Ipak, čovjeku je uvijek tu na raspolaganju prirodan način informiranja – komuniciranja: da se od čovjeka do čovjeka pomoću riječi – govora prenosi poruka, čak brže nego preko tendenciozno umjetnih sredstava za javno informiranje koja su usmjerena protiv općeg dobra jednog naroda, a u raskoraku s idejom stvaraju nedjela, nemaju temelja pa samo krivo zbore.

Obično govornu poruku, informaciju između dva čovjeka prekidaju pomoću straha, oruđa manjine, kad im se dozvoli. Ukoliko se narodu nametnu lažima pomoću sredstava za javna informiranja, pojedince raznim pritiscima izopćuju iz javnog života. Kada zlo pojedinca istrgne iz općeg dobra - zajednice nema mu spasa, a čemu najviše doprinesu sredstva za javno informiranje iz kuhinje podzemlja za narušavanje, tj. zaustavljanje života, daha - glasa, eto zašto je čovjeku dužnost svjedočiti za život.

Dakle, čovjek – čovjeku porukom čuva temelje života dok kao mediji prenose poruke pomoću riječi. Ukoliko ovlada nered čovjeku se pomoću laži i straha prekida prirodan način širenja poruke, s ciljem da se uruši život. Tako otrgnuta čovjeka od života – ideje, obmanjuju prividom, maglom dok djeluju pomoću sredstava za javno informiranje u pravcu svjetovno – konačnom, protiv života.

Dakle, tumačenje ideje dužnost je mudraca, a ne osjetilno - lukavih kojima su oruđa baklje i tehnička sredstva za propagandu radi obezglavljivanja naroda, jer se čovjekom koriste kao stvarima po standardima tehnike što guši život; pomutnjom, neredom, neskladom iscrpljuju narod.

Mudrace kao prepreku, tvorci umjetnih medija lukavo svim sredstvima desetkuju, što se kroz povijest organizirano ponavlja iz raznih institucija.

Činjenica je da institucijama kojima upravljaju manjine smeta urednost kao osnova života. Dakle, život je prepreka podzemlju koje napada dok zavarava bakljama i pomoću sredstvima za javno informiranje koja su pod kontrolom bakljonoša, a što je za osvješćen narod prozrijeto. Ustvari, istina je da su bakljonoše konačna slabost bez ideja, kakvi jesu tako i čine i ostavljaju trag za vidjeti.

Doista, podzemlje kao posljedica nereda u Hrvatskoj, zbog nedostatka djela očigledno plasiraju laži iz duhovnih i svjetovnih institucija, nisu svjesni da su zaboravili Stvoritelja, pa su bez ideja, temelja i snage i zato su protiv života.

Uglavnom u hrvatskim institucijama, duhovnoj i svjetovnoj hijerarhiji proporcijalno funkcijama se laže, što se nažalost loše odražava na opće dobro, jer nisu na strani života. Dakle, u Hrvatskoj duhovne i svjetovne „elite“ ne funkcioniraju prema dužnostima u pravcu općeg dobra, što prikrivaju lažima pomoću sredstava za javno informiranje koja i kontroliraju dok vladaju narodom.

Problem je u definiranju a ne prikazivanju stvarnosti, koji mogu riješiti samo nevladajuće profesionalne elite. Narod nije ono kako ga okupator – eksploatator definira, već realno kada čovjek spozna da nije samo sjena pa o životu brine.


Zagreb - Zadar, 18. travnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA


- 20:52 - Komentari (0) - Isprintaj - #

15.04.2012., nedjelja


Općina Poličnik utržila od rasprodaje prostora u poslovnim zonama oko 50 milijuna eura
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



Općina Poličnik utržila od rasprodaje prostora u poslovnim zonama oko 50 milijuna eura

http://www.opcina-policnik.hr/img/prostorni%20planovi/natjecaj0112.pdf

Ovih dana načelnik općine Poličnik raspisao je natječaj za prodaju građevinskog zemljišta u gospodarskim zonama općine Poličnik, ukupne površine 215.476 m2 po cijeni 25 € za 1 m˛ gdje će utržiti oko 40.000.000, 00 kuna.

Općina Poličnik kontinuirano rasprodaje imovinu po pogodovanim uvjetima. Tako je i za 2009. godinu utržila od prodaje zemljišta ukupne površine 414.000 m2 iznos 57.229.688,00 kuna. Tržišna cijena zemljišta po sudskim vještacima i Poreznoj upravi Zadar za zone u Poličniku minimalno je 100 eura po m2.

Općina Poličnik je u prostornim zonama predvidjela toliko prostora da bi se u istim moglo zaposliti milijun djelatnika. Općina ima samo 4448, a cijela Zadarska županija ima 170.398 stanovnika.

Prostornim planovima općina Zadarske županije predviđeno je preko 74 poslovne zone. Većina općina u navedenoj županiji, ali i drugdje, preživljava rasprodajom prostora u zonama koje im je centralna država prenijela u vlasništvo bez naknade.

Centralna država je u uređenje tih zona ulupala ogromna financijska sredstva kojima se također gubi svaki nadzor i trag. Besramno je da se u investicije, kao što su projekti zona, izgubi svaki trag uložena novca poreznih obveznika. Država je u zone bez nadzora uložila zemljište i financijska sredstva za uređenje.
Lokalne samouprave bez ikakve strategije razvoja mijenjaju svoje prostorne planove samo radi rezervacije prostora za poslovne i druge zone za gospodarsku i inu djelatnost bez ikakva smisla i potrebe za razvoj.

Kakav razvoj, kakve gospodarske djelatnosti koje grane razvoja - proizvodnja, prerada, turizam i drugo, nije nužno nikome na razini centralne države objašnjavati jer ista nema strategije.
Koliki prostor i s kakvim populacijskim resursima raspolažu pojedine lokalne samouprave, nitko nikoga nije propitivao.

Ukupan prostor rezerviran za zone u prostornim planovima općina Zadarske županije prelazi 2.400 hektara (dvije tisuće četiri stotine hektara) ili 24.000.000,00 metara kvadratnih (dvadeset četiri milijuna metara kvadratnih). Ovdje pak nisu predviđeni i prostori namijenjeni ugostiteljstvu, turizmu i golfu.

Prostor zona je šest puta veći od obrađivanog polja vranskog bazena ili dvanaest puta veći od Bokanjačkog blata (polja). Kad se navedeni prostor podijeli s brojem nezaposlenih Zadarske županije, to ispada 2.259 metara kvadratnih po nezaposlenom. Dajmo nezaposlenima zemljište navedeno u zonama i svi će potpisati trajno brisanje iz evidencije nezaposlenih!

Općina Poličnik slovi kao najuspješnija u Zadarskoj županiji iz razloga što je prodala najviše prostora u poslovnim zonama. Drži primat isključivo po ukupnom prihodu od prodaje prostora u poslovnim zonama te su utržili od dosadašnje rasprodaje oko 50 milijuna eura.

U poslovnim zonama nisu otvorili niti jedan proizvodni pogon, već samo skladišta koja zjape prazna i u kojima nema zaposlenih. Sada je u općini Poličnik nezaposleno 370 osoba, a od toga 21 s višom i visokom stručnom spremom te s time općina ima jednu od većih stopa nezaposlenosti u Zadarskoj županiji.


Nužno je potrebno na razini centralne države utvrditi strategiju razvoja sagledavajući sve resurse prostora i ljudi i izvršiti reviziju prostornih planova, a prostore za poslovne zone uskladiti sa stvanim potrebama. Hitno izvršiti redukciju broja lokalnih samouprava primjerenu tržišnom opstanku i potrebama društva.
Također treba provjeriti i ispitati sve do sada realizirane poslovne zone kako razvojnim učinkom, tako i koruptivnim i nezakonitim radnjama.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Ministarstvu gospodarstva RH
4. Ministarstvu poduzetništva i obrta RH
6. Državnom odvjetništvu RH
7. USKOK-u


U Poličniku, 15. travnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA POLIČNIK

- 13:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

14.04.2012., subota


HRVATI KATOLICI I HRVATI PRAVOSLAVCI PORUČUJU
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ŠIBENIK


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


HRVATI KATOLICI I HRVATI PRAVOSLAVCI PORUČUJU

Sramotan incident SPC-Mučna i ponosna sahrana Hrvatskog branitelja pravoslavne vjeroispovijesti

http://www.udruga-gavran.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=2675:sramotan-incident-spc-muna-i-ponosna-sahrana-hrvatskog-branitelja-pravoslavne-vjeroispovijesti&catid=80:zanimljivosti

http://www.jutarnji.hr/pravoslavni-svecenik-zabranio-pokop-branitelja-uz-vojne-pocasti/308960/

Skradin/Bratiškovci 13.04.2012. Danas je sahranjen Hrvatski branitelj pravoslavne vjeroispovijesti Goran Dragović ratni pripadnik 113. šibenske brigade, na pravoslavnom groblju u Bratiškovcima kod Skradina.
Obzirom da je Goran kao dragovoljac Domovinskog rata čovjek koji je stao na branik Hrvatske domovine, pravoslavne vjeroispovijesti, ponovno je kao i prije par godina došlo do mučne situacije prilikom sahrane, jer je stav srpske pravoslavne crkve, kako je rekao pravoslavni svećenik Milorad Đurđević da se na pravoslavnom groblju iako je bio Hrvatski branitelj Goran ne može sahraniti uz odavanje vojnih počasti prilikom sahrane.

Pravoslavni pop Milorad Đurđević postavio je uvjet i rekao: Ukoliko na pokopu bude počasni vod, a na lijesu Hrvatski stijeg, da on tu sahranu neće kao pravoslavni svećenik voditi.

DOSTAVLJAMO HRVATSKOJ JAVNOSTI OBJAVLJENI TEKST STRANKE HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA O OPRAVDANOJ OBNOVI HRVATSKE PRAVOSLAVNE CRKVE

HRVATI KATOLICI I HRVATI PRAVOSLAVCI PORUČUJU

Odlučno smo obnovili hrvatsku pravoslavnu crkvu i pored nekih birokratskih zavrzlama kojima razni repovi okupatora s hrvatskim janjičarima vremenski ... koče.

Hrvatski pravoslavci učvršćuju hrvatsku pravoslavnu crkvu u Hrvatskoj i sve čine po pravilima pravoslavlja u svijetu.

Hrvatski teritorij srpskoj pravoslavnoj crkvi nije više uporište, dok nabraja „svoju” materijalnu imovinu što je kroz prošlo stoljeće u Hrvatskoj ugrabila, zbog čega i jest osnovana u Hrvatskoj i da bi bila uzor, vodilja svome srpskom narodu kao okupatoru Hrvatske.

Prema svim pravilima pravoslavlja srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj nema više uporišta na hrvatskim prostorima, dok kalkurira s vremenom pokušava ignorirati stvarnost.

Ubuduće, neka popovi dosadašnje srpske pravoslavne crkve u Hrvatskoj slobodno otputuju u Srbiju i tamo podučavaju Srbe kršćanskim vrijednostima – životu, što im i jest zadaća i uvjet da se na Zemlji živi uzorno i sretno.

Dakle, okupatorima je opomena kako nisu dovoljni samo njihovi zakoni, po kojima su se kao zlo sami urušili, bez Božjih zakona po kojima čovjek jest.

Napokon, srpski popovi, kao predvodnici Srba, ustali su se i krenuli iz Beograda u Hrvatsku protiv Hrvata davno prije 1941. godine.
Neka ukupno sa sobom ponesu svoje spomenike u Srbiju, što jednako vrijedi i za sve koji su bili okupatori Hrvatske i eksploatirali Hrvate.


Šibenik, 14. travnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ŠIBENIK

- 14:23 - Komentari (0) - Isprintaj - #

11.04.2012., srijeda


NEZASTARJEVANJE PRETVORBE VINILPLASTIKE ZADAR
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


NEZASTARJEVANJE PRETVORBE VINILPLASTIKE
ZADAR



Ustavne odredbe definirale su da pretvorbeni kriminal i ratno profiterstvo ne zastarjevaju, a to se odnosi i na tvornicu Vinilplastika Zadar. Tako su bivši radnici podigli niz prijava za gospodarski kriminal i traže da se ispitaju svi članovi uprave koji su skrivili propast te tvornice za proizvodnju plastičnih masa, a ista je s organizacijskim jedinicama zapošljavala 1285 radnika. Početkom 21. stoljeća odlazi u stečaj i likvidaciju. Tvornica je srušena i sada je u planu izgradnja stambeno poslovnih objekata. Svima nam je poznato jedno - kada se ruši ekonomija, ruši se i država.

Državni ured za reviziju utvrdio je da postupci pretvorbe i privatizacije bivšeg društvenog poduzeća Vinilplastika, Zadar, nisu obavljeni u potpunosti u skladu sa zakonskim odredbama. Većinski vlasnik je bio Željko Lončar i ortaci. Isti je bio i predsjednik nadzornog odbora Vinilplastike, od 15. prosinca 1995. do 5. srpnja 1996. i od 11. kolovoza 2000. do 22. travnja 2002. i predsjednik uprave Vinilplastike, od 5. srpnja 1996. do 11. kolovoza 2000.

Vlasnička struktura u vrijeme obavljanja revizije mali dioničari 20,6 %, Željko Lončar i ortaci 29,0% , Nin elektrokommerc d.o.o.Zadar 27,4 % , Fond 17,6 %, Marlera d.d. Zagreb 4,7 % , vlastite dionice 0,4 % i invalidi i obitelji poginulih branitelja 0,3 %.

Revizijom je utvrđeno:

- U prosincu 1996. Željko Lončar i ortaci su s Fondom zaključili ugovor o kupnji 14 287 dionica nominalne vrijednosti 1.428.700,- DEM ili 33,3% temeljnog kapitala. Do travnja 2000. Željko Lončar i ortaci otplatili su 5 172 dionice, a 9 115 dionica ili 21,2% ukupnog broja dionica je zbog neplaćanja pripalo Fondu. Društvo Nin Elektrokomerc d.o.o. je u svibnju 2000. kupnjom steklo 13 744 dionice nominalne vrijednosti 1.374.400,- DEM, što je 32,0% temeljnog kapitala Društva. Stjecanjem i otpuštanjem dionica razmjerni broj glasova stjecatelja je u skupštini Društva prešao prag od 10,0% i 20,0%, o čemu stjecatelji nisu obavijestili Komisiju za vrijednosne papire Republike Hrvatske. Navedeno nije u skladu s odredbama članka 74. Zakona o izdavanju i prometu vrijednosnim papirima, kojima je određeno kada fizička ili pravna osoba izravno ili putem posrednika, pribavljanjem ili otpuštanjem vrijednosnih papira pribavi ili izgubi glasačka prava na sjednici skupštine društva, koje je registrirano u Republici Hrvatskoj kao dioničko društvo, i kada zbog toga pribavljanja ili otpuštanja, razmjerni broj glasova kojima raspolaže nadmaši, odnosno padne ispod jednog od sljedećih pragova:
10,0%, 20,0%, 1/3, 50,0%, 2/3 ili 70,0%, obvezna je obavijestiti izdavatelja i Komisiju u roku sedam dana.

- Društvo Nin elektrokomerc d.o.o. je u svibnju 2000. steklo 13 744 dionice nominalne vrijednosti 1.374.400,- DEM ili 32,0% dionica Društva. Ponudu za preuzimanje nije objavilo, što nije u skladu s odredbama članka 3. Zakona o postupku preuzimanja dioničkih društava, prema kojima je pravna ili fizička osoba koja po bilo kojoj osnovi osim nasljeđivanjem stekne dionice jednog izdavatelja, a tim stjecanjem broj glasova u glavnoj skupštini izdavatelja koji joj pripada prijeđe 25,0% od ukupnog broja glasova u glavnoj skupštini izdavatelja, obvezna je u roku sedam dana od dana stjecanja objaviti ponudu za preuzimanje.


Razvojnim programom za razdoblje od 1992. do 1993. planirano je ulaganje 4.200.000,- DEM u opremu i trajna obrtna sredstva iz vlastitih i sredstava kredita. Početak proizvodnje i povećanje prihoda za oko 400,0% planirano je u 1993. Prema programu, planirano ulaganje trebalo je omogućiti devizni priljev koji će osigurati izvršavanje kreditnih obveza i omogućiti kontinuirano snabdjevanje proizvodnog ciklusa uvoznim komponentama, a u godinama nakon otplate kredita višak deviznih sredstava. Razvojni program ne sadrži sve elemente propisane odredbama Upute za provedbu članka 11. Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća prema kojima razvojni program, između ostalog, sadrži analizu dosadašnjeg poslovanja, dinamiku realizacije razvojnog programa, cjelovito rješenje zaštite čovjekove okoline te financijske aspekte programa.

Ciljevi planirani razvojnim programom nisu ostvareni. Nova oprema za proizvodnju PVC stolarije nabavljena je u 1998., ali proizvodnja nije značajno povećana.

Zbog prezaduženosti, nelikvidnosti i nemogućnosti financiranja tekuće proizvodnje uprava je od srpnja 1999. do prosinca 2000. izradila više prijedloga sanacije i financijske konsolidacije Društva. Programom je predviđena dokapitalizacija ulaganjem strateškog partnera ili reprogramiranje dugovanja najvećeg vjerovnika i odobravanje sanacijskog kredita. Najveći vjerovnik nije prihvatio program, nego je u veljači 2002. pokrenuo ovrhu na dospjela potraživanja. U travnju 2002. nad Društvom je otvoren stečajni postupak koji je u tijeku. Društvo je u razdoblju od 1993. do 2002. poslovalo s gubitkom, osim u 1994. U vrijeme otvaranja stečajnog postupka gubitak iznad visine temeljnog kapitala iznosio je 10.995.652,00 kn. Broj zaposlenika je smanjen sa 146 u 1992. na 101 zaposlenika u vrijeme otvaranja stečajnog postupka.

S obzirom da je Društvo poslovalo s gubitkom, da je zbog prezaduženosti i nesposobnosti podmirenja obveza, neprekidne blokade žiro računa od lipnja 1999., neprihvaćanja programa sanacije i financijske konsolidacije nad Društvom u travnju 2002. otvoren stečajni postupak, nisu ostvareni ciljevi propisani odredbama članka 1. Zakona o privatizaciji.


Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državno odvjetništvo RH
4. USKOK-u


U Zadru, 11. travnja 2012. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 13:03 - Komentari (0) - Isprintaj - #

09.04.2012., ponedjeljak


OPERACIJA SPALJENA ZEMLJA
OPERACIJA SPALJENA ZEMLJA

Svaki uzoran branitelj, kao čovjek, budno i brižno svakog dana čuva svoj narod. Očinski je zaštita i na raspolaganju svakom članu zajednice koji voli Hrvatsku, što je uvjet dostojanstvenu čovjeku. Dijete osjeti zaštitu Oca, Stvoritelja, pa žive radosno i veselo zajedno.

Otac i djeca se razumiju i bez komuniciranja pomoću riječi, neformalna konverzija zajedno ih povezuje u jednu cjelinu i osvjetljava zajedničku bit. Uglavnom, čovjek sam izaziva patnje, po želji i inverziji, kada zamjeni uloge Otac – sin, kada je zaveden od maskiranog lucifera.

Uvijek, nakon zahvalnosti za očinsku ljubav čovjek osjeti toplinu i garanciju za život. Otac upozorava i čuva od zamki, naročito pomoću riječi pojedinac može biti medij kako dobra tako i zla. Dakle, uz Oca lako je čovjeku prepoznati i po volji odlučiti čiji će medij biti, a lucifer bez ljubavi samo je varka i konačan.

Otac i djeca skupa su snaga – ljubav, što čovjek osjeti i doživljava konkretno, a zlo je beživotno, samo preko svojih medija servira otrovnu maglu. Otac je izvor, a sin iz ljubavi život na Zemlji, koji teče beskonačno. Uzorni branitelji su također očinski raspoloženi i snaga kada su zajedno, jer znaju da zlo ne spava, samo razdvaja i urušava. Eto zašto ova spoznaja pretpostavlja zajedničku budnost. U očinstvu su ukupna pravila za život, koja potiču da se pomoću rada i reda život živi.

Dakle, svakog dana rad i uredno ponašanje čuva život, a ne postavljena zamka da je rad i rađanje posljedica grješna čovjeka, što izaziva reformaciju pravila „zemaljskih autoriteta“. Čovjeku je dovoljno ovo uvidjeti da bi pobijedio zlo i živio sretno u zajedništvu s Ocem.

Branitelji, kao čuvari samopouzdanja svoga naroda, poticaj su i uzor svojoj djeci da se ne bi ognjišta gasila. Neobrađena polja nezaobilazan su uvjet životu, ali i izazov neradniku – okupatoru, zato Hrvat radnik dodatno mora naučiti braniti svoje, jer kroz povijest Hrvata hrvatski narod toliko je desetkovan. Usporedbe radi u desetom stoljeću Hrvata je bilo dva miliona i četiri sto tisuća, a Engleza milijun i osamsto tisuća, danas Hrvata ima četiri milijuna i petsto tisuća, a Engleza pedeset i dva milijuna. To znači da Hrvati puno puta nisu bili uspješni branitelji.

Cilj ovog Pokreta hrvatskih branitelja je da Hrvati ubuduće skupa rade i zarađeno čuvaju – brane. Uzorni branitelji su akcija i preventiva, a ne samo veterani, jer za život se treba dnevno brinuti, što priliči uzornu ocu, a zasluge za život pokazati. Uspješni branitelji su uvijek zbir hrabrosti i viteštva, žrtvovanja. Pascal, također, ističe kako je zbog okupatora – neradnika na Zemlji puno puta sila – pravda, dakle, sloboda je spoznata nužnost i zaslužuje se. Branitelji su odgovorni kada neprijatelj i pokuša napasti, jer mogu kada djeluju skupa spriječiti preventivnim djelovanjem. Za obranu braniteljima je tehnika tek pripomoć, dakle oružje bez organiziranih branitelja neće pomoći.

Ukupna logistika se zarađuje u poljima, šumama, moru i tvornicama, a ne mirovinama na koje se oslanjaju neki veterani, pa više ne lože vatru niti zalijevaju cvijeće, što je pogubno. Koga danas hrvatski branitelji veterani mogu obraniti i kao vojnici kada su pozatvarani i poniženi, kako mogu biti uzor svojoj djeci kada su dozvolili da ih se podjeli na devetsto udruga.

Hrvatski veterani domovinskog rata su bili dobri onda …, a tko će danas i sutra ložiti vatru da se ne ugasi …, zamka koju nisu prozreli još ni danas mogli su se uvjeriti da je to posljedica nejedinstva – rascjepkanosti hrvatskog bića.

Zato danas Pokret aktivnih veterana branitelja Hrvatske poziva sve udruge hrvatskih branitelja da su dužne bez odlaganja ujediniti se. One koje to ne učine svjesno ili nesvjesno diverzija su na hrvatsko biće. Dakle, gledano i ljudski, branitelji su zbir snage – zajedništva kada su dnevno aktivni i svakog dana čuvari.

Danas u Hrvatskoj neki relativiziraju, izjednačavaju po krivnji okupatorske vojske i hrvatsku vojsku, koja je braneći svoja ognjišta, u Hrvatskoj ratovala, za razliku od okupatora koji su kao pošasti dolazili u Hrvatsku ništiti hrvatsku slogu i narod eksploatirati. Naročito danas, i nakon toliko opomena, toliko je u Hrvatskoj rascjepkano jedinstvo hrvatskih branitelja da ne mogu služiti svrsi. Netko je podijelio pa vlada. Zajedništvo je cilj i garancija da ćemo raditi – živjeti da bi smo imali što čuvati.

Svako slovo ovog teksta uvod je i poticaj u pravcu osvješćivanja Hrvata, da shvate zašto su još u 12. stoljeću Mađari zbog svojih pretenzija izjavili da se ustaše Hrvati pod vodstvom Ivana Paližne u Hrvatskoj, i to protiv njih kao eksploatatora Hrvata. Mlečani su također izjavili kada su Hrvate najviše uništavali da se ustaše Hrvati, ustanak – ustanik – ustaša, samo zato da se obrane od zla

Naročito su Srbi često koristili riječ ustaša i to s razlogom. Svaki put nakon okupacija – eksploatacije i fizičkih uništavanja, Hrvati su se na svojim ognjištima u Hrvatskoj ustajali zbog obrane od vandala, a Srbi primijetivši da se Hrvati ustaše protiv njih kao osvajača Hrvatske, upozoravali su sami sebe da se dodatno vojno angažiraju pod nazivom operacija SPALJENA ZEMLJA. Izjavljivali i istim poklicima i planom postupali su i za vrijeme zadnjeg domovinskog rata da se ustaše Hrvati, jednako kao i za vrijeme drugog svjetskog rata. Dakle, zapravo Hrvatima je to ozbiljna opomena i upozorenje i danas, srpska lozinka kada vrište da se ustaše protiv njih ustaju, istina je da su u Hrvatskoj i danas prisutni po ideji pravoslavne crkve tendencijom da budu okupatori Hrvatske, jer po pravilima pravoslavnih crkava Srpska pravoslavna crkva može biti samo u Srbiji, a Hrvatska pravoslavna crkva samo u Hrvatskoj.

Dakle, okupatorima kroz povijest nije po volji što se Hrvati usude ustati protiv njih kao neprijatelja, koji bi okupirali Hrvatsku i eksploatirali Hrvate, pa zato Hrvate ne vole, nazivaju i hrvatsku djecu ustašama. Dakle Srbi su i danas u Hrvatskoj tendenciozno orijentirani, jer im se pljačkanje u Hrvatskoj osladilo, što svaki hrvatski vrabac dobro zna zašto se Hrvati ne bi smjeli ustajati protiv njih, dok ih Srbi i biološki uništavaju. Oni su umislili da Hrvati moraju biti pokorni, zato su i ratovali u Hrvatskoj pod nazivom ništa manje nego spaljena Hrvatska - ukoliko se Hrvati ustanu, vrište USTAŠE SE USTAŠE!

U Zadru, travanj 2012. godine

POKRET AKTIVNIH VETERANA BRANITELJA REPUBLIKE HRVATSKE

- 21:59 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Grad Benkovac ispod cijene prodaje zemljište
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Grad Benkovac ispod cijene prodaje zemljište



Na pisanje Stranke hrvatskog zajedništva da grad Benkovac prodaje uređeno građevinsko zemljište ispod cijene reagirao je grad Benkovac u novinama Vox od 27.07.2011. godine navodom kako gradu Benkovcu «nije interes zarađivati na zemljištu».

Nadalje iznose činjenice: veličina prodane parcele nije 10.000 m˛, prodajna cijena nije 8,8 kn/m˛, državna revizija nije imala primjedbi na početnu cijenu za prodaju parcela.

Navode da su od 290.000 m˛ prve faze, podjeljene u 20 parcela, prodali 18 parcela ukupne površine 174.600 m˛. Diobom 174.600 m˛ sa 18 parcela, dobije se da je prosječna veličina parcele 9.700 m˛.
Dakle, isto kako smo i mi utvrdili.

Navode da prodajna cijena nije 8,8 kn/m˛ već 24,10 kn/m˛. Množenjem ove njihove cijene sa 174.600 m˛ dobije se prodajni utržak od 4.207.860,00 kuna. Neka se grad Benkovac i državna revizija dogovore jesu li 18 parcela prodali za iznos naveden u izvještaju revizije 1.588.707,00 kuna ili za iznos, kako tvrde u Benkovcu, od 4.207.860,00 kuna. Razlika je ogromna i iznosi 2.619.153,00 kune.

Posve je jasno da državna revizija nije imala primjedbi na početnu cijenu za prodaju parcela, a to nalazimo i u narodnoj poslovici «vrana vrani oči ne vadi». No poslovica ne kaže što vrana vrani čini s mozgom.

Ovu reakciju pišemo isključivo radi traženja odgovora od odgovorne osobe navedene u izvještaju državne revizije, a to je gospodin Branko Kutija, saborski zastupnik i gradonačelnik Benkovca.

1. Po kojoj cijeni im je hrvatska vlada prodala zemljište poslovne zone Šopot? Je li ih kao saborski zastupnik pitao kako su utvrdili tržišnu cijenu? Ova transakcija je na štetu poreznih obveznika, a u konačnici u korist prvih kupaca nakon uređenja zone.

2. Tko je i kako utvrdio tržišnu cijenu za grad Benkovac? Stoji i u navodu reakcije grada Benkovca da su prodali zemljište, a prodati ga mogu isključivo po tržišnoj cijeni.

3. Od gospodina Branka Kutije tražimo da nas obavijesti tko i kako uopće formalno i pravno utvrđuje tržišnu cijenu navedenu u Zakonu o vlasništvu i drugim stvarnim pravima.

4. Kako to da ta tržišna cijena nije ista i kod transakcije s države na grad Benkovac i s grada Benkovca na druge pravne subjekte?
Naime, u uređenja su i grad Benkovac i hrvatska vlada jednako ulagali- 50/50%.

5. Neka nam gospodin Branko Kutija odgovori jesu li prodavali građevinsko zemljište ili posebna prava poslovne zone Šopot.
Ima li taj atribut poslovne zone ikakav pravni učinak na ikoga osim na džepove poreznih obveznika?

6. Nakon što grad Benkovac rasproda čitav prostor zone Šopot, hoće li imati ikakve pravne ovlasti nad prostorom zone?

Možemo zaključiti da ni hrvatska vlada, ni grad Benkovac nemaju i ne žele imati jasne odgovore na ova naša pitanja koja proizlaze iz odredbi Zakona o vlasništvu koji je na snazi već dugi niz godina, a državna vlast još uvijek nije definirala matricu utvrđenja tržišne cijene.

Iz ovog razloga državno odvjetništvo od slučaja do slučaja zapliće svoj rad, bio u pitanju sudski vještak ili neki institut.
Presude padaju, a muljatori u vladi RH i jedinicama lokalne samouprave rade svoj posao na štetu građana, a u korist mešetara koji kupuju i preprodaju građevinsko zemljište i svu drugu imovinu poreznih obveznika na upravljanju centralne ili lokalne vlasti, svejedno.

Poslano

1. Predsjedniku Hrvatske
2. Vladi Republike Hrvatske
3. Državno odvjetništvo RH


U Benkovcu, 9. travnja 2012. godine




STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA BENKOVAC

- 12:11 - Komentari (0) - Isprintaj - #

08.04.2012., nedjelja


SRETAN USKRS!
ISUSOVO
ŽRTVOVANJE I USKRSNUĆE
POTICAJ SU ŽIVOTU ČOVJEKA!
SRETAN USKRS!


Aktivnim veteranima  braniteljima
Republike Hrvatske
i Hrvatima diljem svijeta!
Na daljnjem putu zajedno,
žrtvovanjem - puno uspjeha za
opće dobro, sreću i veselje!

U Zadru, 2012. godine

Pokret aktivnih veterana branitelja
Republike Hrvatske




- 21:40 - Komentari (0) - Isprintaj - #

Sanacija odvodnje oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka ni do danas nije riješena
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Sanacija odvodnje oborinskih voda u ulici Đure Basaričeka ni do danas nije riješena



Već duže vremensko razdoblje stanovnici ulice Đure Basaričeka ne mogu fizički prelaziti ulicu zbog kišnih oborina, a naročito probleme imaju djeca koja tada ne mogu u školu.

Institucije koje su zadužene za navedeni problem izbjegavaju ga riješiti. Isti nisu zainteresirani za problem i ponašaju se kao da će ga netko drugi riješiti, a ne oni koji su zaduženi za to.

Održavanje gradskih prometnica je u nadležnosti grada Zadra pa tako i ulica Đure Basaričeka zbog čega su se građani već obraćali gradonačelniku, Upravnom odjelu za komunalne djelatnosti i Upravnom odjelu za graditeljstvo i zaštitu okoliša s ciljem da se riješe oborinske vode u navedenoj ulici.

Na zahtjev grupe građana ulice Đure Basaričeka Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša, 17.prosinca 2009. godine, dao je odgovor da će se problem odvodnje oborinskih voda u navedenoj ulici riješiti u 2010. godini, ali međutim po tom pitanju ni do danas ništa nije riješeno.

Zbog nemogućnosti prolaska građani ulice Đure Basaričeka u narednom razdoblju planiraju prosvjedovati tako što će blokirati glavnu prometnicu, ulicu admirala Jakova Šubića od Cezana na koju se ulica Đure Basaričeka spaja.


Poslano


1. Ured gradonačelnika
2. Upravni odjel za graditeljstvo i zaštitu okoliša
3. Upravni odjel za komunalne djelatnosti
4. Mjesni odbor Plovanija


U Zadru, 08.travnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR


- 16:42 - Komentari (0) - Isprintaj - #

07.04.2012., subota


PLANOVI IZA KOJIH STOJE TALIJANSKI INSTITUTI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



PLANOVI IZA KOJIH STOJE TALIJANSKI INSTITUTI



Zbog poznatih povijesnih talijanskih pretenzija prema zadarskom području utvrđene su kontinuirane aspiracije koje traju do danas.

Talijanske pretenzije počinju već u srednjem vijeku, kada se Zadar među dalmatinskim gradovima isticao važnim strateškim položajem zbog toga što je smješten na sredini «Istočno jadranske obale».

Po svojim prirodno-zemljopisnim značajkama bio je tada najvažniji grad na istočnoj obali Jadrana. Te prirodne, strateške i ekonomske prednosti u srednjem vijeku utjecale su na politički razvoj grada, te njegov politički položaj činile težim i složenijim nego u drugim dalmatinskim gradovima.

Navedene okolnosti utjecale su na njegov odnos spram mletačke vlasti, te je Venecija vodila posebnu politiku prema Zadru nastojeći prvenstveno da priznaje njezinu vlast. U takvoj politici je imala uspjeha, te je Zadar pod mletačkom upravom bio od 1409. – 1797. godine (gotovo četiri stoljeća).

Nekadašnji teritorij mletačke Dalmacije zamijenila je austrijska vlast, od 1814. – 1918. godine, kada je Dalmacija postala austrijska pokrajina s glavnim gradom Zadrom. Prema austrijskom popisu stanovništva (1880., 1890., 1900., i 1910. godine) utvrđeno je da je u Zadru bilo koncentrirano više od polovice Talijana od onih što ih je bilo u čitavoj Dalmaciji. Glavno uporište talijanskog jezika, autonomaša i talijanštine bilo je u Zadru u glavnom gradu pokrajine, a u kojem se redovito za talijanski jezik izjašnjavalo više Talijana nego u svim drugim dijelovima Dalmacije zajedno.

Zanimljivim držimo i stoga da je za vrijeme austrijske vlasti nad Dalmacijom, samo Zadar za razliku od svih drugih gradova i općina čitavo vrijeme imao u Zadru talijansku gradsku vlast sastavljenu od Talijana i autonomaša. Za očuvanje gradske talijanske vlasti veliku ulogu odigrali su pojedinci odnosno pojedini bogati Talijani i autonomaši, koji nisu ispuštali vlast.

Raspadom Austro-Ugarske Monarhije 1918. godine počinje talijanska okupacija Zadra, odnosno Rapalskim ugovorom, 1920. godine, Zadar postaje dio teritorija Kraljevine Italije, čija je okupacija trajala do 1943. godine.

Talijanski iredentisti ne pomirivši se sa izgubljenim teritorijem, 1963. godine osnovali su u Anconi «Slobodnu općinu Zadar u izbjeglištvu». Udruga i danas djeluje, te ima svoje organe vlasti, općinsko vijeće, općinski odbor i predsjednika općine odnosno gradonačelnika. Njezini najaktivniji članovi su Franco Luxardo, gradonačelnik, Giorgio Varisco, financijski direktor općine, Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general i Renzo de Vidovich, direktor uprave lista «Il Dalmata», bivši predsjednik tršćanskog ogranka «Libero comune di Zara in esilio», bivši predsjednik Federacije esula i njen današnji član izvršnog odbora i dr.

Navedene osobe su u stalnom kontaktu s pojedinim članovima «Zajednice Talijana Zadar», koji ih usmjeravaju u svojim iredentističkim planovima.

«Slobodna općina Zadar u izbjeglištvu» redovito odražava skupštinu općine na talijanskom skupu «Raduno», kada se okupljaju jednom godišnje talijanski esuli iz cijeloga svijeta. Na skupu sudjeluju i pojedini dužnosnici Parlamenta i Vlade Republike Italije, Gianfranco Fini, bivši ministar vanjskih poslova Republike Italije, Carlo Giovanardi, ministar za odnose s Parlamentom zadužen za problematiku i pitanje esula u Republici Italiji, Roberto Menija, zastupnik stranke Nacionalnog saveza («Alleanza Nacionale») u talijanskom parlamentu i drugi, te iredentističkim stavovima vrše pritisak na RH u svezi povrata imovine, fojbi i dr. Na manifestaciji sudjeluju i pojedini članovi talijanskih udruga iz Zadra. Za napomenuti je da redovito dodjeljuju titule počasnog građanina «Slobodne općine Zadar u egzilu», te je tako titulu dobio Fini, Giovanardi i dr.

U skladu s kontinuiranim agresivnim nastupima talijanskih iredentista, te izjavama pojedinih talijanskih političara o teritorijalnim pretenzijama prema RH, navedeni sada djeluju u više pravaca prema zadarskom području u cilju kako bi Zadar u budućnosti pripremili da postane sastavni dio teritorija Republike Italije, a iza čijih projekata i planova stoje talijanski instituti.

Prema prokušanim iredentističkim stilovima razrađenim na psihološkom nivou, u masama građana Zadra stvorili su strah, zavidnost i propagandu, kako Zadar spada u interesnu sferu Republike Italije, te da mora biti jači talijanski utjecaj na zadarskom području i dr., što su im omogućile pojedine osobe koje su obnašale vlast u zadarskoj Županiji i u Gradu Zadru, te im pripremili teren za kupovanje nekretnina i izgradnju objekata u cilju budućeg naseljavanja Talijana iz Republike Italije, a time i da Zadar u budućnosti postane talijanskim teritorijem.

Prvo, djeluju preko talijanskih udruga u Zadru («Zajednica Talijana Zadar» i zadarske podružnice Dante Alighieri), te ih usmjeravaju u raznim projektima (pridobivanje novih članova, afirmiranje Zajednice i dr.). Hrvatski okupatori kroz povijest su se služili svojim manjinama kao izviđačima preko kojih su, kao i preko «produženih ruku» iz hrvatskog naroda, osvajali i porobljavali Hrvatsku. Elio Ricciardi, umirovljeni talijanski general dolazi svaka četiri mjeseca u RH te im daje smjernice kako osvojiti Zadar i druga područja RH.

Drugo, stvaraju bogate talijanske pojedince u Zadru s ciljem jačanja talijanskog utjecaja u Zadru, te su uporište našli u prokušanoj šabloni iz prošlosti da vladaju Zadrom.

Trećo, protiv hrvatskih nacionalnih interesa talijanski iredentisti djeluju i preko bankarskog sustava, a naročito preko «Hypo Alpe Adria Bank», čiju su banku u Zadar doveli osobe sklone organiziranom kriminalu s ciljem da preuzmu i unište hrvatsko gospodarstvo, što su i učinili.

Tako su preko «Hypo Alpe Adria Bank» u Zadarskoj županiji preuzeli sva bivša društvena poduzeća, hotele, marine, izvore vode, poljoprivredna zemljišta i dr. Ne samo da su postali većinski vlasnici navedenih nekretnina, već su ugasili sva proizvodna poduzeća, te ne otvorivši niti jedno radno mjesto u proizvodnji, što će u budućnosti imati nesagledive posljedice za hrvatsko gospodarstvo

Bivši gradonačelnik Božidar Kalmeta nagradio je «Hypo Banku» za učinjeno tako što je omogućio da svi zaposlenici Grada Zadra primaju plaće preko Hypo, te da se i druga financijska poslovanja vrše preko spomenute banke. Navedeni plan kupnje nekretnina preko «Hypo banke» osmislili su esulsko iredentističke udruge iz Republike Italije, a sve s ciljem da pomoću nekretnina povrate nekadašnji «izgubljeni teritorij Zadra». Iz toga razloga su i uključili osobe sklone raznim oblicima organiziranog kriminala da lakše preko austrijskog naziva banke postanu vlasnici najkvalitetnijih i najvrijednijih nekretnina u Zadru.

Četvrto, znakovitim smatramo i podatke da talijanski iredentisti planski usmjeravaju osobe sklone distribuiranju i krijumčarenju opojnih droga na zadarskom području, kako bi ovladali zadarskim područjem. Istima pripada značajna uloga u krijumčarenju opojnih droga, a sve u cilju da hrvatska mladež što više konzumira opojne droge iz razloga da im se u budućnosti ne bi imao tko suprostavljati u njihovim planovima spram zadarskog područja. Navedeni su značajno financijski ojačali po distribuiranju droge, te je Zadar po statistikama već godinama u samom vrhu konzumenata opojnih droga.

U Zadru, 7. travnja 2012. godine





STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR





- 11:43 - Komentari (0) - Isprintaj - #

06.04.2012., petak


PRIZNAVANJE HRVATSKOG TERITORIJA SRPSKIM
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST



PRIZNAVANJE HRVATSKOG TERITORIJA SRPSKIM


Presudom beogradskog Višeg suda hrvatskom branitelju Veljku Mariću ponižena je i osramoćena hrvatska država i narod od strane Srbije. Nigdje u svijetu nema da jedna država sudi za djelo koje nije počinjeno na njezinom teritorju i to još stranom državljaninu.

Svaka država štiti svoje državljane, osim Hrvatske što je vidljivo iz slučaja Veljka Marića. Hrvatski ministar pravosuđa uputio je ovih dana Srbiji formalni zahtjev da Veljko Marić izdržava kaznu u Hrvatskoj gdje po osudi ispada da je hrvatski teritorij srpski, odnosno priznavanje hrvatskog teritorija srpskim.

Otimanjem i suđenjem hrvatskom državljaninu u Srbiji oficijelna srpska politika ne priznaje legitimnu hrvatsku vlast. Bijedni hrvatski političari koji su se prodali za Judine škude nisu poduzeli ništa po pitanju suđenja hrvatskom državljaninu te su ga osudili isti oni koji su vršili agresiju na RH.


Zagreb – Zadar, 6. travnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA






- 16:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

05.04.2012., četvrtak


HRVATSKI TRAGIČARI - JANJIČARI
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

HRVATSKI TRAGIČARI - JANJIČARI

Nesvjesni, Željko Lončar i Davor Lončar, kao i njihovi mentori, potakli su nas u pravi čas da rekapituliramo HDZ-ovu mutljevinu, i da napokon zabetoniramo da … Koliko štete od strane HDZ-e hrvatski narod trpi … za nevjerovati …

Hrvatsko urušavanje posljedica je kvalitete Željka Lončara, tj. HDZ-e kao stranke čiji je on operativac u Zadarskoj županiji. Utoliko, Željko će poslužiti kao figura preko koje ćemo pokazati stil kojim oni plaše narod, koji je naviknut, a nije još spoznao da je zlo slabost bez snage i samo blefira.

Napokon, Hrvati su prepoznali snagu u zajedništvu, kao garanciju da više neće biti obezglavljivanja hrvatskog naroda. Hrvate su otrijeznile patnje i zamke pa lako prepoznaju Željka i njemu slične, koji bi, s nezavršenom osnovnom školom, držali lekcije znanstvenicima i k tomu još ih plašili. Eto koliko je on po sudbini svojoj u mraku … dok pokušava klevetati pojedince kako bi skrenuo pažnju sa svojih nedjela …

Jarci, janjičari u paklu vrište, jer se protive ideji – misli – Bogu – Stvoritelju … Zato nećemo polemizirati sa Željkom Lončarom, utoliko pokazat ćemo ga hrvatskom narodu kao opomenu. Njegovi hirovi, skupa s njegovim rođakom Davorom Lončarom, načelnikom Općine Poličnik, posljedica su njihova neuredna življenja što svaki vrabac u Poličniku i Zadarskoj županiji zna.

Svi okupatori Hrvatske su imali institucije u Hrvatskoj radi svojih ciljeva, a da bi ih ostvarili pomagali su im hrvatski tragičari – janjičari - komesarčići.

Poznato je da naročito takvim kipovima vlast pomrači um, pa više ne mogu lagati drugima, a ni sebi. Stvorili su sebi agoniju, zbog koje kao pojedinci neće istrajati, maske im više nisu u funkciji i sada su prozrijeti prezreni, pa se ljute i vrište. Svojom formom i sadržajem su tragični, ironično njima i njihovim mentorima dajemo na znanje da su prošla vremena kada se Hrvate moglo zastrašivati.

Samo zato što im je hrvatska policija na tragu oni policiji diktiraju kako će raditi jer ih ometaju. Željka Lončara dijagnoze su poznate, što je trebalo davno prije imati u vidu da se njemu i njegovim mentorima otrovne strijele vrate kao bumerang, jer nerazumno vrši pritisak na institucije u Hrvatskoj.

Željko Lončar s nezavršenom osnovnom školom, također bez argumenata mrmlja protiv dr. sc. Ilije Barjašića, ne zna da bi netko doktorirao treba prije završiti fakultet, potom magistrirati, a nakon svega i doktorirati. Dakle dr. sc. Ilija Barjašić je prvi fakultet upisao davne 1972. godine, drugi kada se vratio s robije 1979. godine, a doktorirao je 1996. godine, u uvjetima na „slobodi“ koji su mu bili teži nego na robiji, čemu su doprinijeli slični Željku.

Kada je riječ o križu koji će mu biti najveći teret, on i njegov rođak Davor načelnik Općine Poličnik, su nesvjesno poticali da se sruši raspelo, betonski zid kojim su suzili put za cc 20m Željku i Davoru ne smeta ( slike, katastarski izvadci, svjedoci, peticije mještana, odaslana pošta u Vatikan, kardinalu Bozaniću, nadbiskupiji zadarskoj i svećeniku župe u Poličniku).

Na prostoru gdje je bio križ Poličani planiraju sagraditi kapelicu. Pitamo zašto je smetalo raspelo, a sada ne smeta tri puta uži put s betonskim zidom, na kojem se ne mogu razmijeniti vozila?

Dakle, Željko je izrekao laž i teško uvrijedio Poličane i ostale katolike … on apelira da se nadležne službe konačno pozabave dr. sc. Ilijom Barjašić i mr.sc. Mljenkom Marićem jer se navodno, sukobio s Ilijom oko križa, Ilijom, koji je u Zadarskoj županiji živi politički uznik s najvećim brojem godina robije, koje je odrobijao u najzloglasnijem zatvoru u svijetu Stara gradiška, a također je dragovoljac u Domovinskom ratu.

Kako Stranka hrvatskog zajedništva, tako i Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj - ŽIVOT, samo javno obznanjuju, a svi su tekstovi na internetu, zapravo hrvatski narod potiču da svjedoči istinu i da se po spoznaji, nakon toliko stoljeća, više ne boji crvotočina.

Željko bi i njegovi mentori da mi zato odgovaramo, istina imamo nekoliko montiranih optužbi po šabloni prošlog okupatora ali ... Smatra da je sramotno da koristimo podatke do kojih smo došli radeći u tajnim hrvatskim službama … i da tome treba stati na kraj. Istina je da smo samokritični i kritični, a ne osvetoljubljivi težimo da bi svakog dana kao novi bili bolji.

U svim civiliziranim državama vlast potiče pojedinca na budnost i samoinicijativu, ali samo nosioci vlasti kao Željko, zaustavljao bi strahom osvjećivanje napaćenog hrvatskog naroda.

Znamo da je Željko kao pionir, s nezavršenom osnovnom školom, ipak bio u vatrogasnom društvu u Zadru u saveza komunista komesarčić, a Davor u Luci Zadar komesarćić također.

Dakle, oni funkcioniraju i danas po rutini i stilu mračne Jugoslavije, razlikom da se tada nisu smjele rušiti tvornice kako je Željko porušio Vinilplastiku u Zadru. Olako kleveću znanstvenike, jer se danas lako postane inženjer prometa ….?

Dr. sc. Ilija Barjašić nije uzurpirao državno zemljište već je po diobi djedovine dobio cc 5000m2 na kojoj su posađene voćke prije 60. godina, od svih susjeda ima najmanje zemlje, po istim kriterijima posjedovanja.

Dr. sc Ilija Barjašić predsjednik je Pokreta za preporod hrvatskog duha i poticaj nataliteta u Hrvatskoj - Život, nadstranačkog pokreta koji je na usluzi svim strankama u Hrvatskoj, a nas članove SHZ potiče svojim žrtvovanjem za Hrvatsku. Preporučujemo Hrvatima tekstove, dr. sc Ilije Barjašića i da dođu na predavanja, Hrvata kozmopolite. Mogu se pročitati na portalima njegove misli koje citiraju ugledni ljudi u svijetu.

Dakle, dr. sc Ilija Barjašić na usluzi je čovjeku i cijeni zajedništvo, ali zato ga kleveću i napadaju bivši i potencijalni okupatori Hrvatske, jer je beskompromisan borac za opće dobro, jer zagovara red, rad i disciplinu, što Hrvatima manjka, a zlu smeta.

Smatra da se Hrvate navikava milom i silom na neuredan život u Hrvatskoj i zato je osnovan Pokret za preporod hrvatskog duha i poticanje nataliteta u Hrvatskoj – Život, kako bi zaštitio u Hrvatskoj život i bio u službi Hrvata, a ne poput nekih kreatura koje bi po prividu obezglavljivali narod i život u Hrvatskoj, što oni ne mogu shvatiti, jer su se svojevoljno usmjerili u mrak.

Očajni, pokušavaju svoj slabijim argumentom suprotstaviti se životu, zapravo oni u kocku nemaju više što uložiti, jer su već svoju dušu prokockali, a sada bi se kockali dušama Hrvata, pa da na kraju pobijedi okupator za kojeg se priprema teren.

Zato, ubuduće, Željko Lončar i njemu slični u Hrvatskoj nemaju šanse, jer SHZ ujedinjena je snaga Hrvata. Škude po cijenu duše nas ne zanimaju kao Željka Lončara, jer mi dok radimo golu egzistenciju pretpostavljamo.

U Zadru, 5. travnja 2012. godine.


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA ZADAR

- 21:24 - Komentari (0) - Isprintaj - #

02.04.2012., ponedjeljak


Čelnici općine Stankovci hvale i nagrađuju ludilo
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Čelnici općine Stankovci hvale i nagrađuju ludilo


http://www.vecernji.hr/biznis/stankovci-ako-ne-bas-las-vegas-mogli-bismo-postati-mali-monako-clanak-392418


Čelnici općine Stankovci u Zadarskoj županiji pomoću kupljenih medija hvale i nagrađuju ludilo, dok hrvatski narod propada ekonomski i duhovno.

Svojim načinom vladanja potrošili su vrijeme žiteljima, urušili moralne vrijednosti što je očigledno i uzrok pada nataliteta u općini Stankovci. Dakle, Hrvati su stoljećima umjeli imati i čuvati svoju djecu dok danas ovakvim vladanjem žitelji općine Stankovci gube bitno - smisao.

Posljedica takve vladavine u općini Stankovci je opadanje nataliteta.
Prema zavodu za statistiku broj stanovnika općine Stankovci 1991. godine (Stankovci, Budak, Velim, Crljenik, Bila Vlaka i Banjevci) bio je 2591 ( dvije tisuće petsto devedeset jedan) stanovnika, a 2001. godine 2062 (dvije tisuće šesdeset dva) i 2011. godine 1929 (tisuću devesto dvadeset devet). Dakle, 662 (šesto šesdeset dva) stanovnika je manje, a što je odraz vladavine sadašnje vlasti općine Stankovci pomoću koje zlo, tj. smrt u općini Stankovci stvara beznađe

Sto devedeset šest (196) neoženjenih muškaraca i šezdeset četiri (64) neudane djevojke u općini Stankovci je jedan od najvećih problema o kojemu se ne govori.

Nema broja sklopljenih brakova te su mladići sve stariji i sve ih je više što je poražavajuća i zabrinjavajuća činjenica. Ako se ovakav trend i dalje nastavi za 40 godina navedeno područje će biti bez stanovništva.

Jedna od posljedica takve vladavine u općini Stankovci je i nezaposlenost. Sada je u općini nezaposleno 75 osoba, a poslovna zona Stankovci proglašena je 2009. godine kao najuspješnija zona u RH.


U Stankovcima, 2.travnja 2012. godine



STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA
PODRUŽNICA STANKOVCI

- 23:05 - Komentari (0) - Isprintaj - #