STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA - SHZ

26.01.2012., četvrtak


Cijene energenata u Hrvatskoj su među najvišima u svijetu
STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST


Cijene energenata u Hrvatskoj su među najvišima u svijetu

Cijena nafte u svijetu prije četiri godine bila je viša nego danas, a cijene naftnih derivata u Hrvatskoj nikada nisu bile tako visoke kao danas. Nafta je 2008. godine bila daleko skuplja, no gorivo je tada u Hrvatskoj bilo jeftinije nego danas kada je dostiglo rekordno visoku cijenu dok je cijena nafte u svijetu 2008. godine bila oko 130, a sada je 111,15 dolara po barelu.

Vlastodršci RH kontinuirano iskorištavaju situaciju u arapskom svijetu za najnovije poskupljenje energetika u RH, a isto pravdaju problemima s Iranom. Poštenije bi bilo da kažu da im treba novca za punjenje proračuna. Nitko ne vodi računa o kupovnoj moći stanovnika i ostalih potrošača. Poskupljenje naftnih derivata izazvati će poskupljenje životnih namirnica kao što su kruh, mlijeko i dr.

Cijene energenata u Hrvatskoj su i do sada u odnosu na kupovnu moć stanovnika među najvišima u svijetu. Svako daljnje poskupljenje energenata još će više produbiti gospodarsku krizu u Hrvatskoj. Ulaskom u EU cijene energenata će određivati EU primjereno kupovnoj moći razvijenih članica EU, a ne prema standardu osiromašenih građana Hrvatske. Već godinama u Hrvatskoj klimu da su cijene energenata niske stvaraju oni koji od njihova poskupljenja dobro žive, odnosno oni koji učestalo daju priopćenja da energenti trebaju poskupjeti.

Zagreb - Zadar, 26. siječnja 2012. godine


STRANKA HRVATSKOG ZAJEDNIŠTVA

- 14:14 - Komentari (0) - Isprintaj - #

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Nekomercijalno-Bez prerada.