Malo kineske kuhinje. Prijedlog za brz ručak/večeru.
SASTOJCI (4 osobe) (ovo Italic su moji zamjenski sastojci) 450 g pačjih prsa, bez kože (ja zamijenila s puricom) 1 žlica laganog sojinog umaka 1 žlica kineskog rižinog vina ili suhog šerija (može i tetin liker od višanja) svježi korijen đumbira, dug 2,5 cm ( đumbir u prahu) 3 režnja češnjaka 2 mlada luka (nema sad mladog. može i običan.) 2 žlice konzerviranog crnoga graha 1 žlica ulja od kikirikija ili biljnog ulja 150 ml pileće juhe (voda + Vegeta) mladi luk, narezan na trake, za ukrašavanje (neeema ukrašavanja) svježe kuhani rezanci, kao prilog (1) Debelo narežite meso i stavite u posudu. Izmiješati sojin umak i šeri (tetin liker) i preliti preko patke(purice). Ostaviti sat vremena u frižideru. (2) Češnjak i đumbir (u prahu) sasjeckati i pomiješati. Dodati (mladi) luk i zgnječeni crni grah. (3) Zagrijati wok ili veću tavu za pečenje (ja sam wok). Dodati ulje, i sve pod (2). Pržite pola minute. Ocijediti (1) i staviti u tavu. Pržiti 3-5 minuta. (4) Politi pilećom juhom (voda + Vegeta), lagano kuhati 5 minuta. (5) Umak s mesom staviti na tek kuhanu tjesteninu i (ako ste nadobudni) ukrasiti mladim lukom. |